Poliisiväkivalta

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja j_hauva, 27.03.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Hair

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  435
  Jenkeissä toi poliisina oleminen on snadisti vaarallisempaa kun täällä kotosuomessa...
  Police Activity youtubekanava missä on paljon noita aitoja poliisivideoita, niinkuin mm.
  tämä:


  Sisältää raakaa ja järkyttävää materiaalia, älkää katsoko jos yms..
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 2. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  hyvä video! toihan se pelottavaa poliisin kannalta on kun kenellä tahansa maassa voi olla mutka ovikotelossa.

  jos jenkeissä joutuisin poliisin pysäyttämäksi, niin olisin varmaan aika kuset housussa. mitään ylimääräisiä liikkeitä kuten suomessa tyypillistä rekkarin kaivamista hanskalokerosta ei pitäne omatoimisesti mennä tekemään
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2018
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Aika hämmentävää käytöstä tuolta Nissan kuskilta. Vetää aseen ja osoittaa sillä poliisia muttei kumminkaan ammu (ainakaan heti) ja muutenkin vaikutti siltä ettei oikein tajunnut tilannetta (lienee jonkin päihteen vaikutuksen alaisena). No, aika kuumottava tilanne kyllä kun kohtuu normaalin näköinen jamppa vetää yhtäkkiä mutkan esille.
   
 5. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Jamppa potkasee tyhjää :D Tuohon sopi oikeasti Yaxety Sax taustamusiikiksi jos mikä..

  Tässä hieman erikoisempi tyylinäyte, lanaa muijan autolla. Pläts vaan :p

  Juu, klassisen kaksijaon mukaan näytelmä, jossa pahoille käy huonosti, on komedia...




  Ei oikeasti ole ihan pelkkä kielikuva potkaista tyhjää, ne oikeesti sutii niin topakasti tyhjää, niin topakasti että.
  Pahikselle vielä exstrapojot selkeästä artikulaatiosta: AAAGH!! AAAAAGGH!!!

   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 6. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Tässä muutes poikkeuksellisen hieno tyhjään potkaisu, jannu potkaisee tyhjää kerien 720' :)

  Tilannekatsauksesta ehdottomasti telemarkin verran tyylipisteitä, taantuu pissiliisan asteelle ex tempore, siis oikeesti kertoo olevansa draamasydän: Aa aa aa, help, OK, auu auu auu, shit, seriously, I have a trauma heart!

  Näille draamaprinsessoille varpilla löytyy unelmien prinssi sitten venkulassa... Positiivinen tapahtuma siinä mielessä että on tod.näk. eka miehen malli johon elämässään pääsevät likeisesti tututstumaan.

  On siinä lapsilla ylpeydessä pitelemistä.. Juu, se oli meidän iskä joka vinku armoa kuin sika...

   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 7. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  111
  Tuo jenkkipoliisin aseenkäyttö on kyllä mielenkiintoista. Tähdätyistä laukauksista ei hajuakaan. Sen verran on aseista kokemusta, että tiedän kuinka tavallinen 9mm pistoolinluoti lävistää ja miten pitkälle se luo hengenvaaran sivullisille. Nämä vielä käyttävät yleisesti .40 S&W kaliiperin patruunaa, joka on karkeasti 1,4 kertaa 9mm tehokkaampi. Tyyppi tyhjentää paniikinomaisesti ainakin puolet Glockinsa lippaasta asuinalueella. 100 metrin säteellä noilla kuulilla on kimmokkeenakin tappava voima.
   
 8. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  No juu. Tässä on oikeasti pointti miksi poliisit eivät saisi kantaa lyhyitä luotiaseita. Ovat vaarallisia sivullisille kaupunkiympäristössä.
  Haulikko (lyhyt, rynnäkkösellainen) on merkittävästi turvallisempi kaupunkiympäristössä itse kullekkin taholle. Tuokin näytelmä olisi päättynyt steriilisti yhteen poksaukseen.



  Suomessahan käyttivät ymmärtääkseni johonkin 1980-luvun puoleen väliin asti, mutta kun tulitaistelun aloittajien kuolleisuus nousi 100%, niin varustivat täkäläiset ukkelit juurikin lyhyillä luotiaseilla, joilla pystyy haavoittamaan, siis ampumaan polven alapuolelle ilman pajatso tyhjäksi tyypistä verenvuotoa etc.

  KGB:n eduksi on mainittava se että tekivät alilatauksia juuri läpäisyä jarrutaakseen. Pistivät sen verran kordiittia hylsyyn että luoti läpäisi pipon etuseinän, mutta ei tullut toisinajaittelijasta ulos.
  Sulkee tietysti automaattiaseet pois, mutta reukut toki toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 9. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  111
  Haulikko on sellainen kaikkirikki vehje, ja 12/76 00 Buckshotia käytettäessä vastapuoli on kyllä suurella todennäköisyydellä vainaa vaikka jalkohin ampuisi. Ei oikein sovi Suomen poliisin toimintatapoihin. Täällä poliisi käyttää H&K MP5 konepistoolia (on tosin muunnettu kertatuliversioksi) jos pitää ampua pidemmälle. Mutta nostan kyllä hattua sille viimekesän terroristin pysäyttäneelle poliisille. Siinä oli alan ammattitaitoa parhaimmillaan toisin kun tällä amerikan vastineella. Tosin tilanne olisi voinut päättyä erilailla, jos terroristilla olisi ollut ampuma-ase. Nythän veitsi ei muodostanut mitään uhkaa matkan päässä olevalle poliisille.
   
 10. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 965
  Paitsi sille terron pitelemälle naiselle
   
 11. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 965
  Haulikkoa on hankala kanniskella päivät pitkät mukana ja aina valmiina, mutta vain harvoin itseasiallisesti käytettäväksi. Sitä on myös hankala käsitellä ahtaissa paikoissa sekä yhdellä kädellä.
  Sille on ihan syynsä, miksi käyttävät Glockin kaltaisia muoviaseita, eivätkä helpommin käsiteltäviä ja sitä myöten tarkempia pistooleita.
   
 12. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Uuuumph???
  Siis ymmärtääkseni poliisit eivät saa kantaa vapaa-ajalla virkapyssyy?

  Mikä ero siinä nyt sit on hihnassa roikottaa parikytsenttiä pidempää ja kevyempää tussaria? Painolla viitelöin siihen että lentokentällä jannuilla olen nähnyt konepislaria, joka aika varpilla pitkällä lippaalla enemmän painaa.


  Aika väärin muistin, siis 1990-luvulla haulikko oli vielä työkalu:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hirsalan_piiritystilanne
   
 13. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  111
  "Paitsi sille terron pitelemälle naiselle"
  Kyllä, mutta poliisille paine on pienempi koska suora hengenvaara ei kohdistunut häneen. Kyllä siinä on töihin helpompi keskittyä, kuin että kuulia viuhuu kohti.

  "Sille on ihan syynsä, miksi käyttävät Glockin kaltaisia muoviaseita, eivätkä helpommin käsiteltäviä ja sitä myöten tarkempia pistooleita."

  Metallirunkoinen pistooli on harvinainen tuote enää millään valmistajalla. Muovia (nylonia) käytetään koska se on teräkseeen/alumiiniin verrattuna kevyempi, halvempi, kestävämpi sekä huoltologistiikaltaan kaikin puolin helpompi materiaali. Varsinkin viimeksimainitulla on suuri merkitys poliisi- ja sotilasorganisaatioissa.

  Ja loppupelissä onko kyseessä tuppervaara- vai metallipyssy ei ole mitään merkitystä. Kaikki modernit pistoolit pystyvät takomaan kuulia lähes samaan reikään 25m matkalta, jos käyttäjä osaa hommansa.

  "Mikä ero siinä nyt sit on hihnassa roikottaa parikytsenttiä pidempää ja kevyempää tussaria? Painolla viitelöin siihen että lentokentällä jannuilla olen nähnyt konepislaria, joka aika varpilla pitkällä lippaalla enemmän painaa."

  Konepistoolissa on perä ja sarjatuli = pistooliin verrattuna ratkaiseva tarkkuuden- ja tarvittaessa tulivoiman lisäys.
   
 14. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 965
  En ymmärrä, miten vapaa-aika liittyy tähän.

  Lentokentällä tehtävänkuva on aikalailla erilainen kuin kylillä.

  Lisäksi on aika erikoista vedota Karhu-ryhmän aseistukseen rivipoliisien kohdalla. Eihän jenkeissäkään SWAT rynniköi paikalle pistoolit ojossa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 15. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 965
  Kyllähän se paine on kova poliisille, kun vaihtoehtoina on osua siviiliin ja terroon, ja käsissä oleva pistoolimalli ei ole kovin anteeksiantavainen laukaisuvirheille. Siinä äkkiä yrittää liikaa tarkkuuden kanssa ja tapahtuu virhe.

  Muoviaseiden ongelma, mitä poliisit yleensä käyttävät, on etupäässä laukaisu ja paino. Niitä ei ole tehty tarkkuus- tai kilpailuaseiksi juuri missään määrin. Yleiset metallirunkoiset palvelusaseet on tällä saralla paljon helpompia ampua, antavat virheitä anteeksi aivan eri tavalla. Helpompi laukaisu ja paino auttavat myös huomattavasti liikkeestä ampumisessa ja tulinopeudessa (huom. tarkasti ampuen). Erityisesti helpompaa on yhdellä kädellä ampuminen. Treenaaminen auttaa, mutta kun olet hyvä jonkin Glockin kanssa, niin olet jo erinomainen muiden kanssa. Keskimääräisen kenttäpoliisin ampumistaito ei ole erityisen kova. Sehän kuluttaisi verorahoja muutoin.
  Sitä paitsi kyllähän sitä lähes millä vain ampuu tarkasti, jos saa rauhassa pönöttää ja ampua paikallaan olevaa maalia.

  Konepistoolissa ei välttämättä ole sarjatulta, edes poliisikäytössä. Siitä huolimatta sillä ampuisi paljon tarkemmin ja nopeammin kuin pistoolilla, kiitos rekyylinhallinnan ja tähtäinvälin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 658
  Jenkeissä ei tähdätä/ammmuta jalkoihin vaan räiskitään torso täyteen lyijyä. Siinä suuri ero eurooppalaiseen poliisimaailmaan.
   
 17. Josef

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  200
  Jaah, mitähän ny taas.. Ei noi viranomaiskäytössä olevat pistoolit oo millään tavalla verrattavissa mihinkään tarkkuus- tai kilpavermeisiin, painoeroa nyt sit vaik G17 tupperilla ja Sig-Sauer P226 on viiskyt grammaa täydellä lippaalla, yhdellä kädellä ampuminen on sit jo taitolaji jos on tarkotus johonkin osuakin. Keskivertopoliisin ampumataidoista olen ihan samaa mieltä kyllä. Yleistä metallirunkoisten fanitusta en sit enää ymmärräkään, ei se metallisuus autuaaksi siinäkään tee.
   
 18. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 296
  Mut hei kyllä muron autistinen cs jonne tietää mikä on oikea ase amerikan poliiseille. Ei puhettakaan, että näiden ganstaneekereiden kanssa päivittäin työskentelevät poliisit tai heidän neuvonantajat. Joskus voisi ehkä hieman käyttää niitä muutamia aivosoluja ja todeta, että jos siellä on joku asemalli ollut vuosia käytössä niin se varmaan on ihan riittävän hyvä ja asiansa ajava.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018
 19. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 965
  Esimerkiksi 75B painaa itsessään 400 grammaa enemmän kuin G17, mikä taas on yli puolet jälkimmäisen painosta. Sitten kun lyödään tuoreeltaan eteen 75B ja G17, niin huomattavasti nopeammin alkaa tulla tulosta sillä 75B:llä, joka myös antaa virheitä anteeksi aivan eri tasoisesti. Sitten laitetaan ukko rahtaamaan näitä työkseen, niin jossain vaiheessa alkaa se G17 tuntua mukavalta ajatukselta. Ei sillä ammu niin helposti ja nopeasti tarkasti, mutta se on helkkaristi kivempi mukana kannettava ja toimii tehokkaammin kuin tazer, OC, pamppu tai kivet.

  G17 on erittäin käytännöllinen itsepuolustusaseena, koska se on tulivoimainen ja helppo kannettava. Suorituskyvyssä se kuitenkin häviää lähes kaikille suosituille metallirunkoisille.

  Maailma on epätäydellinen paikka ja ne pistoolin kymmenen ominaisuuspistettä täytyy sijoittaa tarkoitustaan parhaiten palvelevan kompromissin mukaisesti. Poliisin käytössä kompromissi löytyy Glock et al.

  Tuosta PoliceActivitystä voi katsoa, kuinka usein asetta pidetään tai käytetään yhdellä kädellä. Aika monesti.

  Ps. P226:sta on ilmeisesti tarkoitus käyttää ilman ammuksia, jos halutaan päästä 50 gramman eroon
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018
 20. Josef

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  200
 21. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 965
  Mielenkiintoinen 10 kudin peruslipas. 7 kudin erolla tulisi noin 90 grammaa sigin eduksi, sillä ainakin Glockin paino on ilmoitettu täydellä lippaalla (17). Mutta on noissa luvuissa silti jotain outoa.

  P226 pitäisi painaa ilman ammuksia ~900g ja G17 ~700g
  Ammuksista voi sitten ympätä reippaat 200 grammaa lisää.

  Tuossa on painot ilman lipasta (28,2 oz):
  http://survivalcompound.blogspot.fi/2013/05/sig-p226-vs-glock-19.html
  Lippaattomuus päätelty G19 painon perusteella, sillä painosta puuttuu yli 70 grammaa (tyhjän lippaan paino). P226:ssa on metallinen lipas, joka on muovista selvästi painavampi. Metallinen lipas lisää ja tulee se yleisesti ilmoitettu noin 900 grammaa.

  "Selvän" painoeron huomaa myös käsillä. P226 on vain aikasta hintava (saa melkein pari Glockkia) ja vaatii oman opettelunsa, ettei huitase dekokkeria vahingossa. Mikäs sen mukavempaa, kuin huomata tilanteen ollessa päällä, ettei ase olekaan enää vireessä. Aikaa hukkaantuu. Näin siis ei niin yllättäen siitä onkin viranomaisversioita ilman sitä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018
 22. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  442
  Onko ne 200 uutta nettipoliisia, eli uusia virkoja mitä täytettiin, tullut murolle päivystämään?
   
 23. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 965
  Tässä on punnitustulokset P226:en osista (huom. ilman lipasta)

  Alumiinen
  Luisti 461 g
  Runko 345 g
  = 806 g

  Teräksinen
  Luisti 462 g
  Runko 609 g
  = 1071 g

  Huom. Ilman lipasta / Luisti on samaa matskua kummassakin
   
 24. leecher

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  85
  Nyt tulee sellaista skeidaa ettei mitään rajaa. Glock virka-aseella ampuu erittäin tarkasti 15-25m. Viranomaisvoimankäytössä ei ammuta yhdellä kädellä, kuin hätätilassa. Viranomaisten ampumataito Suomessa on hyvä ja sitä kontrolloidaan vuosittaisella tasokokeella.
  "konepistooli" löytyy nykyään lähes joka partiolta (tukiase H&K MP5, sekä muutamia muita malleja). Sarjatulta ei tarvita muualla kuin elokuvissa ja sotatoimissa.
   
 25. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 389
  Tosiaan, samaan aikaan valitetaan kuinka on resurssipulaa ja halutaan reservipoliisia ja kaikkea, ja vähän aikaisemmin julistettiin kuinka somea päivystämään palkataan 200 nettikonstaapelia. Eikö tehotriio maalittava konstaapeli, se joku vihreä poliisi ja terot koulunpenkille -tiedottaja yksin selviä vaativasta twiittiurakastaan :D

  Edit: Vihreää poliisia ei enää nähdäkään somessa jakamassa viisauksiaan. Tyyppi on joutunut oikeisiin töihin tekniseen tutkintaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
 26. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Virka-aseen valinnassa on monia eri kriteereitä. Paino vaikuttaa siihen kuinka vittumaista mötikkää on kantaa 8-12h/päivä 5-7pv viikossa mukana, ja toimintavarmuuden ja helppokäyttöisyyden ja vikaherkkyyden pitää olla myös hyvä. Tilanteet jossa aseita käytetään ovat yleensä lähietäisyydeltä ja ne tulevat nopeasti. Keikkapiippuisilla ei käsittääkseni koskaan saada samaa tarkkuutta kuin kiinteäpiippuisilla aseilla ja tarkkuusaseiden tiukemmat toleranssit altistavat myös häiriöille.

  Siviilitehtävissä ei käytetä käytännössä missään sarjatuliaseita, pl. paramilitaristiset joukot jotka hoitavat yleensä rauhanturvaustehtäviä epävakaissa maissa ja niissäkin kalustossa on hupimoodi vain koska vehkeet on napattu suoraan varustelinjasta. Sarjatulta ei oikeastaan tarvita yhtään missään muussa kuin point blank - tilanteissa ja tukiaseissa(jalustalliset konekiväärit) ja tämäkin koskee vain sotilaallisia tehtäviä. Siviilitehtävissä sarjatulesta on sata kertaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kertatulikonepistoolin(lol) keskeisin etu on suurempi tarkkuus ja nopeampi toistuvien tarkkojen laukauksien ampuminen ja niissä voidaan yleensä käyttää myös tehokkaampia +p+ - patruunoita, jos se nyt on siviilissä mikään etu, kun valikoimassa on keskipitkää kiväärinpatruunaakin käyttäviä pyssyjä.

  Suomen oloissa siviilitehtävissä poliisi tuskin joutuisi nykyhetkellä tilanteeseen jossa täytyy oikeasti ampua paljon ja nopeasti, koska vastapuolella on harvoin kunnon kalustolla aseistautuneita rosvoja joilla on sekä koulutus että motiivi ampua tappavasti takaisin. Puukkojunkkaritkin saadaan nykyään kuriin käskyttämällä(ilmoittamalla että puukon pudottamalla selviää vielä sakoilla tai ehkä lyhellä ehdollisella) tai sähköllä ja joskus harvoin saatetaan joutua ampumaan jalkaankin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti