Pötsiä pöis, mutkat suoriksi ja rantakuntoon!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sedrik, 22.04.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Alfie B

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  235
  Verikokeissa kävin tässä joskus, oli kaikki hyvin ja testot tapissa.
  Tietääkseni efedriini ei auta merkittävästi palautumisessa? Otan nyt iisimmin ja pidän pienen paussin kun salikortti loppuu kuun lopulla. "Kuuntelen" ruumista paremmin.

  Edit: Voimataso on kyllä ihan hyvä.
   
 2. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  Itellä olis tarkotus loppuvuoden aikana kiristellä rasvoja ja varmaan vähän lihastakin siinä sivussa pois. Olen entinen aktiivinen kuntosalin kävijä, mutta se jäi sitten erinäisten vammojen vuoksi ja tilalle tuli muutama vuosi sitten astangajooga. Joogaharjotten etenemistä kuitenki estää "liian suuret paikat" joten tarkotuksena ois tiputtaa semmoset viitisen kiloa. Mitat on tällä hetkellä 175/80 ja tavoitteena olis tosiaan se 75kg:n aamupaino.

  Kai täällä saa vähän pienemmätkin kaverit laihutella? :)
   
 3. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Ei niin, mutta piristeenä antaa huomattavasti energiaa niihin treeneihin.
   
 4. Koidar

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  254
  Mitenkä täällä sakki on onnistunut vältellemään karkkia ja sipsejä? Tumpii kun muuten tulee syötyä kohtuullisen hyvin ja liikuttua vaan aina tulee helvetinmoinen makean himo.

  Onko tyylliin jotain naposteltavaa jolla saisi tyydytyksen naposteluun vai pitääkö vain yrittää parantaa itsehillintää. Tympeä kun päivässä saatan vetää 200-500g pussin pariin tuntiin. Aina tulee paska olo vaan pakko vaan aina ostaa seuraavalla kauppareissulla uusi pussi.
   
 5. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  638
  Hiilareita kun vähentää, niitä ei tee edes enää mieli.
   
 6. ddawg

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2001
  Viestejä:
  1 526
  Tarvi hiilareitakaan sen kummemmin vähentää, vaan lopettaa ne makeiset hetkeksi. Siitä kierteestä kun pääsee irti niin ei niitä sitten edes tee mieli. Ennen tuli lähes joka kauppareissulla ostettua jotakin karkkia, nyt varmaankin vuoteen ehkä neljä kertaa tullut ostettua karkkia - ja silloinkin vaan jotain pientä.
   
 7. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  Huumeeksi noita voisi sanoa. Niiden käyttö ruokkii vain lisää himoa. Kaipa se on yksilöllistä, mutta joillakin menee himo noihin, kun vieroittaa itsensä muutaman päivän tai parin viikon ajan. Mitä pidempään on ilman, niin sen parempi olo ja sitä enemmän mielihalut kohdistuvat kunnon perusruokaan. Kannattaa mennä täydellä ololla kauppaan. Aivoja kuvaamallahan on nähty, että sama rasvainen tai sokerinen herkku nälkäisenä vs. kylläisenä aktivoi aivan eri tavoin aivojen alueita. On helppoa olla syömättä herkkuja, jos niitä ei yksinkertaisesti ole. Eli kaupasta selviäminen voisi olla joillekin päätavoite.

  Jos napostelu on tapa, niin esim. porkkana, kaali tai kukkakaali jne. kermaviilidipin kera on hyvä ja terveellinen vaihtoehto.
   
 8. lolapua

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  207
  Pähkinät myös aika hyvä vaihtoehto karkillejne.
   
 9. jhu

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2000
  Viestejä:
  752
  Pähkinöille myös ääni täältä. Vielä kun pääsisi suolatuista pähkinöistä (cashew-pähkinät lähinnä) eroon, niin olisi vielä parempi. Pähkinät vs. sipsit on joka tapauksessa se etu, että niitä ei pysty kiskomaan koko pussia hallitsematta kerralla, joten energiamäärä jää pienemmäksi.

  Parasta olisi jos pääsisi kokonaan eroon napostelutavasta, mutta siihen on vielä matkaa, erityisesti telkun edessä istuessa.
   
 10. M3TAL_L0RD

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  2 679
  Tukusta tullu aina vajaa kilon pussi pähkinöitä ostettua, niillä pärjää jopa kuukaudenkin. Ja kyllähän sokeriton ja VHH ruokavalio on kanssa auttanut paljon hillitsemään makean himoa.
   
 11. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Syö makeanhimoon tuoreita hedelmiä, kaloreita niissä kuitenkin on 'hieman' vähemmän. Mitään erityistä himoa makeisiin tai muihin pikkusuolaisiin ei tosin ole minulla ollut.
   
 12. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 734
  Muistakaa maltti niiden pähkinöidenkin kanssa. Niitä ei kannata syödä vapaasti ihan miten paljon sattuu tekemään mieli, vaan maltillisesti. Monessa pähkinässä on omega-6-rasvahappojen osuus omega-3-rasvahappoihin nähden aika suuri, ja sehän ei tunnetusti ole toivottava asia. Ei pähkinät silti missään nimessä epäterveellisiä ole, mutta ei kannata innostua liikaa...
   
 13. lolapua

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  207
  Millaisista määristä tässä puhutaan? Mikä on maltillista esimerkiksi viikkotasolla?
   
 14. Alegre

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  24
  Riippuu monesta asiasta, mm. omega-3 saannistasi. :) Pähkinät ovat myös melko kaloritiheää ravintoa, joka kannattaa pitää mielessä jos tavoitteena on joko vähentää tai ylläpitää nykyistä rasvan määrää kehossa.
   
 15. Cettuk

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2008
  Viestejä:
  67
  Nää nyt on vähän näitä. Runsas pähkinöiden syönti korreloi kaikissa tutkimuksissa käänteisesti sydän- ja verisuonitautien kanssa. Samaa sarjaa kuin "fruktoosi on epäterveellistä -> älkää syökö hedelmiä".
   
 16. Alfie B

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  235
  Tosin pähkinöissä on myös kaloreita aika hurjasti. 200 gramman pussissa se n. tuhat.
   
 17. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  Mä oon korvannu karkit myös pähkinöillä, marjoilla ja hedelmillä. Oon myös saanu aika hyvin korvattua sen herkkujen tuoman (lyhytaikaisen) hyvänolon liikunnalla. Suurimmasta paheestani eli hot wingseistä en oo päässy vielä eroon, mutta vähentäny oon rutkasti (joskus jopa 4 krt / viikko -> 1 krt / 1-2 viikko). Vaikeinta tässä "kiristelyssä" on ollu näläntunteesta selviäminen ja annoskokojen pienentäminen. Edellisestä pääsin aika hyvin kun aloin syömään pieniä välipaloja (porkkana, hedelmä yms.) mutta jälkimmäisen kanssa tapellaan vielä...

  1½ viikkoa on tosin vasta takana, ja aamupaino on tippunut sen pari kiloa. Aluksi paino tippui nopeasti nelisen kiloa mutta suurin osa oli varmaan vaan nesteitä.
   
 18. poppis90

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  906
  Mikä ihmeen näläntunne? 10 kiloa pois kevään/kesänaikana, ja kertaakaan joutunut nälästä kärsimään, päinvastoin. 2x viikkoon ~9km juoksu ja 3x 45min salitreeniä 3-jakoisella 6-8 toistoilla. Lihakset ja voimat säilyi ja 0,5kg/viikko tahdilla mentiin, syödäkkin saa mielenkiintoisia määriä kun katselee vähän mitä syö ja jättää pahimmat kaloripommit pois.

  Vatsapalat alkoivat jo peitteen alta vilkkumaan siihenmalliin, että nyt siirryttiin +/- 0 tai lievä plussa kaloreihin, ja talvi tiukkaa reeniä ja jos sitten uuden vuoden jälkeen uutta diettiä päälle ja -5kg vielä pois kesäksi noista tän kesän pohjista...
   
 19. Alfie B

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  235
  Minulla näläntunne taas on kadonnut lähes kokonaan. Vetämätön olo kyllä tulee, hikoilut jne, mutta se vanha nälän tunne on mystisesti kadonnut. Pidin viisi päivää lepoa ja nyt treenasin kaksi päivää peräkkäin kovaa, ja nyt olo on taas huono. Kohta otan viikon paussin ja treenit joka toinen päivä. Palautuminen selvästi vaikeutunut.
   
 20. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Ota purkka suuhun, jos tekee mieli napostella. Jos napostelu johtuu nälästä, niin tee yksi kunnon välipala t. iltapala, josta syö kylläiseksi.
   
 21. Jorgos Skulas

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  166
  It has been three months since I have been doing ...

  En oo kyllä ite kokeillu...
   
 22. Koidar

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  254
  Varmaan pahin himo on mennyt ohi karkeista ja sipseistä. Kaupassa olen onnistunut ohittamaan hyllyt. Pähkinöitä ja vesi- hunajamelonia olen napsinut nyt. Myös parina iltana kun on tehnyt mieli makeaa olen 1-3 napsia otanut viinaa ja sekin näytäs tehoavan.

  Voisin melkein haastaa itsenin yrittäämään olla ostamatta kertaakaan karkkia, sipsia, keksejä tai muutakaan turhaa herkkua ennen joulua jos silloinkaan. Toki joskus on pakko ottaa vieraanvaraisuuden nimissä.

  Saisivat oikeasti terveysviranomaiset alkaa kiinnitämään näihin herkuihinkin. Ei se tupakka ainostaan tapa. Kyllä ylipaino on alkanut nostaa päätään. Itsellä hyvä tilanne siinä mielessä, että kaikki ruumiin osat on sentään siinä kunnossa että tästä on vielä helppo nousta.
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2011
 23. DenieD

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2005
  Viestejä:
  508
  Itse olen vaihtanut sipsit ja muut naposteltavat itsetehtyyn popcorniin, kattilallisesta riittää mukavasti ja kalorimäärä on huomattavasi vähäisempi verrattuna muihin vaihtoehtoihin.
   
 24. Kremnen

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2008
  Viestejä:
  709

  Ehkä avaaja oli trolli, mutta väliäkö sillä oikeastaan? Keskustelusta ja neuvoista on varmasti hyötyä monelle näiden ongelmien kanssa kamppaileville.

  Tosiaan millään liikunnalla ei laihdu. Mielestäni kyllä mollaat joogaa ihan turhaan. Sitäkin kun on niin monenlaista. Takaan, että hiki lentää letistä ihan norona kun erehdyt jollekin power-jooga sessiolle menemään. Sen verta rankkaa.

  Ruuasta saadun energian vähentämisen kanssa on kaksi kantoa kaskessa yleensä:

  • näläntunteen hallinta
  • elimistön säästöliekille menemisen estäminen
  Näläntunteen hallinnassa auttaa kun miettii mitä syö. Vinkki low-GI ruokien syömisestä tulikin jo, mutta joillakin edes se ei riitä vaan pitää mennä Atkins-tyyppiseen ruokavalioon. Se on ainoa joka toimii joillakuilla, varsinkin jos hiilihydraattien sieto on päässyt jo kropassa repsahtamaan pahasti.

  Elimistön säästöliekille menemisen estämiseen auttanee parhaiten ns. vuorodieetti. Kalorimäärää välillä nostetaan, välillä mennään muutama päivä alhaisillakin arvoilla. Rankinta tuossa on tottua tuohon energiamäärän vaihteluun. Jotkut harrastavat ns. vuoropäiväpaastoamistakin, jossa käytännössä syödään kunnolla vain joka toinen päivä. Aiheesta on kait jotain tieteellistä tutkimustakin. Vastaanväittäjille voi perustella, että kivikauden luolassa tuskin oli jääkaappia, josta syödä kupunsa täyteen joka päivä, joten elimistölle voi olla jopa luonnollisempaa tuollainen vaihtelu kuin tasainan ravinnonsaanti joka päivä?

  Itse kiinnittäisin kestävyysliikunnan sijasta huomiota lihaskuntoon ainakin alkuvaiheessa ja varsinkin jos dieetti on kovin niukkakalorinen painonpitovaiheessa.

  Joku puhui elämäntapamuutoksesta ja sitähän toki edellytetään. Mutta silti jos on noin paljon laardia, niin kyllä silti on oltava painonpudotusvaihe erikseen ja ylläpitovaihe erikseen. Muuten se laihduttaminen kestää aivan liian kauan.
   
 25. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Käytännössä kaikki tällaiset ruokavalioehdotukset jotka perustuvat logiikalle "kivikaudella nönnönönön teki/söi ruokaa x, sen on pakko olla paras vaihtoehto" ovat aivan täyttä shaibaa.

  Ateriafrekvenssillä ei toki ole sen suurempaa merkitystä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti