Pötsiä pöis, mutkat suoriksi ja rantakuntoon!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sedrik, 22.04.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Recycle Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 689
  Onhan tuo poikkeuksellista. Itse muutama vuosi sitten työharjoittelussa koululla huomasin sen, että lahjakkaat oppilaat pelasivat esim sählyä täysin armotta omien taitojensa ylärajoilla ja lähinnä käyttivät heikompia oppilaita pujottelukeppeinä. Toki, tässä vaiheessa myös opettajan rooli korostuu. Sählystä saadaan vauhti pois kun laitetaan rajoitukseksi se, ettei saa juosta tai se, että pallon pitää käydä joukkueessa jokaisella pelaajalla ennen kuin saa yrittää maalia. Toinen vaihtoehto on tietenkin tehdä vain yksilöllisiä taitoharjoitteita, esim pujotteluratoja yms.

  Tästä päästääkin polttavaan kysymyseen, että onko koululiikuntatuntien tavoite parataa oppilaan kuntoa vai opettaa taitoja? Itse olen enemmän jälkimmäisen kannalla, koska silloin pystymme oikeasti tarjoamaan kaikille onnistumisen kokemuksia ja tällä tavalla saamme luotua oppilaille pohjan liikunnalliseen elämään, joka kantaa toivottavasti läpi elämän. Onneksi myös opettajien asenteet ovat muuttumassa.
   
 2. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 437
  Juh tuli tilaus tuolta http://www.theproteinworks.com/ meni joku 6 arkipäivää että paketti kotona. Tilauksessa oli yksi virhe, tilasin 1kg maustamatonta, paketista tuli 500g maustamatonta ja 500g vaniljaa. Laitoin viestiä aspaan, että nimenomaan maustamatonta ja makeuttamotonta halusin.
  23/03/2015 15:18 laitoin palautetta, 23/03/2015 15:43 tuli pahoittelut ja viesti että laittavat iltaan mennessä ilmasiksi paketin tulemaan , siis 500g heraa briteistä ilmasiksi Suomeen ! Tuolla oli silloin kun tilasin joku kaikki -20% (+jollain koodilla sai maustettua heraa kaupan päälle 250g pussin), näyttää puskevan tarjousmainosta s-postiin samaan tahtiin kuin MASS konsanaan :) Kahta eri heraa tilasin, just maistoin, todella mietoa ja mautonta, esim. 80sf+ herasta tuli mieleen kevyesti, aavistuksen kevyesti makeahko tuorejuuston (sellaista jota on juustokakussa) maku, vielä kun saan iHerbistä mausteliemet niin pääsen maistamaan miltä sitten maistuu.
   
 3. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Olen ymmärtänyt että karsinta on tiukka... Vatsanympärys aamulla vasta niukin naukin alle 90cm joten en taida vielä omata aidon shitlordin fysiikkaa (178cm, 83kg).

  P.S.
  Arskan vatsa oli kisakunnossa 86cm. Siellä oli sentään lihastakin alla...
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2015
 4. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Firmat maksavat enemmän sairausvakuutuksesta jos keskiarvo nousee liikaa. Julkisella puolella näytti olevan käytössä pakolliset neuvonnat, yms interventiot mikäli ympärysmittaa alkaa kertyä. Sinänsä homma pitäisi rinnastaa täälläkin esim. eriasteiseen alkoholismiin ainakin vaikeasti obeeseilla.

  Ei ole oikein että ihminen päästetään sellaiseen tilaan että hän joutuu lihavuutensa takia käyttämään liikuntavammaisille tarkoitettuja palveluita.
   
 5. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Täsmälleen samaa mieltä. Hiihto oli lapsena mukavaa kunnes ensimmäisen kerran sitä oli koulussa ja liikunnan opettaja (joka btw. oli ylipainoinen) seisoi kello kädessä ladunvarressa ja antoi kaikkensa ettei kenelläkään olisi mukavaa. Yksilölajien harrastajalla oli surkea tilanne sillä pikkukaupungin liikunta oli 100%:sti akselilla: futis, pesis, koris, jäkis ja muutama yleisurheilupäivä. Yläasteella olin jo kovassa kunnossa (judo, punttisali ja lenkit) mutta numero jaettiin futiksen mukaan. Täysi-ikäisyyteen mennessä liikunta sitten jäi yli 20 vuoden mittaiselle tauolle...

  Liikuntanumerot ovat täysin turhia. Urheiluseurat ovat sitä varten että selvitetään kuka sopii mihinkin lajiin. Koululiikunnan pitäisi palvella 100%:sti liikunnan iloa jokaiselle osallistujalle.

  Mahdoton tehtävä. Asiasta mainitsemalla saat vain vaikean tapauksen maineen... Mikäli (suuremmissa yrityksissä) johto lähtisi päättäväisesti ajamaan asiaa niin saattaisi toimia.

  Jep. Antautuminen on väärä ratkaisu. Ylipainoon pitäisi puuttua vähintään samalla tarmokkuudella kuin tupakkaan. Ongelma taitaa piillä siinä että toimeenpanijat (kukkahatut) ovat kaikki ylipainoista sakkia itsekin. Shitlordien sijaan kannatan kuitenkin pehmeämpiä ratkaisuja...
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2015
 6. m1n1m11

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2013
  Viestejä:
  897
  Eikö liikuntaa arvostella numerolla ja numero kuvasta osallistumisen eikä onnistumisen tasoa. Kympin saa yhtä helposti luokan paras juoksija kuin hitainkin ja jos ei saa, arvosteluasteikko on rikki. Tietty jos ei vaan yksinkertaisesti edes yritä vaan lyö läskiksi niin sittenhän sen numeron kuuluukin laskea.

  Nii. Onhan se julmaa kun ihminen joutuu kohtaamaan itsensä, ehkä jopa ensimmästä kertaa elämässään ja kantamaan vastuun valinnoistaan. Paitsi että tällaisessa tapauksessa pääsee taas syyttämään jota kuta muuta pahasta olostaan ja mielestään, kun kehtaavat sanoa vielä painostakin. Muiden syyhän sekin on että on mennyt syömään itsensä lihavaksi.

  Meillä pelkästään diabeteksen hoito kustantaa miljardin vuodessa valtiolle. Tähän päälle liikunta- ja tukielinsairaudet, niin kyllähän siinä menee vino pino euroja aivan turhien vaivojen hoitamiseen. Minusta läskiveroa keräämällä ei edes yritettäisi kieltää lihavuutta vaan yksinkertaisesti hoitaa sen aiheuttamia ongelmia. Tupakkaa verotetaan raskaasti ja haitat hoidetaan pääpiirteissään verotuloilla, alkoholia verotetaan raskaasti mutta tuossa ei taideta ihan kokonaan kattaa menoja. Mutta, ihan sama asia. Jokainen voi sitten syvällä sisimmässään tehdä valinnan haluaako maksaa ehkä tulevista vaivoistaan ylimääräistä vai ei.
   
 7. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Niin mitä? Suunta on toki siihen, että tuloksilla ei olisi merkitystä, mutta ei se nyt vielä ihan niin ole, eikä etenkään ennen ole ollut. Jos tuolle linjalle lähdetään, niin sitten pitää antaa muissakin aineissa numero yrittämisestä ja etenkin taideaineissa, joissa ei ole oikeaa vastausta, eikä edes selviä mittareita. Liikuntasuorituksia sentään voi (lajista toki riippuen) mitata sekuntikellolla, mittanauhalla tai pisteillä. Jostain syystä on hyvin yleistä esittää, että "liikuntatunnit ja suorittaminen tappoivat liikkumishaluni", mutta sitten ei kuitenkaan, että "kuvaamataidon tunnit ja piirrosten arvostelu tappoivat intoni graafisiin aineisiin". Tai "minulle naurettiin, kun en osannut hypätä pituutta", mutta ei että "minulle naurettiin, kun en osannut helppoa laskutehtävää".

  Jostain syystä liikuntatuntien traumoille annetaan paljon enemmän painoarvoa yleisessä keskustelussa ja ilmeisesti uusista opetussuunnitelmista päätellen myös päätöksenteossa. Liikuntatunneista on tarkoitus tehdä sellaisia, että osallistuminen ja yhdessä tekeminen olisivat tärkeintä ja tulokset jäisivät taka-alalle. No, sehän tavallaan syrjii liikunnassa hyviä, jotka sitten saavat kutosta kuviksesta tai musiikista, kun kaikki sitten saavat liikunnasta suurin piirtein kympin ihan vain pelkällä hymynaamalla, ettei kenellekään tule paha mieli. Minusta tässä liikuntaan kouluaineena suhtautumisessa näkyy hyvin usein kaksoisstandardi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2015
 8. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Kukaan ei ole väittänyt että tuloksilla ei olisi merkitystä. On vain esitetty että koululaitoksen roolia oppilaiden liikunnan suhteen muutettaisiin sellaiseen suuntaan jolla olisi positiivinen vaikutus liikuntatottumuksiin aikuisiällä. Koulun ulkopuolella toimii lukemattomia urheiluseuroja joissa saa toteuttaa haluaan tulla mitatuksi lajissa kuin lajissa.

  Minusta näin kuuluisikin olla. Taideaineista numerot myös pois ja luovuus tilalle. Omat mukelot käyvät taidekoulua (kerran viikossa iltaisin) ja kas kummaa siellä ei anneta numeroita. Musiikkiakin harrastavat eikä sielläkään jaeta numeroita. Tasokurssien läpäisyyn vaaditaan tietyt taidot, mutta niitä ei (ainakaan vielä) pisteytetä.

  Ja kun kerran otit puheeksi niin pelaavat myös futista, sählyä ja käyvät uimassa. Niissäkään ei jaeta numeroita. Uinnissa tosin aikoja mitataan..

  Ehkäpä siitä yleisyydestä voisi vetää jotain johtopäätöksiä?

  Liikunnan ja vaikkapa matematiikan roolit ovat kovin erilaiset. Sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta. En ymmärrä miksi niitä pitäisi käsitellä samassa viitekehyksessä. Esim. matematiikka ja fysiikka valmistavat yksilöä yhteiskuntaan ja jatkokoulutukseen, mutta koululiikunta ei valmista ihmistä yhtään mihinkään. Kansalliset liikunnalliset tavoitteet toteutuvat urheiluseuroissa eikä kouluissa. Ei minua ne numerot sinänsä haittaa. Kunhan tunneilla olisi sellainen fiilis että tämä ei ole paskaa.

  Esim. yläasteella futaajat ja golffaajat (molemmat open lemmikkilajeja) saivat erivapauksia harrastaa omaa lajiaan liikuntatunnilla muiden vaikkapa suunnistaessa, mutta tätä samaa erivapautta ei sitten sovellettukaan muiden lajien harrastajiin. Harrastimme luokkakaverin kanssa yhdessä judoa (treenit viidesti viikossa ja kisoissa käytiin), mutta opettaja ei korvaansa lotkauttanut. Eräs toinen oli kova uimari. Ilmeisesti lajit eivät olleet maikan mieleen.
   
 9. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Meilläpäin yläasteella (viimeisenä vuonna) opettaja pyysi huoneeseen ja kyseli omaa mielipidettä että mitä ansainnut. No minähän sanoin että kympin ja kymppi tuli :D. Noin se pitäs mennä ;)
   
 10. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  Shitlord on siis termi jolla viitataan ihmiseen joka on erimieltä ylipainoisen feministin kanssa.

  Mulla vyötärö nyt 83cm. Pituus kellonajasta riippuen 186 / 187, paino 97kg.
  Varmaan tippuu dietin edetessä 80cm tasolle. Alkaa olla kohtuu härskin/hyvän näköinen kun hartiat ja rintakehä ja selkä ovat aika leveät.
   
 11. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Minä sain muistaakseni 8-luokan syksyllä liikunnasta seiskan käymättä kertaakaan liikuntatunnilla. Se oli mielestäni ihan hyvä systeemi. :smoke:
   
 12. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  On väittänyt. Nimenomaan siitähän tuloillaan olevassa uudistuksessa on kyse. Siinä täytyy olla, koska jos lähdetään siitä, että yhdessäolo ja liikkumisen riemu ovat tärkeintä, niin se väistämättä heijastuu arvosteluperusteisiin. Toisaalta eihän nykyisinkään usein tuloksilla ole merkitystä etenkin, jos ne eivät tule opettajan suosikkilajeissa. Tai naama ei miellytä. Minusta nämä ovat itse asiassa niitä todellisia ongelmia, koska niistä syntyy vääryyden kokemuksen tunnetta, eikä se, että joku ei tykkää telinevoimistelusta ja toinen hiihdosta.

  Tuo on yksi vaihtoehto. Minuahan tässä kaikessa hieman tökkää silmään liikunnan saama kaksinaismoralistinen kohtelu. Nyt kärjistettynä viime vuosikymmeninä liikunnassa vähemmän lahjakkaat ovat valittaneet ja syyllistäneet koulua siitä, että eivät saa persettään sohvalta ylös edes aikuisina. Minusta se on useimmiten pelkkä tekosyy, jos suoraan sanotaan. "Olisinhan minä liikkunut, mutta kun se koululiikunta vei liikunnan iloni!" Sen sijaan vähemmän huomiota on kiinnitetty siihen, että joku saa tikku-ukoistaan vitosen tai ei omaa yhtään nuottikorvaa ja se näkyy numerossa. Mutta kuten sanoit, niin tuollainen tasapuolinen kohtelu olisi tietysti yksi ratkaisu.

  Ei tuossa siitä ollutkaan puhe, vaan argumentista "se traumatisoi minut". Ei se itsessään kelpaa, koska ihan samaa se on muissakin aineissa niiden osalta, jotka eivät osaa. Minun puolestani numerot voisi poistaa täysin ja korvata vaikka vapaamuotoisilla arvioilla ihan vain oman kehityksen tueksi. Numerot ovat usein lukiossakin vielä pärstäkertoimella korjattuja, joten reiluinta olisi päättää jatko-opintopaikat vain pääsykoesuorituksen, joka on käytännössä anonyymi, perusteella. Ja yo-koehan on tällainen myös, joten sitä tietysti voi käyttää mittarina.

  P.S. Kyllähän se nyt johonkin valmistaa. Esim. fyysisen työn suorittamiseen, missä muuten "kovuus" on yksi olennaisimmista tekijöistä. Ei siihen ainakaan valmista, jos itketään, kuinka pitkä kova suoritus tuntuu pahalta. "Yyh. En minä halua juosta Cooperia verenmaku suussa. Ei ole kivaa." Siinä mielessä tuollaiset uudistukset voivat pahasti kopsahtaa nilkoille, jos ei yhtään kukaan ikinä vaadi fyysistä yritystä, vaan aina voi lopettaa siihen kivan rajalle.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2015
 13. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Proteiinintarpeesta:

  http://bayesianbodybuilding.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/

  Noiden tieteellisten tutkimusten perusteella kenelläkään ei ole _mitään_ hyötyä syödä proteeinia yli 1.8%o painostaan päivässä, ja useimmilla ihmisillä tuo tulee vastaan paljon aiemmin. Tuossa 1.8%o:ssa on siis jo mukana selvä varmuusmarginaali.

  Yhdessä tutkimuksessa jossa vertailtiin 1.3%o ja 2.6%o painonsa verran proteiinia syöviä, ei mitään eroa kehityksessä.

  Tuossa vielä yhteenvetokuva tuolta sivulta.

  [​IMG]

  Toisaalta tästä näkee hyvin myös sen, että se "virallinen suositus" että 0.7%o on tarpeeksi on myös selvästi alakanttiin, siinähän pointtina on lähinnä välttää puutostauteja eikä kehittyä fyysisesti.
   
 14. LuurangonAnatomia

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2004
  Viestejä:
  263

  Tää on jännä. Mulla oli samaa ongelmaa vielä vuosi sitten jouluna ennen kuin alotin dieetin. En tajunnu, että olin niin iso kuin mitä oikeasti olin. Eron huomasin vasta kun vertasin kuvia ennen dieettiä ja vuosi dieetin alottamisen jälkeen (eroa noin 30kg), että kuinka lihava oikeasti olinkaan. Tosin vieläkin välillä näen peilistä samanlaisen pullukan kuin aikaseimmin, mutta se on ihan toinen asia se. :)
   
 15. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Kyllä se em. subredditissä vahvasti fokusoituu sinne fatshaming osastolle ja verified shitlord - statukseen ei riitä pelkkä asenne...

  Kovassa kunnossa olet! Omalla pituudella ja samalla suhteellisella lihasmassalla vastaava paino olisi 89kg joten jos 83kg painoisena vyötäröä on 90cm niin ero on hurja. Niinkuin se tietty tällä taustalla kuuluukin olla...
   
 16. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  1.8g x paino on sekin iso määrä päivittäin vedettäväksi jos sen yrittää saada puhtaasti ruuasta. Itse alan kallistua siihen suuntaan että sen sijaan että kiskoisin joka päivä mega-annokset lihaa, tyydyyn kohtuullisiin annoksiin ja täytän vajauksen protskujauhoilla. Esim. 2x100g kanan rintafile on vasta 40g. Treenin jälkeiset 24h pyrin ottamaan vähintään 1,5g x paino ja lepojaksoina vähän vähemmän.
   
 17. m1n1m11

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2013
  Viestejä:
  897
 18. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Niinpä.

  Itse laskeskelin tuossa esim. eilisen proteiinimääräni:

  Aamulla kaurapuuro + teehen laitettu maito + proteiinijauho n. 30g
  Aamupäivä sufferfestin jälkeinen palautumisjuoma n. 22g
  Lounas ~35g
  Pari teemukillista(maidolla) ja pieniä määriä pähkinöitä iltapäivällä töissä ~10g
  Suunnistuksen jälkeinen palautumisjuoma n. 22g
  Päivällinen/iltapala n. 25g
  maitolasillinen nukkumaanmennessä 6g.

  Tästä tuli aika tarkkaan 150g eli minulla 75g massalla tarkoittaa 2g proteiinia/painokilo, eli vähän turhankin paljon.
  Näistä siis n. 91g eli n. 1.2 g/painokilo tuli "normaalista ruoasta", loput 0.8 g/painokilo urheiluravinteista.

  Treenin pääpaino minulla aerobisessa suorituskyvyssä, mutta tällä proteiinimäärällä monta vuotta sitten hankitut yläkropan lihakset eivät ole vieläkään kadonneet, ja ovat ylimääräisenä painona juostessa ;)
   
 19. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  Kiitos :)

  Tosiaan treenaan puhtaasti estetiikan ehdoilla. Vatsalihaksia en ole tehtnyt kahteen vuoteen, mikä selittänee myös tuota kapeaa vyötäröä. Silti voimapyörä menee suorin jaloin pari kolme kertaa. Kyykky ja mave vastaa vatsatreenistä.
   
 20. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Jos juoksu on tärkeää niin viimeisin asia jota kannattaa treenata on pohkeet... Alaraajat juoksussa viuhtovat suurinta liikerataa joten kaikki massa pohkeissa tappaa. Turhia ne tietty ovat ylävartalonkin lihakset ja haittaavat etenemistä, ellei sitten kyse ole pikajuoksusta.

  Mm. sellainen mittaustulos löytyy jossa jo 50g lisäpaino nilkoissa nosti hapenkulutusta prosentilla.
   
 21. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Odota vielä pari vuotta, niin kyllä ne sieltä lähtevät.
   
 22. m1n1m11

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2013
  Viestejä:
  897
  Popcornit paukkuu jo O.O

  T. päkiäastuja
   
 23. m1n1m11

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2013
  Viestejä:
  897
  Sait/saat varmaan omasi tänään, mutta mansikassa on 08/2016 ja choc-peanutissa 11/2015. Eli nämähän ehtii mennä monta kertaa ennen päiväystä :)
   
 24. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  IMO mielenkiintoisimpia oli tämä havainto: Full squat (6 settiä full ROM) vs. full and partial (3 full + 3 partial ROM) jossa ->

  Here’s where it gets really interesting. The diets of the subjects in this study were not controlled. As a result, the average body fat percentage in the full squat group fell by 10.3%. Body weight did not change in either group and body fat percentage did not change significantly (-5.3%) in the full+partial group. The only way body weight can remain stable while fat percentage decreases is by gaining lean mass. So the full squat group must have gained more lean body mass than the full+partial group. I emailed the corresponding authors about this, since they did not discuss this in their article, but I have not received a response.
  Eli paino pysyi kokeen aikana samana, mutta full squat ryhmän rasvaprosentti putosi keskimäärin 10,3% siinä missä toisella ryhmällä pudotus oli vain 5,3%.

  Esim. jos lähtötaso molemmilla ryhmillä keskimäärin 20% niin koejakson jälkeen FS ryhmällä 18% ja FS+PS 19% josta seuraisi 80kg:n testihenkilöillä että FS ryhmän lihasmassa olisi noussut keskimäärin 1,6kg vs. FS+PS ryhmän 0,8kg.

  Kuinka suuri tuo ero olisikaan ollut mikäli toinen ryhmä olisi tehnyt pelkkää niiauskyykkyä sen sijaan että sentään puolet sarjoista oli syviä?

  P.S.
  Ymmärsin että intensiteetti oli ainakin yritetty tasoittaa eli vajaat kyykyt tehtiin isommilla painoilla.
   
 25. unnie

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  593
  Eli nyt takana noin 1,5kk siitä kuin aloitin urheilemisen monen vuoden tauon jälkeen. Tavoitteena pysyvä tapamuutos. Aamupaino aloitusvaiheessa oli noin 71kg.

  Ensimmäiset viikot sujuivat aluksi kävelylenkistä jonka jälkeen lisäsin juoksunmäärää. Juoksu vielä raskasta ja kerralla onnistuu noin 5km juokseminen, mutta pidän sitä jo huomattavana edistyksenä.

  Kaksi viikkoa sitten aloitin CrossTraining-kurssin. Kurssi on ollut mielestäni todella raskas mutta mukaansatempaava, halu kehittyä on kova. Kurssilla on tähän asti käyty läpi tunnilla yksi iso perusliike jonka jälkeen on ollut 30 minuuttinen crossitreeni.
  Isot perusliikeet mitkä käyty:
  • Kyykyt. Etu-, taka- ja valakyykky. Nämä sujuvat muutaman treenikerran jälkeen jo suhteellisen hyvin.
  • Maastaveto normaalisti ja suorinjaloin. Tässä vielä parinkin kerran jälkeen vähän hiomista. Etenkin nämä liikkeet tahtovat kovalla sykkeellä toteutettuna sekoittua helposti keskenään.
  • Leuat ja renkaat. Leukoja menee myötäotteella yksi. Renkailla punnerruksia ja kulmavetoja. "Roikuntaa" ja siitä dippi seuraava askel.
  • Rinnalleveto. Tämä on hankala. Yksi treenikerta tätä takana ja ensimmäinen ns. turhautuminen tapahtui harjoitellessa. Ei vaan tekniikka mennyt perille. Noh, toistoja toistoja.

  Eli siis harjoituskerrat koostuneet teoriasta ja käytännöstä, jonka jälkeen on tehty joko kestävyys-, voima- tai sekoitustreeni näistä kahdesta. Jokaisen treenikerran jälkeen ollut todella hapoilla mies.

  Juoksu on jäänyt vähemmälle CrossTrainingin takia. Paikat olleet _todella_ juntturassa ;)
  Huomenna tarkoitus koittaa 7km juoksua.

  Ruokavaliossa olen onnistunut pysymään tähän asti suht hyvin. Pari viikonloppupäivää ollut milloin tullut syötyä vähän raskaampaa ruokaa (ei kuitenkaan roskaruokaa). Valio koostuu lähinnä seuraavista erilaisilla variaatioilla:
  • Aamupala: Skyr-rahka, kahvi.
  • Lounas: 200g kanaa/jauhelihaa, makaroonia/salaattia
  • Välipala: Skyr-rahka, kahvi
  • Illallinen: 200g kanaa/jauhelihaa, makaroonia/salaattia
  • Iltapala: Skyr-rahka, pari riisikakkua
  Okei, ei ehkä aina skyr-rahkaa mutta vastaavia, esim. gainomax jos treenikerta ollut ennen jne.

  En nyt suoranaisesti koe vielä suurta muutosta jaksamisessa tai yleisessä vireydessä. Aamupaino nykyisin keskimäärin noin 69kg. Lähtökohtaisesti en usko että paino tippuu huomattavasti, mutta eniten odotan ns. kiinteytymistä ja ehkä jopa pienen lihaksen näkymistä kehossa :)
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti