Pötsiä pöis, mutkat suoriksi ja rantakuntoon!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sedrik, 22.04.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. m1n1m11

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    897
    Kuten kuivatavarakin. Ennen paistamista/keittämistä. Eihän ne makrot siitä annoksen lopputulemasta kuitenkaan merkittävästi muutu.
     
  2. zabaleta Banned

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2009
    Viestejä:
    2 454
    Juu totta. Silti tuostakin sain kuulla eriäviä mielipiteitä :D
     
  3. zabaleta Banned

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2009
    Viestejä:
    2 454
  4. jeppejehupoika

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    2 437
    eikös niiden pakettien kyljessä lue tuotteen raakapainon kalorit, rasvat prodet yms , josko tuo kalorilaskurin nyt on joku keskiarvo kypsästä jauhelihasta tjs
     
  5. zabaleta Banned

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2009
    Viestejä:
    2 454
    Kyllä paketissa on raakapainon kalorit, mutta kun ne vastaa tuon linkin "paistetun" kaloreita yks yhteen.
     
  6. Pokkus

    Rekisteröitynyt:
    11.07.2005
    Viestejä:
    3 970
    Sinähän sen onneksi paremmin tiedät, kun ihan paikan päälläkin olit...
     
  7. latexii

    Rekisteröitynyt:
    01.11.2000
    Viestejä:
    2 781
    Onko näin ? rupesin miettimään kun esim. 23% jauhelihaa paistaa, niin kyllähän siitä aika rasvalieju jää pannuun.. Väittäisin ettei aivan yks yhteen ole... Itellä tosiaan ei ole harmainta hajua miten paljon tuota rasvanpaskaa poistuu paistaessa / jää pannuun.. raakapainon mukaan itekin toki menny.
     
  8. Kampele

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    22 804
    Kuka nyt tuollaista moskaa edes ostaa? :p
     
  9. Pärre Guudman

    Rekisteröitynyt:
    27.01.2014
    Viestejä:
    842
    Just näin. Varmaan viiteen vuoteen ei ole tullut ostettua rahvaan jauhelia.
     
  10. zabaleta Banned

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2009
    Viestejä:
    2 454
    Joo en sillä "yks yhteen" ihan tuota tarkoittanut. Tottakai sieltä lentää rasvaa pois ja nestettä lähtee.
     
  11. Kampele

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    22 804
    Tästä tuli mieleen, että jauhelihakin paistetaan monesti väärin.
    Sitä(kään) ei ole tarkoitusta keittää, vaan paistaa.

    Eli liian kylmälle pannulle laitetaan lihat tai liian paljon kerralla, niin lihasneste karkaa ja jauhelit kiehuvat eikä paistu.
     
  12. TeknoR

    Rekisteröitynyt:
    10.08.2002
    Viestejä:
    16 466
    Ai joku vielä uskoo tuohon höpöhöpöön :facepalm:
     
  13. m1n1m11

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    897
    Valurautauskovaiset, kun on tarjouksessa. Aika hyvin pannu imaisee omansa. Teflonilla tuollainen jää todella rasvaiseksi, pakko tehdä kastikkeeksi (eikä tarvitse edes rasvaa pannulle). Ketoosilla tuosta saa ihan kivasti rasvaa, mutta muutenhan tuo on yksi sydärin pre-questeista. Toinen mitä en tajua on lihaeinekset, esim. euron lihapullat. Ihan täyttä paskaa, maistuvat rasvalle ja rustolle. Makkarat kolmas, valkoinen paistoihra maistuu läpi tekee mitä vaan.

    Ja jauheliha pitää tosiaan paistaa. Jos jauheliha on harmaata paistamisen jälkeen, se on melko varmasti keitetty. Nykyisessä Tefalissa on thermospot, näkee heti kun se on lämmennyt tarpeeksi eikä pohjakaan ole perinteisen tasainen, paistaa todella hyvin.
     
  14. 9600pro

    Rekisteröitynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    1 497
    Moro

    Nyt vejetty nutrilettejä viikon hyvän startin saanut painonpudotukseen. Nesteitä lähtenyt 4.7kg ja aineenvaihduntaa kiihdytetty. Nyt olis tarkoitus vetää osan ruuasta puhdasta ravintoa ja toisen osan nutrelitistä. Otan tietysti mukaan kevyttä punttausta ja airobista liikunta oman kehon jaksamisen mukaan. Lähtöpaino 101.7 kg nyt paino 97.0kg Pituus hurjat 166cm illalla mitattuna.

    Täällä muuten on jotenki hirveen agressiivisen tyylisiä kirjoituksia toisten suorituksista, koittakaa kannustaa toisia ja elkää heti mytätkö niitä niin kaikilla on parempi mieli. Nähdään viikon päästä mikä tilanne on :D
     
  15. hezaurus

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    8 520
    Niin. Internetissä kaikki on totta eikä kenelläkään ole tarve liioitella juttujaan.
     
  16. kala-ana

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2012
    Viestejä:
    962
    En tiedä tarkkaan mitä Nutriletit ovat, mutta sanoisin, että lopeta nuo Nutriletit ja ota kaikki ravinto puhtaasta ruosta. Samalla tavoin paino tippuu + säästät rahaa.
     
  17. hezaurus

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    8 520
    Tottahan se on. Suurin osa jengistä ei todellakaan osaa paistaa lihaa. Kaasuliedelle tai helvetin raskaalle valurautapannulle voit laittaa kylmänkin lihan sillä kaasu tai valurautapannun massa huolehtii siitä ettei pannun lämpötila pääse laskemaan liian alas ja nesteet pysyvät lihassa. (lihan lämpötilalla paistamisen alussa ei ole tässä merkitystä vaan sillä mikä on paistopinnan lämpötila heti sen jälkeen kun liha on sille laskettu)

    Jos sen sijaan käytät normipannua ja liettä (kuten 99%) jengistä, niin lihan kannattaa antaa lämmetä ennen paistamista. Silloin pannun lämpötila ei laske liian alas lihan lisäämisen jälkeen ja nesteet pysyvät kuuman pinnan ansiosta lihassa.

    Kaikkein parasta jälkeä syntyy tietty hiiligrillissä: (rasvainen 15-20%) naudanlihapala kokonaisena kaupasta -> myllyllä jauhelihaksi -> puristelet pihveiksi -> suolaa ja pippuria pintaan -> kuumaan grilliin enintään 2min / puoli -> maailman paras burgerpihvi on valmis.
     
  18. Kampele

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    22 804
    Tottakai sinä saat sen keittää jos haluat. Ei se multa ole pois. Itse tykkään enemmän paistetusta, kuin keitetystä lihasta

    Mutta älä nyt tollasta paskaa tule tänne huutelemaan kuin joku jehovan todistaja.
     
  19. m1n1m11

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    897
    Suurin virhe paistamisessa on yleensä se, että liha vaan lämäistään siihen kylmälle pannulla ja jäädään odottelemaan milloin sihinä alkaa kuulua. Liha ehtii kypsyä monta kertaa kiehuvissa lihasnesteissään, koska proteiinit alkavat kollagenisoitua jo ihan reilusti alle veden höyrystymispisteen. Sen lihan sijaan pannulle kannattaisi laittaa joko tippa vettä tai lämpenemistä odotellassa kuulotella sipuleita. Kun vesi on haihtunut, voi kämmenellä alkaa testailla kuinka kovat lämmöt siinä pannun pinnalla on. Jos käsi ei kärsi leijua muutaman sentin päässä pannun pinnasta kovinkaan kauaa, voi hommat yleensä aloittaa.

    Lihan lämpötilalla ei ole käytännön merkitystä, jääkaappikylmä liha jopa maistuu testien mukaan paremmalta kuin huoneenlämmössä seissyt. Minusta tärkeämpää on se, että pannun lämpötila on tarpeeksi korkea. Tämä takaa sen, että nesteet jotka lihasta joka tapauksessa karkaavat höyrystyvät välittömästi eivätkä jää keittämään lihaa - veden korkein nestemäinen lämpötila kun on vaivaiset sata astetta. Paistinpannulla Maillardin ilmiön syntyminen vaatii 180-200c lämpötilan, tämä on se lämpötila jossa ruskistumisen ihme ja makumuutokset tapahtuvat ja tähänhän ei vesi millään yllä.
     
  20. hezaurus

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    8 520
    Ja siksi se lihan lämmittäminen etukäteen auttaa jos käytössä ei ole kaasuliettä, hiiligrilliä tai raskasta valurautapannua. Ihan varovaisestikin arvioiden homma on vituillaan siinä vaiheessa kun 250g painavalle (200°C) alumiiniselle neitipannulle lätkäistään 500g jääkaappikylmää (5°C) lihaa. Pannun lämpötila laskee reilusti alle sataan asteeseen eikä sieltä nouse ihan heti sillä sähköliesi ei järin tehokkaasti siirrä lämpöä pannuun.

    Jos taas käytössä on 2kg painava valurautapannu on lähtötilanne hemmetin paljon parempi. Tai vaihtoehtoisesti kaasuliesi joka kykenee pitämään kevyenkin pannun kuumana huolimatta sille lätkäistystä kylmästä lihasta. Hiiligrillissä on sitten ihan sama kuinka kylmää liha on kunhan ei ole jäässä.
     
  21. Pokkus

    Rekisteröitynyt:
    11.07.2005
    Viestejä:
    3 970
    Se, että sinä täällä kusetat ja liioittelet juttujasi ei tarkoita sitä, että kaikki sitä tekevät. Itsellä kun ei ole tapana maalata juttuja.
     
  22. hezaurus

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    8 520
    Jos viitsit laittaa edes yhden esimerkin jossa näin on käynyt. Ettei vaan kävisi niin että Pokkus tuli taas 'vähän värittäneeksi' juttujaan.

    Edellinen paisuttelusihan oli sellainen jossa kyykkäilit 3x8 60kg valakyykkyä siinä missä salin 'isot miehet' jotka normaalisti kyykkäilevät 150kg+ raudoilla eivät saaneet mainiosta esimerkistäsi huolimatta tehtyä yhtään toistoa edes tyhjällä tangolla. Ja näitä epäonnistujia oli useita. Erittäin uskottava juttu.
     
  23. zabaleta Banned

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2009
    Viestejä:
    2 454
    Minä oon pannulla keitelly ja paistellu ja milloin mitenkin tehnyt jauhelihat. Ei nämä treenit siihen ole kaatunut ;)
     
  24. m1n1m11

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    897
    Nojaa. Tuskin kukaan 250 gramman trangia-sarjalla kotonaan kokkaa tai ainakaan yrittää mahduttaa siihen 500g lihaa. Yhtä kaikki, induktiolla kieltämättä on eri pelisäännöt kuin wanhan koulukunnan valurautalevyillä. Tuollaisen 250-290c esilämmitetyn valurautasorvin päälle saa nimittäin aika ison kasan laittaa kylmää lihaa ennen kuin kyykkää lämmöntuotto/luovutuskyky ihan normaaleilla paistinpannuilla. Ts. vaikeampi tuolla on epäonnistua kuin onnistua, jos tekniikka vaan on hallussa eikä uusavuttomasti lähde kylmällä pannulla sähläämään.

    Mistäs tiedät ilman verrokkia varmaksi. Pakanallista velitiedettä edustat! Nyt alat heti paistamaan lihasi OIKEIN niin gainssit hyppäävät uusiin ulottuvuuksiin ;D
     
  25. Myocyte

    Rekisteröitynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    574
    Tulee tyylikkäästi tälleen yli kuukauden myöhässä mutta menköön:

    Crossfit on varmaan liikuntamuotona ihan jees sellaiselle jolla ei oikeastaan ole mitään spesifejä tavoitteita. Lajin hyödyllisyys on täysin riippuvainen valmentajien osaamisesta, on sellaisia tyyppejä jotka oikeasti osaavat tuohon kuuluvien lajien tekniikat kunnolla (kuten pn-liikkeet) sekä tietävät jotain periodisaatiosta ja oikeasta ohjelmoinnista, ja sitten on niitä tyyppejä jotka eivät itsekään osaa nostaa tai kirjoittaa ohjelmia.

    Onneksi Suomen kehitys käsittääkseni on sen suuntainen että noita jälkimmäisen kastin tyyppejä ei se enemmistö vissiin (ainakaan enää) ole.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti