Pizzan valmistusvälineet

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja pink_cat, 25.11.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 500
    No jos tehtäisiin sokkotesti että missä pizzassa on mitäkin niin en jaksa uskoa että kovin moni osaisi erottaa, edes parempien jauhojen nimeen vannovat. Niin monta kertaa ollaan nähty testejä missä se oma paras tuote häviää perustuotteille. Varsinkin kun pitkään kohotetun taikinan maku tulee siitä pitkästä kohotuksesta ja muuttuu ihan erilaiseksi miltä tunnin kohotettu taikina maistuu.
     
  2. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Ei se maistaminen ihan noin hankalaa pitäs olla, tunnistan kyllä vaikkapa Da Michelen lätyn Suomalaisten pizzerioiden tekeleistä vaikka umpitunnelissa ja side silmillä. Koostumus ja maku on niin täysin erilainen että jokainen varmasti erottaa.
     
  3. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 500
    Mehän puhuttiin nyt siitä että jos paistat itse himassa uunissa kaksi lättyä, toinen perus pirkkajauholla ja toinen parhaalla mitä löytyy. En omien kokemusten perusteella voi sanoa että ihan hirveästi löytyy eroja, varsinkaan jos tehdään sokkotesti.
     
  4. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Kyllä siinä käy sillä tavalla että, kun heitän sen Pirkkajauhon 400-500c asteiseen Prontoon niin sitä ei syö varmaan kovinkaan moni. Napolilais tyylistä lättyä ei vaan yksinkertasesti kannata noilla perus jauhoilla tehdä, ei tule onnistumaan.
     
  5. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 500
    Eikös tässäkin treadissa ole tehty Prontolla normijauhoilla pizzoja? Leivinuunistakin kuvia normijauhoilla tehdyistä pizzoista. Kotona kuumennan pizzakiven vastuksen alla ja sitten teen normisti uunissa joten ei hirveästi ole kokemusta. Sen muutaman kerran mitä leivinuunilla päässyt tekemään niin ihan hyvää on tullut korkeissa lämpötiloissa.

    Mutta jos Pronto pilaa normit pirkkajauhot niin ei kai niitä sitten kannata sinne laittaa? :D Mikä tahansa ruoka ei onnistu jos sen tekee sille sopimattomassa uunissa tai astiassa.

    Jos nyt verrataan kuitenkin sitä normia pirkkaa ja vaikka king arthuria niin samalla valmistustavalla en ole niissä huomannut eroja. Mitä nyt katsoin niin ei koostumuksessakaan ole juurikaan eroja.
     
  6. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Caputot on omiaan juurikin Napolilaisen lätyn vääntämiseen ja siihen ei taas nuo perus jauhot taivu. Normijauhoista iso osa ottaa myös vettä heikosti vastaan, tahtoo monesti tulla ongelmia, kun nesteen osuus on siellä 70% nurkilla.
     
  7. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    500asteinen pronto ja muita aku ankan parhaita jauhoja :rofl:
     
  8. Inkvisiittori

    Rekisteröitynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    4 269
    Eipä jäänyt tästä ketjusta muuta kasaan kuin se, että pizzaelitisteille ei oikeinkirjoitus maistu.
     
  9. pitipi inu

    Rekisteröitynyt:
    03.09.2008
    Viestejä:
    1 547
    jos kotona normi uunissa tekee itse pohjaa myöten pizzaa niin suosittelen käyttään pohjaa 200 asteessa sen verran että paistuu hieman ja sitte vasta laittamaan kastikkeet, juustot sekä täytteet ja uudestaan uuniin, jolloin pohja muistuttaa kiviuunissa paistettua pitsaa. tulee paljon parempaa mitä että laittaa vaa kaikki kerralla heti ensimmäisenä.
     
  10. The Dominator

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2012
    Viestejä:
    1 593
  11. freekevin

    Rekisteröitynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    1 302
    Mikä ero on tiiviisti peitetyllä astialla ja suljetulla astialla?

    Ainiin, posti toi tänään verkkiksen 1111 alennus pizzauunin.
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/60920/fxvbx/Strome-pizzauuni

    Oliko jotain vinkkiä no-knead pohjan valmistukseen ko. "uunilla"?
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2016
  12. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Peitetyssä astiassa kelmu hoitaa homman ja suljetussa kansi. Mites tuo uuni pelitti ?
     
  13. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Kannen kanssa voi kerätä painetta sisään, kelmu tms. ei.
     
  14. Jarsalla

    Rekisteröitynyt:
    12.11.2009
    Viestejä:
    301
    Sen enempää hifistelyyn menemättä tällä ohjeella on tullut pitsat väännettyä vuoden päivät. Pohjasta tulee rapsakka.

    Ohje kuvien kera tuolla:

    http://aijaa.com/f6pECf
     
  15. jumijumi

    Rekisteröitynyt:
    07.02.2013
    Viestejä:
    91
    Pizzaa on tullut väännettyä vuosia kotona perus resepteillä, valmistaikinoilla ja ties mitä pakastepitsoja lisätäyttämällä. Ihan hyvää on ollut mutta jokunen kk takaperin hommaamani pizzakivi on osoittautunut aivan loistavaksi 20€ ostokseksi. Vanhaan ei ole paluuta ja nyt taikina ja tomaattikastikekin tulee tehtyä mielellään itse. Loppuviikosta kun ruoka alkaa loppumaan pitää tehdä taas ja laittaa kuvia & ohjeet.
     
  16. seebra

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2002
    Viestejä:
    4 268
    Kuinka hyvin porukka on onnistunut paistelemaan pizzoja kaasugrillissä kiven päällä? Itselläni ongelma tuntuu olevan siinä, että kiven saa kyllä niin kuumaksi kuin vain haluaa, mutta muuten lämpö karkaa harakoille. Tästä seuraa että kuumalla kivellä pohja paistuu nätisti, mutta täytteistä ei edes juusto ehdi sulaa. Jos haluaa täytteistä paremman näköisiä, niin sitten pitää pienentää polttimien tehoa ja kasvattaa paistoaika kymmeneen minuuttiin, ja silloinkin täytteet alkavat olla vasta vähän sinne päin.
     
  17. Rockbear

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2012
    Viestejä:
    1 018
    Tarvitsee uunin, jossa paistaa pitsa. Kyljykset ja vartaat voi grillata. Meillä käytettiin valmiita pohjia, siitä tulee sopivan rapea. Voi sen pitsapohjan vaivata taikinastakin, mutta se vaatii ripauksen jauhoa, kun sitä pyörittää pitsapohjaksi.
    Sitten levittää tomaattimurskaa, juusto seuraavaksi ja täytteet. Oregano lisätään vasta paistamisen jälkeen. Missään nimessä ei uiteta öljyssä tai vastaavassa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2017
  18. Photiou

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    807
    Noin se menee hiiligrillissäkin eli täytteet ei ehdi kypsyä muutamassa minuutissa vaan vaatii juurikin 10-15 minuuttia - ja juuston ruskistuminen jättää toivomisen varaa. Varmaan vaatisi jotain tämän tyyppistä modausta parempaan lopputulokseen: http://slice.seriouseats.com/archiv...-steel-for-the-ultimate-home-pizza-setup.html
     
  19. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Ostin weberin ison, suorakulmaisen pizzakiven että saa tehtyä isompia lättyjä.

    Ongelmaksi tuon kanssa vaan muodostuu se pizzan saaminen siististi sinne uuniin kiven päälle.

    Jos taikinan tekee suoraan sen alumiinisen pellin/lapion päälle, niin eihän se siitä enää mihinkään irtoa ja jotenkin tuntuu luonnon vastaiselta paistella sitten sitä peltiä vasten, kun kerran kivellä on tarkoitus se hoitaa?

    Sitten jos pizzan veivailee valmiiksi pöydälle reiluilla täytteillä, niin eihän se lapio sinne pizzan ja pödyän väliin luiskahda, vaan taikina on rullalla. Yritin myös leivinpaperin avulla sitä siitä ujutella mutta ei onnaa.

    Yksi skenaario oli myös hieroa reilusti jauhoa kiven pintaan ja saada taikina ikään kuin kuulalaakerin tavoin levittymään kivelle mutta paskat. siihen ne jauhot paloivat :)

    Samapa tuo olisi siis ollut hommata vaikka toinen tuollainen pellin pala ja lämmitellä sitä uunissa.

    Noh jollakin on varmaan täällä tähän jokin hyvä vinkki?
     
  20. ihottuma

    Rekisteröitynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    531
    Leivinpaperi.
     
  21. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    "Yritin myös leivinpaperin avulla sitä siitä ujutella mutta ei onnaa."

    Muutenkin voisi vähän reilummin avata.
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2018
  22. jkeskir

    Rekisteröitynyt:
    17.12.2001
    Viestejä:
    1 346
    Pizzan voi tehdä leivinpaperin päälle ja nostaa leivinpapereineen kivelle
     
  23. ihottuma

    Rekisteröitynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    531
    Näinpä juuri, eli tekee suoraan leivinpaperin päälle.

    Monesti hyvä pohja menee niin ohueksi, että siihen kun lätkäisee täytteet, niin helpoimmalla pääsee kun tekee suoraan leivinpaperin päälle, ja siirtää sen suoraan (joko lapiolla tai vetämällä) kiven päälle.
     
  24. Peksuu

    Rekisteröitynyt:
    02.05.2006
    Viestejä:
    1 005
    Tekeekö kuinka moni lättynsä oikealla leivontoalustalla? Eli siis reilunkokoisesta puusta tehdystä sellaisesta jossa on hieman karkea pinta. Ikinä ei ole ollut ongelmaa saada lapion päälle pitsa täytteineen.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2018
  25. Busk

    Rekisteröitynyt:
    11.11.2005
    Viestejä:
    28
    Itse hommasin viime kesänä tämmöisen uunin ja on kyllä ollut kovalla käytöllä, mikään ei voita puu-uunissa tehtyä pizzaa :D
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti