Pizzan valmistusvälineet

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja pink_cat, 25.11.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. pink_cat

    Rekisteröitynyt:
    15.01.2012
    Viestejä:
    395
    Elikkäs sitä aitoa ja oikeata pizzaa on tarkoitus alkaa valmistamaan, niin toivoisin saavan kokemuksia muilta.

    Millainen leivinkivi on palvelut teitä? ja kuinka kauan on palvellut ennen esim. halkeamista?
    Millainen lapio on toiminut pizzan laittolapiona? Kakkunostattimesta olen kuullut.
    Mistä saa tipo 00 -jauhoja Suomesta? Mielellään PK:n ulkopuolelta.

    Nyt ei ole kyse resepteistä, täytteistä tms =D
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2012
  2. Photiou

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    808
    Jotenkaan en usko, että noilla välineillä on niin hirveästi väliä. Kunhan muistaa jauhottaa kiven ja lapion kunnolla ettei käy kuten allekirjoittaneelle ensimmäisellä kerralla: ensin jäi pizza kiinni lapioon - josta hirveän tappelun jälkeen sai sen uuniin - ja sitten lopuksi jäi pizzan pohja kiinni kiveen :p
     
  3. Väkisinpakottaja

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    259
    Ainakin lidlin pitsakiven mukana tuli alumiinipelti, tuohon pellin päälle pitsan voi tehdä vaikka ilman jauhotusta, kunhan pitsaa paistetaan ensin muutama minuutti pellin kanssa kiven päällä. Sitten kun pohja on sen verran paistunut, että pysyy kasassa, niin pelti välistä pois ja kiven päällä kypsäksi. Lapioidaan lopuksi sillä pellillä se pitsa uunista ulos. Noita erikoishienoja jauhoja itsekin kiinnostaisi kokeilla, jos saisi vaikka amazonista tai lebensmitteliltä tilattua lähiaikoina. Suosituksia saa laittaa.
     
  4. harr1

    Rekisteröitynyt:
    22.08.2001
    Viestejä:
    580
    Neliskanttinen pizzakivi, peittää mukavasti uunin pohjan. Pari vuotta palvellut, eikä mitään vikaa. Välillä pesty vedellä, pitää antaa vaan kuivaa kunnolla ennen uuniin laittoa, muuten halkeaa.

    Pizza"lapio" on itsetehty paksusta pahvista(oisko ollu imurin laatikko). Pidän siinä leivinpaperia päällä, vähän jauhoja alle ennenkuin pohjan siihen kumoaa.
    Ennenkuin alkaa pizzaa uuniin sovittamaan kannattaa pizzaa heilutella lapion päällä, että varmasti irtoaa siitä.

    Jauhoista en tiedä, itse olen käyttäny durum/vehnäjauhoja suhteella 3:1.
     
  5. Pontus

    Rekisteröitynyt:
    18.12.2003
    Viestejä:
    590
  6. Toipis

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2003
    Viestejä:
    135
    näyttäis kyl vähän faililta toi Pontuksen postaus. Pohja näyttää pullalta joka ei paistossa ole saanut väriä ollenkaan. Lisäksi pyöreys on kaukana. Tärkeintä on kyllä yrittäminen.
     
  7. Pontus

    Rekisteröitynyt:
    18.12.2003
    Viestejä:
    590
    Jep, minkäs teet kun en osaa ;)

    Maku oli jees :) Mitä sitä turhia nirsoilemaan.... Sulta taitaa jäädä kaikki paitsi kotipizzan pizzat syömättä jos pyöreitä haluut.... yöks
     
  8. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Heh, ehkä ei pysty syömään neliskulmaisia pitsoja ollenkaan :D Hyvännäköne lättyhän tuo on, ite olisin pitänyt sen verta kauemmin että reunat tummuis kunnolla, tykkään vähän palaneesta nääs :D
     
  9. Pontus

    Rekisteröitynyt:
    18.12.2003
    Viestejä:
    590
    Tuli viikon putkeen tehtyä pizzaa, kun tuli ostettua noi vermeet. En nyt muista et mones toi oli mut kokeilin myös pitää pidempään, et tuli enempi väriä pintaan. Tuli vaan omaan makuun turhan rapsakkaa....

    Voin mä niitä kuvia tänne postailla jos kiinnostaa. Mut Toipis varotan sua, ne ei varsinkaan oo pyöreitä joten tuskin on hyviä :/
     
  10. Toxic

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2003
    Viestejä:
    1 193
    Ite oon käyttäny ihan leivinpaperia pizzakiven päällä. Toimii hienosti, eikä sotke.
     
  11. oppiz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2004
    Viestejä:
    169
    Mulla käytössä:
    3-2-1 Pizzakivi
    Leivonta-alusta
    Ja tarkoitus olisi vielä hankkia parempi pizzalapio "tahmean" puisen tilalle

    Jauhona Durum. Väännän pizzaa tehdessä aina uunin täysille (300 astetta) ja pizzakiveä hehkuttelen vähintään puoli tuntia ennen ensimmäisen pizzan paistoa. Mainittua leivinpaperia ei voi siis käyttää jos pizzauunimaisia lämpöjä haluaa käyttää.
     
  12. Toxic

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2003
    Viestejä:
    1 193
    Itseasiassa erään paistajan kertoman mukaan pizzauunissa on toisella tasolla 400 ja toisella 280 astetta. :)

    Mut minä en saa kiertoilmauunissa kuin 250 astetta + pizza-asennon, joka tarkoittaa käytännössä sitä että myös grillivastus lähtee päälle.

    Hyvin noissa lämmöissä on leivinpaperi toiminut. :)

    Tokihan leivinuunissa sais 400 astetta jos vain viitsis hehkuttaa... :D
     
  13. analysti

    Rekisteröitynyt:
    21.04.2004
    Viestejä:
    352
    Mulla kun ei ole pizzalapiota, niin olen kasannut pizzan kivelle. Kuumalle kivelle heitetään maissijauhot ja pohja. Nopeasti rakennetaan pizza siihen ja toivotaan ettei kovin paljon ehdi jäähtyä.

    Tämä systeemi ainakin oli parempi balanssi juuston sulamiselle vs. pohjan rapeus kun verrataan pizzan laittoa kivelle leivinpaperin avulla. Sai rapean pohjan ilman juuston käryämistä, koska pohja lähti heti kypsymään vaikka täytteet puuttuivat.
     
  14. oppiz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2004
    Viestejä:
    169
    Aloituspostauksen innoittamana tuli tilattua tipo 00 jauhoja saksasta, Gourmondo nimisestä kaupasta. En ole varma tuliko ale käyttämästäni alennuskoodista vai oliko käynnissä joku muu ale mutta postikulut oli normaalin 15€ sijaan 5€. Alekoodi on "Trusted Shops Danke"

    Muutakin pizza-ainesta tuolta löytyy, itse otin mm. San Marzano tomaatteja, De Cecco oliiviöljyä ja vertailumielessä myös kaupan kalleinta, Gru Caaci oliiviöljyä. Harmittavasti eivät toimita kylmätuotteita suomeen, ei voinut salameja ja juustoja tilata.
     
  15. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Kuinka painavan ja suuren paketin tuolla 5egellä oikein sai tilattua ? Tuohan on aivan ilmanen.

    Seuraavan kerran, kun haen auton Saksasta niin pitää varmaan laittaa takaosa täyteen jauhoja, olis mukava nähdä tullimiesten naama:)
    Mitäs täällä raijataan ? Ei tässä ihmeempiä, 200kg jauhoja tuossa...
     
  16. pink_cat

    Rekisteröitynyt:
    15.01.2012
    Viestejä:
    395
    erittäin edullisia jauhoja! Stokalta jotain 3 euroa... Kiitos linkistä!
     
  17. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Eihän nuo mitään maksa. Testailen tässä just noita määriä ja toimituskuluja, halvin kuljetusmuoto näyttäisi olevan standart-versand Dhl paketti 15e.

    Taitaa olla aika iso firma, kun kulut on noin naurettavan pienet, jos tuostakin vielä saa alennusta että postit jää 5euroon.
    Ei lue mitään tarkempaa toimitusajasta ?
     
  18. oppiz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2004
    Viestejä:
    169
    Tutkin tilausvahvistusta vähän tarkemmin ja tuo alekoodi antoi näköjään 5€ alennuksen ja sen lisäksi uusi asiakas sai automaattisen 5€ alennuksen. Jälkimmäinen lunastettiin kaupan bonuspisteillä tilauksen vahvistusvaiheessa. Paypal-kuitissa nuo alennukset kuitenkin mainittiin 10€ postikulualena. Ymmärsin kaupan ohjeista että yli 150€ tilauksiin tulee vielä ylimääräinen 5€ alennus. Toimitusajasta en löytänyt mitään mainintaa mutta DHL kuskaa tavarat saksasta kotiovelle yleensä reilussa viikossa. Tilauksille ei ainakaan mainita mitään painorajoja ja omanikin painoi varmasti lähemmäs 20 kiloa.
     
  19. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta:) Sulle ei oo vielä tullu siis ainuttakaan lähetystä kotia saakka ? Tulee muutaman satkun lisälasku mukana...heh heh!

    Maksoitko visalla vai paypalilla ? Laitoin sellasen satsin tulemaan ettei tartte aivan heti jauhoja hakee lisää...
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2012
  20. oppiz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2004
    Viestejä:
    169
    8 tuntia sitten pistin tilauksen ja nyt on "Status: Versand wird vorbereitet" eli "lähetystä valmistellaan" tjsp. Maksu meni kätevästi Paypal:lla. Jos alkomahoolia tilaa niin Paypal ei varmaankaan käy. En oo ennen tuolta tilannut mutta ei nuo postikulut nyt niin uskomattoman edulliset ole että pitäisi huolestua. Esim. Lebensmittel.de ja AmericanFood4U.com peruskulut suomeen vielä vähemmän eli 10€.
     
  21. carrbon

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    390
    Kuinkas paljon tuo pizzakivi oikeasti parantaa pohjan koostumusta verrattuna esim. 300°C uunissa pidettyyn leivinpeltiin, jolle pitsa heivataan nopeasti leivinpaperin päällä?

    Itse tullut tehtyä tuolla tavalla tähän asti ja h*lvetin hyvää on tullut aina.
     
  22. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    Hankala laittaa asteikolle, itse ainakin koin että paistokivellä sain huomattavasti paremman lopputuloksen kuin peltien kanssa. Toisaalta peltien kanssa kikkailin kyllä uunissa, joka ei varmasti 300 asteeseen päässyt.

    Itsellä nyt tuommoinen keraaminen paistokivi jonka alle tulee uunissa erillinen vastus.
     
  23. oppiz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2004
    Viestejä:
    169
    Gourmondosta lähetettiin aika tarkkaan 24 tuntia tilaushetkestä DHL seurantakoodi. Kaikki tilatut roinat yhdessä paketissa eikä mitään ylimääräistä toimituskulua peritty vaikka iso tilaus. Ei siis ainakaan vielä mitään valittamista.
     
  24. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Hampurissa näyttäisi oma paketti olevan, ei taida jouluksi keretä mitenkään.
     
  25. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Nopeaa toimintaa paketti tuotiin juuri ovelle. Hyviä savustuslastuja myös tuolla gourmondossa.

    [​IMG]
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti