Pitsan paistaminen? Pohja jää raa'aksi.

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Taivasvaeltaja, 16.09.2017.

  1. Taivasvaeltaja

    Rekisteröitynyt:
    16.10.2013
    Viestejä:
    354
    Moi, onko ehdotuksia miten saisin paistettua pitsat kypsiksi? Tällä hetkellä olen koittanut kaulia pohjan melko ohueksi (vähän ohuemmaksikin vielä saisi, mutta siinä vaiheessa pohja hajoaa helposti tai tarttuu pöytään) ja paistanut pellillä uunin keskitasolla 300 asteessa, mutta pohja jää oikeastaan kaikkialta raa'aksi.
     
  2. ZZRX

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    359
    kokeile ritilää ja uunin keskitaso, lämpö 225, koko uuni lämpimäks asetus uunista, ei kiertoilmaa
     
  3. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    1 672
    Liian löysää tai liian kuivaa taikinaa? Liikaa tomaattisosetta pohjan päällä? Pohjan esipaistamista kannattanee myös kokeilla. Suosittelen myös kokeilemaan Durum-jauhoja. Jostain syystä itse saan noista aikaiseksi rakenteeltaan parhaan pohjan.
     
  4. TeknoR

    Rekisteröitynyt:
    10.08.2002
    Viestejä:
    16 075
    vaihda pelti ritiläksi tai siis pizzapelliksi jossa on reiät. 300c on liikaa.
     
  5. jounika

    Rekisteröitynyt:
    17.07.2009
    Viestejä:
    4 699
    Jaa, mites sitten napolilainen pitsauuni, joka löytyy muutamasta pitseriasta, jossa on noin 450 astetta ja on just sopiva lämpö...
     
  6. foenix

    Rekisteröitynyt:
    29.12.2000
    Viestejä:
    378
    Jos ei pizzakiveä tms löydy, kokeile pitää peltiä siellä 300 asteisessa uunissa lämpiämässä. Pizzan leivot leivinpaperin päälle, ja vetäiset sitten leivinpaperin siihen kuuman pellin päälle ja uuniin. Valurautapannua olen myös välillä käyttänyt.
     
  7. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    3 921
    Sitten mennään jo normipitsasta pannupitsaan. :eat:
     
  8. Orkesteri

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2011
    Viestejä:
    487
    Osta pitsakivi ja lämmitä sitä uunissa 30 minuuttia ennen paistoa. Laita uuni niin kuumalle kuin sen saa. Pidä päällisten ja tomaattikastikkeen määrä kohtuullisena ja vältä hyvin märkiä päällisiä kokonaan.
     
  9. Teepee1

    Rekisteröitynyt:
    11.11.2014
    Viestejä:
    2 712
    Ainekset kuivina pizzaan. Esim jauhelihan rasvat kaadan itse pois, tomatin ja ananaksen mehut pois. Jos noita ei tee ja tykkää iskeä paljon täytettä pohja jää väkisinkin lötköksi.
     
  10. Sonic Empire

    Rekisteröitynyt:
    07.12.2000
    Viestejä:
    4 069
    Voisi kuvitella että napolilainen pitsauuni jakaa lämmön hieman erilailla kuin kotiuuni. Ja ylipäätänsä tuommoisessa paistetaan pizzaa 60-90 sekuntia verkosta löytyvien ohjeiden mukaan.
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2017
  11. Zardon

    Rekisteröitynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    5 635
    Toimiihan uunin alavastus? Itselläni oli jo pitkään ollut heikkotehoinen mielestäni kunnes heitti kokonaan lämmittämästä. Jäi pakastepitsa vetiseksi. :mad:
     
  12. jounika

    Rekisteröitynyt:
    17.07.2009
    Viestejä:
    4 699
    Joo, onhan siinä eroa, kun alla on kuumaa kiveä satoja kiloja. Se luovuttaa lämmön pohjaan hieman yli minuutissa, mitä on kelloa katsellut pitsan uunissa ollessa.

    Mutta AP:lle sanoisin, että ongelma on se kuuma uuni, jossa juusto sulaa nopsaan, mutta se kylmä uunipelti ja pohjan massa ei ehdi kuumenemaan. Kunnollinen kivi uuniin niin onnistuu. Itsellä pari senttiä vahva kivi, puoli tuntia 275-300 asteessa, jotta kivikin kuuma. Sitten tulee muutamassa minuutissa mainio lopputulos. Pohjan nostatus yön yli jääkaapissa parantaa vielä mielestäni pohjan laatua.
     
  13. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 393
    Kiven saa vielä kuumemmaksi kun laittaa grillivastuksen päälle ja kiven melkein kiinni siihen.
     
  14. KissalaC

    Rekisteröitynyt:
    19.05.2013
    Viestejä:
    28
    Juurikin tämä! Ite oikein puristan ananaksen palat "kuiviksi", muuten tuppaa pitsan keskelle aina jäämään semmonen lätäkkö.

    Pitsa kantsii mun mielestä paistaa lisäksi pellillä ilman mitään leivinpapereita, jos ei pitsakiveä ole.


    Mitenköhän ap valmistaa pitsapohjan? Ehkä siinä olisi vielä jotain tuunattavaa..
     
  15. PatrikSelin Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    2 737
    Pelkällä pellillä paistaminen ei tuo suurta iloa, kannattaa vaikka esipaistaa pohja ilman täytteitä ensin -pizzakivi on erittäin kannattava ostos.
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2017
  16. KissalaC

    Rekisteröitynyt:
    19.05.2013
    Viestejä:
    28
    Jos pelti on etukäteen lämmennyt kuumaksi uunissa, niin ihan kohtuullisesti on onnistunut sillain. Pitsakivi on tietysti parempi.
     
  17. skeida

    Rekisteröitynyt:
    27.09.1999
    Viestejä:
    82
    Esilämmitä pohja uunissa samalla kun laitat uunin lämpiämään. Sitten viimeistään kun pohja alkaa kuplia niin otat sen ulos ja pistät täytteet päälle... Ei jää raa'aksi :D
     
  18. Hyde

    Rekisteröitynyt:
    13.12.1999
    Viestejä:
    656
    Onko uuni kunnossa eli alavastus toimii?
     
  19. kurkimies

    Rekisteröitynyt:
    29.04.2009
    Viestejä:
    6 207
    Tätähän esilämmitystä suositellaan myös piirakkataikinoille. Ja missä järjestyksessä laitat täytteet
     
  20. skeida

    Rekisteröitynyt:
    27.09.1999
    Viestejä:
    82
    Tähän vanha klassikko, eli pyree alimmaiseksi, sitten juustoraaste ja päälle täytteet. Itse laitan myös päälle juustoa, tulee kivemman näköinen pinta.
     
  21. zorb_

    Rekisteröitynyt:
    23.03.2013
    Viestejä:
    52
    Pitsa uuniin heti, kun täytteet lisätty ettei pohja ehdi vettyä. Kuumalle pellille kuumaan uuniin alatasolle.
     
  22. srv

    Rekisteröitynyt:
    02.11.1999
    Viestejä:
    46
    Just hommasin briteista pizzateräksen kun vanha pizzakivi halkesi.
    Ei voi kun suositella, kestää isältä pojalle ja paista rapeaksi pohjan, kivi ei sitä tehnyt, hinta toki kalliimpi, mutta kerran se vaan kirpasee.
    https://pizzasteel.fi/
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 23:59

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti