Pioneer VSX-521 av-viritinvahvistin

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja heney, 10.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  No on siitä tosiaan enemmän boostia, mut ilman boostejakin kuului melkeinpä enemmän ku tällä boostit täysillä. :D No täl hetkellä on äänikortti ihan emolevyn oma, käytin tota Creative X-fi äänikorttia mut siinä oikean puolen kaiuttimen diskantti jotenki piti sellasta ihme ääntä ja totesin et johtui äänikortista.
   
 2. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
 3. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
 4. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Ihan kokemuksiin nojaan. Itellä ollu Pioneeri ja vaihdoin kerran jo kaiuttimetkin ku luulin että ne oli huonot, mutta ei edelleenkään bassoa kunnolla.
  Sitten vasta parani ku uuden vahvarin hommasin ni alko bassotkin kuulumaan. Ja tossa vanhassa pioneerissa oli vielä sekin hienous että kun oli DD tai DTS päällä ni ei päässy säätämään ääntä ollenkaan, eli ei bassoa, trebleä eikä mitään. Siinä sitten katsottiin leffaa ku kaiuttimista kuuluu pelkkää kihinää. Onneks sentää subbari jytisi.
  Nyt jammulla saa säädettyä kaikkea mahdollista missä tilassa vaan ja on hemmetin paljon parempi elokuvakokemus.
  Pioneerissa oli 5.1 moodissa keskiääni jotenkin vaisu. Eli puheista ei saanu oikein mitään tolkkua mutta äänet hajotti ikkunat. Ainoo milllä sai keskiääntä paremmaksi, oli nostaa keskikaiutimen ääni tappiin ja laskea oikeaa ja vasenta. Sitten oikeelta ja vasemmalta ei kuuulunu oikein mitää mutta keskikajarista kuulu perkeleesti.
  Jammulla saa niin että keskikajarista kuuluu puheet hyvin ja oikealta ja vasemmalta sitten kaikki efektit ja "suuret äänet".

  Ja mitä liikkeissä Pioneereja testaillu ni lähes kaikissa ollu toi basson puute.
   
 5. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  Ok selvä. :D Taidan sit säästää rahaa toiseen ja viskata tuolla vesilintua.
   
 6. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  Onko Harman Kardon AVR 158 laadukkaampi? Siinä ainaki tuntuu watitkin olevan lähempänä totuutta.
   
 7. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Watteja on turha kattoo. Esikuuntele ja räpellä ominaisuuksia ennen ku ostat.
   
 8. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  Juu ok, pitää varmaan johonki giganttiin mennä koe kuuntelemaan vahvistimia.
   
 9. jounika

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  4 744
 10. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Ootko tarkistanu sieltä äänikortin ajureista, että korostukset ym. on oikeassa paikka, ettei ainakaan equ ym korostussäädöistä löytys ongelma? Joskus ihmettelin Audigy 2 kortin kans miten sointi on päin persettä, integroitu piiri kuulosti paljon paremmalta. Oli ajurit oletuksena heittänyt jostain kumman syystä, korostukset miinuksen puolelle.

  Kokeile nyt sitte vielä sitä optista piuhaa, että saat eliminoitua äänikorttien paskuuden ja kaikki säädöt pois. Mitä kaiutinjohtoa sulla on? Näyttää ihan joltain verkkovirtapiuhalta. Hae vaikka Biltemasta sitä 4mm2 piuhaa, liitä johdot bassoelemeteille meneviin terminaaleihin. Ei kannata johtaa bassoille ääntä noita metalliliuskoja pitkin. Sitte mites kaiuttimien sijoittelu, kai olet kokeillut ja säätänyt kaikki variaatiot sijoittelun kannalta läpi? Onko kaiuttimet sulla vaan tuossa TV-tasolla? Kokeile jossain tukevalla tasolla jalustat kunnon piikeillä voi vaikuttaa aika paljon soundiin. Laita ainaki sinitarraa kaiuttimien alle, jos siinä ei ole mitään kumitassuja alla, ettei varmasti liiku mihkään.

  Jos ei mikää auta niin käys hakeen jostain liikkeestä koekuunteluun vaikka joku NAD:in tai Cambridge Audion perus hyvä ääninen integroitu, jotta voit todeta onko se vika siellä riittämättömässä kaiuttimien kans yhteensopivassa päätteessä tai asetuksissa, vai korvien välissä riittämättömänä bassokorostuksen määränä... On täysin mahdollista, että halpa AV-vahvistin ei vaan pelaa yhteen kaiuttimiesi kanssa. Voi vaikka kyykähtää vähänkään vaikeammalla kuormalla, ja heikosta virtapuolesta johtuen ei vaan kontrolloi kunnolla bassotoistoa.

  Yleissääntönä vielä, että ei kannata ostaa vahvistinta, jota ei saa kotia koekuunteluun omien vehkeitten kans.
   
 11. _-=Pluto=-_

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2003
  Viestejä:
  1 074
  Kuva johon viittaat ei ole aloituspostaajan kokoonpanosta. Kuvassa esiintyvät kaiutinjohdot ovat Supra Ply -piuhaa.
   
 12. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Ai sori, en kattonu ketjua tarkkaan läpi, nopeasti vilkaisin. Katoin vaan, että halppis banskuliittimet, ei kutisetesukkaa tai muuta hienouksia. Supraa.. nyt hävettää kun en tunnistanut :o.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2012
 13. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  En mä cerwin vegaa ala ostelemana. Kalliita ne on ja muutenki. Voin mä vähän bassofriikki olla mut en mä sellasia kuitenkaa. :D Subbari sit joskus kaveriksi kunhan saa eka kaiuttimet kuulostamaan siltä miltä pitääkin. Juu ei oo multa tuo kuva. Kaiutinjohto on ihan perus marketeista saatavaa, en muista oliko tuo 2mm piuhaa vissiinki. Mulla on ihan tässä tietokonepöydällä, pitäs ne jalustat hankkia.
   
 14. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Itse tykkään hiukan jylisevämmästä äänestä kun musiikkia kuuntelen, ja Pioneerin kanssa se oli täysin mahdotonta. Yamahan kun ostin ni vihdoinkin pääsee kuuntelemaan sellaista musaa kun haluaa. Vaikka toki subbarikin löytyy, mutta kyllä se jylinä saa kuulua kaikista kaiuttimista.

  Hyvä peli muuten vanha Pioneeri oli, oli DTS ja muut herkut jotka ei kalpene tän päivän vehkeillekkään vaikka oli mullakin kymmenisen vuotta. Ainoa fyysinen vika mikä siinä oli niin volumepotikka (digitaalinen) oli särki ja volume heitteli miten sattu kun sitä väänsi. Kakella toimi. Sitten tietysti toi äänen muokkaus oli hanurista, eli niinkuin sanoin ni mitään et pystyny säätämään ku DTS tai DD oli päällä. Sekä tietysti että bassoa ei saanu laitteesta ulos vaikka mitä teki. Ainoastaan subbarilla sai mölyä.
   
 15. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  Jep niin mäkin tykkään. Typerää kuunnella pelkästä subbarista jos sellanen olis. Myyn tän vahvarin ehkä yhdelle tutulle jos se nyt ostaa, varmaan 250e voisin pyytää ku 300e maksanu uutena.
   
 16. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Tätä taidettiin kysyä jo mutta ootko asetuksista laittanut etukanavat large asentoon ja subwoofer No asentoon?
  Itsellä VSX-519 ja luulis valikkojen olevan suht samanlaiset joten kakella surffaat asetuksissa:
  Setup namiska -> valitse SP SETUP ja paina enter - valitse SP SET ja paina enter -> F pitää olla LARGE ja SW pitää olla NO

  Itsellä samaiset Diamondin pöntöt ja halutessa sitä amisumtsumtsxd jumputusta lähtee enemmän kuin tarpeeksi.
  Huone toki helvetin pieni ja seinät betonia :smoke:
  Ja kuten jo neuvottu ja ilmeisesti oletkin jo tilannut niin optinen kaapeli parantaa ääntä mukavasti :)
   
 17. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  On mulla etukanavat LARGE ja subwoofer NO siel. :D Josko vahvistin olis joku viallinen ku ei tuu bassoa. :D Tilaan kunhan saan rahaa eka.
   
 18. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Ootko kokeillu kaikki muut asetukset läpi ja vahvistin varmati 2.0 stereo tilassa?

  Onkyossa oli joku asetus, että leikkas kaikki bassot pois. Ihmeteltiin kaverin pakasta vedettyä vahvistinta, jossa tuo asetus oli oletuksena pois. Hoksas laittaa sen päälle niin ääntä alkoi löytymään.

  Ja vielä kerra optinen piuha. Kokeile sitä, kannattaa käyttää jo häiriöiden eliminoimiseksi.
   
 19. Neut

  Rekisteröitynyt:
  03.09.1999
  Viestejä:
  965
  Tuskinpa se rikki on, joku muu tässä nyt on. Jos oot tottunu johkin ylikorostettuun jumputteluun niin ei muutakun direct asento pois päältä, bassovipu täysille ja loudness päälle. Aivan kamala äänihän siitä syntyy mutta sitä bassoa varmasti riittää.
   
 20. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  Bassot on täysille säädetty toki. Ei täs tietääkseni oo loudnessia ollenkaan?
   
 21. Neut

  Rekisteröitynyt:
  03.09.1999
  Viestejä:
  965
  On se valitettavasti siellä valikoissa. Tutustu nyt vaikka ohjekirjan kanssa siihen koko vahvistimeen, jotain todella hämärää siinä sun kokoonpanossa ja sen asetuksissa. Yks mahdollisuus on tietenkin se, että haluat sieltä jotain täysin luonnotonta ääntä ja pelkkää bassoa.
   
 22. HenryL

  Rekisteröitynyt:
  10.11.1999
  Viestejä:
  548
  Onhan kajareiden piuhat oikein päin molemmissa kajareissa? Eikös bassot vaimene aika paljon vaihe-eron takia, jos toiseen kajariin menee plus ja miinus väärinpäin?
   
 23. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  Laitoin loudnessin päälle. No ei kai täs sit voi enempää vaatia jos ei kerran tuu. :D Subbari vaan sit kaveriksi ei muu auta.
   
 24. heney

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  84
  Kyllä kaiuttimien piuhat oikein on laitettu. Musta mustassa ja punainen punasessa.
   
 25. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Onhan sulla säädetty koneelta volumet täysille? Voimakkuuden säädät sitte vahvistimen päästä.

  Ja vielä viimesen kerran ookko varmasti käyny kaikki asetukset ohjekirjan kans läpi? Selittelet täällä vaan säädellees kaikkea bassokorostuksia ym. ja tietysti se kaiuttimien koko asetusta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti