Pintaremontoinnin ABC

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja phis_ak, 24.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. volvesteri

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  18
  Tee pelimiehen liike. Nykyinen laminaatti poikki eteisen rajasta, klinkkerilaatat eteiseen ja rajaan metallinen lista. Pienen kuivan tilan voi itsekin koittaa laatoitella. Eikä ole kallistakaan kun ok laatat maksavat about saman verran mitä laminaatti (siis laminaatti mitä kannattaa edes harkita oman talon lattiaan).
   
 2. -JTL-

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  3 539
  Miten hommat etenee?
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. phis_ak

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  167
  No niin eli koulu + työ vei vähän tärkeää aikaa rempalta ja muutenkin. Kuvia pitää laittaa huomenna.


  Nyt siis tapahtunutta: Ollaan piikattu valojen kytkimille oikeaan kohtaan katkaisijat eli siihen vakio korkeudelle ja sähkäri on repinyt kaikki vanhat sähköt kämpästä. Rappasimme täyteen kaikki nämä rasian piikkaukset myös ja aloitettiin rappaamaan eteisen kaapintakainen "tyhjiö"

  Revin myös keittiökaapit ja varaston kaapit ja kaiken puisen pois.

  Eilen aloitettiin tasoittelemaan pussitavaralla eli lt+ pintatasoitteella olohuoneen seiniä ja tänään jatketaan vielä makkariin.

  Hyvät pinnat oli eteisessä ja keittiössä eli eteiseen otepohjaa ja siihen päälle vähän pakkelia. Muuten sitten hiotaan ja pohjamaalaillaan heti kun seinät on nyt ensin tasoiteltu.

  Muutenkin uusia jännittäviä muutoksia tuli eteen sähkärin ideasta: Kaadetaan osa kylppärin ja varaston välisestä seinästä ja tehdään ns. apukeittiö varaston oikeaan reunaan eli pyykkikone + kuivaaja, sitten iso peilikaappi + allas ja vasempaan reunaan vielä vähän kaappia.

  Muuten olisi kylppäri mennyt pirun ahtaaksi. Pitää ottaa kuvia tänään vielä kun nämä on ehjinä.

  Maanantaina yhtiökokous jossa selviää putkien kohtalo. Luultavasti uusitaan kaikki ja sitten putkiremontissa vedetään rappukäytävästä uudet putket ja liitetään näihin omavetämiin tai putkimiehen. Se selviää maanantaina. Viemätir pinnoitetaan sitten samalla , joskus...
   
 5. phis_ak

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  167
  Sitten piti vielä jatkaa ennen remonttiin menoa: Maalit ja keittiökalusteet on siis seuraavaksi hankintalistalla. Keittiöstä huomenna myös kuvaa...

  Kysyin kaapeista ja tasoista tarjouksen ja 1950e oli hintaa.. No työkaveri etsii hämeenlinnasta juuri vastaavia ja kaapit voi saada 600e + ovet siitä rapsaa myöhemmin.

  Kävin äsken vähän starkissa kattelemassa maaleja ja tikkurilan Taikamaali 103e pieni purkki????? Muuten nuo Tikkurilan sisustusmaalit noin 35e 2.7L.. ELi hyvät neuvot olisi tapreen. Mitä maalia? Muija kuitenkin haluaa värikästä eli sävyjä pitäisi löytyä.

  ENsi viikolla myös tarjousta liukuovijutuista eteiseen ja makkariin. Faija tosin meinasi, että eteiseen ostettaisiin ovet ja kiskot ja muuten rakennettaisiin itse eli mielenkiintoista juttua tulossa!

  Maaleista vinkkejä ja hintoja Kiitos!

  Tulipa hyviä posteja copy pastea blogiin http://ekaremppa.blogspot.com
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2010
 6. Brunberg

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  1 772
  Tavan akryylimaalia vaan sävyyn, mitähän se maksaisi, jotain 60e/9litraa. Jos pohjamaalia tarviit niin tikkurilan siroplast 2 on halpaa 25e/9litraa ja on siihen tarkoitettu. Ettet vaan sohi sitä kallista sävytettyä kahta tai kolmea kerrosta vaan siroplastilla pohjat ja sävyä päälle.
   
 7. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  On joo. Laatalle on kiva tiputella tavaraa. Säilyy jännitys, että kumpi menee paskaksi, laatta vai esine. Oli se sitten lasia tai terästä (joista jompaa kumpaa 90% keittiökaluista kuitenkin on), antaa jompi kumpi periksi miltei aina.

  :rolleyes:

  Tämäkin vähän riippuu ja roikkuu. Siro on oiva valinta esim. lastenhuoneen seinässä jos mukulat tykkää piirrellä seiniin. Myös olohuoneen seinissä jos seiniä vasten on pääasiassa sohvaa ja kirjahyllyä eli toisin sanoen niihin ei milloinkaan kosketa. Jos taas puhutaan makkarin seinästä tai eteisen seinästä joihin tulee väistämättäkin tuhrittua *köh* eritteitä tai otettua tukea kenkiä jalkaan vetäessä tai nojailtua takki päällä jne. niin siroa en välttämättä pistäisi alle tai päälle vaan vetäisin vaikkapa remppaässää pari kerrosta. Pesunkestävyys kiviseinässä on kokemuksen mukaan sirolla nolla siinä missä remonttiässä antaa periksi vasta teräharjan kanssa. Mutta: tää nyt on vaan meikäläisen mielipide.
   
 8. Lurtsipatukka

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2009
  Viestejä:
  141
  Meikäläisen mielestä muovimatto on oikeastaan aika hyvä lattiamateriaali, sen imago vaan on huono jostain syystä. Melko edullinen, kestää vettä ja muutenkin, hiljainen, lämmin, monen näköistä saatavilla, hmmm onko mitään huonoa? Asennuksen vaikeudesta en tiedä...
   
 9. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  On se riittävän vittumaista, että kerran pistettyään tietää jättää ammattilaiselle. Puukolla kun veistää vähän väärään kohtaan tai pistää vähän puskuun niin, että kupruaa...

  Savu nousee korvista. :rolleyes:
   
 10. Timppa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.1999
  Viestejä:
  585
  Yleensä nähdyt matot rumia, ikävämpiä pitää puhtaana kuin esim. parketti, pehmeitä (kalusteet jää kiinni).
   
 11. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 216
  Kysytääs täältä, kun sattu kämpässä pieni äksidentti. Eli porasin seinän läpi reikää 14mm terällä ja sit lopun yritin ottaa hyvin varovaisesti, mutta kauhea ropinahan sieltä kuului kun terä sujahti betonista läpi:) Nyt siinä on semmoinen 15x15x2 cm aukko ja pitäisi saada se reiän ympäristö tasaiseksi ja maalattua. Hyvä juttu on se, että keittiön kaapisto peittää melkein koko reiän, mutta silti haluaisin paikata koko alueen. Kaapisto tekee työstön kyllä hankalaksi, koska siinä on n. 5 senttiä kaapin ja seinän välissä tilaa. Onko olemassa jotain paikkauskamaa, millä voisi vaikka käsin täyttää suurimman osan reiästä ja lopuksi jotain tasoitetta lastalla tms.? Antakaa vinkkejä niin pääsen turaamaan lisää :)
   
 12. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 054
  Taloon.com : Rautakauppa : Laastit, sementit, tasoitteet : Märkätilatasoite 25kg Vetonit MT : seinätasoite

  <--Tota noin laittoin keittiön kaappien taakse sekä eteisen kaapin taakse kun halusin tasoitella. Hintamääräsuhteeltaan järkevä ostos.
  Sitten on toki vaikka Casco HusFix Remonttitasoite 2,5kg eli maksaa yhtä paljon ja kymmenen osa määrä pikku juttuihin, mutta paketissa lukee että käy mihin vaan. En käyttänyt kun vedin kaiken tolla Vetonit MT:llä että ehkä tämä Cascon tuote on mitä haet joka kans kestää kun ei sinne pakkelia kannata laittaa.
   
 13. Jukin

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  251
  Kipsistä saa helposti tehtyä "muovailuvahaa", jolla pystyy paikkaamaan suurimmat kouralla.
   
 14. lusmux

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2000
  Viestejä:
  159
  Ite olen suosinut Tikkurilan akrylaatti(lateksi)maaleja, ei siis pelkkää lateksimaalia. Helppo maalata ja saa teipit seinistä helposti pois ilman pelkoa, että lähtee maalia mukana, kuten saattaa lateksimaalilla käydä. Harmony, Remontti-Ässä ja ja Siro Himmeää tuli viimeksi käytettyä, kun seiniä maalailin. Sävyjä löytyy liikaakin, joten valinnanvaraa on.

  Keittiökaapeissa tai missä tahansa kaapeissa, jos vertaa rungon ja ovien hintaa niin runko ei maksa juuri mitään mutta ovet taas maksaa.
  Ikeasta saa keittiökalusteet komealla 25v takuulla mutta siinä on ainoastaan se, että ovat hieman eri kokoisia mitä muualla, joten melkein pakko ostaa aina rungot + ovet mutta niinhän tässä tapauksessa vissiin tehään.
   
 15. jermu82

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  211
  no ei mikään lattia kestä jos oot niin mämmikoura että pannut ja kattilat lentelee pitkin lattioita :smoke:
   
 16. Palis

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  391
  Niinkuin itse sanoit akrylaatti maalit kestävät hemmetisti paremmin kuin pelkkä lateksi. Eli siis sidosaineet löytyvät(akrylaattisidosaine). Moni pohjamaali ("puhdas" lateksi,dispersiomaali) lähtee rätillä pyyhkien, eli liitu irtoaa. Sen takia esim keittiön, eteisen ja vessan seinät kannattaa ainakin maalata oikeilla maaleilla. Kestää pyyhkimistä ja on helppo pitää puhtaana. Maalien kestävyyttä mitataan harjauskestävyydellä, pohjamaali ei juuri harjausta kestä(harja-arvo n.500-1000), pintamaalissa harja-arvo on n.5000-10000

  Mitä maalaamiseen tulee, kannattaa aina maalata järjestyksessä pohjamaali->pintamaali. Eli ilman pohjamaalia lopputulos on huonompi, ja on vaikeampi saada tasainen pinta. Telalla maalatessa ylhäältä alas, telan max kahden leveys kerralla.

  Sävytys onnistuu melkein maaliin kuin maaliin. Maalit jaetaan perusmaalien mukaan (pm1=valkonen jne). Eli kannattaa selailla ncs (natural color system) karttaa (paras sisustukseen), tai valmistaen omia. Ainakin Teknokselta löytyy valmiiksi maalatut malli palat, eli puu pala missä kyseinen sävy. Helpompi hahmottaa miltä se näyttää seinällä.
   
 17. Teukka

  Rekisteröitynyt:
  24.10.1999
  Viestejä:
  2 371
  Työn ohessa vähän pintaa syvemmälle remppa, aika meni aika tarkelleen ihan prkleen paljon...

  Ennen:
  [​IMG]

  Jälkeen
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 18. PotilasK

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  188
  Remonttinyyppä utelee:

  Onkohan muropettereillä kokemusta kangastapetin maalaamisesta? Ostimme naisystäväni kanssa ok-talon ja tarkoitus olisi vanha vaalea kangastapetti maalata puhtaan valkoiseksi. Ilmeisesti tapetti imaisee pohjamaalia varsin runsaasti, mitä maalia pohjalle suosittelette? Tikkurilan Siroplast 2 ohennettuna? Pintamaaliksi mahdollisesti Novaplast samaiselta valmistajalta.

  Sitten se haastavampi osuus. Naisystävä haluaa yhden makuuhuoneen seinän tumman harmaaksi kuviotapetilla. Tarkoitus ei ole alkaa levyttää seinää uudestaan, repiä vanhoja kangastapetteja irti eikä käyttää mitään tasoitetapetteja. Miten lähestyn ongelmaa ja saan tapetin pysymään seinässä? Liimalla? Pohjamaalia reilusti pohjalle ennen tapetointia pariin otteeseen, tasoitetta vai mitä? Tarkoitus kuitenkin ottaa sellainen tapetti, joka antaa hieman anteeksi seinän pinnan epätasaisuutta.
   
 19. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  En nyt tiedä mutta eikö parasta jälkeä saisi repimällä kaikki vanhat tapetit irti ja tasoittamalla seinän kunnolla? Meillä oli kämpässä joku 3 tapettikerrosta joita oli kaikkia vähän maalailtu jne. ja oli aika tökerön näköistä kyllä. Revin kaikki tapetit pois ja tasoitin ja maalasin seinät valkoisiksi, on 100 kertaa paremman näköinen nyt.
   
 20. PotilasK

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  188
  Lueskelin netistä kyllä vanhojen kangastapettien irroittamisesta, mutta taitaa olla minun kärsivällisyydelle ylivoimaista koska pahimmillaan ne on niin tiukasti kiinni seinässä että irtoaa lanka kerrallaan. Saattaa tietysti lähteä helpomminkin, pääsen tutustumaan tarkemmin seiniin kun edellinen omistaja saa talon ensikuussa tyhjäksi ja me vasta sitten hallintaan. Alustavia kyselyjä siis :)
   
 21. Joulupuuro

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 416
  Teukalle pointsit saunasta. Valkoista ei saunassa juuri näy (paitsi uimahalleissa) mutta sehän sopii sinne perhanan hyvin!

  Jos oot ite koko kämpän sisustuksen suunnitellut niin saat toisen henkilökohtaisen pisteen multa.
   
 22. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Joo toi sauna on tosi tyylikäs. Mikäs noiden lauteiden ja panelien virallinen väri muuten on?
   
 23. Teukka

  Rekisteröitynyt:
  24.10.1999
  Viestejä:
  2 371
  Kaikki ideoinnista toteutukseen saakka omasta takaa.

  Saunan puumateriaalit kuusta, seinät/katto käsitelty Teknoksen saunasuojalla, sävy musta. Ohut kerros tuota jolloin todellinen sävy tuollainen hieman läpikuultava mustanruskea.

  Lauteiden käsittelynä Liberonin Spriipohjainen maali ja Finishing oil, sävyä joutui vähän hakemaan kun ei ole kuin tietyt sävyt saatavilla: 1/3 Musta ja 2/3 Tumma Tammi jolloin sävy osui aika liki seinien sävyä.
   
 24. phis_ak

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  167
  No nyt on pohjalmaalaukset about tehty ja pääsi työvoitoksi kutsuttuun etappiin eli laittamaan värikokeilua makkarin pintaan.

  Haettiin vähän pirteää ja rauhallista, niin virheä tuntui aika sopivalta. Aijaa.com - 5981325.jpg ,

  http://www.aijaa.com/v.php?i=5981349.jpg

  Reunassa näkyy kipsilevykotelu, johon piilotettiin järkyttävän näköiset pateriputket..
  Vielä pitää ikkunat ja patterit maalailla tällä viikolla ja seinä toiseen kertaan. Sitten saakin siirtyä miettimään muita huoneita.

  Onkohan talkin valkoinen huono väri olohuoneeseen?

  Nomber, Olit oikeassa, että ei 5000e pääse mihinkään. Vaikka itse tekee ja ilmaista työvoimaa paljon, niin tuntuu 15 000e olevan lähempänä :D

  Nyt listalla 2200e keittiökaapit. 2000e koneet, 1450e eteinen ja makkari kaapit. Maaleiin ja pohjatöihin mennyt 800e.

  ja loppua ei näy. Tänään putkari vetää uudet putkilähdöt, sitten kaadetaan kylppärin seinää ja sitten alkaa taas rahan menoa. Mistäs halvat kylppärikalusteet?

  Olohuoneen patterista tuli ihan kiva jollakin erikoismaalilla Aijaa.com - 5981343.jpg
   
 25. Somnia^

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  236


  Iso kiitos tästä. Itse alan loppuviikosta remontoimaan kämppää ja olen pohdiskellut vihreää mielessäni. Hyvältähän tuo näyttää! Kertoisitko vielä tuon vihreän sävyn/värikoodin, näyttää nimittäin melko täydellisen väriseltä.
   
 26. phis_ak

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  167
  V455 - Tikkurila Oyj | Ammattilaiset | Värit | Värikartat | Tikkurila Symphony | Symphony 2436 -värikartta väri V454

  Tossa se vihreän väri. Näyttää olevan luonnossa paaljon parempi kuin tuossa lapussa. Voi johtua myös omasta näytöstä.

  Jotenkin oli ennen pääsiäistä ajatuskatko ja tuli otettua valkoiseksi osoittautunuttu maalia olohuone + käytävä + eteinen. Ja nyt tietysti ottaa päähän, kun pari huonetta on ihan vaaleita.

  Mietin vähän jos kevyellä vihreällä maalaisi jotain kuvioita tai tehosteseinä. Mitähän tuonne keksisi väriksi sekaan..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti