Pintaremontoinnin ABC

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja phis_ak, 24.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Voi uusia osittain, mutta jos ulkopuolisella teettää niin kantsii miettiä onko järkeä vaan osa uusia kun kerran joutuu soittaa miehet paikalle, vai ottaako koko lattian samantien uusiks. Luultavasti jonkinlainen raja voi jäädä uuden ja vanhan alueen rajaan josta näkyy väriero. Jos ite teet niin sit uusit vaan ne mitkä häiritsee silmää. Ei tarvii, eikä kannata vesieristeeseen asti kaivaa saumoja auki vaan riittää noin 2-3mm. Ja varovaisuutta ettei tosiaan puhko vesieristettä.
   
 2. Serbetli

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2010
  Viestejä:
  695
  Saumalaasti kuivana jauheena on saman väristä kuin kovettuneena, eli värin pystyy itse sekoittamaan helposti mahdollisimman lähelle vanhaa väriä.
   
 3. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Teoriassa pystyy, mutta käytännössä veden määrä ja saumauslaastin merkki vaikuttaa sävyyn sekä tietysti luontainen sävyn tummuminen ja kuluminen joten prikulleen saman sävyn sekoittaminen on erittäin vaikeaa, varsinkin jos et tiedä edes mitä vanha aine on. Jos on tiedossa ennen käytetty jauho/vesimäärä ja tuotteen merkki/sävy niin on edes jonkinlaiset mahdollisuudet onnistua. Vaikkei sävyssä olisi isoakaan eroa niin jos saumattava alue on iso niin eron huomaa. Pienessä alueessa jossa puhutaan 10-30cm2 alueesta eroa ei pahasti huomaa jos on seinän vieressä, keskellä lattiaa sillonkin voi näkyä länttinä.
   
 4. Jampaque

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2013
  Viestejä:
  75
  Moi,

  Nyt tarvitsisi apua. 60-luvun kaksiossa lasikuitutapetit joista pieni osa repsotti josta repimällä lähti isompia kaistaleita irti. Valtaosa kuitenkin tiukasti kiinni. Päälle vedettiin tasoitetapetti ja rautakaupan myyjä sanoi että kevyt kuvio pitäisi tasoittua ohuemmallakin tapetilla (https://www.bauhaus.fi/tasoitetapetti-rollover.html). Asentaessa hirvitti tapetin rypyt joista suurin osa tasoittui hyvin mutta lasikuitutapetti heijastuu läpi etenkin olohuoneessa, jossa valo paistaa sivuttain suuresta ikkunasta. Päälle maalattu kaksi kerrosta mutta sehän ei lopputulosta parantanut. Satunnaisista kohdista tasoitetapetti on jopa ok, mutta suurimassa osassa tapetti heijastuu selvästi läpi (https://www.dropbox.com/s/mmuseqwrl7iid3b/tapetti.jpg?dl=0). Johtuuko liian ohuesta tapetista, liiallisesta liimasta vai liian kovasta painamisesta?

  Ymmärtääkseni vaihtoehdot ovat paksumpi tasoitetapetti, telattava tasoite/ylitasoitus, lasikuitutapetin hiominen tai saneerauslevyt. Mikä näistä voisi olla paras ratkaisu? Tällä hetkellä pidän potentiaalisimpana ylitasoitusta, jonka päälle maalaisi omatoimisesti. Mutta saako ylitasoittamallakaan niin hyvää jälkeä, että seinä näyttää tasaiselta myös sivusta tulevassa päivänvalossa? Tapetit on suht vaivaton repiä itse vaikka kostuttamalla telaa vedessä sillä toisellakin maalauskerralla tapetit lähtivät kupruilemaan kunnes oikenivat.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 5. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
  Kaikissa on omat hyvät puolensa. Tasoiteet saaminen virheetömäksi ei ole ihan helppoa, saneerauslevyt lisäävät seinän paksuutta + tuovat saumat, lasikuidun hiominen on inhottavaa, jne.
   
 6. Bloodstained

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2015
  Viestejä:
  778
  Lasikuitutapetti on kyllä iso riesa. Itse olen kaapinut seinästä pois vaikka työtä onkin paljon. Tasotteen laitto ei ole sekään helppo homma.
   
 7. mela

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  550
  saneerauslevy, ite keittiöstä ja ruokailutilasta"poistin" lasikuitutapetin juurikin noin. 6mm. levyllä seinät tekee päivässä, jos vähänkään on remppaa tehny. Toinen päivä saumoihin ja tasoitteluun, niin tapetit muisto vain....
   
 8. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Itse vetäisin tuon Presto R:llä kun ei tuo ainakaan kuvasta päätellen mitenkään pahasti epätasainen ole (ts. täytöt on jotain alle millin luokkaa).
   
 9. Jampaque

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2013
  Viestejä:
  75
  Noniin, tässähän tulikin jo kolme erilaista vastausta! Eli ilmeisesti yhtä oikotietä onneen ei taida olla. Tässähän on mela nimenomaan se kun ei ole tehnyt remppaa vähänkään paitsi laittanut nuo tapetit ulkopuolisten avustamana niin pitänee tukeutua ammattiapuun. Prestoa tai muuta tasoitetta ei varmaankaan voi lähteä sohimaan tuohon tasoitetapetin päälle vaan tämä tulisi ensiksi kuoria? Kuinkakohan hyvin mahtavat lähteä jos vajaa puolet seinistä on maalattu jo kahteen kertaan..
   
 10. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  366
  Saneerauslevyt vaa. Ite tehnyt pariin huoneeseen ku en jaksanut alkaa repimään ja kikkailemaan. Oli helpompaa kuin luulin, vaikken ennen ollutkaan tehnyt. Jälkikin on hyvää. Yhden huoneen maalasin ja toisen tapetoin.
   
 11. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Itse tasoittelin ja maalasin yhden huoneen seinät tapetin repimisen jälkeen ja olipahan työmaa. Eikä tuo jälkikään silmää hivele... Tosin oli ensimmäinen kerta, kun tuollaiseen hommaan ryhdyin. Osaavalle kaverille ei välttämättä niin paha homma.
   
 12. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Vituikshan tuo on jo mennyt, kun on ruvettu leikkimään tasoitetapettien kaa, mutta halvin ja helpoin tapa teki sitten ite tai käytti ammattilaista on tosiaan tuo saneerauskipsilevy. Tuossahan ei taiettu mainita onko kyseessä puu vai kiviseinät. Jos kivi niin voi tuottaa kiinnitys ongelmia.

  Edit. Niinjoo unohtu tosiaan mainita että jos nuo vanhat seinät on kipsilevyä niin paras ratkaisu on napata vanhat levyt irti ja levyttää uusiks seinät normaalisti kipsilevyllä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2017
 13. Jampaque

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2013
  Viestejä:
  75
  Seinät ovat muutamaa väliseinää lukuunottamatta kiveä. Nyt käyny muutama heittämässä tarjouksen ja alkaa pännimään siihen malliin että ei hinnatkaa kuulosta pahalta etenkään kotitalousvähennysten kanssa. Viittä olen jututtanut ja kaikki ovat puhunu ylitasoittamisen puolesta. Ohlsonilta tapettihöyrystin ja takas lähtökuoppiin nöyrtymään.
   
 14. Mindstar

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  547
  Hiominen on aina yksi vaihtoehto. Työn puolesta on tullut hiottua noita lasikuitutapetteja ym. ihan riittävästi.
   
 15. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  @Jampaque niin meinaatko tehdä pohjat itse vai miksi tapetteja höyrystelet jos teetätät työn jollain?

  Eikä siinä kannata vetää noita kerros kerrallaan vaan kuten @Mindstar jo sanoi niin hioa ja suoraan noi kaikki turhat kerrokset pois.
  Rälläkkään timantti-kuppilaikka niin sillä vetää että lähtee se kuitutapettikin mukaan.
  Jos ei saa tulla paljoa pölyä kannattaa käydä vuokraamosta hakemassa koneet, niihin saa jo kaikennäköisiä imureita yms kiinni.
   
 16. juh1s

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  931
  Vanhaa vm -65 lasikuitu(?) tapettia irroittamassa. Näyttääkö, että tässä voisi olla asbestia? Talonmiehen mukaan kiinteistöstä on löytynyt remppojen yhteydessä asbestia ainoastaan pannuhuoneen putkieristeistä. Tuo ei pölise lainkaan ja mitä kuvia katellu, niin ei asbestilta vaikuta lainkaan. Ei voi kuitenkaan olla liian varovainen näiden kanssa. Ilmeisesti jotain asbestipohjaista kiinnitysainetta on kuitenkin aikoinaan käytetty erinäisissä paikoissa, jopa itse tapetissa? Tuo tapetti tuntuu lähtevän aika helposti paloina irti ihan sormin.

  [​IMG]
   
 17. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Eipä tuommoisesta mitään pysty sanomaan ilman laboratorionäytettä. Yleiset paikat missä asbestia on, on laatat ja muovimatot, mutta kyllä sitä kaiketi on käytetty vähän joka paikassa vuosien varrella. Vaihtoehtoina
  a) joko vaan purkaa ja on hiljaa ja tuudittaa itsensä ajatukseen ettei siinä varmaankaan ole mitään... ainakaan kovin paljoo
  b) Ottaa näytepalan jossa on tapettia sekä alusmateriaalia/liimaa ja lähettää labraan jossa tutkivat, maksaa noin 100€ per näyte, aikaa menee viikko

  Nuista voi sit valita oman tunnon ja terveydentilan mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2017
 18. UnknownDude

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2013
  Viestejä:
  232
  Asbesti on silmämääräisesti vaikea tunnistaa, yleensähän nuo todetaan tekemällä.asbestikartoitus, jännä toisaalta jos kiinteistössä aikaisemmin tehty havaintoja niin miksei ole tutkittu samalla koko kiinteistöä, hyvin todennäköistä että jos kerta asbestia käytetty niin takuulla sitä on käytetty enemmänkin. 60-luvullahan tuo oli yleistä materiaalia.
   
 19. juh1s

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  931
  Mitä enemmän tosta asbestista lukee, sitä enemmän kuumottaa. Vessatiloja täällä on rempattu useassa asunnossa ja sieltä ei ole asbestiä löytynyt, ei seinätasoitteista eikä laatoista. Monta kämppää laitettu myös lattiasta kattoon uusiksi.

  Täytyy vähän tiedustella vielä tolta talonmieheltä asiasta. Viitsi kuitenkaan paria sataa laittaa turhaan, jos joku osakas on testit jo tehnyt. Ehkä yhtiökin on jonkin kartoituksen tehnyt vaikka ei issarissa lue.
   
 20. Niämine

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  12
  Noniinno, harvassa kohtaa on käytetty asbestia nimenomaan tietoisesti asbestina. Sitä vaan saattaa olla mukana jossain laastissa/liimassa/materiaalissa mitä nyt sitten on käytetty ihan vaan sen takia että se on sattunut olemaan aikanaan paras/kustannustehokkain vaihtoehto. Mutta, kuten jo todettu, kyllähän sitä tuon ajan rakenteista voi löytyä.
   
 21. Hulabalooka

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2013
  Viestejä:
  74
  Kukin taapertaa tyylillään, mutta talonmies tai kukaan muukaan ei tiedä varmaksi, että mitä matsuja rakenteissa on. Töhjö voi olla rakennettu 60-luvulla ja sitä voidaan oltu rempattu vuosien saatossa ihan ominpäin ja millä sattuu materiaaleilla. Asbestin lopullinen käyttökielto tui voimaan käsittääkseni vasta 1994. Tiedän erään tapauksen jossa tee-se-itse mies säästi ja päätti olla teettämättä lakisääteistä asbestikartoitusta vessaremonttiin ryhtyessään. Kuinkas ollakaan, taloyhtiön uteliaat naapurit kyselivät asiaa ja lopputulos olikin se, että asbestia löytyi rakenteista, jotka kyseinen sankari oli jo purkanut ja suloonut taloyhtiön roskalaariin. Lopulta sankarin maksettavaksi tuli noin 15000 euron suuruinen siivous- ja desinfiointilasku, koska kaikki taloyhtiön käytävät, yleiset tilat ja ilmastointihormit piti puhdistaa asbestipölystä. Ottamatta kantaa tämän siivousoperaation tarpeellisuuteen, kannattaa muistaa että asbestikartoitus on lakisääteinen, ei sitä talkkarin tai naapurin mutu-tuntumalla kuitata ja vastuun kantaa aina remontin tilaaja.
   
 22. juh1s

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  931
  Joo näinhän se on. Täytyy muutamat näytteet lähettää niin saa mielenrauhan... Tämä kyseinen talonmies on itse asunut ikänsä tässä taloyhtiössä ja istuu hallituksessa. Itse tiedän varmana, että useammasta huoneistosta on seiniä kaadettu jne. Kuullostaa oudolta, että asbestikarkoitusta ei ole tehty. Alakertaan tehtiin vessaremppa ja sieltä näytteet otettiin ja asbestia ei löytynyt.

  Mutta niinkuin sanoit, vastuu on minulla. Tuntuu vaan nuo näyteanalyysien hinnat ihan helvetilliseltä ryöstöltä. Ei taida näyte majailla muutamaa minuuttia kauempaa mikroskoopin alla. Katsoin uteliaisuuttani yhden analyysifirman liikevaihtoa(1 hengen pulju), 700k , voittoa 350k. Pelokkaita asiakkaita tuntuu riittävän.
   
 23. korttipakka

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  148
  Kylppäriremontti ei ole vielä ajankohtainen, mutta laattojen väri ei miellytä (vaimon) silmää. Suunnitelmissa olisi kaakeleiden maalaus V33 kaakelimaalilla. Onko kellään kokemusta kuinka tuo maali kestää käytössä? Kuinka varovasti siellä pitää jatkossa hiippailla ettei heti kulu pois? Ilmeisesti ollut markkinoillakin vasta pari kolme vuotta, joten pidempiä kokemuksia ei tietenkään ole kellään.
   
 24. Katamaraani

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  161
  Kaikki kaakelitko olisi tarkoitus maalata? (seinät ja lattiat?) En tiedä miten tuollainen maali pysyy jos pinnassa on ns. lasitus eli laatta on semmoinen kiiltävä.
  Olen maalannut eteisen tuulikaapin laatoituksen harmaaksi tuolla maalilla about puolitoista vuotta sitten. Osittain lattia on peitossa maton alla joten kauheaa rasitusta ei ole lattialle tullut.
  Ne pinnat jotka ovat näkyvissä eivät ole kuluneet ainakaan vielä vaikka pakostikin on tullut välillä hiekkaisilla kengillä niihin talsittua.
  Pohjatöihin kannattaa panostaa huolellisesti, eli ostaa myös sen V33 esikäsittely aineen joka parantaa maalin tarttuvuutta.
   
 25. Jampaque

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2013
  Viestejä:
  75
  Tehtiin siis pohjatyöt itse ja otettiin kaverin kontakti tekemään tasoitustyö. Seinistä tuli todella hyvät! Kolme kertaa laittoi säkkitasoitetta ja kerran vissiin Presto lg tms hienotasoitetta.


  Seuraava ongelma: Asumme ylimmässä kerroksessa ja katto on vähän heikossa kunnossa. Varmaan lähtisi koko katosta maalit jos rapsuttaisi (ks. kuva). Pyrittiin kuitenkin minimoimaan korjattava pinta-ala ja otettiin kahdesta kohdasta muutaman neliön alueelta vanhaa pintaa pois kun lohkeili sen verran. Toinen alue on tasoitettu itse jollain hienotasoitteella ja toisen teki tämä seinät tasoittanut hemmo säkkitavaralla. Maalauksen jälkeen molemmat kohdat ovat lähteneet lohkeilemaan useammasta paikkaa, itse tasoittamat kohdat pahemmin. Lisäksi kättä liu'uttamalla kuulee että on selkeästi onttoja kohtia. Tuore tasoite ei siis pysy katossa.

  Onko syytä epäillä kosteusvauriota vai voiko vaan johtua huonosta pohjasta jonka takia korjausyritys meni pieleen? Mikä avuksi?

  https://www.dropbox.com/s/lm22l4waexmdyd7/20170512_205827.jpg?dl=0
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti