Pintaremontoinnin ABC

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja phis_ak, 24.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  No nimenomaan triviaalithan hommat hoitaa itsekin ;)

  Suurin asiahan tuossa on ajoitus. Sen jälkeen kun on vanhat purettu niin olisi kiva päästä vetämään uudet levyt päälle ja maalaamaan. Tässä taas tulee eteen ne suositukset, olisi kiva että homma hoituu kun sovittu eikä seuraavalla viikolla.

  Edit: Putkimieskin kelpaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 2. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  994
  Heh, suosituksia pikku piuhanvetoon. Aikatauluhan ei ole kellekkään mikään ongelma, jos saa tehdä esim. viikon varrella mihin tahansa aikaan (sisäänpääsy on mahdollista) eli ns. ohikulkiessa. Vaihtoehtoisesti tekijän kalenterin mukaan sovitaan aika viikkojen päähän jollekin kellonlyömälle.

  1. Vaihtoehto ei yleensä sovi kellekkään, koska haluavat olla hengittämässä niskan takana.
  2. Vaihtoehto ei yleensä sovi kellekkään, koska ensin yrittävät räplätä työn itse (kun on niiiiin helppoa), mutta kun alkaa savu nousemaan ja muija huutaa kun remppa ei edisty, pitää tulla mielellään tunti sitten.

  Eli ennen kuin soitat kaikki maailman sukulaiset läpi suosituksia, mieti ensin oletko jompi kumpi näistä. Koska jos et, voit soittaa ihan googlen ensimmäiselle mainokselle.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Dynaster

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  202
  Olis tarkoitus päästä keittiössä olevasta laattalattiasta eroon, on vedetty keittiöstä eteiseen ja osa olohuoneen puolella. Loput olkkarista laminaattia. Purkaako kaikki lattian pois, joku reiska ehdotti et uus laminaatti vaa kaikkien päälle suoraan. Onko ideaa?
   
 5. Exodusfin

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  115
  Laita mieluummin lukkopontillista vinyyliä keittiöön. Paljon parempi kuin laminaatti ja kestää kosteutta. Tukevammat mallit voi asentaa laatan päälle.
   
 6. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Itse juuri asensin vinyylilankkua keittiöön vanhan laattalattian päälle, mikä on ihan ok ratkaisu kunhan laittaa alusmateriaalin väliin. Muissa huoneissa kuitenkin poistin vanhan laminaatin pois alta, koska kahta kelluvaa rakennetta ei suositella päällekkäin. Välttämättä se ei mitään ongelmaa aiheuta, mutta tutut remppareiskat suositteli vanhan purkamista pois alta. Tuo tekee asiasta haastavamman, kun laattalattia jatkuu toiseen huoneeseen.

  Vinyylille ääni ehdottomasti kosteudenkeston takia keittiössä. Omassa taloudessa myös muissa huoneissa koiran ja lasten takia...
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 7. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 369
  Kannattaa vähän mittailla mahtuuko ovet enää aukeamaan jos jättää sen laatan alle.
   
 8. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Sitä ovea on joka tapauksessa todennäköisesti helpompi lyhentää, kuin laattoja irroittaa.
   
 9. Raaka-Rane

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2010
  Viestejä:
  646
  En tiedä soveltuuko tämä aihe tänne, mutta kun en parempaakaan löytänyt.

  Eli case lyhyesti:

  Kohde 70-luvun kaksikerroksinen rivitalo

  Tuossa kuukausi sitten porasin komeron kipsilevyseinän läpi pari kiinnitysreikää ja sen jälkeen viikon aikana komeroon hiipi sellainen vanha ummehtunut haju. Ei voimakas, mutta haju kumminkin.
  Noh avasin sitten sen seinän ja kaikki villat näyttävät kuivalta. Lisäksi otin paikoitellen sellaisen 1m x 0,5m suikaleen villaa irti ja ei näkyviä kosteusvaurioita missään.Rakennehan on yksinkertaisesti kipsilevy -->villa-->betoni.

  Hajukin on hävinnyt komerosta ja ei seinän avaamisen jälkeen ainakaan mitään hajua pöllähtänyt. No pitää jättää tuo seinä vähäksi aikaa auki ja katsella tuleeko haju takaisin. Pitäisikö tuossa vielä suorittaa kosteusmittaus ihan mittarilla ? Kun ei tälläisistä rakennusteknisistä asioista ole itsellä mitään käryä.

  Nyt tässä arvuuttelen, että olisiko tuolla rakenteen sisällä ollut ihan vaan ummehtunutta ilmaa, jota isitten koneellinen ilmanvaihto olisi nykinyt korvausilmana kiinnitysreikien kautta?
   
 10. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Komero alakerrassa?
  Jos kyllä ja talossa on alapohja joka ei ole maanvarainen niin pääseekö komeroon korvausilmaa alapohjasta.

  Jos pääsee niin reiät tukkoon ja lisää tuuletusta alapohjaan.
   
 11. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Kysymystä laatoituksesta:
  Tekis mieli tehdä mökillä saunaremppaa ja laatoittaa itse ekaa kertaa.
  Kaikkea muuta on tullut tehtyä mutta ei laattahommia, mitkä on aloittajan ekat sudenkuopat?

  Mites kaato kannattaa oikaista?
  Mökillä kaadot ei ole tasaiset vaan kaato on "kovera" ja nyt laatta on mosaiikki ja tuleva ilmeisesti 10*10 niin voi pykältää.
  Linjalanka lattian reunan ja lattiakaivon väliin ja "kouruun" jotain soveltuvaa tasoitetta?
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 12. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Jos reuna on jo valmiiksi ok korossa ja täyttöä tarvii vaan keskivaiheille, niin sittenhän homma on kertaluokkaa helpompi.
  Sopiva rima tai laudanpätkä käteen, toine pää kaivolle ja toinen seinän reunalle ja sillä pistää menemään. Massaa vaan sinne minne tarvii ja hiertoo rimalla kaadon kohilleen.
   
 13. tOSHU

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2015
  Viestejä:
  92
  Piki ainesta näyttäisi olevan, mutta varoivaisuutta suosittelen koska vanhoissa rakenteissa myös pikiainekset sisältävät Asbestia.
  Koepalaa jemmaan ja tutkittavaksi ja sen mukaan toimenpiteet.

  Ardexin vedeneristettä tuskin koska ei ole märkätila, ensimmäisenä rupesin kyseistä vaihtoehtoa pohtimaan.
   
 14. Dynaster

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  202
  Ovista ei tule ongelmaa, ovien alla tilaa 1cm. (Jos siis ottais tuon vinyylilankun).Tuossa vaan käy hassusti kun laminaatti ja laatta on samassa korossa tässä olohuoneen puolella niin siihen tulisi pieni kynnys, varsinkin jos poistaa vielä laminaatin alta olohuoneen puolelta. Ilmeisesti ei kannata laittaa tuota vinyylilankkua laminaatin päälle kuitenkaan?
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 15. tOSHU

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2015
  Viestejä:
  92
  Jos siihen tulee pieni kynnys laminaatin ja laattojen saumaan niin on olemassa sitä varten kynnyksiä mitkä ovat juurikin tarkoitettu kyseisiin ongelmiin.

  Olikohan viralliselta nimitykseltä "Eritaso kynnyslista".

  Erityistä huomiota kuitenkin kannattaa kiinnittää ovien kohdalla oleviin liikuntasaumoihin että ovi mahtuu varmasti kynnyksen/kynnyksien kanssa aukeamaan, niin ei tarvitse prikoilla alkaa korottelemaan saatika höyläämään.

  Esimerkki kuva:
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 16. Dynaster

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  202
  Joo no siihen tulis se vinyylilankun verran kynnystä, eli 5-8mm. Pitää harkita tuollaista vaihtoehtoa
   
 17. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Mistäs sitä pikeä olisi tullut jalkalistan taakse?

  Mun villi arvaus että tuo musta on hometta.
  Materiaalinäyte tuosta kannattaa jokatapauksessa ottaa ja lähettää tutkittavaksi ennenkuin tekee yhtään mitään itse.
   
 18. tOSHU

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2015
  Viestejä:
  92
  Saneeraus kohteissa tullut nähtyä vaikka minkälaista, usko tai älä niin on sitä sinne seinien alareunoihinkin päätynyt suhteellisen monessa kohteessa, mahdollista toki on mutta ei kovin todennäköistä.
  Koepalaa ja tutkimuksiin vaan niin selviää ainakin remppaaja itse sekä myös mahdollinen perhe mahdollisilta terveyshaitoilta.

  Olipa pikeä taikka hometta niin jokatapauksessa ei terveellistä ole, ja kyseinen musta home kasvaa tunnetusti Gyprok levyihin erittäin helposti ja on yksi vaarallisimmista homeen tyypeistä.
   
 19. päänvaiva

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2016
  Viestejä:
  55

  Isännöitsijä kävi katsomassa tuota länttiä. Mittasi kosteuden jota ei ollut. Joo jonkinlaista ylimäärästä kasvustoa tuo hänen mukaansa oli. (näkyi seinässä jonkinlaista valumajälkeä ja hän epäili, että kosteutta esim kukkaruukusta tms valunut pitemmän aikaa tuohon kohtaan. Meillä tosin ei ole kukkaruukkuja mutta..) No seinästä kaiverrettiin palanen pois. Jonka jälkeen laitettiin jotain uutta ja hienoa ainetta joka sulkee/eristää/tekee mahdottomaksi bakteerikasvamisen tuohon kohtaan. Kittaus ja maalaus päälle. Kovasti remonttimies vakuutteli, että kaikki on nyt kunnossa. Toivottavasti ei tarvitse tuosta enään tänne kirjoittaa. Kassotaan..
   
 20. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Eise vika ole välttämättä komeron lähellä ja kyllä koneellinen ilmastointi imee reistä ilmaa, pahimmillaan se voi aiheuttaa kosteusvaurion, jos ilmaa pääsee niin paljon, että se tulee reiästä sisälle miinusasteisena ja jäädyttää kostean sisäilman kondensoiden sen veden sitäkautta lattialle tai rakenteisiin, kiinnitys reikän saa tehdä, mutta jos olet mennyt purkamaan osakeasuntoa ilman lupaa, niin se ei ole välttämättä hyväjuttu, pahimmillaan voit saada syyt niskaasi, uuden lain mukaan asukas ei sa juuri tehdä minkäänmoisia remontteja enään osakeasuntoon ilman lupaa, ja nyt tuli vielä se asbesti säädöskin.

  ilma tulee sitäkautta, mitä helpoiten pääsee, jos komeron ovi on liian tiivis ja siellä on poistoilma räppänä eikä ole korvausilmaräppänää, se koneellinen ilmanvaihto tällöi ottaa ilmaa mahdollisesti siitä poraamastasi reiästä, toinen syy voi olla että olet tukkinut korvausilma räppänöitä, kenties mennyt vetään ikkunaan lisää tiivistettä, jos se on vanhanmallinen ikkuna, sieltä kuuluu olla pois pätkä tiivistettä, koska sitäkautta otetaan sitä korvausilmaa, (uusissa ikkunoissa on sentakia räppänä itsessään, kun moni ihminen on tiivistänyt ne vanhat ikkunat, luullen että sen kuuluu olla pullo), tukkimalla ilmansisääntulo kanavat, luot kämpääsi alipaineen jolloin asunto on allergia ystävällinen "pöly ei leijaile alipaineistetussa tilassa niin hyvin" mutta tällöin esim reikä muovissa voi aiheuttaa pahan allergian tai astman, koska talo voi muuttua sentakia homeen kasvualustaksi.

  Tai pieni täsmennys, kylmää ilmaa saa tulla sisään hallitusti, mutta jos kylmä ilma jäähdyttää tullessaan esim seinän tai jonkin muun pinnan miinusasteiseksi talvella, siitä seuraa varmasti kosteusongelma, ilmiön voi nähdä esimerkiksi pakastimessa, kun avaat oven, sinne pääsee kosteeta sisäilmaa joka jäätyy, jos pakkasen ottaa irti seinästä ja jättää silleen ottamatta jäitä pois, siitä seuraa vesilätäkkö joka useesti tulee lattialle saakka, eli jos rakenteeseen tulee hallitsematon aukko esim muoviin, saattaa vaikka lattialistat kostua ja homehtua ja seinä, sen takia altteri ei tykkää muovitaloista, ne toimii niinkauan kun muovi on ok, mutta muovi hapertuu jo iänmyötäkin, jos siellä on vuosia piilossa rakennevika, siitä tulee aika lailla paalikamaa koko talosta ja sitä muovia on paha uusia, kun pitäs purkaa kaikki sisäpinnat, eli repiä koko talo alkutekiöihinsä lähestulkoon ja tietysti siihen kun ynnätään vielä koneellinen ilmanpoisto niin jälki on taattua kamaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
 21. Raaka-Rane

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2010
  Viestejä:
  646
  Tätä pitää selvittää. Pari-kolme päivää oli tosiaan seinä auki ja hajua ei mistään ilmaantunut, mutta pittää kuullostella ja selvittää asiaa.

  Olipas iloinen teksti.
  Oma on kämppä ja en ole tukkinut mitään ilma-aukkoja, enkä ole vetänyt lisätiivisteitä ikkunaan. Vanhoissa taloissa asuneena, on tietoa että ilman pitää kämpässä vaihtua,mutta kiitoksia vastauksesta joka tapauksessa.
   
 22. Righer

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2007
  Viestejä:
  168
  Suunnitelmissa olisi nykyisen asunnon osto, jossa olemme vuokralla. 66m2 kolmio, josta menee vaihtoon laminaatit eteisestä, olohuoneesta ja makuuhuoneesta. Olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen tulee molempiin uudet tapetit. Remonttikokemusta ei hirvittävästi ole. Oman järjen mukaan kannattaisi ensin tapetoida seinät? Kannattaako vanhan laminaatin päälle vetää uudet, vai poistaa ensin vanhat? Tapetit ovat valkoista "röpelöistä" tapettia, täytyy varmaan rapsuttaa pois ennen uudet tapetin laittamista?
   
 23. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Tapeteista en tiedä juuri mitään muuta, kuin, että useamman kerroksen ottaminen voi olla äärimmäisen vittumaista :). En näe miksi jättäisit vanhat laminaatit alle. Lattiat vaan nousee turhaan ja joudut mallaamaan ovet ym. Poisto nyt on äärimmäisen helppoa ja siinä kestää 5min. Hyvällä tuurilla laminaatin alla on oikein asennettuna valmiiksi solumuovi, tai vähintään muovimatto.
   
 24. platinumi

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2013
  Viestejä:
  207
  Kannattaa varmaankin tapetoida ensin, tai ainakin vanhat tapetit irroittaa niin ei tarvitse lattioita hirveästi suojata. Vanhat tapetit voi joskus lähteä ihan tapetinpoistolla ja vetämällä käytännössä rullalle. Jos pohjia ei ole maalattu niin voi mennä parilta hengeltä useampi päivä kun pala palalta kiskoo.

  Tapetin poiston jälkeen pohjan tasaisuus pitää tarkistaa, tarvittaessa kitata kolot ja epätasaisuudet, mitä ikinä tapetin alta löytyykään. Epätasaisuudet paistaa läpi uuden tapetin alta. Pohjamaalaus ennen uutta tapettia helpottaa ähinää seuraavalla remppamiehellä ja voi jopa säästää lompakkoa (nopeampi irroittaa).

  Vanhan laminaatin purkaisin alta pois, ei sitä oikein ole ideaa sinne jättää. Jos on ekoja remppoja ja muutenkin helpommalla pääsee kun katsoo samanpaksuisen lattian kuin edellinen. Helpottaa listojen laittoa (jos entiset) ja ovien asettumista, viereisten huoneiden lattioiden korkeuseroa, kynnyksiä yms. Liikuntasaumat huoneiden väliin ja asennus valon suuntaan. Muista mitata huoneiden leveys ja tarkistaa viimeisen laminaatin leveys laskemalla ettei jää liian kapeaksi. Uuden lattian alle solumuovi tai tuplexi.
   
 25. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Mulle tuli röpelöstä mieleen lasikuitutapetti?
  Jos on sitä niin kannattaa jättää suosiolla seinään ja maalata tai levyttää yli.
   
 26. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Paljonkos porukka on maksanut vanhojen lämmitysputkien uusimisesta? Olis 11 patteria ja putkimetrejä joku 110-120m.uudet danfossin termarit ohjausyksiköllä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti