Pintaremontoinnin ABC

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja phis_ak, 24.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ferriswheel

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2012
  Viestejä:
  478
  Itsekään en oikein ymmärrä mikä tässä oli ongelmana. Sähkäri on rikkonut lieden ja hommaa korvaavan tilalle. Ei sun siihen mitään vakuutusyhtiötä tarvitse sotkea. Ja ainoa korvaus mitä voit saada on ehkä jokin hinnan alennus urakan myöhästymisestä. Mun mielestä homma menee niin että urakoitsija vie rikkinäisen mennessään ja saat ehjän tilalle. Ei se sulle kuulu jäädä, silloinhan itse saisit useamman satasen edestä hyötyä jos vika on kosmeettinen ja muuten toimintakuntoinen.
   
 2. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Ihan samalla tavalla vakuutuskorvaukset menevät. Jos saat vakuutuksesta rahat varastetusta pyörästä, ethän toki saa sitä omaa pyörääsi enään takaisin jos se joskus löytyy.
   
 3. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Ei minun ainakaan tarvinnut rikki mennyttä matkapuhelinta vakuutusyhtiöön lähettää, vaikka sain korvauksen. Tosin se oli sen verran vanha, ettei ikävähennyksen ja omavastuun jälkeen paljoa jäänyt korvattavaa, mutta jotain kuitenkin.

  Mitä jos minä rikon sinun matkapuhelimesi, ja ostan sinulle uuden, annatko sen rikkinäisen automaattisesti minulle? Varsinkin jos oletetaan, että saan sen helposti/halvalla korjattua, tai että vika on vain kosmeettinen (esim. näytön lasi rikki, mutta näyttö silti toimii)?
   
 4. bluedrool

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  849
  Ei tarvinnut, mutta vakuutusyhtiö olisi sen halutessaan tietenkin voinut saada (korvauksen ehtona). Ymmärrät varmaan itsekin mikä väärinkäyttöpotentiaali tuollaiseen käytäntöön liittyisi. Nyt vakuutusyhtiö arvioi, että ei maksa vaivaa. Vakuutusyhtiö olisi voinut myös vaatia puhelimen korjausta.

  Katso esim.:

  https://www.pohjola.fi/pohjola/usein-kysyttya/kotivahingot?cid=330801668&srcpl=3#9

  9. Vaurioitunut tavara - Milloin vaurioitunut tavara toimitetaan vakuutusyhtiölle?
  Usein vaurioitunut esine kannattaa korjauttaa, jolloin vakuutusyhtiö korvaa ensisijaisesti korjauskustannukset. Säilytä korjauskelvottomaksi vahingoittunut esine vahinkoasian käsittelyn ajan. Tarvittaessa pyydämme vaurioituneen tavaran toimittamista. Jos esineen säilyttäminen on hankalaa, ota vaurioituneesta omaisuudesta valokuvia ja sovi edustajamme kanssa sen hävittämisestä.
   
 5. bluedrool

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  849
  Kiitos, juuri tällaista kokemusta kaipasinkin. Eihän noista voi kokeilematta tietää. Lähellä olevasta K-raudasta noita näyttäisikin saavan.
   
 6. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 034
  Hassuja kysymyksiä... Tietysti se rikkinäinen liesi kuuluu sille asentajalle/firmalle joka sen rikkoi ja uuden vastaavan tuotteen sinulle toimittaa.
  Arvaappa vaan kuinka monta erinäistä konetta olen itse kantanut pois asunnosta milloin vastaavan rikkoutumisen, milloin jonkin pienen naarmun johdosta. Ja kyllä, ne ovat menneet käyttöön itselle tai tutuille olutlaatikkoa vastaan :)

  Naarmut ovat vielä siitä kivoja, että lasivillalla, maalilla ja kärsivällisyydellä niistä saa 90% korjattua täysin näkymättömiksi.
   
 7. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Ei kai kukaan ole niin tyhmä, että yrittää vakuutuspetosta väittämällä, että tavara meni rikki :D Tottakai vakuutusyhtiölle pitää toimittaa vähintään kuvat rikki menneestä tavarasta. Eiköhän se yleisin petos tai sen yritus ole, että tavara varastettiin, jolloin mitään todisteita siitä ei pysty toimittamaan.
   
 8. Hoplaa300

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2016
  Viestejä:
  8
  Morjes!

  Löytyisiköhän täältä ikkunoista tietäviä ihmisiä?

  Irrotin purkuun menevästä talosta 14 kpl ikkunoita (9 kpl noin 45-55cm * 105-115cm ja 5 kpl noin 105-115cm * 105-115cm). Ikkunat ovat kaksi vain vuotta vanhoja, täysalumiinisia, yksilasisia, sisäänpäin avautuvia ja hyväkuntoisia. Irrotetut ikkunat ovat olleet ulommaisina ulkoikkunoina, sisemmät ikkunat olivat alkuperäiset ja jätin ne paikalleen. Minkäänlaisia merkintöjä valmistajasta tai lasin tyypistä ei löydy ikkunoista tai karmeista.

  Itsellä ei tällä hetkellä ole tarvetta kyseisille ikkunoille, mutta en raaskinut heittää niitä poiskaan. Ajatuksissa siis myydä ne. Ongelmana on arvonmääritys. Nettiä tunnin selailtuani en päässyt jyvälle, minkä valmistajan ne voisivat olla tai minkä "tyyppiset" ikkunat ovat joten myös myyntihinnan määritys on haaastavaa.

  Tuskin on apua, mutta mallikuva liitteenä.
   
 9. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Oliko sinulla karmeja näihin? Pelkkiä pokia voi olla vaikea saada eteenpäin..
   
 10. Hoplaa300

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2016
  Viestejä:
  8
  Karmit on tuossa samassa paketissa
   
 11. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 369

  Voisin veikata 30-60 euroa zipale. Noista tekee mökille hienon lasitetun terassin tms.
   
 12. 808s

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  1 164
  Seuraava kysymys ikkunoista (taas). Miten olisi järkevintä ottaa noi ikkunalaudat pois tai kannattaako niitä edes ottaa (jos ei mistä syystä)?
  Ne ovat ns. pari cm irti betonisesta ikkunalaudasta joka on ns. ikkunasta puolen ulospäin kuin tuo levy. Tottakai myös roskaa yms. shittiä on kerääntynyt lautojen alle.

  Mitään ruuveja tms. ei näytä olevan, eli voiko olla liimattu? Eli rälläkkä käteen jos pois haluaa ja tulppaa ne jotenkin nysään.

  [​IMG]
   
 13. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Jos meinaat maalivaurioita korjailla niin ite raaputtaisin vanhat maalit paikallaan pois sen mitä taltalla kevyesti työntäen lähtee ja lopun päälle uutta maalia. Varsinkin tuonne sisäpuolelle kannattaa laittaa pintaa aika nopeasti. En tiedä miten kirjan mukaan menee mutta ite vielä kuivaisin lämpöpuhaltimella ennen maalaamista. Vaikka puu mitä todennäköisimmin on käsiteltyä niin on parempi sulkea kosteus ulkopuolelle kuin sisäpuolelle. Jos halusit imuroida roskat pois välistä niin kaupoista löytää sellasia suuttimia jotka muuttavat imuaukon alle sentin leveydelle. Sellaisia saa myös letkullisina joilla on hyvä putsata vaikka patterien taustat. Jos haluat vain ikkunalaudat irti niin kokemuksen perusteella niitä ei koskaan saa takaisin yhtä hyvin kuin olivat.

  Pahoittelut nyt vielä jos tuli vastattua jotain ihan väärää. En oo ikkunanasentaja ammatiltani ja sekin vähä mitä olen tehnyt on onnistunut lähinnä vahingossa.
   
 14. j1m2

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 792
  Jos ikkunalaudan alla on patteri niin tuo rako on ihan tarkoituksella tuossa.Voi ottaa pois jos ei halua pitää mitään tuossa.
  Irti lähtee luultavasti ulospäin vetämällä,tapit voi olla tiukemmassa joten rälläkkä voi olla tarpeen.
   
 15. Niämine

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  12
  Eipä oo tähän vuodenaikaan ihan parhaat maalauskelit tuolle ulommalle ikkunalle. Voi olla aika lähellä nollaa jollei jopa pakkasella tuo puu (ulkoilmasta riippuen tietenkin), ja todennäkösesti vetää vielä ikkunaa sen verran hikeen että voip valuttaa vettä alaspäin. Tietenkin jos jättää koko kuivumisajaksi lämpöpuhaltimen pöhisemään kohti ikkunaa nii voi onnistua, ite taitaisin kuitenkin odottaa kevättä. Eipä tuo vaurio kuitenkaan oo ihan hetkessä syntynyt, mahtaako juuri pahentua tämänkään talven aikana.
   
 16. Steelheart

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  316
  Asennan kahden huoneen väliseen oviaukkoon Bauhausin holvikaaren (http://www.bauhaus.fi/holvi-roma-2000.html), yritin ensin ottaa vanhoja ovenkarmeja irti oviaukosta, mutta tuo väliseinä jossa oviaukko on, näyttää murenevan käsiin, joten jätän karmit paikoilleen. Holvikaaren listat peittävät muuten nuo karmin ja seinän yhtymäkohdat, paitsi ihan oviaukon kulmista, millaisella täyteaineella minun kannattaisi kitata nuo karmien ja seinien raot umpeen että niistä saisi saumattomat? Puukitti, akryylikitti, joku muu?
   
 17. päänvaiva

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2016
  Viestejä:
  55
  Ongelmana 88vuonna rakennettu rivitalo. Keittiön ikkunaseinässä oli maali halkeillut jalkalistan yläpuolelta. Nyt jalkalistojen maalaus projektin yhteydessä huomasin, että jalkalistan takana oli jotain epämääräistä mustaa tavaraa. Juuri tuossa kohdassa mistä maalikin lähtenyt. Kyseinen musta aines oli myös jalkalistaan tarttunut. Isännöitsijälle soitto ja eka veikkaus oli piki? No tulee kuitenkin katsomaan tuota löydöstä ensiviikolla. Ihmetyttää kuitenkin tuo löydös + se ,että se maali siitä on lähtenyt. Maalattu on 4vuoden sisään käsittääkseni ko seinä.

  Kuva huono perunalaatu. Mutta osaako tuon perusteella kukaan sanoa mitään.

  (siksi tässä pelonsekaisin tuntein kirjoitan, kun tässä asunnossa on ollut joskus jotain homeongelmaa juurikin ikkunaseinän kanssa).

  [​IMG]
   
 18. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Jos se musta kama on yhtenäistä, tyyliin purkkaa niin se on pikeä
   
 19. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Edessä olisi keittiöremontti ja sähköasiat askarrattuvat. Onko suositella sähkömiestä tai firmaa Tampereelta?

  Puran kipsilevyt pois, pienemmällä vaivalla selviän noin kuin poistamalla lasikuitutapetit ja tasoittamalla. Samalla pääsen näppärästi katsomaan kiinnityspaikat kaapeille ja säätämään noita sähköjä.
  Tarvitsen yhden pistorasiapaikan lisää ja lisäksi kappien alla olevat loisteputki+pistorasia -ratkaisut voisi korvata erillisillä pistorasioilla ja vaikka LED-valoilla. Periaatteessa voisin vetää johdot ja kytkentärasiat valmiiksi ja sähkäri kävisi vain kytkemässä ne, mutta ehkä se sähkäri voisi tulla kommentoimaan ensiksi miten haluaa kaiken ja suosittelemaan ratkaisuja :)

  edit: kummasti se paikka jäi pois :o
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2016
 20. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 034
  Suosittelen sitä konsultointikäyntiä, tulee sitten oikeat rasiat, ja ennenkaikea piuhat laitettua :)
  Toisaalta, jos ne kipsit sieltä purat niin sähkäri sillä 2h käynnillä vetelee ne piuhatkin sulle sinne valmiiksi kunhan paikat on merkittynä. Suosituksia on useammastakin firmasta/tekijästä pk-seudulla, vai miltä alueelta olit hommia vailla?
   
 21. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
  Nämä kiinnostaa minua
   
 22. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Voi olla ettei mikä tahansa sähkäri suostu ottamaan kontolleen siun asennuksia. Suosituksiin saattaa vaikuttaa myös se rempan sijainti. Ei välttämättä kande ajattaa sähkäriä montaa sataa kilsaa parin tunnin työn takia.
   
 23. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Joo Tampereelta tai lähimaastosta, kuvittelin kirjoittaneeni. Joo sillä mietinkin että konsultointikäynnillä voisi sopia mitä teen ja mitä hän tekee :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2016
 24. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Joku kaapelin vetäminen on sähkömiehelle niin triviaalia hommaa kun seinätkin on auki että en näe miksi tuota kannattaisi itse alkaa tekemään kun siinä ei ammattilaiseltakaan mene kuin hetki. Tulee kerralla oikeat ja oikeaan kohtaan.. Ei varmasti ole merkittävä kuluerä keittiöremontissa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2016
 25. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  994
  Viitisen sataa tarvikkeineen (ilman ledejä).
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti