Pintaremontoinnin ABC

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja phis_ak, 24.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. OEM

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2008
  Viestejä:
  271
  Tuli ostettua tuollainen Kränzle painepesuri ja sitä testattua sammaltuneisiin ulkoportaisiimme, muuten ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutta kaiken paskan alta paljastui: kymmeniä liuskekiviä irti ja saumat heikossa hapessa.
  Portaat vuodelta 1961 eli eipä ihme kun päivittäisessä käytössä niin ovatkin huollon tarpeessa.

  Ajattelin itse tehdä rempan, mutta mitään kokemuksia ei ole tuollaisten liuskekivien asentamisesta. Jossain/Jollain hyviä ohjeita millä tavaralla kiinnitän kivet ja millä teen saumat?
  Kaikki kivet ehjiä ja varastossa muutamia ylimääräisiä ostettu joskus varalle.
  Työvälineitä löytyy vaikka rakennusfirman pystykseen eli siitä ei homma ole kiinni.


  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. Nimetön_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2015
  Viestejä:
  221
  Irtonaisten kivien alta vanha kiinnityslaasti pois ja ulkokäyttöön sopivalla saneerauslaastilla kivi uudelleen kiinni.

  Ardexilla on tuosta oikein omille aineille opas. http://www.ardex.fi/wp-content/uploads/2013/01/6.2-Liuskekiven-kiinnitys-ulkotiloissa.pdf

  Jollet tee kaikkien kivien kiinnitystä uudelleen (en tekisi itse, vaan korjaisin tarpeen mukaan), niin tupla kiinnitys olisi varmaan hyvä, koska kamman kanssa heiluminen tuolla kivien välissä ei varmasti onnistu aina kunnolla.
   
 3. 12th

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2000
  Viestejä:
  316
  Kertokaapa, onko olemassa jotain ulkokäyttöön soveltuvaa itsetasoittuvaa betonilattian tasoitetta jolla amatöörikin saisi siistiä jälkeä. Kyseessä katetun terassin lattia jonka ajattelin tasoittaa ja laittaa päälle maalin tai mahdollisesti epoksipinnoitteen. Löytyykö joku helppokäyttöinen kura jonka voi vaan kaataa lattialle ja levittää, vai vaatiiko ne kaikki kuitenkin liippaamista?
   
 4. idlup

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2009
  Viestejä:
  20
 5. jala

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2002
  Viestejä:
  198
  Oliko joku tietty liima mitä kannattaa käyttää tähän tarkoitukseen?
   
 6. Nimetön_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2015
  Viestejä:
  221
  Minä mitään ymmärrä, mutta eikös osakierteisellä juurikin saada riittävän tiukkaan kun kanta painaa sen listan seinään? Vai meneekö jo liian tiukkaan? Jos tausta on yhtään tiukempaa materiaalia, 50mm on hyvä listalle. Saa vielä joskus irtikin.
   
 7. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Kysymys samaa sarjaa, mitä vanhalle korkkilattialle voi tehdä? Ehjä ja sinänsä siisti, mutta jonkin verran kulutuksesta johtuvaa sävyeroa jääkaapin kohdalle. En ajatellut lähiaikoina tuota vaihtaa, mutta voiko tuolle kotikonstein tehdä kevyttä fiksausta?
   
 8. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Ilmeisesti osmocolor vahoja voisi ainakin käyttää. Ei ole omakohtaisiai kokemuksia, mutta tuollaista joskus luin.
   
 9. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Pitääköhän lattia hioa tuota varten? Ja jos ei hio, niin näinköhän pelkkä vaha poistaa sävyerot. Toisaalta kulunut kohta on vaaleampaa, niin luulisi sävyeron ainakin pienenevän...
   
 10. Arv1

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2015
  Viestejä:
  7
  Ite pitäis saada reunalista kiinnitettyä pystysuunnassa lastulevyseinään joka n. 5cm verran taipunut kieroon. Eli mun pitäis laittaa peitelista lattiasta kattoon, mutta jos lista on suorassa -> listan ja seinän väliin jää keskikohdalle n. 5cm rako. Pysyykö tuo ajansaatossa kiinni seinässä jos vaan painan tuon puisen listan seinän muotoon ja naulaan kiinni (vaikkapa 15cm välein). Vai mdf ilmeisesti pysyy varmemmin, kun ei jää niin pahasti jännitykseen? Ei vaan näyttänyt olleen halutunlaista listaa mdf:nä mitä ny nopsaan katoin...
   
 11. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Ööh, siis 'cm' eikä 'mm', ei kyllä varmaan oo _taipunut_ ja muutenkin tuntuu aika uskomattomalta miten tuollaisen rungon olisi edes saanut tehtyä lastulevylle... Mutta kyllä naula nyt lastulevyssä pysyy kiinni eli lista pysynee ihan ok kunhan vaan riittävän tiheesti naulaat eikä lista ole mikään jäätävän iso.
   
 12. Arv1

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2015
  Viestejä:
  7
  No siis.. Siinä on siis nyt laitettu 6,5mm saneerauskipsi osittain lastulevyn päälle. Sillai että päällä oleva kipsilevy on laitettu suoraan. Ja alla oleva lastulevy on sitten miten on. Ja lastulevy-kipsilevy -reuna pitäis saada järkevän näköseks. Ehkä tossa viidessä sentissä oli vähän pelivaraa. ;) Olisko lähempänä 3cm. Ja joku tuommonen perus cent-listojen 'siro' reunalista ois tulossa...
   
 13. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Puulista ei välttämättä edes taivu kunnolla noin, mutta ei pitäisi olla mitään ongelmaa MDF-listan kanssa. Ne taipuu kyllä nätisti ja naulat pitää paikallaan. Tosin onhan tuossa sen verran heittoa, että ehkä sitä olisi hyvä koittaa jopa suoristaa jollain. Vaikea ilman kuvaa oikein sisäistää kuinka vino se on.
   
 14. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Tein nyt ton pannuhuoneen lattian valun ja paksuutta sille tuli n. 8-10cm. Kuivumisaikaahan pitäis varata tuo 1cm/viikko, mutta miten nopeasti tohon vois tasotteen laittaa, kun eikös se tasoite ole melkein samaa tavaraa kuin tuo betoni? Epoksimaalin meinasin vetää pintaan vasta joskus keväällä tms.
   
 15. Arv1

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2015
  Viestejä:
  7
  Ok, kiitos. Täytyy ettiä sopivannäkönen MDF-lista ja laittaa semmonen, sehän tosiaan taipuu paljon paremmin.

  Toinen kysymys liittyen maalauslämpötilaan. Näkyy olevan (ainakin Tikkurilalla) suosituksia, että seinää maalatessa sisälämpötilan pitäis olla 15-16. Nyt sisälämpötila on n. 22. Vaikuttaako tuo lämpötila olennaisesti tuohon maalipinnan aukioloaikaan - maalaako 22Cssa vai 15Cssa? Nyt siis näin syksyllä, kun ilma lienee kuitenkin kosteaa.
   
 16. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 859
  Eiköhän nuo lähinnä ole ns. suosituksia etei nyt ainakaan hirveän paljon viileämmässä ruveta sutimaan sitä seinille optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseen.
   
 17. cockeri

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2015
  Viestejä:
  1
  Ilmeisesti ei ole paljon neliöitä, joten valusta seuraavana päivänä kannattaa vedellä rahinalla sementtiliimat veks, nimenomaan seuraavana päivänä kun on vielä sen verta pehmeetä että lähtee helposti käsipelillä. Auttaa paljon kuivumista. Samoin kunnollinen ilmanvaihto nopeuttaa prosessia.
  Jos kunnollisen haluaa niin kyllä itse sen pari kuukautta antaisin kuivaa. Ei ole sitten ongelmaa tasotteen tarttumisen suhteen.
   
 18. Eraa

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  397
  Kyllä yleensä se "sementtiliima" pitäisi hioa pois vasta viikon-kahden kuluttua. Se nimittäin estää vettä haihtumasta joka tietysti hidastaa kuivumista, mutta siinä se idea onkin. Jos laatta kuivuu liian nopeasti pinnalta, saattaa se vääntyä etenkin kulmista ylöspäin. Samasta syystä isommat valut kastellaan, peitetään muovilla tai käsitellään "jälkihoito-aineella" jotta tuota pintakuivumista saataisiin hidastettua.

  Tietysti jos kyseessä pannuhuoneen lattia joka ollaan kuitenkin vielä tasaamassa, onko tuolla sitten väliä vaikka vähän vääntyisi/halkeasisi...

  Olisiko muuten täällä remonttia suunnittelevia ihmisiä joita kiinnostaisi hankkia edullisesti laadukkaita led-valoja? Saatavilla olisi 8w/95mm, 11w/110mm, 15w/140mm, 18w/160mm ja 23w/230mm teho/halkaisijasuhteella olevia paneeleita. Saatavilla neliskanttisena sekä pyöreänä, mukana muuntaja joten toimivat suoraan 230v, triac-himmennettäviä ja värisävyjä 3000K, 4000K ja 5500K. Valoteho 90lm/w. Laittakaa viestiä jos kiinnostaa, vain yli 20kpl eriä tarjolla.

  Vastaavia kuin tämä http://www.led-valot.fi/led-alasvalo-slim-style-15w-himmennettava-luonnon-valkoinen-4000k mutta uudemmalla tekniikalla ja paremmalla hyötysuhteella.
   
 19. ttpp44

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2013
  Viestejä:
  162
  Pitäisi vetää keittiön välitilalaatoituksen päälle mikrosementtiä ja sitä varten pitäisi poistaa ko. seinäpinnoissa kiinni olevat loisteputkivalaismet & pistorasiat. Onko tuokin jo sähkärin hommia vai voinko itse irrottaa nuo?
   
 20. Eraa

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  397
  Periaatteessahan jos kosketaan jännitteellisiin osiin, tehdään irroituksia tai kytkentöjä niin niitä ei saa tehdä kukaan muu kun luvat omaava henkilö. Asian voi tietysti kiertää esimerkiksi jättämällä valaisimen ja pistorasiat johtojen varaan roikkumaan, tasoittaa välitila ja sen jälkeen pyytää sähkäri joko irroittamaan ne ja asentamaan uudet, tai laittaa vanhat itse paikalleen.

  Todella helppo ja turvallinen homma tuo on tehdä itsekkin. Sulake pois, mittaat ettei missään ole jännitteitä, ruuvaat rasiat/valot irti ja laitat liittimet päihin. Sen jälkeen sulake takaisin. Jos saman sulakkeen alla ei ole sähköjä joita tarvitset, anna sulakkeen olla pois koko remontin ajan.

  Ongelmahan on se että JOS tuossa käy jotain... Seinän sisällä johto osittain rikki ja nykäisy siitä aiheuttaa kipinän, jopa tulipalon tai saatkin oikosulun aikaiseksi ja jotain hajoaa tai sinä, kaverisi, kissasi, kultakalasi saa tuosta sähköiskun ja pahimmassa tapauksessa kuolee.... mikään vakuutus tai kukaan muukaan tuksin korvaa mitään vaan kaikki on sinun vastuullasi. (Todennäköisyys luokkaa 0, mutta hyvä sanoa kuitenkin).
   
 21. rikun

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2008
  Viestejä:
  79
  Juu kyllä ne näemmä pysyy ihan ok, muutamien ruuvien kanssa tapahtui vaan sitä että ei kiristy ihan loppuun asti. Sujuu ihan ok noilla konsteilla, tosin mahdotonta saada ihan joka kohdasta ilman rakoja lattiaan kiinni, vaikka painoin kaikin voimin listaa alaspäin asennuksen ajan. Tasainen lattia auttaisi ;)

  Onko muuten joku syy miksi Suomessa listat liitetään sisänurkista lähes aina jiirillä? Kokeilin jiirejä ja ei näin epätasaisilla seinillä saanut mitenkään tyydyttävää lopputulosta vaan aina jäi valtavat raot.

  Sitten koitin Jenkkien suosimaa "copingia" ja homma alkoi sujua. Eipä tuo ole ees pahemmin työläämpää kun on kunnon työkalut. Oon hionut noi listan päät dremelillä tasan ja hyvin onnistuu. Ei tollakaan täydellisiä kulmia saa, mutta omaan silmään tarpeeksi hyvät.

  Perusperiaatteena siis että toinen lista vedetään ihan kiinni kulmaan ja toisesta listasta hiotaan profiili auki listan muotojen mukaan ja asennetaan puskuun toiseen listaan kiinni.
   
 22. Nimetön_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2015
  Viestejä:
  221
  Jenkit suosivat koristeellisempia listoja joten tuo jiiri on helposti hankalampi tehdä. Taitavat välillä myös maalata listat vasta seinässä, menee pienet raot piiloon.
  Minä laitoin suoran 70mm jalkalistan ja en sahannut sisänurkkia jiiriin. Ei ollut edellinenkään.
   
 23. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Jiiri se on ryssänjiirikin
   
 24. rikun

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2008
  Viestejä:
  79
  :D

  Joo, siis jiiraamalla noihin sisäkulmiin jäi tyyliin melkein sentin rakoa sinne tänne kun seinät tosiaan vinot joka suuntaan ja jonkin verran koristeelliset nuo listat. Tuolla copingilla sain tällaista turattua:

  [​IMG]

  Tuon erillisen pontillisen ylälistan sahasin jiiriin, en oikein keksinyt muutakaan järkevää ratkaisua sille.

  Vielä tarttee noihin ruuvin kantojen upotuksiin lipasta vähän korjausmaalia, sitten kelpaa omalle silmälle. Ja vähän siivota :D

  Onhan noissa esim. rakoja seinän ja listan välissä, mutta eipä niille oikein mitään mahda ellei tikkaa listoja viiden sentin välein kiinni seinään.
   
 25. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 859
  Mites murot tuumailee, -63vm rintamamiestalo, yläkerran vintit kylmiä. Kannattaako sinne laittaa ilmanvaihtoräppänät vai mitä? 2x vinttiä samalla sivulla, seinä välissä eli näiden väliin voisi porailla reiän että ei välttämättä tarvitsisi montaa reikää tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti