Pintaremontoinnin ABC

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja phis_ak, 24.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. phis_ak

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  166
  Melkein kaikille tulee vaihe, kun asunto on vaille pintaremonttia. Monesti ohjeistus ja työtavat riitelevät keskenään.

  Selailin Tallinnan remppatavara tarjontaa, kylppärin kaapit, hanat ja suihkuseinät ym. Näytti saavan alakaapin ja lavuaarin perustasoisen noin 104eurolla. Täällä on aika paljon kalliimmat hinnat. Kannattaako ostaa laattapisteestä vai jalpapaikoista, vai hakea Tallinnasta? halpaa ,kallista, onko halpa hyvää?

  Seuraavaksi on ikuinen keskustelunaihe: laminaatti, parketti vai muovimatto? Jätänkö vanhan muovimaton laminaatin alle, kuluuko parketti nopeaa, onko laminaatti kylmää?

  Seinät: tapetti on kallista ja lasikuitutapetti + maali saa hienompaa jälkeä? Voiko sen vetää normaalin tapetin päälle?

  Katot: kannattaako vaan kylmästi vetää vaaleaksi?

  Kylppäri: Suihkukoppi, seinä, nurkkaus vai jotakin muuta? Suihkuverho?

  Halvat vai kalliit kaakelit?

  Eiköhän tästä ala keskustelua tulemaan ja herää vähän infoa mitä tehdä ja miten. Yllätys, että minulla on tällainen homma alkamassa viikonloppuna ja tyhmyyttäni kyselen/ herättelen kiinnostusta.

  Riittääkö 5500e mihinkään? asunto kaksio 60neliötä. Työt saa ilmaiseksi.
   
 2. koodinratkoja

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2008
  Viestejä:
  166
  jos on noin paljon kysymyksiä jätä tekeminen muille tulee kuitenkin sutta ja sekundaa
  eestistä kaikki rakennus materiaali huone kalut laiva matkat tuonnit halpoja
   
 3. ee48

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  183
  Putkimiehenä voin ainaki sanoa, että hanat ja pöntöt kannattaa ostaa laatuvehkeitä.

  Muovimatto on ruma, halpa parketti on huonompi kuin vähän hinnakkaampi laminaatti. ~20e/m2 hintaan saa jo laadukasta laminaattia, kun osaa ettiä.

  Katot ehdottomasti vaaleaksi.

  Suihkukoppi on ruma, mutta kait turvallisin vaihtoehto.
   
 4. rewind

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2001
  Viestejä:
  1 573
  Ihan mistä itse tykkää. Muovimatto on lämpimämpi, muttei ainakaan omasta mielestä kovin hieno. Laminaatti on parkettia halvempaa, mutta on usein muovisen / halvan tuntuista ja kerää pölyä. Itse päädyin laminaatin sijasta kovapuulattiaan, joka on tavallaan laminaatin ja parketin risteytys. Eli kuvan ja muovin sijaan pinnassa on puuviilu. Näin lattia tuntuu puulle ja pinta näyttää elävältä, koska sama kuvio ei toistu ympäri kämppää kuten laminaatissa. Miinuksena on aika pehmeää (nimestään huolimatta) ja tulee helposti kolhuja.

  Valinnasta huolimatta ei kannata ostaa sitä halvinta, sillä paska laatu rupeaa korpeamaan nopeasti. Kannattaa pyytää eri vaihtoehdoista näytepaloja ja käydä kotona "sovittamassa". Näytepaloille voi tehdä myös iskunkestävyystestejä ja koittaa miltä ne tuntuvat paljaan jalan alla. Myös tarjouksia kannattaa pyytää monesta eri liikkeestä, hinnoissa voi olla suuriakin eroja.

  Itse jätin pariin huoneeseen muovimaton alle, ei ole haitannut.

  Meillä on kaikki seinät lasikuitutapettia, maalattiin uusiksi remontin yhteydessä. Ihan hyvää jälkeä saa, kannattaa miettiä värimaailma moneen kertaan ennen sutimista. Kaikkia seiniä huoneessa ei aina kannata vetää samalla värillä, yhden seinän voi vetää vaikka tummemmalla sävyllä kuin muut. Tai ihan vaikka kokonaan eri värillä. Värikarttoja saa rautakaupoista, joiden avulla on helppo valita huonekaluihin sopivat värit tai väreihin sopivat huonekalut. Maalin himmeysaste kannattaa myös miettiä.

  Riippuu aika paljon lattian/seinien väristä, huoneen käyttötarkoituksesta ja omasta mausta. Vaalea antaa enemmän tilan tuntua.

  Tämäkin riippuu kylppärin rakenteesta ja omasta mausta. Itse kallistuisin seinän tai nurkkauksen puoleen, kopeissa tulee vähän ahdistava olo.

  Kaakeleita kannattaa kysellä, jos on jotain poistuvia eriä. Niitä saa todella halvalla, mutta määrä saattaa tosin olla rajallinen.

  Aika pieneltä summalta vaikuttaa, jos tarkoitus on kunnostaa kaikki. Meillä meni yli tuplaten 76 neliöön vaikka kylpyhuone ja keittiö jätettiin rauhaan. Huonekalut tosin ostettiin kaikki uusiksi. Suunniteltu budjetti pettää _aina_.
   
 5. MTU

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  175
  Kysyitkö ihan tosissasi?
  Riippuu ihan remontoijan rahatilanteesta. Jos halvalla löytää passelit niin kaikista paras. Saahan niihin savenpalasiin upotettua vaikka 10k€ jos haluaa.
   
 6. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Jos seinät on betonia niin tasoitetta vaan peliin ja hiontaa ja maalaus siihen. Tulee hyvää jälkeä, joskin en tiedä onko paljon työläämpää kun lasikuitutapetti? No itse tein näin.

  Laatoista paha mennä sanomaan, itse ostin suht halvat seinälaatat(en usko että mitenkään tulen koskaan huomaamaan eroa kalliimpiin?) Lattialaatat oli kalliimmat, mutta ei ollut halvalla semmosia kun halusin.

  Suihkuverhoa en laittaisi, itse laitoin suihkuseinän. Semmonen kaappikin on minusta aika ikävä. Ja jos vesieristys on hyvin tehty niin en näe kyllä mitään tarvetta kaapille.

  Katot maalaisin valkoisiksi.

  Itse valitsin lattiaksi laminaatin. Vanha muovimatto jäi alle ja siihen väliin pistin solumuovia. Olen erittäin tyytyväinen lattiavalintaani. Muovimatto on jotenkin halvan näköistä ja rumaa minusta ja parketti on todella kallista ja lisäksi se kuluu jos on eläimiä. Laminaatti ei kulu, mutta siinä on ongelmana ehkä se jos siihen tiputtaa jotain kovaa ja painavaa niin pinta voinee mennä rikki ja korjaaminen ei ole käytännössä mahdollista. Ei ole minusta kylmä tuo laminaatti, tosin ei ole kyllä laatatkaan meillä kun alakerran asunnosta tuntuu tulevan lattian läpi sen verran paljon lämpöä ettei ole mikään lattia kylmä. Ekassa kerroksessa ehkä voisi olla kylmä?

  Itse tuhlasin noin 15 000 euroa remppaan jossa tosin laitoin kaiken uusiksi keittiötä, kylpyhuonetta ja saunaa myöden.
   
 7. phis_ak

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  166
  Tosiaan faija tekee työkseen noita hommia ja lupasi hoitaa kylppärin ja laatat eteiseen. Muten sitten pitäisi itse ja apumiesten kanssa selvitä.

  5500e siis säästöä ja nyt soitin pankkiin ja 3000-5000e tulee lisää tarvittaessa. Mukavasti on tullut kommenttia ja ideoita.

  Tarkoitus olisi saada kivan näköinen kuitenkin kohtuullisen edullisesti. Eli ei mitään kalliita desingiä.

  Jotenkin vaan on nuo kokonaiskustannukset ihan hukassa, vaikka koittaa kuinka laskea ja pohtia.

  Voiko laminaatin laittaa muovimaton päälle? Keittiökaapit jää ja ovet uusiksi + työtaso. Kodinkoneet pitäisi uudet hommata. Noin 1600e oli pakettina kun kyselin.

  Eli Idon pöntöt ja suht laadukkaat hanat täytyy hommata. Tallinnassa aika edullisia tuntuu olevan nämäkin.

  Nomber, teitkö kaiken itse?
   
 8. rewind

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2001
  Viestejä:
  1 573
  Voi, solumuovia vaan alle kuten normaalistikin. Tässäkin kannattaa se koepalojen sovitus, jotkut ovet eivät välttämättä aukea jos lattia nousee liikaa -> oven höyläys / muovimaton poisto.
   
 9. ee48

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  183
  Voihan sen laminaatin laittaa muovimaton päälle, kesällä just laitettiin 100m2 muovimaton päälle.

  Kannattaa varmaan sieltä Tallinnasta hankkia, jos siinä mukavasti säästää. Suomessa noista hanoista ja pöntöistä vedetään kyllä rautakaupoissa järkyttävän paljon välistä.
   
 10. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Tuota noin, ne rungot on keittiössä halvimmat ja jos ostat kaiken muun uutta, niin en näe kyllä järjenhiventäkään olla vaihtamatta niitä runkojakin. Todennäköisesti vanhat rungot ovat ainakin osittain huonossa kunnossa ja varsinkin ne ovat varmasti huonosti sijoiteltuja. Esim. alakaapit kannattaa jättää laittamatta ja laittaa pelkkiä vetolaatikoita jne. Kannattaa ikean sivulta hakea keittiönsuunnitteluohjelma, saa helposti suunniteltua keittiötä ja näkee samalla mitä se maksaisi ikeassa. Sillä saa ainakin hahmotettua minkälaisen haluaisi ja mitä se maksaisi ikeassa niin on sitten jotain vertailupohjaa kun kyselee muista keittiöfirmoista tarjouksia. Kätevä ohjelma, vaikkei olisi aikomustakaan ostaa ikeasta keittiötä.

  Sähkömies ja vesieristäjä oli palkattuja henkilöitä, kaiken muun tein "itse", vaimoke auttoi minkä kerkesi/osasi ja samaten omat vanhempani ja appivanhemmat auttoivat kanssa paljon. Eli työkustaannuksia ei tullut kovin paljoa.
   
 11. Eke|

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  565
  Tekisi mieli vähän ehostaa kylpyhuoneen ilmettä edullisesti, on päässyt laattojen saumat tummumaan. Sopiiko vetää siististi uutta saumaa päälle, vai pitäisikö vanhat raapia ensin pois? :)
   
 12. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Voihan olla että vanhat on kahensentin puurungoilla, en näkisi järjen hiventäkään mennä vaihtaan niitä sentin viilusahanjauho kalustelevyihin, mutta tapauskohtasiahan nämä rungot on ja jos kuten sanoit laittaa järjestyksen uusiks, nii eriasia. :smoke:
   
 13. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Voihan olla että vanhat on kahensentin puurungoilla, en näkisi järjen hiventäkään mennä vaihtaan niitä sentin viilusahanjauho kalustelevyihin, mutta tapauskohtasiahan nämä rungot on ja jos kuten sanoit laittaa järjestyksen uusiks, nii eriasia. :smoke:

  Vanhat lastulevytki on hivenen eritason kamaa kuin mistä nykyään rakennetaan, uusissa ei ole muuta etua kuin, et ne ei paina mitään, niitä on mukavampi kiikutella roskalavalle, kun viilut alkaa putoilleen.
  Itse vedin ku oli maalit kellastunu ja jokunen kolhu, vähä kalustekittiä ja hyytelömaalin päälle, on varmasti komeemmat kuin uudet halvimmat, vaatekaappeihin siotin samalla uudet kahvat oviin, eikä ollu iso homma.
   
 14. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  No joo voi olla, mutta jos on vaikka jostain 70 tai 80 luvulta se keittiö niin todennäköisesti ne rungot ei oo mitään parasta tiikkiä vaan huonoa lastulevyä. Ja suurin ongelma on todennäköisesti täysin onneton sijoittelu jonka takia hyvin todennäköisesti kyllä vaihtaisin rungot uusiin vaikka ne olisikin hyväkuntoiset ja täyttä puuta.
   
 15. HarriKoo

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2001
  Viestejä:
  892
  Itse jätän maton päälle asennettaessa sen solumuovin pois.

  Kyllä niistä kannattaa muutama milli raappia, rautakaupasta löytää tarkoitukseen sopivan raspin. Jos vaan vetää vanhan likasen sauman päälle millin kerroksen, niin kohta se uusi saumalaasti kuorii siitä päältä pois.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2010
 16. tuplis

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  379
  Vanhat alarungot alarungot on useesti 5cm nykystandardia matalemmat, joka ainakin meikäläistä otti päähän.

  Viime vuonna otettiin budjetti keittiö Ikeasta, 3500e kaikkineen paitsi jääkaappia. Siihen päälle laatat, laastit ja maalit sun muut niin nippanappa alle 4k tais jäädä...
  Lattia jäi tosin uusimatta siinä nuukaillessa, mikä jälkeenpäin harmittaa..

  Rungot tais olla tosiaan jotain 40-60e kipale eli ei hirveän paljon..
   
 17. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Mitäs järkeä tuossa on? Napiseeko lattia? Solumuovi toimii myös askeleristeenä, ja jos nyt oletetaan että se sun muovimatto on edes lähtökohtaisesti piirulleen tasainen jossa myös solumuovi antaa hieman anteeksi. Rulla solumuovia maksaa noin 20-25e jolla nykäisee koko pienen huoneen...Kuulostaa taas väärässä paikassa säästämiseltä, jos itselleen on tekemässä, jotkut remonttiroopet toki lisää katteitaan tuolla keinolla jos ei ole tarkkana...

  Pyrit varmaan säästölläsi siihen että muovimatto korvaa rakennusmuovin betonille asennettaessa, mutta silti.
   
 18. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 041
  Merkki hanoihin ja wc-pyttyihin saa varaosia ja tokihan ne merkkituotteet on kalliita. Semmonen halpa hana voi aiheuttaa niin suuria paine-eroja että voi vaikka muista hanoista tulla heikommin vettä. Halvallahan saa näitä vaikka Bauhausista siis jotain nevari wc-pönttöjä ja hanoja.

  Muovimatto on kalliimpaa kuin halvimmat laminaatit. Mielestäni muovimatot on last season kamaa nykyään.
  Puukolla testasin laminaatin ja parketin pintaa niin upposi parkettiin paremmin.
  Eipä tuo laminaatti mitenkään ihmeen kylmä ole. Jotain koiria jos pitää niin varmaankin halpa laminaatti on ihan hyvä ja helppo laittaa. Parketti tuppaa olemaan sen verta paksua että voi joutua ovien alta riipaisemaan palan pois jos suoraan muovimaton päälle laittaa tai jos alle laittaa vaahtomuovin kuiteskin. Ite laitoin jostain syystä.
  Parkettiakin on sellaista valmiiksi lakattua ettei tartte lakata asennuksen jälkeen ja ihan samanlaista laittaa kuin laminaattikin.

  Makuasioita. Halvat vaihtoehdot säästää rahaa.
  Tapetit saa pois kun tarpeeksi kostuttaa. Sitten vaikka pohjamaali ja sen jälkeen mitä lystää..pesukestävä pintamaali/tapetti
   
 19. dillingerdong

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2008
  Viestejä:
  191
  Usein nuo halvat bauhaussin hanat eivät ole Suomessa tyyppihyväksyttyjä. Saattaa olla, että Saksassa ovat, mutta se ei riitä suomalaiselle rakennustarkastajalle/vakuutusyhtiölle vaikka Saksassa olisi tiukemmat määräykset. Joten vahinkotapauksessa vastuu sailyy asentajalla ja täten moni putkimies ei suostu niitä asentamaan. Ei se kyllä kovin vaikeata ole itse asentaa, mutta otatko riskin?
   
 20. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Sama, en kyllä hanoissa säästäisi. Mieluummin säästää sitten vaikka lattiamateriaalissa tai laatoissa jos jostain pitää saada rahat siihen oraksen hanaan. Se 50 euron lisä panostus hanaan on aika pieni siinä vaiheessa kun se nevöhööd hana hajoaa ja on kämppä täynnä vettä. Tosin ei minulla ole mitään faktaa eri hanamerkkien kestävyydestä, joten voihan se olla että halvat kestävät paremmin, mutta usein halvalla ei saa hyvää.
   
 21. dillingerdong

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2008
  Viestejä:
  191
  Toinen asia mikä nyt tuli mieleen, on se että Biltemassa ym. Bauhausseissa ja Honkkareissa myydään pesualtaita missä ei ole ylivuotoaukkoa. Jos näitä esim. uudisrakennukseen meinaa asentaa, niin rakennusvalvoja ei hyväksy niitä ellei siinä samassa tilassa ole lattiakaivoa. Tiedän yhen tapauksen missä rakennusvalvoja ei hyväksynyt täysin valmista omakotitaloa tuon seikan takia. Tuli äkkiä kalliiksi se halvempi vaihtoehto. En niiden halvempien hanojen, vessojen ja altaiden laadusta tiedä, enkä väitä että olisivat paskoja, mutta niiden kanssa kannattaa olla tarkkoja. Kalliimmiltakin allasmerkeiltä löytyy noita altaita ilman ylivuotoaukkoa.
   
 22. Risuinen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  6
  Hyvin varustelluista rautakaupoista pitäis löytyy myös semmoinen kaakelisaumakynä, halpa ja helppokäyttöinen. Tee se itse -remonttireiskoille parempi ratkaisu kun uudestaan saumaaminen.
   
 23. ^Altteri^

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  35
  Melko nopeasti monet ovat ohittaneet muovimaton rumana ja halvannäköisenä ratkaisuna, mutta sillä on myös monia hyviä puolia. Materiaalina se kestää erittäin hyvin kulutusta ja on helppohoitoinen. Jalkaan muovi ei tunnu kylmältä ja se toimii samalla vesieristeenä, mikä on lapsiperheissä mukava lisä. Muovimatto asennuksessa sopeutuu hyvin eri muotoihin eikä ole yhtä ronkkeli lattian suoruudesta kuin monet muut materiaalit. Hintaa toki kertyy laminaattia enemmän kuin asennus on pakko hoitaa ammattimiehen avulla.

  Halvan maineen muovimatto sai kun sitä 60-80-luvuilla laitettiin joka ikisen elementtitalon lattialle. Parkettilattiat olivat rikkaidan juttuja, joilla oli muutenkin hienompia asuntoja. 2000-luvulla laminaatti on ottanut paikan yleisimpänä materiaalina. Kun vielä yksi kymmenvuosi vierähtää, sille naureskellaan varmaan samalla tavalla kuin muovimatolle tällä hetkellä. Kaikillahan sitä on lattioilla, pinnat ovat kulahtaneet ja ti-miesten asentamat viritykset narisevat vielä paikoittain.

  Ei siinä, kyllä sitä tulisi itsekin laitettua kohtuuhintaista laminaattia, jos valita pitäisi. Remontissa kyse on kuitenkin pitkälti siitä, että asunnosta saa haluamansa näköisen.
   
 24. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Muovimatossakin on vaan se probleema, että jos se menee rikki niin sitä ei saa mitenkään korjattua. Ainakin vuokrakämpissä missä olen asunut on ollut aina muovimatto ja poikkeuksetta se on ollut aivan karmean näköinen ja rikkinäisä kohtia on ollut kanssa paljon. Sekä monista kohtaa matto on ollut värjääntynyt jostain syystä.

  Varmaan kyllä ihan ok näköistäkin on saatavilla, mutta siitä ei pääse mihinkään, että matto vaan näyttää niin halvalta aina.
   
 25. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 041
  Uusi muovimatto(korkkipintainen) oli hirveän tuntuinen jalalle kun siinä oli jotain jauhomaista tuntumaa sekä muistelisin että myös kylmä. Mielummin käveli mattojen päällä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti