Pingi-hypyt 4G-verkossa :(

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja MadPike, 16.05.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Ei ole kotiin saatavilla kunnon kuitua, joten 3G/4G-verkot on ainoa vaihtoehto valitettavasti.
  Ennen käytin pelkästään kännykkää, jossa oli 3G ja kännykän kautta internet-jakaminen PC:lle. Meni kuitenkin tuohon jatkuvaan kikkailuun ja akunraiskaukseen hermot, ja nyt on 4G simmi joka on modeemi-routerissa jakamassa nettiä kotiin.
  Netistä on tullut nopeampi kuin ennen, nyt Speedtesti antaa 24-28 pingiä ja 18-35Mbps/5-10Mbps D/U, kun ennen oli luokkaa 65p/7Mbps/3Mbps. Nopeudet sinänsä riittää minulle ihan hyvin.

  Ongelma on siinä, että vähän väliä tulee ihme jökki, ja pelit pingihyppää sekunniksi tai kahdeksi kattoon. Joskus menee 15min ilman, joskus tulee 30s välein. Tarpeeksi kuitenkin että peleistä on mahdoton nauttia
  kun menee hermot kun kriittisellä hetkellä aina töksähtää sekunniksi ja kuolee siihen.

  Syy on toki enimmäkseen siinä että langaton liittymä on paska pelaamiseen, mutta en edes parasta kokemusta ole nyt hakemassa. Ennen, vaikka oli netti kokonaisvaltaisesti hitaampi tuolla toisella langattomalla liittymällä,
  niin ei tehnyt vastaavaa. Onko syy uudessa liittymässä, uudessa modeemissa (ennen siis känny, nyt asialle omistautunut modeemi, modeemi ei ole mikään halvin usbitikku vaan joku 150 euron vehje jolla oli verkkokaupassa parhaat yleisöarvosanat), vaiko missä ja miten etsiä vikaa? :(
   
 2. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  Nopeuden heittely viittaa siihen että yhteys on huonolaatuinen. Joko katveen tai käyttäjien puolesta. Silloin myös noita paketteja katoaa matkalla. Joku toinen operaattori voi toimia alueella paremmin. Laitevika epätodennäköinen. Voithan kokeilla sitä simmiä kännykkään, jolla ennen yhteys toimi hyvin. Jos liittymässä vikaa, niin se pätkii silläkin.
   
 3. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Nopeuden heittely johtuu oikeastaan siitä, että parhaimmat nopeudet sain viemällä koko reitittimen pihalle ja samalla simmillä kanssa kännykällä kokeilin ulkona. Siellä pihalla tuota reititintä ei oikein voi kuitenkaan säilyttää, koska kostuisi varmaan pilalle vaikka jonkun suojan sille keksisinkin. Enkä siis ole kokeillut itse pelejä tuolla ulko-reititin-kikkailulla, vaan pelkän speedtestin. Kun on täällä sisällä ja kiinni koneessa ethernetillä, on tuo 28ping/18Mbps/6Mbps aika stabiili vakio itseasiassa. Ei niin nopea kuin 100Mbps liittymä voisi olla, mutta ihan riittävä, sillä vanhempi tosiaan oli puolet hitaampi ja silläkin pärjäsin, mutta tuo nyt ilmaantuva pakettien katoilu/satunnainen tökkeily syö hermoja peleissä. Leffojen streamailuun ja nettiselailuunhan se ei vaikuta mitenkään kun ne osaavat streamata vähän etukäteen varastoon, toisinkuin pelit. :(
   
 4. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  Ulos asennettava 4g-antenni vois auttaa asiassa, jos ulkona on selkeesti paremmat yhteydet. Ei ole kokemusta noista, mutta käsittääkseni vähän hit or miss ratkaisu. Ei se huonoa tai ruuhkaista tukiasemaa korjaa, mutta joissain tapauksissa voi auttaa.

  Tai jos reitittimestä voi asettaa tietyn taajuuden päälle, sekin voi auttaa siihen ettei kokoajan haeta uutta yhteyttä ja tule noita pätkimisiä. Jotkut on laittaneet ping google.com -t taustalle, niin ettei laitteet mene ainakaan mihinkään virransäästötilaan.
   
 5. fly

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2013
  Viestejä:
  2 803
  onko sulla wlanilla jako, voi aiheuttaa niitä pätkimisiä

  tuo alle kympin upload kertoo ettei ihan lähellä oo tukiasemaa tai katveessa
   
 6. JiiAa

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2002
  Viestejä:
  813
  Tarkistappa tosiaan tuo wlanin käyttö. Minulla toimii 4g yhteydellä pelaaminen oikein mainiosti jos käytän nettiä yksin. Jostain syystä kun lapset katsoo Youtubea wlanin päässä niin pingi menee peleissä ihan miten sattuu... Kahdella eri merkkisella reitittimellä sama "vika".

  Sinänsä erikoista että olen säätänyt qualityn todella pienelle ja kaistaa ei pitäisi paljon mennä mutta silti pingi pomppaa rajusti.

  Pelikonsoli ja pc ovat piuhan nokassa, ei wlanin päässä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti