Piirtämiseen soveltuvat tabletit, onko niitä?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja frissy, 02.09.2011.

 1. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Olen jo tässä tovin miettinyt jotain järkevää tablettia luonnonlehtiön korvaajaksi ja heikolta tuntuu valikoima.

  Eli tarpeena olisi luonnollisesti kynä, jossain määrin järkevä paineentunnistus (halvimpien Wacomien taso kelpaa) ja luonnollisesti edes jossain määrin järkevä softa piirtämiseen.

  Softan suhteen nyt olen täysin avoin, koska photaria noissa nyt harvemmin pystyy pyörittämään (mikä nyt luonnollisesti olisi unelma omalla kohdalla) ja samaan syteen menee Paintterikin. Hirveitä rajoituksia softalle nyt ei ole, koska ominaisuuksia tarvitaan sen verran vähän. Kunhan nyt värit voi vaihtaa nopeasti (esim. kahden värin välillä kuten photarissa x-näppäin) ja olisi edes jossain määrin ominaisuuksia opacityn ja flown suhteen. Käytännössä tarkoittaa sitä, että kunhan värit voi sekoittua niin se riittää.

  Tehon puolesta olisi ihan kiva, jos pystyisi tekemään painolaatuisia kuvia, joten jossain määrin pitäisi olla muistia, että jaksaa n. A4 kokoista piirrosta tehdä järkevällä menolla. Voi tietysti olla A5/6 kokoistakin, mutta siltikin jotain tarkkuutta pitää saada jatkokäsittelyä mielessä pitäen. Ei aina huvittaisi suurentaa niitä photarissa ja sitten uudelleen piirtää koko piirustusta. Ei hyvä, silloin voi suoraan pysyä pöytäkoneessa ja kunnon piirtopöydässä.

  Mitä kokoon tulee niin sille nyt ei ole sen suurempia rajoituksia kuin se, että se nyt olisi ihan aikuisten oikeasti tabletti eikä mikään kannettava. Liian moni on ns. kaksikiloinen järkäle jolla on paksuutta 2cm edestä. Joo ne toimii, mutta ei nyt todellakaan mene itselläni kategoriaan "luonnoslehtiön korvaaja". Silloin jo mun nykyinen reissucombo Air + Bamboo on sille suora kilpailija.

  Sormivärejä en harrasta, joten voitte unohtaa suosiolla iPad + Brushes option.

  Hinta nyt on luonnollisesti ostoon vaikuttava tekijä, mutta haen nyt mallia joka voisi toimia. Jos ne nyt luonnollisesti maksaa neljä tonnia niin ostan edelleen luonnoslehtiöitä, mutta haluan silti tietää onko tarpeisiin vastaavaa tablettia edes olemassa.
   
 2. General Lee

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  2 926
  HTC flyer on muistaakseni kynällä varustettu. Laadusta en sitten tiedä. Samsungilta on tulossa tietty Galaxy note joka on varustettu kynällä, mut se ei ehkä muuten vastaa tarpeitasi kun on vain 5,3-tuumainen.
  http://www.youtube.com/watch?v=YboSLxy9nxY
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 971
  iPadille saa erilaisia kyniä ja lisäksi softa puolelta löytyy Adoben mitä ihmeellisiä sovellutuksia.
   
 5. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Noh, Adobe Ideas voisi kenties toimia, mutta mites noiden kynien paineentunnistus?
   
 6. suburban_substance

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2001
  Viestejä:
  779
 7. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Kokonsa puolesta tuo on ihan ok, vaikkakin voisi olla isompi. Suurempi tekijä on se, että millä tarkkuudella tuo tiedosto itsessään menee. Jos vaan pystyy hyvin zoomaileen, niin itse piirtoalan ei tarvitse olla tuota suurempi (vaikka ihan positiivista, että olisi suurempi). Siltikin, mitä tuota videota katsoi niin ainakin piirustumielessä kauheeta kuraa :) Kunnollista paineentunnistusta tuossa ei kyllä ollut (edes huono).

  Pahaa pelkään, että kaikki iPad-kynät kärsii vähän samasta ongelmasta. Itsessään ipad olisi ihan täydellinen vekotin omaan käyttöön, kunhan paineentunnistus/kynät olisi kunnollisia. Ihan jo senkin takia, että löytyy vähän Apple laitetta niin synkkaus yms. toimisi ihan mukiinmenevästi.

  Lähtökohta on kuitenkin se, että piirtää sillä pitää pystyä. Kenties oma määritelmäni "kohtuullisesti" on vähän korkeempi kuin pelkkä tikku-ukkojen piirtäminen :)
   
 8. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Sanotaan näin, että mielenkiintoinen ja voisi täyttää yhden toisen tarpeen tässä hommassa, mutta haluaisin tuohon piirtämiseen ns. maalaustekniikat ja värjäykset (juuri ne asiat, joiden takia digitaalinen piirtäminen on niin mukavaa). Tuo kun vähän skannerin korvike ja vaihtoehtona on käytännössä vain yksi tekniikka piirtämisen suhteen. Siltikin, ihan hauska idea. Voisi nopeuttaa kyllä tuollaista ihan peruspiirtämistä, mutta kuten sanoin niin haluaisin yhdistää jo "alkuvaiheessa" tuon digitaalisen hyvät puolet piirtämiseen. Eli toisin sanottuna, digitaalinen luonnoslehtiö :)
   
 9. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 971
  Tuosta paineentunnistuksesta en niin tiedä. Omat kokemukset on sketchbook ja sitten vain välillä asetuksista täpätään eri paksuudet kynille jne.
   
 10. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
 11. Shaolin

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2002
  Viestejä:
  677
  Joo taitaa olla tosiaan aika vähissä moiset laitteet. niinkuin edellinen postaaja sanoi, niin tuohon paineentunnistukseen pitää olla resistiivinen näyttö
   
 12. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 584
  Ellei paineentunnistusta ole rakennettu kynään?
   
 13. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Hmm...totta.

  Itselle nyt ei olisi mikään ongelma jos kynästä menisi piuha itse tablettiin. Olen jo tässä miettinyt ihan sellaistakin vaihtoehtoa, että liittäisi pienen Wacomin tablettiin, mutta onhan se vähän...no kusista, mutta voisi toimia kunhan vaan koneet tukee toisiaan. Sillä tavalla saisi ainakin tekniikan kohdilleen mitä piirtämiseen tulee, mutta kun ajatus olisi vähän Cintiq...

  N900 tosiaan näyttäisi olevan ainoa joka edes jossain määrin toteuttaa nuo tarpeet, mutta se on vaan yksinkertaisesti liian pieni.
   
 14. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
 15. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Ainakin näillä näkymin tuo näyttäisi olevan se paras vaihtoehto ja on ihan järkevän kokoinen. Kunnon kynä tuohon niin siinähän se käytännössä olisi.

  Olen tässä kanssa hiukan tutkinut erilaisia stylus kynien testejä piirtäjien näkökulmasta ja näin kiteytettynä voidaan sanoa, että yksikään kynä esim. iPadilla ei tule kysymykseenkään tai mihinkä tahansa muuhun jos ei ole resistiivistä näyttöä. Tuntumaa kun ei vaan yksinkertaisesti saa. Ellei nyt sitten oikeasti löydä kunnollista paineen tunnistavaa kynää.

  Alkaa näyttämään enemmän ja enemmän siltä, että joku sampan Slate on se ainoa järkevä vaihtoehto. Eli käytännössä voidaan sanoa, että nyt etsitään tietokonetta tabletin mallisessa form factorilla tai sitten joku superkynä, jossa on itsessään tunnistukset.

  Tuollaisen löysin kanssa: HTC Flyer: A Tablet With a Pressure Sensitive Pen | Gadget Lab | Wired.com
   
 16. alluttt

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2011
  Viestejä:
  153
  Entäs joku hp touchsmart tx2?

  Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
   
 17. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Tuo touchsmart nyt ei ole enää "tabletti" tai ylipäätään siirrettävä. Silloin voisi yhtä hyvin käyttää tätä pöytäkonetta tai ostaa Cintiq (joka kyllä houkuttelee....)
   
 18. ceh

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  29
 19. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
 20. ivanovits

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  11
  Onko vielä kellää kokemusta noista IdeaPadeistä tai muista vastaavista? Itseänikin kiinnostais juurikin tuohon tarkoitukseen hommata jonkinlainen tabletti. Olisiko esimerkiksi näistä mihinkään;
  Acer ICONIA TAB W500 10.1" Windows 7 Home Premium -tablet | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  lisänä: Acer Capacitive Stylus Pen - kapasitiivinen stylus-kynä Acer-tableteille | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  Acer ei merkkinä hirveästi vakuuta, jääny traumat alkuaikojen läppäreistä, tiedä sitten mikä on nykyään laatu?
   
 21. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Galaxy Note 10.1" ehkä kannattaisi harkita. Wacom stylus. Tossa esimerkkiä Noten (5.3" luuri) styluksen käyttämisestä jossa nimenomaan wacom sensori. Tavallista stylusta paljon tarkempi.
  [youtube]QMvMWyXldzk[/youtube]
   
 22. Eliuts

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2007
  Viestejä:
  204
  Nostetaas tätä.
  Olen vastikään tutustunut tähän digipiirrusteluun, aiemmin on kelvannut kynä ja paperi.
  Onko tällä hetkellä mikä tabletti hyvä piirtämiseen? Itellä ollu käytössä nvidian shield, mutta on tuo 8" aika pieni piirtoalue.
  Tai mimmoista piirtoalustaa suosittelette? noita Wacomin venkeitäkin tuntuu olevan piljoona erilaista ja hintahaitari alle satasesta useaan sataseen. Mikä niissä on suurin ero, jos kokoa ei huomioida?
  Harrastuksena ja huvikseni piirtelen, digipiirtämisessä lähinnä kiinnostaa tasojen käyttö ja muut mahdollisuudet mitkä ei paperilla onnistu.
   
 23. kvaakki

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2005
  Viestejä:
  37
 24. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 793
  iPad Pro taitaa olla ainoa. Huion'n kaltaiset piirtopöydät ovat varmaankin hyviä, mutta ne ei ole tablettaja.
   
 25. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Keskity. :facepalm:
   
 26. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 793
  @iNdo Osio: Älypuhelimet ja taulutietokoneet. Tabletti voi myös toimia piirtoalustana. Trollauksesi taso alkaa olla jo niin käsittämättömän surkea, että olisko aika pitää siitä lomaa?
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti