Pieniä kysymyksiä ohjelmoinnista

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja kivibot, 27.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Moobious

    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Viestejä:
    7
    Jos ymmärsin kysymyksen oikein niin vastaus on IF(E2/1,19 + 40 > E2/1,19*0,6*1,3;E2/1,19*0,6*1,3;E2/1,19 + 40). Eli suomennettuna: jos E2/1,19 + 40 on suurempi kuin E2/1,19*0,6*1,3, niin tulos on E2/1,19*0,6*1,3, muussa tapauksessa E2/1,19 + 40.
     
    Viimeksi muokattu: 14.02.2017
  2. Juntunen_

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    117
    Osaisiko joku järkevä selittää miksei taulukoita ei kannata JavaScriptissä luoda tyyliin new Array(), vaan mielummin array[]?
     
  3. Vampiretea

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    131
    Tässä melko hyvin selitetty noitten kahden välinen ero: http://stackoverflow.com/a/1273936
     
  4. N1kkel

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2013
    Viestejä:
    1 095
    Kuinka .txt päätteisen tiedoston saa luettua matlabilla ja muodostettua datasta kaksi matriisia (kummastakin sarakkeesta oma)?

    Esimerkki, jossa kaksi saraketta.

    Otsikko
    tekstiä
    1 18
    0.6 12
    7 6
    7 6
    854 6
    34 6
    34 54
    3 4
    4 85
    jne.
     
  5. N1kkel

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2013
    Viestejä:
    1 095
    Ajattelin, että tuo on perustavaa laatua oleva kysymys, mutta eikö kukaan osaa jelppiä?
     
  6. Paapaa

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    11 047
    Itse tekisin tuollaiset Pythonilla ja NumPy:llä, jota käytetään enemmän ja enemmän Matlabin korvikkeena. Olettaen ettet tarvitse jotain todella Matlab-spesifistä.
     
  7. linuxisnotunix

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2014
    Viestejä:
    443
    Olen käyttänyt vain Octavea, mutta syntaksin pitäisi olla yhteensopivat. On kyllä pari vuotta ainakin aikaa, kun olen viimeksi käyttänyt ja muutenkin vain Courseran Machine Learning -kurssilla.

    Tekstiä on siis tiedoston alussa? Jos ei olisi, niin menisi helposti.

    M = load('tiedosto.txt')
    a = M(:, 1); b = M(:, 2)

    Tekstin kanssa pitänee parsia itse, luulisi tähän olevan helpompi keino kuin seuraava.
    Koodi:
    file = fopen('tiedosto.txt', 'r')
    i = 0
    M = zeros(1, 2)
    
    while (line = fgetl(file)) != -1
        [ a, b, count ] = sscanf(line, "%f %f", "C")
        if count == 2
            M(i, :) = [ a, b ]
        end
        i++
    end
    
    a = M(:, 1); b = M(:, 2)
     
  8. Paapaa

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    11 047
    Matlabissä voi lukea näin:

    https://se.mathworks.com/help/matlab/ref/dlmread.html

    Offseteillä voi skipata ekat rivit - ainakin jos tekstiä on aina saman verran tiedostossa. Näytti varsin selkeältä. Ja sitten vaan tuolla vikalla rimpsulla edellisessä vastauksessa ne sarakkeet omiksi matriiseiksi.
     
  9. linuxisnotunix

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2014
    Viestejä:
    443
    Näyttää Octavestakin löytyvän sama funktio.
     
  10. ontelo

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2002
    Viestejä:
    4 345
    Trv,

    Aika vähän tullu shelliskriptien kanssa skulailtua.

    Pitäis tehdä seuraavaa:
    Elikkäs monitoroidaan apachen error logia. Ja kun logissa esiintyy sananparsi niin käynnistetään uudelleen palvelu.

    Eli jos /var/log/apache/error.log sisältää sananparren 'System dir is not writable' suoritetaan service apache2 restart.

    Jotain simppeliä sainkin aikaseks, mut sit tulee ongelmaks se että serviisi saatetaan käynnistellä uudestaan useampaan kertaan.
     
  11. EnOsaa

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    1 082
    Olen tekemässä webbisivupohjaa alla olevan mukaisesti, värit toki järkevämmät :) Sisältö tulee valkoiselle ja tausta on muuten keltainen mutta sisällöllä on tuollaiset reunat siten että musta loppuu sisällön korkeudelle. Mustan alapuolinen valkoinen on marginaalia. En saa millään mustan korkeutta seuraamaan sisällön korkeutta, minulla on siis kaksi laatikkoa tuossa. Lähestynkö ongelmaa väärin, esim. joutuuko valkoisen alamarginaalin tekemään omaksi laatikokseen?

    [​IMG]

    Vai oliko täällä nykyään virallisempi paikka pienille CSS/HTML-ongelmille?
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2017
  12. minavain123

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2010
    Viestejä:
    179
    Jos tota kuvaa katsoo niin sulla :
    musta tausta (body)
    keltainen div
    valkoinen div
    keltainen div

    Valkoisella boksilla on negatiivisen marginaali molemmissa päissä ja sivuilla tietysti jokin positiivinen. Heitä tonne sisään toinen div ja vaikka paddingia sitten että alkaa oikeasti kohdasta. EN nyt sit tiedä mittasuhteista ja symmetriasta mutta tuohon suuntaan.

    Tulee kyllä aika aktiivinen layout jos nuo pumppaa tuossa sisällön pituuden mukaan.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2017
  13. pjotranton

    Rekisteröitynyt:
    14.03.2017
    Viestejä:
    2
    Moikka!

    En tiedä tuleeko oikeeseen paikkaan, mut tässä tulee kuitenkin.

    Teatterilla on käytössä toistaseksi tällanen php lipunvarauslomake nettisivuilla joka on toiminut moitteettomasti, kunnes viime viikolla lomake ei enää toiminut. Siis mikään tallennetuista lomakkeista ei toiminut, vaikka koodia ei oltu muutettu. Täyttäessä lomakkeen oikein se kyllä vastaa tuon feedbacksuccsess-viestin, mutta mitään ei tuohon koodiin kirjattuun sähköpostiin tule. Ei vaikka vaihtaisi sähköpostiosoitteen mihin, niin ei mihinkään kansioon saavu mitään. Miten näin voi käydä? Luulin aluksi, että oon sohinut jotain koodissa, mutta kun aiemmin tallennetutkaan lomakkeet eivät enää toimineet, niin se ei oikein ole mahdollista. Alustana meillä on nettihotelli.

    <?php

    $to = '[email protected]';
    $subject = 'Lippuvaraus';

    $esitysaika = $_POST['esitysaika'];
    $nimi = $_POST['nimi'];
    $puhnum = $_POST['puhnum'];
    $sposti = $_POST['sposti'];
    $lippujenmaara = $_POST['lippujenmaara'];
    $viesti = $_POST['viesti'];

    $message = <<<VARAUS

    VARAUKSEN TIEDOT

    Esitysaika:.........$esitysaika
    Lippujenmäärä:..($lippujenmaara kpl)



    VARAAJAN TIEDOT

    Varaajan nimi:............ $nimi
    Puhelinnumero:......... $puhnum
    Sähköpostiosoite:...... $sposti


    LISÄTIETOJA

    $viesti

    VARAUS;

    $header = "From: $sposti";

    if($_POST){
    if($esitysaika == '' || $lippujenmaara == '' || $nimi == '' || $puhnum == '' || $sposti == ''){
    $feedback = 'T&auml;yt&auml;th&auml;n kaikki vaaditut kent&auml;t.';
    header("Cache-Control: private, max-age=10800, pre-check=10800");
    header("Pragma: private");
    header("Expires: " . date(DATE_RFC822,strtotime("+2 day")));
    }else{
    mail($to, $subject, $message, $header);
    $feedbacksucsess = 'L&auml;hetys onnistui! Varauksesi k&auml;sitell&auml;&auml;n 24h sis&auml;ll&auml;! Huomioithan, että lippusi on varattu vasta saatuasi vahvistuksen sähköpostiisi.';
    }}
    ?>
    <!doctype html>
    <!-- paulirish.com/2008/conditional-stylesheets-vs-css-hacks-answer-neither/ -->
    <!--[if lt IE 7]> <html class="no-js ie6 oldie" lang="en"> <![endif]-->
    <!--[if IE 7]> <html class="no-js ie7 oldie" lang="en"> <![endif]-->
    <!--[if IE 8]> <html class="no-js ie8 oldie" lang="en"> <![endif]-->
    <!--[if IE 9]> <html class="no-js ie9" lang="en"> <![endif]-->
    <!-- Consider adding an manifest.appcache: h5bp.com/d/Offline -->
    <!--[if gt IE 9]><!--> <html class="no-js" lang="en" itemscope itemtype="http://schema.org/Product"> <!--<![endif]-->
    <head>
    <meta charset="utf-8">

    <!-- Use the .htaccess and remove these lines to avoid edge case issues.
    More info: h5bp.com/b/378 -->
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">

    <title>Lipunvaraus lomake</title>


    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=1">
    <link rel="stylesheet" href="css/gumby.css">
    <link rel="stylesheet" href="css/style.css">
    <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Noto+Serif:700italic' rel='stylesheet' type='text/css'>

    <script src="js/libs/modernizr-2.6.2.min.js"></script>
    </head>
    <body>
    <div class="container">
    <div class="container">
    <div class="row">

    <div class="five columns">

    <p style=" list-style:none; color:#F00; font-size:14px;"><?php echo $feedback; ?></p>
    <p style=" list-style:none; color:#0C3; font-size:14px;"><?php echo $feedbacksucsess; ?></p>

    <form method="post" action="?">
    <ul><br><br>
    <li class="field"><div class="picker">
    <select name="esitysaika">
    <option value="">Valitse esitysaika</option>
    <option value="ENSI-ILTA pe 12.2. klo 19">ENSI-ILTA pe 12.2. klo 19</option>
    <option value="su 14.2. klo 15">su 14.2. klo 15</option>
    <option value="su 14.2. klo 19">su 14.2. klo 19</option>
    <option value="ma 15.2. klo 19">ma 15.2. klo 19</option>
    <option value="ti 16.2 klo 19">ti 16.2 klo 19</option>
    <option value="to 18.2 klo 19">to 18.2 klo 19</option>
    <option value="pe 19.2 klo 19">pe 19.2 klo 19</option>
    </div>
    </select>
    </li>
    <li class="field"><input class="text input" type="text" name="nimi" id="nimi" placeholder="*Etu- ja sukunimi" /></li>
    <li class="field"><input class="email input" type="email" name="sposti" id="sposti" placeholder="*S&auml;hk&ouml;postiosoite" /></li>
    <li class="field"><input class="text input" type="tel" name="puhnum" id="puhnum" placeholder="*Puhelinnumero" /></li>
    <li class="field"><input class="text input" type="number" name="lippujenmaara" id="lippujenmaara" placeholder="*Lippujen m&auml;&auml;r&auml;" /></li>
    <li class="field"><textarea class="input textarea" name="viesti" placeholder="Lisätietoja" id="viesti" rows="3"></textarea></li>


    <li class="medium oval btn default"><input name="submit" type="submit" value="Varaa!"/></li>

    </ul>
    </form>
    </div>
    </div>

    </div> <!--! end of #container -->

    <!-- Grab Google CDN's jQuery, fall back to local if offline -->
    <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script>
    <script>window.jQuery || document.write('<script src="js/libs/jquery-1.9.1.min.js"><\/script>')</script>
    <script src="js/libs/gumby.min.js"></script>
    <script src="js/plugins.js"></script>
    <script src="js/main.js"></script>

    <script>
    window._gaq = [['_setAccount','UAXXXXXXXX1'],['_trackPageview'],['_trackPageLoadTime']];
    Modernizr.load({
    load: ('https:' == location.protocol ? '//ssl' : '//www') + '.google-analytics.com/ga.js'
    });
    </script>

    <!-- Prompt IE 6 users to install Chrome Frame. Remove this if you want to support IE 6.
    chromium.org/developers/how-tos/chrome-frame-getting-started -->
    <!--[if lt IE 7 ]>
    <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/chrome-frame/1.0.3/CFInstall.min.js"></script>
    <script>window.attachEvent('onload',function(){CFInstall.check({mode:'overlay'})})</script>
    <![endif]-->
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2017
  14. ontelo

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2002
    Viestejä:
    4 345
    Testasin nopeasti niin täällä toimi. Veikkaisin että tuo mailifunkkari ei skulaa, eli ei saa palvelimeen yhteyttä tjsp. Laita virheet päälle/katso error logista.

    Btw. Kannattais jotain validointia ja perus alustusta tehdä noille kentille...
    Nyt tota voi mukavasti abuseta ja error_logi täyttyy Undefined index noticeista.
    esim ihan email
    PHP:
    $sposti= empty($_POST['sposti']) ? false : (!filter_var($_POST['sposti'], FILTER_VALIDATE_EMAIL) ? false $_POST['sposti']);
    Sit jos on utf8 niin kannattaa käyttää jotain vastaavaa funktiota postin lähettämiseen:
    PHP:
    function mail_utf8($to$subject '(No subject)'$message ''$header '') {
    $header_ 'MIME-Version: 1.0' "\r\n" 'Content-type: text/plain; charset=UTF-8' "\r\n";
    mail($to'=?UTF-8?B?'.base64_encode($subject).'?='$message$header_ $header);
    }
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2017
  15. Jonttum

    Rekisteröitynyt:
    31.07.2012
    Viestejä:
    290
    Eipä tartte enää apua.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2017
  16. Pargaspoliisi

    Rekisteröitynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    1 909
    [​IMG]
    [​IMG]
    Mitä tämä tämmöinen ohjelmointi on? :)
    Meinasin kun löytyy velipuolen fb seinältä useampiakin kuvia, että onko ihan seonnut :kahvi:
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2017
  17. seebra

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2002
    Viestejä:
    4 254
    Kuinkahan helppoa olisi vaihtaa Arduino Raspberry Pi:hin? Ymmärtääkseni fiksuinta olisi jättää varsinaisen raudan ohjaus ja mittaus edelleen Arduinolle, mutta ylemmän tason logiikka ja kommunikointi usb-väyläisten laitteiden kanssa kannattaa siirtää Pi:lle, jossa tehon lisäksi on etuna että Arduinon C:n sijasta voi vääntää Pythonia parhaaksi katsomallaan IDE:llä. Onkohan kenelläkään omaa kokemusta aiheesta, tai vaihtoehtoisesti tietää mukavan tutoriaalin?
     
  18. Tice

    Rekisteröitynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    257
    Funktionaalista ohjelmointia, taitaapi olla Haskellia.
     
  19. telcoM

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    710
    Tice jo tunnistikin ohjelmointikielen.

    Tuollaisten perusharjoitusten laittaminen FB-seinälle voi tietenkin olla oire siitä valtavasta innostuksesta joka usein iskee aloittelevaan koodariin, tai joskus kokeneempaankin joka on opettelemassa hänelle täysin uudenlaista ohjelmointikieltä tai -paradigmaa:

    http://catb.org/jargon/html/L/larval-stage.html :)

    Se menee ohi aikanaan.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2017
  20. keruli

    Rekisteröitynyt:
    29.09.2015
    Viestejä:
    64
    Osasin käynnistää F-Secure Freedomin batchilla, mutta pystynkö jollakin kommennolla laittamaan suojauksen päälle ja vaihtamaan sijaintia.
     
  21. Oscar1

    Rekisteröitynyt:
    06.08.2012
    Viestejä:
    15
    Päivitin Android sovellukseni ja nyt ei fb login toimi enää.

    Ennen riitti että kirjautumisen oli tehnyt kerran ja appsi osasi tunnistaa käyttäjän. Nyt jokaisen käyttökerran jälkeen kun ohjelman avaa, se tarjoaa "kirjaudu ulos". Sen jälkeen pyytää kirjautumaan sisään ja hakee tiedot Facebookista.

    Mistä voisi lähteä vikaa etsimään?
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2017
  22. Ronan Dex

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2008
    Viestejä:
    87
    Hei,

    Olen jumissa Xml -tiedoston luonnin kanssa. En ymmärrä miksi alla oleva koodi ei toimi..
    Unity projekti menossa ja pitäisi lisätä olemassa olevaan xml -tiedostoon tavaraa seuraavasti:

    Koodi:
    string batchName = nameInput.text;
    
            XmlDocument doc = new XmlDocument ();
            doc.Load ("batches.xml");
            XmlNode batch = doc.CreateElement("batch");
            XmlNode name = doc.CreateElement ("name");
            name.InnerText = batchName;
            batch.AppendChild (name);
    
            foreach (string item in itemList) {
                XmlNode obj = doc.CreateElement ("obj");
                obj.InnerText = item;
                batch.AppendChild (obj);
            }
            doc.DocumentElement.AppendChild (batch);
            doc.Save ("batches.xml");
    Miksi tuo ei suostu ajamaan tuota for -looppia ja lisäämään obj elementtejä?
    Lisää vaan tuon pelkän name elementin...
     
  23. Phoenx

    Rekisteröitynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    216
    Tuossa sun koodissa ei ainakaan näkyvillä ole itemList-muuttujaa.
     
  24. Ronan Dex

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2008
    Viestejä:
    87
    Se itemlist oli kyllä ylempänä koodissani en sitä tuohon vain liittänyt.
    Löysin virheeni..Koska kaksi eri nappia ajoin tuon saman skriptin piti tiestysti tuo itemlist olla static koska muuten se loi uuden instanssin ko. listasta joka kerta ja lista oli siis tyhjä...
     
  25. RaPe77

    Rekisteröitynyt:
    08.01.2008
    Viestejä:
    1 238
    Olen tekemässä raspberryn kanssa palvelua mikä ottaa kuvan ja sitten näyttää sen. Apache2 on asennettu ja webcam toiminnassa.
    Haluaisin nyt sellaisen systeemin että kun menen apachen sivulle, se kävisi ottamassa kuvan "fswebcam image.jpg" komennolla, ja sen jälkeen avaisi sen ottamansa kuvan, miten tämä kannattaisi toteuttaa?

    En ole ennen cgi-bin juttujen kanssa touhuillut, jotain yksinkertaisia juttuja sen sain tekemään mutta en saanut sitä edes ottamaan kuvaa...

    Tätä kokeilin

    #!/bin/bash
    echo "Content-type: text/html"
    echo ""
    echo "$(fswebcam /home/pi/image.jpg)"
    echo "</body></html>"

    [edit] kokeiltu phptä, ja monia cgi-bin virityksiä, mikään ei ole toiminut :/
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti