Pieniä kysymyksiä ohjelmoinnista

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja kivibot, 27.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Tataz

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    1 169
    Kiitti. En vain tiedä oikein miten päästä alkuun. Ei vaikuta eivan yksikertaiselle.

    Edit:
    Löysin tällaisen https://github.com/jiahuang/d3-timeline . Tuo vaikuttaa hieman yksinkertaisemmalle.

    Tähän pitäisi saada vain esim. Kone 1:een tekstitiedostosta alku- ja loppuajat sekä ohittaa otsikkorivit.

    Koodi:
    var testData = [
         {label: "Kone 1", times: [
           {"starting_time": 1355752800000, "ending_time": 1355759900000},
           {"starting_time": 1355767900000, "ending_time": 1355774400000}
           ]
         },
         {label: "Kone 2", times: [
           {"starting_time": 1355759910000, "ending_time": 1355761900000}
           ]
         },
         {label: "Kone 3", times: [
           {"starting_time": 1355761910000, "ending_time": 1355763910000}
           ]
         }
       ];
    Koodi:
    KATKO ALKAA -> KATKO LOPPUU - KESTO SEKUNTEINA - HUKKUNEET PING-PAKETIT
    2016/07/27 22:16:27.465 -> 2016/07/27 22:16:30.465 - 00:00:04.000 - 4
    2016/07/27 22:17:08.465 -> 2016/07/27 22:17:11.465 - 00:00:04.000 - 4
    2016/07/27 22:17:13.465 -> 2016/07/27 22:17:15.465 - 00:00:03.000 - 3
    2016/07/27 22:17:18.465 -> 2016/07/27 22:18:05.400 - 00:00:47.935 - 45
    2016/07/27 22:18:29.465 -> 2016/07/27 22:18:31.466 - 00:00:03.001 - 3
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2016
  2. oxbird

    Rekisteröitynyt:
    15.03.2016
    Viestejä:
    287
    Miten saan "keskitettyä suhteessa tekstiin" HTML:ssä?

    Haluan tämän:

    [​IMG]

    ...mutta saan tämän:

    [​IMG]

    Elementti ja alla oleva sanaa täytyy saada keskelle.
    Tekstin muotoilulla ei mitään väliä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2016
  3. Zvona

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    1 110
    CSS:llä `margin: 0px auto` keskittää kuvan. Esim. näin: http://codepen.io/zvona/pen/aBKxOX
     
  4. oxbird

    Rekisteröitynyt:
    15.03.2016
    Viestejä:
    287
    Olen tällä hetkellä käyttänyt vain HTML:ää, kopioin koodin Creative Commonsin sivuilta:

    Koodi:
    <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/" rel="license"><img alt="Creative Commons License" src="https://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png" style="border-width:0" /></a><br />
    This work is licensed under a <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/" rel="license">Creative<br />
    Commons Attribution 4.0 International<br />
    License</a>.
    Kuinka onnistuu HTML:ssä? Sivun tarjoama koodi ei näytä toimivan.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2016
  5. JOKaija

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Viestejä:
    32
    Google kyllä auttaisi hetkessä, jos ihmiset sitä vain viitsisivät käyttää.... Hakusanoilla HTML ja center
    tulee helvatasti vastauksia. Tässä ensimmäisestä linkistä:
    http://www.w3schools.com/TAgs/tag_center.asp


    <center> <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/" rel="license"><img alt="Creative Commons License" src="https://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png" style="border-width:0" /></a> </center>
    <br/>
    <center> This work is licensed under a <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/" rel="license">Creative<br />
    Commons Attribution 4.0 International<br />
    License </a>
    </center>
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2016
  6. Paapaa

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    11 047
    @JOKaija, ei ole kauhesti järkeä opettaa tagejä, jotka eivät ole tuettuja html5:ssä.

    Ja APlle: ei kannata yrittää vältellä CSS:ää. Oli se sitten inlineä tai ei, niin sitä tarvitaan.
     
  7. Black_sheep

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2016
    Viestejä:
    28
    Opiskelijan kysymyksiä:

    Mun pitäis JS käyttäen kääntää HTML sivun tagit käänteiseen järjestykseen. Eli jos esim on tagit <h1> <h2> <p> sivulla, niin käännön jälkeen niiden pitäis olla <p> <h2> <h1>. Jquerya tms ei saa käyttää, pelkästään vanilla-js:ssää, oon nyt koittanu etsiskellä tekniikkaa tohon, muttei o tullu vastaan muutakun just jqueryä. Voisko joku osoittaa mut oikeeseen suuntaan mistä tota hommaa vois lähteä katteleen?
     
  8. Zvona

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    1 110
    Tässä vastaus, sekä ES6 että ES5: http://codepen.io/zvona/pen/woxopQ?editors=1010

    Katso tuo `contentWrapper` muuttuja, että minkä elementin lapsille haluat kohdistaa käänteisen järjestyksen.
     
  9. JOKaija

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Viestejä:
    32
    Sitä päivää odotellessa, kun selaimet eivät enää perinteistä html syntaxia tue.

    Joku tolkku sentään tuohon "uusimisvimmaan"...
     
  10. oxbird

    Rekisteröitynyt:
    15.03.2016
    Viestejä:
    287
    Tuo keskittää suhteessa sivuun eikä tekstiin, olen kyllä tutustunut <center>-tagiin.
     
  11. JOKaija

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Viestejä:
    32

    Entäpä jos jaat ruutusi <td> ja <tr> tableosilla ja tunget haluamaasi lokeroon nuo. Silloin ovat esimerkin mukaisesti halutussa kohdin + keskitetysti.

    Muutoin menee tosiaan CSS hommiksi. Mutta kun HTMLää haluttiin niin sillä vastataan :-)
     
  12. Xiyng

    Rekisteröitynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    297
    Siltä varalta että meni ohi ja ratkaisu kelpaakin: HTML-tageissakin voi käyttää CSS:ää style-attribuutin sisällä. Esimerkiksi
    Koodi:
    <p style="font-weight: bold">
    
    toimii mainiosti (en tosin ole testannut juuri tätä, mutta periaate selviää kuitenkin tuosta).
     
  13. minavain123

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2010
    Viestejä:
    179
    Onpa hämärää settiä. Jos elementim tyyliasetuksia ei ole määritelty, ne tulevat (selaimen) oletusarvoista. Ei ole mitään järkeä olla käyttämättä niitä itse kun joka tapauksessa niitä käytetään renderöinnissä.

    Suosittelen kaikille selainten toiminnan perusteiden opettelua.
     
  14. mirri55

    Rekisteröitynyt:
    02.10.2008
    Viestejä:
    1 008
    En osaa tehdä scriptejä. Kuinka pääsisin alkuun?

    Haluaisin luoda yksinkertaisen userscriptin, joka lisää youtube-videoiden urlin loppuun "&nohtml5=1" automaattisesti joka kerta.

    edit: löysinkin jo valmiin @ http://www.everfall.com/paste/id.php?osgz4g0agqkb
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2016
  15. Maxitors

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2012
    Viestejä:
    114
    Ongelmana on android oikeudet. Android 6 pitää kysyä oikeuksia käyttäjältä ja olen ne saanutkin aikaan. Ohjelma vaihtaa PermissionActivitystä --> MainActivityyn kun kaikki oikeudet on annettu. Vaikka ohjelmalla on kaikki oikeudet niin siltikään en voi toisessa activityssa esimerkiksi kirjoittaa muistiin. Kun ohjelman sammuttaa ja käynnistää uudelleen oikeudet on myönnetty kaikkille activityille ja ongelmaa ei ole enää. Onkohan kellään tietoa kuinka ongelmasta pääsisi eroon, ettei käyttäjän tarvitse käsin ohjelmaa sulkea, että voi ohjelmaa käyttää?
     
  16. Split-

    Rekisteröitynyt:
    11.06.2008
    Viestejä:
    497
    Minkä verran mainostoimistot / yritykset, jotka tekee websivuille päivityksiä pitää tuntiliksaa?
    Muutamille yrityksille muokannut sivuja pyynnöstä ja miettinyt mitähän niistä pyytää... Tähän mennessä 50e/h
     
  17. kasvi

    Rekisteröitynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    176
    Helou!

    Mulla on sivusto joka on tehty phpllä ja mysqlillä. Jos käyttää uusinta ipad 4 miniä... loggaaminen heittää ajoittain vain valkoisen sivun, jossa lukee "invalid request", ei mitään muuta. Millään muulla virhettä ei ole koskaan ilmenny.

    Mihin tämä invalid request viittaa? Missäs hommat jökkii? Mitään ideoita? =)
     
  18. muimuiyiu

    Rekisteröitynyt:
    26.01.2017
    Viestejä:
    1
    Eli C#:n osaajat: Olen tässä harjoiteluur kyseistä kieltä (C#), ja ainoastaan yksi asia on jäänyt ymmärtämättä; Time.deltaTime. Mikä tämä on?
     
  19. Tice

    Rekisteröitynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    257
    Delta kertoo kuluneen ajan kahden eventin välillä, esimerkiksi peräkkäisten framejen piirron välisen ajan.
     
  20. Yorma

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2015
    Viestejä:
    17
    Poistettu
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2017
  21. poskar

    Rekisteröitynyt:
    27.10.2016
    Viestejä:
    76
    Toivottavasti edes lähes oikea alue, mutta C# ohjelmoinnin opettelua varten olisi kirja hakusessa. Osaisiko joku suositella jotain? Englanniksi tai suomeksi ja "aloittelijaystävällinen".
     
  22. Kurkori

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2010
    Viestejä:
    118
    Moro.

    Voisiko joku nopeasti neuvoa taulukkolaskentaa?

    Kyseessä tukkuhinta, mistä pitäs saada vero veks ja laskea kate. E2 solun luku pitäisi muuttaa kohtaan F2.

    Eli E2 luku pitäisi jakaa 1,19. Sen jälkeen kertoa 0,6. Sitten kertoa 1,3. Ja tämä viimeinen luku ei saisi nousta yli 40 verrattuna tuohon ensimmäisen jakotoimituksen jälkeiseen tulokseen.

    Jotenkin =IF kai vissiin alkaisi?

    * Muokkasin selkeämmäksi
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2017
  23. Barta

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2016
    Viestejä:
    99
    Olisi tämmöinen tehtävä johon en saa oikea vastausta. Olisiko teistä apua?
    Tehtävänäsi on täydentää alla annettua ohjelmaa. Ohjelmaan tulee kirjoittaa Stack-tyyppisten muuttujien määrittelyt sekä Stack-olioiden metodien kutsut.
    Javaan on valmiiksi määritelty ns. säiliöluokkia. Stack-luokan (API) ilmentymät ovat pinoja, joihin voi tallentaa oliota. Stack-luokka on parametroitu luokkamalli eli pinoon tallennettavan olion tyyppi annetaan parametrina Stack-oliota luotaessa. Alkioiden lisääminen pinoon tapahtuu käyttämällä Stack-luokassa määriteltyä push-metodia. Esimerkkitulostuksesta voit päätellä lisättävien alkioiden tyypit ja arvot. Koska Stack-olioihin voi tallentaa vain toisia olioita, joten perustietotyypit on esitettävä kuoriluokkien avulla (int -> Integer, double -> Double jne.)

    Alla olevaan koodin tulee siis täydentää sopivien Stack-olioiden määrittelyt sekä tarvittavat push-metodien kutsut. Koodia ei tule kopioida palautuskenttään. Vastaukseksi kirjoitetaan tarvittavat muuttujien määrittelyt ja metodien kutsut.

    Koodi:
    import java.util.Stack;
    
    public class PinoHarj {
        public static void main(String[] args) {
            // Stack-olioiden määrittelyt
            //  push-metodin kutsut
    
            System.out.println("strPino:n merkkijonot ja niiden pituudet:");
            while (!strPino.empty()) {
                String mj = strPino.pop();
                System.out.println(mj + " (" + mj.length() + " merkkiä)");
            }
            System.out.println();
        
            System.out.print("iPino: ");
            System.out.println(iPino);
            int summa = 0;
            while (!iPino.empty()) {
                summa += iPino.pop();
            }
            System.out.println("summa: " + summa);
        }
    }
    Example output:
    strPino:n merkkijonot ja niiden pituudet:
    Venäjä (6 merkkiä)
    Islanti (7 merkkiä)
    Suomi (5 merkkiä)
    Ruotsi (6 merkkiä)
    Norja (5 merkkiä)

    iPino: [1, 11, 111, 2, 22, 222]
    summa: 369
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2017
  24. Paapaa

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    11 047
    @Barta, editoitko ton tehtävänannon pois Koodi-tägeistä normaaliksi lainaukseksi? Helpottaisi lukemista...

    EDIT: Ja kerro, mitä olet jo yrittänyt, mitä et tajua, mitä tajuat?

    EDIT2: Siis koodi kooditägien sisään, tehtävänanto pois :)
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2017
  25. linuxisnotunix

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2014
    Viestejä:
    443
    Auttaisikohan näin vähäinen apu alkuun. Näin luot sopivan Stack-olion. Toinen vielä puuttuu.
    Koodi:
    Stack<String> strPino = new Stack<String>();
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti