Pieniä kysymyksiä ohjelmoinnista

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja kivibot, 27.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Juntunen_

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    117
    Opettaja antaa kakkupohjan ja kuvan minkälaisen kakun haluaa, mutta ei kerro miten leivotaan tai miten haluttu lopputulos aikaan saadaan. Sitten kun palautat halutun näköisen kakun, niin sisältö on väärä ja joudut leipomaan uuden kakun.
     
  2. Olorin

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2002
    Viestejä:
    2 074
    Paapaa jo vastasi olennaisimman yleisellä tasolla. Jos et hahmota itse, miten koodisi kannattaisi järjestellä eri osakokonaisuuksiin, pyri kuvaamaan tänne karkealla tasolla mitä haluat toteuttaa ja mikä on koodisi nykyinen muoto.

    Hyvin tehtyjen Python-projektien lähdekoodien tutkiminen voi auttaa mallioppimisen kautta.
     
  3. Vampiretea

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    131
    Lähinnä laillisuuteen liittyvä kysymys, mutta kuitenkin ohjelmointiin liittyvä niin kysäisenpä täällä.

    Tuli löydettyä hieman puolivahingossa autentikoimaton API, josta saa syljettyä ulos mm. päivän NHL-ottelut, joukkuetilastot, pelaajadata yms. JSON-muodossa. Ilmeisesti myös NHL.com käyttää samaa rajapintaansa omilla verkkosivuillaan, mutta en ole varma kenen hallinnoima kyseinen rajapinta on. Koska kyseiseen rajapintaan pääsee käsiksi ilman autentikointia, onko rajapinnan käyttäminen omissa projekteissa laillista, vaikka kyseinen projekti joskus julkaistaisiinkin?

    Tarkoituksena ei ole suoraan kutsua rajapinnan URL:eja, vaan Curlilla hakea ensin kyseinen data URL:n avulla ja kustomoida ulosantavaa JSON-dataa omaan projektiin soveltuvammaksi.
     
  4. jushi

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2002
    Viestejä:
    83
    Etsinpä tuossa keinoa tehdä laskuria powerpointiin (periaatteena, että montako päivää esim. jouluun), mutta eipä osunut silmiin sellaista.

    Sitten löytyi YouTubesta yksi mallisuoritus, mutta eihän se toimi.

    kysymys kuuluukin, että jos joku viitsii testata, että onko vika käyttäjässä/koodissa/powerpointissa niin pääsisin askeleen eteenpäin tai jos on jotain muita hyviä mallisuorituksia miten countdown timer (mikä se sitten onkaan suomeksi) tehdään niin sekin olisi ihan jees.

     
  5. Zuah

    Rekisteröitynyt:
    02.09.2008
    Viestejä:
    77
    Esimerkki näyttäs toimivan PowerPoint 2010:llä sellaisenaan
     
  6. jushi

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2002
    Viestejä:
    83
    Uskomatonta, mikäs nappi mulla mahtaa olla väärässä paikassa, olen kokeillut tuota 2007 ja 2013-versioilla ja lopputulos on ollut yhtä huono. Saatko sen pp-esityksen jonnekin jakoon, niin kokeilen valmiilla esityksellä :) On se kumma, kun ei saa suoraa kopiokoodia toimimaan..
     
  7. *CoFSA-99*

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2014
    Viestejä:
    21
    Moro,

    nyt olen harjoitellut luokkien käyttöä Python kiellellä. Tarkoitukseni olisi tulostaa näin, mutta minua harmittaa, että jos luku kasvaa viiteen digittiin, niin se sotkee Hypotenusa sarakkaan järjestyksen.

    Näyte:
    https://github.com/AratioD/Enhanced_Pythagora_Calculator_Python/blob/master/testCase.txt

    Koodi:
    https://github.com/AratioD/Enhanced..._Python/blob/master/HypotenusaReadAndPrint.py

    Miten muuttaisin tuota /HypotenusaReadAndPrint.py tiedostoa, että se tulostaisi nätissä rivissä tulokset .txt tiedostoon.
     
  8. Olorin

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2002
    Viestejä:
    2 074
    Voit etsiä sarakkeen suurimman luvun ja tutkia sen pituuden ennen kuin tulostat mitään. Tulosta sarakkeen luvut sen mukaan.

    Tähdellä voi määritellä koko kentän pituuden (tässä ekana 8 merkkiä):
    Koodi:
    >>> '%*.2f' % (8, 12.43)
    '   12.43'
    >>> '%6.2f' % 12.43
    ' 12.43'
     
  9. *CoFSA-99*

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2014
    Viestejä:
    21
    moro,

    tämä --> print (" ".join(map(str, item)))

    Koodi:
            for item in allLegValues:
                #print item
               # item2 = str(item)
    
                #file.write(item2)
                #file.write("     ".join(map(str, )))
                print ("     ".join(map(str, item)))
                #file.write('%*.2s' % (8, item))
                #file.write(item2.zfill(1))
                #file.write('{} '.format(item2))
                file.write('\n')
            file.close()
            pass
    Koodi:
    1.72     37.63     37.67
    1.97     2.54     3.21
    1.56     2.08     2.60
    1.42     10.52     10.61
    1.52     1.52     2.16
    1.80     1.37     2.27
    
    haluaisin tuon viimeisen rivin aaltoilun pois, eli pitäisi saada jostain "kasvutilaa" noille numeroille. Sitä hain tässä.
     
  10. Olorin

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2002
    Viestejä:
    2 074
    Ymmärsin hyvin. En vain halua antaa valmista koodia, vaan johdattaa oikeaan suuntaan.

    Jotta saat tasaisen tulostuksen, sinun täytyy varata jokaiselle luvulle yksittäisessä sarakkeessa sama tila. Sen tilan pitää olla niin leveä, että suurin luku mahtuu siihen. Esim. Jos yhden sarakkeen suurin luku on 348.77, se vie 6 merkkiä, joten jokainen sen sarakkeen luku pitää tulostaa 6 merkin levyisenä.

    Liukuluku muutetaan 6 merkin merkkijonoksi esim. %-operaattorilla, kuten yllä esitin. Nuo merkkijonot voit sitten joinata yhteen.
     
  11. Olorin

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2002
    Viestejä:
    2 074
    Tai muuta vaikka rivi:
    Koodi:
    print(" ".join(map(str, item)))
    muotoon
    Koodi:
    print(" ".join(map(lambda x: '%6.2f' % x, item)))
     
  12. *CoFSA-99*

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2014
    Viestejä:
    21
    Jep. Nyt näyttää koodi hyvältä, jota on mukava lukea. Kiitos vinkistä. Haasteeni oli myös, että en tiedä mikä minun ongelmani nimi olisi englanniksi, joten google ei osannut antaa vinkkiä juuri tähän hommaan.

    Positiivista myös, että täältä saa tämmöisiin pieniin pulmiin selviä vastauksia. Hyvä muro!
     
  13. *CoFSA-99*

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2014
    Viestejä:
    21
    Moro,

    tällä koodilla saan

    Koodi:
    class SortTheFile():
        def sortDataByAscendingOrder(self, resultDeposit):
            for key, value in sorted(resultDeposit.items(), key=lambda item: (item[0], item[1])):
                print ("%s: %s" % (key, value))
    
        pass
    
    tulostus:

    Koodi:
    20: [3, 8, 6, 16, 9, 12, 15, 18]
    30: [6, 3, 12, 6, 18, 9, 24, 12, 30, 15, 18, 21, 24, 27, 30]
    45: [4, 34, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44]
    67: [5, 11, 10, 22, 15, 33, 20, 44, 25, 55, 30, 66, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65]
    403: [76, 4, 152, 8, 228, 12, 304, 16, 380, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 68, 72, 76, 80, 84, 88, 92, 96, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140, 144, 148, 152, 156, 160, 164, 168, 172, 176, 180, 184, 188, 192, 196, 200, 204, 208, 212, 216, 220, 224, 228, 232, 236, 240, 244, 248, 252, 256, 260, 264, 268, 272, 276, 280, 284, 288, 292, 296, 300, 304, 308, 312, 316, 320, 324, 328, 332, 336, 340, 344, 348, 352, 356, 360, 364, 368, 372, 376, 380, 384, 388, 392, 396, 400]
    
    Avaimet järjestyvät nätisti nousevaan järjestykseen, mutta haluaisin myös että avainten arvot olisivat nousevassa järjestyksessä. Tunnin olen nyt googlaillut ja kokeillut erilaisia esimerkkejä, joten löytyisikö täältä apuja tähän haasteeseen.
     
  14. Olorin

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2002
    Viestejä:
    2 074
    Jos hahmotin oikein, muuta tuo rivi muotoon:
    Koodi:
                print ("%s: %s" % (key, sorted(value)))
    
    Ja poista turha pass-rivi.
     
  15. *CoFSA-99*

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2014
    Viestejä:
    21
    Koodi:
    (key, sorted(value)))
    Jep, tämä toimi hienosti. Kiitos.

    Olen käyttänyt "pass" merkintää, että koodi olisi luettavampaa, niin kuin Javassa "}" merkkiä sulkemaan lohkon. Mutta ilmeisesti se on siis turha. Mihin sitä sit tarvii?
     
  16. Olorin

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2002
    Viestejä:
    2 074
    Javassa pass-komentoa vastaisi pelkkä puolipiste muuten tyhjällä rivillä. Passia käytetään Pythonissa vain silloin, kun lohko olisi kokonaan tyhjä ilman sitä, esim. luokan tai funktion ainoana sisältönä.

    Myöhempänä lisäyksenä linkki lisätietoon: https://docs.python.org/2/tutorial/controlflow.html#pass-statements
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2016
  17. *CoFSA-99*

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2014
    Viestejä:
    21
    Aah. selvä homma. Nyt on tehtävät tehty...

    Jos aloittaisi kotiprojektin Pythonilla, niin mitä sillä tekisi. Ei tule ideoita mieleen.
     
  18. märkä

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2012
    Viestejä:
    198
    Mikähän mahtaa olla vikana kun yritän asentaa Visual Studiota niin pukkaa erroria:

    https://i.imgur.com/mL6mqLv.png

    Ilmeisesti olen pysäyttänyt Windowsin tärkeitä palveluita..

    :: Kyseessä siis Visual Studio 2015 Community Edition ja käytössä Windows 7 64-bit.
    Ei ole aiempia softia alla, tosin Code-versio suostui asentumaan?
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2016
  19. Paapaa

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    11 047
    En osaa auttaa, mutta näissä kannattaa aina kertoa vähintään, mitä versiota asennat ja mille käyttikselle. Ja mielellään kaikki muukin oleellinen.
     
  20. Tice

    Rekisteröitynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    257
    Olisiko tästä apua? http://stackoverflow.com/questions/...er-because-it-is-disabled-or-because-it-has-n
     
  21. märkä

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2012
    Viestejä:
    198
    Viimeksi muokattu: 19.11.2016
  22. Kahviholisti

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2011
    Viestejä:
    202
    Hei taas. Olisi muutama kysymys liittyen verkkosivuuni.
    http://codepen.io/anon/pen/MbQqXa

    Miten saan kaikkein järkevimmin kopoitua tuon ensimäisen kuvan pop-up efektin kaikkiin gallerian kuviin?
    Miten saan navigaatiopaneelin pysymään fixattuna, eli se pysyy koko ajan kuvan yläreunassa?
    Miten saan navigaatiopaneelin korjattua, kun sivu pienenetään? Eli paneeli on koko gallerian levyinen ja rullaantuu alaspäin hiirtä rullatessa?

    TL;DR yritän rakentaa samanlaista navigaatiota kuin:
    http://www.w3schools.com/w3css/tryw3css_templates_dark_portfolio.htm#
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2016
  23. Tataz

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    1 169
    Hei

    Minulla on logeissa eri verkkokohteisiin havaittuja katkoja (alla esimerkki). Haluaisin merkitä katkot aikajanalle siten, että jokaisen logitiedoston katkot tulisivat omalle viivalle kuvaajaan (alla esimerkkikuva millaista kuvaajaa tarkoitan). Tärkeintä olisi tutkia ja nähdä helposti, mitkä katkot ovat päällekkäin. Ajat jolloin ei ole yhtään katkoa päällä voisi leikata pois, jotta esim. päivän katkoton aika ei kasvattaisi kuvaajaa liikaa.

    Onko murolaisilla vinkkejä esim. johonkin JavaScript-piirtäjään, jolla saisin toteutettua kyseisen kuvaajaan esim. selaimeen?

    KATKO ALKAA -> KATKO LOPPUU - KESTO SEKUNTEINA - HUKKUNEET PING-PAKETIT
    2016/07/27 22:16:27.465 -> 2016/07/27 22:16:30.465 - 00:00:04.000 - 4
    2016/07/27 22:17:08.465 -> 2016/07/27 22:17:11.465 - 00:00:04.000 - 4
    2016/07/27 22:17:13.465 -> 2016/07/27 22:17:15.465 - 00:00:03.000 - 3
    2016/07/27 22:17:18.465 -> 2016/07/27 22:18:05.400 - 00:00:47.935 - 45
    2016/07/27 22:18:29.465 -> 2016/07/27 22:18:31.466 - 00:00:03.001 - 3

    [​IMG]
     
  24. Zigh

    Rekisteröitynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1 243
  25. FrankA

    Rekisteröitynyt:
    15.03.2015
    Viestejä:
    4
    R tuo ainakin onnistuu. Itse askartelin vastaavan tuolla valmiilla gantt paketilla ja ggplot saa sitten ulos
    melkein mitä haluaa.

    https://www.rdocumentation.org/packages/plotrix/versions/3.6-3/topics/gantt.chart
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti