Pieniä kysymyksiä ohjelmoinnista

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja kivibot, 27.12.2011.

  1. kivibot

    Rekisteröitynyt:
    08.12.2011
    Viestejä:
    8
    Näyttäis siltä että suurin osa tekee uuden ketjun pikku kysymyksillekkin joten päätin sit vääntää tälläsen.
    Eli Pieniä kysymyksiä ohjelmoinnista tänne. :P
     
  2. ilkka99

    Rekisteröitynyt:
    21.06.2001
    Viestejä:
    2 190
    Toivottavasti threadi ottaa tuulta alleen mutta hieman epäilen. Koko ohjelmointi alue on muutenkin aika hiljainen.
     
  3. MikaHakK

    Rekisteröitynyt:
    05.07.2006
    Viestejä:
    2 665
    Mistä lähden etsimään virhettä, kun formilla tämä tietty textboxi nollautuu kun formin muihin textboxeihin syöttää arvon ja klikkaa jotain toista textboxia tämän jälkeen? C#.

    e: Formilla oli BindingSource, johon ei oltu määritelty kyseisen textboxin kohdalla oikeaa muuttujaa (lue: ei ollenkaan). Tämän vuoksi tyhjäsi.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2011
  4. Zecklar

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2010
    Viestejä:
    37
    Juu eli kielenä C
    Elikkäs ohjelmassa kysytään käyttäjältä numeroita, jotka tallentuvat taulukkoon.Sen jälkeen ohjelman pitäisi tulostaa syötettyjen numeroiden jakauma tähtikuviona kuta kuinkin näin:
    0:*****
    1:**
    2:****
    3:****
    4:*****
    etc.
    Tähtien määrä siis merkkaa kuinka monta kertaa kyseinen luku on syötetty.Kysymys kuuluu, miten muutan taulukon sisällön ylläolevaksi tähtikuvioksi.
     
  5. pekste

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2004
    Viestejä:
    335
    ........
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2011
  6. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Kannattaa laittaa nuo koulutehtävät tuonne ohjelmointipähkinä-ketjuun niinkuin muutkin tekee niin saa nopeasti paljon vastauksia.
     
  7. MikaHakK

    Rekisteröitynyt:
    05.07.2006
    Viestejä:
    2 665
    Miten C# hoidetaan kommunikointi LPT1-portin kanssa? Pitäisi tulostimen tila tarkistaa, eli onko paikalla vai ei.
     
  8. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    OT: En oikein ymmärrä minkä takia asioista pitää keskustella hiljaisella alueella yleisketjuissa, joiden sisällöstä ei koskaan tiedä.

    Jos haluaa minulta vastauksia tyhmiin kysymyksiinsä niin kannattaa aina tehdä ihan erillinen ketju. Skannaan alueen ketjut otsikoiden perusteella ja avaan ainoastaan ne mitkä vaikuttavat siltä että minulla on jotain annettavaa.
     
  9. pekste

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2004
    Viestejä:
    335
    ......
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2012
  10. Grez

    Rekisteröitynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    5 672
  11. Nobody

    Rekisteröitynyt:
    27.01.2001
    Viestejä:
    59
    Oonko ainoa, joka ei pääse tuon ohjelmointipähkinäsäikeen tokasivulle? 100 viestiä per sivu, mutta aina kun koitan avata kakkosta niin se heittää avausviestiin
     
  12. MikaHakK

    Rekisteröitynyt:
    05.07.2006
    Viestejä:
    2 665
    Nykyinen setuppi ei käytä virallisia ajureita, jolloin tulostin ei näy missään nimellä. Softa kirjoittaa raa'asti suoraan LPT1-porttiin. Mutta kiitos, jatkan tutkiskelua.
     
  13. EeppinenFailuri

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2009
    Viestejä:
    273
    Mitenkä Chromessa tallennetaan muutos pysyväksi "Tarkastele elementtiä" -työkalun kautta tehtynä? Mahdollista? Ei osu silmään.

    Esim. IS - Ilta-Sanomat

    .wrapper {
    width: 996px;
    }
     
  14. pekste

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2004
    Viestejä:
    335
    Ei mitään sittenkään.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2012
  15. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
  16. nadezki

    Rekisteröitynyt:
    01.08.2008
    Viestejä:
    62
    Elikkäs kun kirjotan kolmeen eri edit boxiin niin niistä pitäs sitten ne tiedot siirtyä combo boxiin nappia painamalla, mutta mites se käy?
     
  17. Grez

    Rekisteröitynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    5 672
    Onko toi Editbox joku erikoisjuttu, kun ei taida sellaista olla vakiona?

    No, yleisesti jos haluaisit esim. textboxissa olevan tekstin lisätä comboboxiin niin
    Combo1.AddItem Text1.Text

    Onko joku erityinen syy tehdä kielellä, jolla ei ole tulevaisuutta? VB6:n kehitys on lopetettu 14 vuotta sitten ja tuki melkein 4 vuotta sitten?
     
  18. csmrfx

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2011
    Viestejä:
    61
    Mitä on englannin kielen muuttujanäkyvyyttä kuvaava termi "scope" suomeksi?
     
  19. Zeikko

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    2 976
    Sanakirjan mukaan ihan vaan "näkyvyysalue".
     
  20. Plan-T

    Rekisteröitynyt:
    04.08.2011
    Viestejä:
    11
    Tuli mieleen, että vois joskus perustaa oman pelifirman, jolla tekis aluksi Androidille ja iOS:ille pieniä arcade-pelejä. Eli just sellasia pelejä tyyliin: Temple Run, Doodle Jump, Rat on a skateboard, Tinywings ja muita samanlaisia.

    Olisko kellään heittää jotain arviota, että kuinka paljon tuollaisen pelin tekeminen maksaa? Eli itse en niinkään koodais sitä, vaan hoitelisin liikeasioita. Miten esim. Rovion pomo, osaako hän koodata vai miten se sai tuollaisen firman syntymään.

    Tyhmiä kysymyksiä, mutta voisko joku valaista vähän pelibisnestä. :)
     
  21. Zeikko

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    2 976
    Opettele koodaamaan ja tee itse? Doodle Jumpinkin pystyy hyvä koodari tekemään viikossa-parissa ( nojoo, ehkä siinä random-generoitujen mappien hiomisessa saattaa kestää ) jos on joku hyvä kehitys-ympäristö. Noista muista peleistä en osaa kommentoida koska en pelaa kännykkä-pelejä :)
     
  22. Plan-T

    Rekisteröitynyt:
    04.08.2011
    Viestejä:
    11
    Kiitos vastauksesta. :) Voistko ihan nopeasti sanoa polun, että missä järjestyksessä kannattaa opetella koodauskielet, koska se millä pelit tehdään on varmaan aika hankala, jos ei oo ennen juurikaan koodannu. Lukion html/php -kurssin suoritin. Eli mitä kantsis opetella, että osais pelin tehdä. html->php->java-> c++ -> ja sit se mil pelit tehdään. Tohon tyyliin joku hyvä koodauskielipolku. :p
     
  23. Zeikko

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    2 976
    Mille alustalle haluat tehdä pelejä?

    C#(Windows Phone 7, Xbox 360) tai Java(Android) varmaan ekana. Sen jälkeen jos haluat iOS:lle tehdä niin Objectve-C, mikä on sitten paljon hankalampaa ( ja huonompaa :smoke: ) kuin C# taikka Java. Tuolle Androidille voi muistaakseni kehittää myös C++:lla jos haluaa, mutta suosittelen ihan vaan tolla Javalla koska se on paljon helpompi ja en tue unmanaged-kieliä :)

    PS. Itse aloitin koodailun viime vuoden tammikuussa C#:lla. Sitten toukokuuhun opiskelin sellain semi-laiskasti sitä itse kieltä, jonka jälkeen aloin opiskelemaan XNA:ta ( pelikirjasto C#:lle ). Parin ekan kuukauden sisään julkaisin ekan WP7 pelin joka onnistui "ihan hyvin". Sen jälkeen tehnyt vähän prototyyppi-asteisia pelejä ja nyt viimeisimpänä Minecraft-kloonia.
     
  24. MikaHakK

    Rekisteröitynyt:
    05.07.2006
    Viestejä:
    2 665
    C#, kuinka saada GridViewissä teksti näkymään monirivisenä?

    e: Muokkaustilassa näkyy kyllä, mutta ei ns. view tilassa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2012
  25. teu_vo

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    245
    Kysyin ensin turhia, kun katsoi tarkemmin niin löytyi:o.
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2012

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti