Pienet kysymykset (ja vastaukset) -ketju

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja pxhza, 04.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 167
  Se on F-liitin

  Tyypillisesti siihen on kytkettynä lautasantenni ja merkintä on yleensä "SAT" (ja noissa kahdessa muussa vastaavasti "R" ja "TV" )
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2020
 2. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  814
  Jos talossa on satelliitti-TV-järjestelmä, se saattaisi liittyä siihen. Mutta muussa tapauksessa se on todennäköisesti kaapelimodeemia varten tarkoitettu liitin.

  Kaapelimodeemi ei pelkästään vastaanota vaan myös lähettää signaalia talon TV-verkon kautta, joten sen liittimen on oltava periaatteessa "suora putki" talon verkkoon. TV-liittimessä voi olla suodatin joka rajaa kaapelimodeemin käyttämän taajuusalueen pois TV-häiriöiden välttämiseksi ja/tai suuntakytkin joka estää TV:tä aiheuttamasta häiriöitä talon verkkoon mutta päästää TV-signaalin verkosta televisioon. Ja radioliitin on vastaava kuin TV, mutta siinä on rajattu käyttöön vain radiolähetyksissä käytettävä taajuusalue.
   
 3. Juzz1

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2013
  Viestejä:
  25
  Kaipaisin apua!

  Netti tulee kaapelipistokkeesta reitittimeen ja siitä ethernet-piuhalla koneeseen. Haluaisin asunnon toisessa päässä oleviin laitteisiin myös netin johdolla kiinni vetämättä johtoa koko kämpän lävitse.

  Millä saan netin jaettua langattomasti niin että siitä nettiä vastaanottavasta purkista saisin pari kolme ethernet-johtoa ulos ja kiinni laitteisiini?

  Selvittelin jo että jos hankin samanlaisen laitteen kuin jo olemassa oleva, tarvitsisin toisen nettisopimuksen eli menisi tuplamaksu, tämä tuskin on järkevin tai helpoin ratkaisu.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2020
 4. jagetsu

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  666

  Oletetaan nykyisestä laitteesta löytyvän WLAN-tukiasema ja kantavuus asunnon toisessa päässä on ns. riittävä.

  Tarvitset "wireless bridge" laitteen. Eri valmistajilla eri nimillä ja yleensä vaatii laitteen asetusten tarkempaa osaamista jotta saat toimimaan.
  Pääsääntöisesti mikä tahansa vanhakin langaton reititin sisältää tuon ominaisuuden, mutta kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä. (Googlettamalla "laitteen malli wireless bridge" löytyy yleensä myös ohjeet)

  Toinen vaihtoehto on käyttää powerline-adaptereja joissa data kulkee sähköverkon kautta. Toimivuus vaihtelee asunnon sähkövedoista riippuen. Tulos voi olla hyvä tai huono eikä oikein voi ennustaa ilman tarkempaa sähköjen tutkimista.

  Ensisijaisesti suosittelen kuitenkin vetämään sen kaapelin vaikka olisikin hankala. (Yksi kaapeli riittää kun toiseen päähän laittaa kytkimen)
  Piuhalla säästyy kaikilta hassuilta toimintahäiriöiltä, itsekin taistelin yläkerrassa huonojen WLAN-nopeuksien kanssa ja lopulta taivuin vetämään sen kaapelin kun oli pari eri laitetta kokeiltu ilman parannusta.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2020
 5. Bubbaz

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  91
  Wifi kantaman parantamisesta.

  Asunnossa yksi ainoa DSL-pistoke, seinät kiveä. Kantama toisessa päässä kämppää olematon. Hätäratkaisuna olen asentanut ethernet reitittimen olohuoneeseen, jossa netin käyttö aktiivisinta. Yhteys modeemilta reitittimeen kulkee asunnon sisäisiä ethernet-kytkentöjä pitkin sähkökaapin kautta.

  Tällä hetkellä ongelma on se, että molemmat purkit luovat omat 2.4 ja 5GHz verkkonsa. Lukemisen perusteella tähän lienee avuksi SSID ja salauksien yhtenäistäminen, jolloin liikkuvat laitteet roamaavat verkossa parhaaksi näkemällään tavalla?

  Olen perehtynyt erilaisiin wifi-lisälaitteisiin, kuten wifi-extendereihin ja mesh-systeemeihin. Ilmeisesti mesh olisi paras kantaman laajentamiseen, ilman turhaa hävikkiä. Miten nykyinen systeemi eroaa mesh-laitteistosta?

  Nykyinen DSL-modeemi on Asukselta ja tukee AiMesh-teknologiaa. Olisiko tässä järkevintä hommata toinen Asuksen laite nykyisen ethernet-reitittimen (d-link) paikalle olohuoneeseen?
   
 6. Bubbaz

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  91
  Pistetään edellinen kysymys jäihin. Toinen DSL-pistoke saatu toimimaan kääntämällä rasian suojus oikeaan asentoon. Mitä lie edellinen asukas touhunnut.

  Nykyongelma huono Wifi-kaista windows-koneilla. Pöytäkone ja läppäri saa langattomasti 1/10 speedtestillä toistuvasti. Kaapelilla pöytäkoneeseen normaalit 75/10. Modeemin omalla speedtestillä vastaava 75/10. Käytössä Telia 100/10.

  Ongelma ei kuitenkaan paikannu modeemin wifi-asetuksiin, sillä puhelin ja apple-läppäri saavat normaalia 60/10 testitulosta wifissä, televisio streamaa 4k sisältöä ongelmitta. Kaikkia laitteita olen testannut 2.4 ja 5ghz kaistoilla.

  Ongelma liittynee siis jotenkin windows-koneiden verkkoasetuksiin. Muuton jälkeen tietokoneisiin ei ole tapahtunut softa- tai rautamuutoksia. Netti vaihtui kaapelista DSL-liittymään, sitä myötä modeemi.

  Tällä hetkellä testinä läppärin tehdasasetusten palautus käynnissä. Edeltävästi olen koittanut määrittää langattoman verkon asetukset uudelleen, poistaa DNS-asetukset, syöttänyt komentopaneeliin flush-komentoja (tms?). Mikäli tuo softreset ei pelaa, olen aika neuvoton. Jatkoideoita?
   
 7. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 800
  Tartutaan tuohon läppäriin.
  Onko sillä aiemmin onnistuneita tuloksia, eli sen WLANilla saatu uskottavasti ja toistuvasti hyviä nopeuksia, jos ei muuta, niin esim puhelimen WLAN nettijaolla.
  Sitten mitä laitteen oma nopeusnäyttö näyttää, mitä laite itse kertoo wlan yhteydestä, millä kytkeytynyt, eli onko yhteys reilusti toistasataa megabittia. (WLAN yhteys pitää ensin saada riittävän hyväksi)
  Jos on, niin millaisian nopeuksia sisäverkossa laitetiden välillä. (ettei reittimessä ole jotain nopeusleikkuria)

  Speedtes testi, selaimella vai sen omalla sovelluksella ? eri palvelimiin, IPv ja IPv6?

  Jos wlan yhteys ongelma, annoit ymmrätää että sama 1/10 sekä 2,4Ghz että 5Ghz alueella, js tasaisesti tuohon leikkaa niin viittaa kyllä johonkin nopeusleikkuriin, joko siis itse tietokoneessa, tai reitittimessä. Vaihtoehtoja on liuta, aina niistä tieturvaohjlemista laite ym asetuksiin. Kuvakaappaukset voivat auttaa. Testaa myös muilla nettiyhteyksillä.

  Tuo tasainen nopeus laikkaus ei tuo mieleen että olisi paikasta kiinni, ja läppärillä olet varmaan kokeillut useissa eri paikoissa.

  Ja toki wlanissa kananttaa varmistaa että varmasti testaa sillä yhteydellä millä tarkoitus.
   
 8. asentaja

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2001
  Viestejä:
  393
  Mistähän tälläinen voi johtua. Kun liitän Elisa Kaapeli TV kaapelin televisioon alkaa TV kajarit humista voimakkaasti vaikka TV ei ole edes päällä. Humina on häiritsevän kovaa ja katoaa heti kun kaapelin ottaa irti.
  Humina kuuluu myös TV ollessa päällä.
   
 9. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  814
  Oire kuulostaa maalenkkihurinalta.

  Veikkaan siis että talon/lähiympäristön kaapeliverkossa on jollakulla maadoittamattomassa pistorasiassa laite joka vuotaa virtaa TV-kaapelin maahan (keskimääräistä enemmän) ja sinulla televisio joka häiriintyy siitä (keskimääräistä enemmän).

  Jos kyse on tästä, lääke on maaerotin / galvaaninen erotin / vaippavirran erotin (rakkaalla lapsella monta nimeä) tv-signaalikaapeliin, esimerkiksi tuollainen:

  https://www.satshop.fi/ground-breaker-galvanic-separator-iec-male-iec-female-5-1000mhz.html

  Biltemassa tuollainen oli joskus käännöskukkasena nimellä "galvanoitu erotin", ja tätä hilpeää suomennosta löytää googlella vieläkin.
   
  asentaja tykkää tästä.
 10. asentaja

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2001
  Viestejä:
  393
  Kiitos vinkistä! Laitoin eroittimen tilaukseen toivotaan että oli siitä kiinni
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti