Java on ihan eri asia kuin JavaScript, jonka avulla node.js pelaa, joten siinä mielessä vähän erikoinen kysymys. Ja LAMP stack nimenomaan viittaa PHP:hen, Apacheen, MySQL:ään ja Linuxiin, joten se ei sovellu Javalle eikä Nodelle.
Muistaaksi Google Cloudiin saa AppEngineen Node.js:n jolloin ei tarvitsisi itse ylläpitää virtuaalikonetta ja noita muita komponentteja. Minulla ei ole tästä kokemusta kumminkaan, ja se on siellä aika uusi juttu tämä Node.
Kustannustehokkain ratkaisu kumminkin lienee ostaa Linux VM jostain (vaikka Time4VPS) ja laittaa sinne Tomcat (Java) tai Node.js (JavaScript).
Sitten on kokonaan erilainen tämä Serverless Computing, jossa voit palveluntarjoajan (AWS, Azure, Google Cloud) vain tehdä proseduureja keskittyen business-logiikkaan, ja systeemi muuten huolehtii tietokannoista ja webservereistä yms. Siitäkään minulla ei olel kokemusta itsellä.
Itse olen toteuttanut palveluita Linux tai Windows palvelimelle, jossa JBoss tai Apache Tomcat Java sovelluspalvelin ja siihen oma koodi. Reverse proxyna joko Pound, Nginx tai Apache. Node.js:llä en ole tehnyt mitään, koska vierastan JavaScriptiä muualla kuin selaimessa. Liian kökkö kieli. Tietokannaksi PostgreSQL, tai MongoDB jos ei tarvita transaktioita. Mysql ja MariaDB ei kelpaa, kökköjä ovat.
Pythonillakin saa aikaan Web-palveluiden taustapalvelimia.
Viimeksi muokattu: 13.06.2018
Mikä johto? Minkälainen? 200M kaapeliverkon netille nettikaapeleita tarvis nyt uusia ainakin yksi 5m ja 2kpl 2m pituisia. (2x pc ja ps4). Vanhat on näitä aikanaan laitteiden mukana tulleita eli ei kovin laadukkaita ja huomaa kyllä että tietoliikenne ei kulje ja PS4:kin pätkii kuin hullu ja valittaa ettei verkkokaapelia ole muka kytketty.
Ongelmana on vain se että olen totaalisen tippunut kärryiltä näiden johtojen kanssa...
Ehdottakaa jotain hyvää kaapelia joka ei ole liian kallista, tyyliin 20€ luokkaa ja ajaa asiansa.
Viimeksi muokattu: 08.07.2018
Sieltä vaan valitsemaan -> https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/5665c/Cat6-UUTP-suojaamaton-
[edit] Noista siis kaikki käy, valmistajalla ei väliä.
Viimeksi muokattu: 09.07.2018
Ensi alkuun ilmoitan, että olen täysi lapanen enkä tiedä mistään mitään.
Tarkoitus olisi hankkia mokkula kotikäyttöön. Taloyhtiössä ei ole mitään, mikä yhdistää verkkoon, joten pitäisi olla puhelinverkkoon yhteyden ottava vempele. Käytössä on tähän asti ollut ZTE MF910, joka on omiin tarpeisiin riittänyt ihan ok, mutta akun turpoamisen myötä ajattelin siirtyä verkkovirtaan tarkoitettuun vempeleeseen ettei tarvii koko aikaa olla eritteet (en tiiä saako täällä sanoa sitä sanaa jota normaalisti käyttäsin) housussa siitä millon se räjähtää.
Se mitä mä siis tarvitsen, olis puhelinverkkoa käyttävä modeemi, joka saa olla verkkovirrassa 24/7 eikä maksa kahtasataa. Osaako joku ohjata mut sellaisten äärelle?
Viimeksi muokattu: 19.07.2018
Meille wanhoille
ehkä tulee sanasta "puhelinverkko" mieleen lankaverkko ja siksi kiinteät yhteydet, mutta jotenkin minusta tuntuu että Suokalmukki kenties tarkoitti sillä sanalla kännykkäverkkoa. (Mainittu ZTE MF910 on 4G-mokkula.)
Viimeksi muokattu: 24.07.2018
Pieni ihmettely koskien WLAN-tukiasemia/reitittimiä:
Katselin vanhan Buffalon korvaajaksi uutta 5 GHz -tukiasemaa, joissa langattomaksi nopeudeksi ilmoitetaan parhaimmillaan yli 1000 Mbps. Huomasin kuitenkin, että noissa halvemman pään malleissa on vain 100 Mbps lankaverkkoyhteys.
Eikös tämä nyt ole jonkinlaista kusetusta? Eihän tuo tukiasema voi siirtää gigaisessa lankaverkossa olevasta koneesta mitenkään täydellä nopeudella kamaa, jos se lanka on kuristettu 100-megaiseksi. Onko nuo satojen megabittien nopeudet vain langattomien laitteiden välillä, vai pelkästään tukiaseman ja laitteen välillä, ja laitteiden välillä sitten vähän mitä sattuu?
Tiedän kyllä, että tukiasemien valmistajat ilmoittelevat muutenkin hyvin vahvasti teoreettisia nopeuksia, esim. tuolla nykyisellä "300 Mbps" -tukiasemalla uusi kännykkä siirtelee n. 5 MB/sec tavaraa koneelta, josta lankaverkolla saa lähemmäs 100 MB/sec.
Viimeksi muokattu: 20.09.2018
Liikennettä voi kulkea ihan sisäverkossakin eri laitteiden välillä ilman, että se menee internetiin päin ollenkaan. Nopeudesta on tässä etua. Esimerkkinä vaikka verkkolevyt, muut kotiverkon tietokoneet jne.
Viimeksi muokattu: 18.12.2018
Todella ahkerasti saa tilata jos 1Gt sähköpostin meinaa pelkillä tilausvahvistuksilla saada tukkoon. Jos vaikka oletetaan, että yksi viesti veisi kuvien kanssa 100kt, niin saat mahtumaan tuohon tilaan jo 10 000 viestiä.
Edit:
Mitä tuossa katselin, niin itsellä on sähköpostiviestejä yhteensä noin 60 000 ja tilaa käytetty 3.1Gt, eli keskimäärin yksi viesti vie noin 52kt. Ja tässä on tosiaan kaikki viestit Gmailista 13 vuoden ajalta.
Viimeksi muokattu: 02.01.2019
Moro!
En ole aikoihin joutunut enää käyttämään kaapeliyhteyttä. Nyt kuitenki viikon päästä muutto asuntoon missä on Telian kaapeliyhteys seinästä.
Telia ei itse myy mitään yhteensopivia modeemeita ja heidän asiakapalvelu ei näyttänyt tietävän mikä on kaapeliyhteys, kun yritin ratkaisua keksiä.
Onko jollain Telian laajakaistaa kaapeliyhteydellä? Millainen modeemi/ratkaisu tuohon kannattaisi keksiä? Ainut joka myy kaapelimodeemeita näytti olevan verkkokauppa ja hinnat olivat tyyriitä. DNA:lla on myös myynnissä Sagecomin modeemi mutta en saanut Telialta mitään vastausta onko ko. malli yhteensopiva.
Viimeksi muokattu: 04.06.2019