Pienet kysymykset (ja vastaukset) -ketju

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja pxhza, 04.01.2009.

 1. jarif

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2015
  Viestejä:
  218
  Java on ihan eri asia kuin JavaScript, jonka avulla node.js pelaa, joten siinä mielessä vähän erikoinen kysymys. Ja LAMP stack nimenomaan viittaa PHP:hen, Apacheen, MySQL:ään ja Linuxiin, joten se ei sovellu Javalle eikä Nodelle.

  Muistaaksi Google Cloudiin saa AppEngineen Node.js:n jolloin ei tarvitsisi itse ylläpitää virtuaalikonetta ja noita muita komponentteja. Minulla ei ole tästä kokemusta kumminkaan, ja se on siellä aika uusi juttu tämä Node.

  Kustannustehokkain ratkaisu kumminkin lienee ostaa Linux VM jostain (vaikka Time4VPS) ja laittaa sinne Tomcat (Java) tai Node.js (JavaScript).

  Sitten on kokonaan erilainen tämä Serverless Computing, jossa voit palveluntarjoajan (AWS, Azure, Google Cloud) vain tehdä proseduureja keskittyen business-logiikkaan, ja systeemi muuten huolehtii tietokannoista ja webservereistä yms. Siitäkään minulla ei olel kokemusta itsellä.

  Itse olen toteuttanut palveluita Linux tai Windows palvelimelle, jossa JBoss tai Apache Tomcat Java sovelluspalvelin ja siihen oma koodi. Reverse proxyna joko Pound, Nginx tai Apache. Node.js:llä en ole tehnyt mitään, koska vierastan JavaScriptiä muualla kuin selaimessa. Liian kökkö kieli. Tietokannaksi PostgreSQL, tai MongoDB jos ei tarvita transaktioita. Mysql ja MariaDB ei kelpaa, kökköjä ovat.


  Pythonillakin saa aikaan Web-palveluiden taustapalvelimia.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti