Pienet kysymykset (ja vastaukset) -ketju

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja pxhza, 04.01.2009.

 1. jarif

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2015
  Viestejä:
  218
  Java on ihan eri asia kuin JavaScript, jonka avulla node.js pelaa, joten siinä mielessä vähän erikoinen kysymys. Ja LAMP stack nimenomaan viittaa PHP:hen, Apacheen, MySQL:ään ja Linuxiin, joten se ei sovellu Javalle eikä Nodelle.

  Muistaaksi Google Cloudiin saa AppEngineen Node.js:n jolloin ei tarvitsisi itse ylläpitää virtuaalikonetta ja noita muita komponentteja. Minulla ei ole tästä kokemusta kumminkaan, ja se on siellä aika uusi juttu tämä Node.

  Kustannustehokkain ratkaisu kumminkin lienee ostaa Linux VM jostain (vaikka Time4VPS) ja laittaa sinne Tomcat (Java) tai Node.js (JavaScript).

  Sitten on kokonaan erilainen tämä Serverless Computing, jossa voit palveluntarjoajan (AWS, Azure, Google Cloud) vain tehdä proseduureja keskittyen business-logiikkaan, ja systeemi muuten huolehtii tietokannoista ja webservereistä yms. Siitäkään minulla ei olel kokemusta itsellä.

  Itse olen toteuttanut palveluita Linux tai Windows palvelimelle, jossa JBoss tai Apache Tomcat Java sovelluspalvelin ja siihen oma koodi. Reverse proxyna joko Pound, Nginx tai Apache. Node.js:llä en ole tehnyt mitään, koska vierastan JavaScriptiä muualla kuin selaimessa. Liian kökkö kieli. Tietokannaksi PostgreSQL, tai MongoDB jos ei tarvita transaktioita. Mysql ja MariaDB ei kelpaa, kökköjä ovat.


  Pythonillakin saa aikaan Web-palveluiden taustapalvelimia.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2018
 2. AlfaCentauri

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2009
  Viestejä:
  451
  Windows 10 ei näytä hyväksyvän usb-muistia kelvolliseksi asemaksi levy imagea tehtäessä (onnistuu tosin tekemällä muistitikusta "verkkolevy"). Mitenkäs on usb-liitännäisten kovalevyjen kanssa? Onnistuuko järjestelmän levykuvan luonti ilman kikkailua? Entä voiko kyseiselle levylle varmuuskopioida muutakin tavaraa, vai kieltäytyykö windows tällöin yhteistyöstä?
   
 3. rallikuski

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2009
  Viestejä:
  338
  Mikä johto? Minkälainen? 200M kaapeliverkon netille nettikaapeleita tarvis nyt uusia ainakin yksi 5m ja 2kpl 2m pituisia. (2x pc ja ps4). Vanhat on näitä aikanaan laitteiden mukana tulleita eli ei kovin laadukkaita ja huomaa kyllä että tietoliikenne ei kulje ja PS4:kin pätkii kuin hullu ja valittaa ettei verkkokaapelia ole muka kytketty.

  Ongelmana on vain se että olen totaalisen tippunut kärryiltä näiden johtojen kanssa...

  Ehdottakaa jotain hyvää kaapelia joka ei ole liian kallista, tyyliin 20€ luokkaa ja ajaa asiansa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2018
 4. FireExit

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2016
  Viestejä:
  477
  Sieltä vaan valitsemaan -> https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/5665c/Cat6-UUTP-suojaamaton-

  [edit] Noista siis kaikki käy, valmistajalla ei väliä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2018
 5. Suokalmukki

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2014
  Viestejä:
  1
  Ensi alkuun ilmoitan, että olen täysi lapanen enkä tiedä mistään mitään.

  Tarkoitus olisi hankkia mokkula kotikäyttöön. Taloyhtiössä ei ole mitään, mikä yhdistää verkkoon, joten pitäisi olla puhelinverkkoon yhteyden ottava vempele. Käytössä on tähän asti ollut ZTE MF910, joka on omiin tarpeisiin riittänyt ihan ok, mutta akun turpoamisen myötä ajattelin siirtyä verkkovirtaan tarkoitettuun vempeleeseen ettei tarvii koko aikaa olla eritteet (en tiiä saako täällä sanoa sitä sanaa jota normaalisti käyttäsin) housussa siitä millon se räjähtää.

  Se mitä mä siis tarvitsen, olis puhelinverkkoa käyttävä modeemi, joka saa olla verkkovirrassa 24/7 eikä maksa kahtasataa. Osaako joku ohjata mut sellaisten äärelle?
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2018
 6. rider

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Viestejä:
  12
  Uusi hankittu tietsikka win10 käyttis ekaa kertaa , mikä mättää kun esim .nettimoton sivuja päivittää automaattisesti kun ilmoituksia muokataan, eli jatkuvasti ,muutaman kerran päivittää ja sitten ei enää lataa vaan poistuu sivulta ja sanoo että sivun latauksessa ongelmia ,tämä ilmenee ensimmäisillä sivuilla , ei sitten enää kun selannu muutamia sivuja eteenpäin, ihan uusi ongelma uuden koneen mukana , mitä pitäisi tehdä että toimisi normaalisti nettimoton sivut ?
   
 7. masajussi

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2014
  Viestejä:
  277
  Ymmärsin että haluat kiinteän nettiyhteyden. Ensiksi teet haun eri operaattoreiden sivuilla minkälaista yhteyttä kukin tarjoaa osoitteeseesi jolloin määräytyy laitteen tarve. Sitten päätät mihin hintaan olet valmis liittymässä.
   
 8. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  636
  Meille wanhoille :psmoke: ehkä tulee sanasta "puhelinverkko" mieleen lankaverkko ja siksi kiinteät yhteydet, mutta jotenkin minusta tuntuu että Suokalmukki kenties tarkoitti sillä sanalla kännykkäverkkoa. (Mainittu ZTE MF910 on 4G-mokkula.)
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2018
 9. Sgt Nicolai

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2003
  Viestejä:
  1 039
  Tällainen mysteeri jota ei Telia osannut ratkaista.

  Taloon johon muutimme tulee VDSL ja se pelittää hyvin. Puhelinpistokkeeseen adapteri ja RJ11 sisään. Ei ongelmaa.

  Mysteeri on kuvassa, alla. Mitä nämä liittimet seinässä ovat? Lootan alta tulee yksinäinen RJ11, jota vetämällä nuo pienet liittimet liikkuvat, eli se on jotenkin niihin kytketty. Missään muussa huoneessa ei noita ole, Telian paras arvaus oli joku lähiverkon yrittäminen joka jäänyt kesken.

  [​IMG]
   
 10. Cubemon

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  131
  Pieni ihmettely koskien WLAN-tukiasemia/reitittimiä:

  Katselin vanhan Buffalon korvaajaksi uutta 5 GHz -tukiasemaa, joissa langattomaksi nopeudeksi ilmoitetaan parhaimmillaan yli 1000 Mbps. Huomasin kuitenkin, että noissa halvemman pään malleissa on vain 100 Mbps lankaverkkoyhteys.

  Eikös tämä nyt ole jonkinlaista kusetusta? Eihän tuo tukiasema voi siirtää gigaisessa lankaverkossa olevasta koneesta mitenkään täydellä nopeudella kamaa, jos se lanka on kuristettu 100-megaiseksi. Onko nuo satojen megabittien nopeudet vain langattomien laitteiden välillä, vai pelkästään tukiaseman ja laitteen välillä, ja laitteiden välillä sitten vähän mitä sattuu?

  Tiedän kyllä, että tukiasemien valmistajat ilmoittelevat muutenkin hyvin vahvasti teoreettisia nopeuksia, esim. tuolla nykyisellä "300 Mbps" -tukiasemalla uusi kännykkä siirtelee n. 5 MB/sec tavaraa koneelta, josta lankaverkolla saa lähemmäs 100 MB/sec.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2018
 11. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  812
  Olisi pari ylimääräistä adsl boxia ja tarvitsisin taloyhtiön rj-45 pistokkeeseen wlan-boxin.
  Ongelma on se että kun kytken boksin seinään ja yhteyden koneeseen siihen wlanilla, niin kone saa julkisen ip-osoitteen mitä en halua.
  Saako tuohon mitenkään nattia väliin adsl-modeemilla ? jossa ei siis ole rj45 internet liitintä vaan rj11-puhelinlinja
   
 12. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  2 480
  Kerrotko noiden laitteiden mallit? Tuo ADSL-purkki pitäisi saada Ethernet WAN -tilaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti