Pienet kysymykset (ja vastaukset) -ketju

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja pxhza, 04.01.2009.

 1. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 383
  Kannattaa varmistaa sähköpostin headeristä mistä oikeasti lähetetty mutta yleisesti kyllä kannattaa selvittää mistä tullut. Jos sinulla omassa koneessasi pöpö joka tätä aiheuttaisi...
   
 2. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  477
  Jollet ole jo katsonut viestin Received:-otsikkotietoja, tuo lähettäjätieto on nimen omaan näennäinen: lähettäjä voi kirjoittaa siihen mitä hyvänsä, vaikka [email protected] jos sattuu huvittamaan.

  Roskapostittaja tottakai laittaa siihen jotain sellaista jolla on hyvä todennäköisyys päästä läpi roskapostifilttereistä, ja jos yritetään lähettää postia osoitteeseen [email protected], on hyvä perusarvaus että samalla henkilöllä saattaa olla yksityisposti osoitteessa [email protected]. Ja vaikka sattuisikin olemaan kokonimikaima, se saattaa silti mennä täydestä...

  Työsähköpostia luetaan todennäköisimmin Outlookilla, joten tässä ohje miten Outlookista kaivetaan viestin täydelliset otsikkotiedot esille.

  Suomeksi:
  https://support.office.com/fi-fi/ar...264-ac74-c048563d212c?ui=fi-FI&rs=fi-FI&ad=FI

  Englanniksi:
  https://support.office.com/en-us/ar...-headers-cd039382-dc6e-4264-ac74-c048563d212c

  Otsikkotietojen tutkimisen juoni on se, että jokainen postipalvelin jonka kautta viesti kulkee lisää viestin teknisiin otsikkotietoihin Received:-rivin, jossa se dokumentoi mistä IP-osoitteesta viesti saapui sille ja milloin. Toki edistyneemmät roskapostittajat lisäävät muutaman feikatun Received-rivin jälkiensä peittämiseksi, mutta silti siitä näkee ainakin mikä palvelin toimitti viestin työpaikan sähköpostipalvelimille. Todennäköisesti sillä palvelimella ei ole mitään tekemistä Googlen kanssa.
   
 3. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 396
  Kiitos neuvoista. Ei tuo miltään sen erikoisemmalta enää vaikuta.

  Näyttäisi olevan lähtöisin jostain vm3072.rootwelt.de:stä email-camp.comin kautta ja ne taas ovat jotain pilvihostaus- ja sähköpostimarkkinointisivustoja ja tuskin täysin legittejä sellaisia. Palautusosoitekin osoittaa osoitteeseen [email protected].
   
 4. Sebikos

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  346
  Todellinen OT. Meni väärää liruun.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017
 5. Nenola

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2008
  Viestejä:
  203
  Tarkoituksena tehostaa kotimokkulan wlania koko kämppään niin hommasin tuollaisen TP-Linkin Powerline adapter-kitin. Siinä piti olla wifi clone-toiminto jolla se kopioi olemassaolevan wifi tiedot ja toimii sitten sen jatkona, muttei se toiminut. Voinko manuaalisesti muuttaa tuosta TP-linkin palikasta tuon SSID:n ja salasanan vastaamaan mokkulan wlania ja sitten kaikki toimii? Useampia laitteita taloudessa sekä tulostin niin olisi hyvä saada kaikki samaan piiriin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti