Pienet kysymykset (ja vastaukset) -ketju

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja pxhza, 04.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
  Jos kyse mobiililaajakaistasta, niin soita 0800 96065 joka on Elisan Winback -numero ja uhkaa siirtäväsi liittymä Soneralle. Tod.näk saat -50% alennuksen 12kk ajan.
   
 2. Jooseppi99

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  20
  Moi!

  Vaihdoin Elisan 250 megan laajakaistaan ja muutaman kerran testailtuani antaa testissä n. 80-90 megaa. Kun laitan Freedomen päälle, niin Suomesta ja Hollannista antaa jo n. 125 megaa nopeudeksi. Mistähän moinen kiikastaa?
   
 3. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Vertaatko samoja megoja kun niitä on tiedonsiirtoon liityen monia erilaisia.
   
 4. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  769
  Yhteydentarjoajasi ja testaukseen käyttämäsi palvelimen välissä näyttäisi olevan jokin yhteysväli joka joko ei pysty tuota suurempiin nopeuksiin tai todennäköisemmin on ruuhkautunut. Freedomen kautta mennessäsi lähestyt nopeudenmittauspalvelinta eri reittiä, jossa tällä hetkellä ei ole vastaavaa ongelmaa.

  Jos kiinnostaa, tee traceroute nopeudenmittauspalvelimeen Freedomen kanssa sekä ilman, ja vertaa tuloksia toisiinsa.

  Tai testaa nopeuksia uudestaan sellaiseen aikaan viikosta/vuorokaudesta jolloin keskiverto nettinörtti ei liiku ja käy pyydykseen (wanhaa kalastajan kalenteria mukaellen), eli esim. aikaisin arkiaamuna.
   
 5. Sylvan

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2009
  Viestejä:
  1 317
  Miten saisi asunnossa vahvistettua wlan-signaalia? Vanhempien kotona alakerrassa on joku Elisan kotiboxi ja pitäs saada siitä yläkertaan wlani paremmalla signaalilla.
  Nyt tuolla alkuperäisellä boxilla ei kanna kunnolla joka paikkaa eli signaali häviää.
  Onko tuohon kannattavampaa ostaa joku toinen modeemi joko rappujen luokse tai yläkertaan? minkälaista suosittelette?
  Onko tuo sähköverkon kautta toimiva verkko hyvä ja harkinnanveroinen laite?
   
 6. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
  Miten olisi tämä ketju?
   
 7. Sylvan

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2009
  Viestejä:
  1 317
  Ok, kokeillaas sieltä sitten jospa tulisi ehdotuksia.
   
 8. hansolo

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  16
  Toimiiko yksinkertaisen kytkimen/hubin kautta sisäverkon DLNA/UPnP-palvelu? Tarkoitus olisi monistaa tällaisella kytkimellä (esim. halpa Zyxel 1GB 5-porttinen 20 €) seinästä tuleva Ethernet yhteys useammalle olohuoneen laitteelle: AppleTV, OSMC Kodi Raspi, Blu-ray soitin, tv jne. Jossain törmäsin kommenttiin kyseisen Zyxelin osalta, että hyvin toimii laite nettiyhteyden jakajana, mutta kytkin ei tukisi ns. Multicast ominaisuutta, jonka vuoksi DLNA-palvelu ei toimisi. Pitääkö paikkansa? Käytännössä DLNA-serveri olisi sisäverkossa työhuoneen PC ja clientti OSMC Raspi olohuoneessa.

  Jos tämmöinen este on olemassa, tukeeko jokin muu halpa kytkin kyseistä ominaisuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017
 9. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
  Mistä luit, ettei toimisi? Yleensä nuo halvat tukevat L2-multicastia perustasolla (eli broadcastina), mutteivät fiksusti (esim. IGMP-snoopingia). Eli hatusta sanoisin, että toimii, mutta multicast tuollaisessa verkossa ei välttämättä ole hyvä idea (riippuen käytetyistä sovelluksista ja laitteista)
   
 10. hansolo

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  16
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017
 11. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Kai tajuat että pelkkä kytkin ei mitenkään estä sen oman verkkosi ja sen verkon laitteiden näkymistä ulospäin kaikille jotka ovat sen seinässä olevan ethernet liitännän toisessapäässä, kun itse en koe mielekkääksi sitä että jollakin ulkopuolisella olisi vapaapääsy kolkuttelemaan minun laitteideni suojauksia (varsinkaan kun niitä ei välttämättä ole ollenkaan esim. televisiossa tai bluraysoittimessa).

  Enkä varsinkaan missäntapauksessa sallisi sitä että niillä ulkopuolisilla olisi vapaa pääsy syöttää laitteisiini sellaisia UPnP asetuksia kuin haluavat niihin syöttää koska se on 100% varma keino saada aikaan kattastrofi (saman tason moka kuin se että naapurilla on televisiosssa avoin bluetooth yhteys ja siinä televisiossa on mikrofoni ts jos viitsisin voisin kunneella aivan kaiken mitä naapurissa puhutaan).
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2017
 12. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Ja myös jos julkisessa verkossa näkyy verkkotulostin, joku pystyy tekemään ties mitä kivaa kiusaa. Tulostelemaan laskuusi ja leikkimään valvontakameroillasi sekä menemään verkkokiintolevyn sisään.
   
 13. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Eh ... kerran Soneralla näkyi Soneran oma verkkotulostin siinä IP osoiteavaruudessa jossa oma kuluttajaliitymäni oli ... arvaappa tulostelinkon sille tulostimelle omiaa mietteitäni Soneran tietoturvan tasosta.
   
 14. gerwar

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  3
  Osaisko joku neuvoo miten Huawei b525 purkin saa laitettua sillee että upnp tai portti ohjaus toimii xbox onella? Kun nyt esimerkiks fifaa ei meinaa päästä netiin pelaamaan kun nattaus rajoittaa
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2017
 15. kupukka

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  508
  W10:ssä ja W7:ssä on ollut ominaisuus, että lepotilasta palatessa tai konetta käynnistäessä windows odottaa WD:n verkkokovalevyä. Jos WD on ollut sammuksissa jäätyilee Windows, ei edes vastaa käynnistysnäppäimeen koska se odottaa verkkokovalevyä.

  Kuinka tuon odotus-hidastus-riippuvuuden saisi pois? Tietenkin pois mäppäämälle verkkokovalevyn, mutta käyttöä kuitenkin on.
   
 16. hansolo

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  16
  Juu, en kertonut kokoonpanostani tarpeeksi. Eli asuntoon tulee 100 Mbps Ethernet-yhteys suoraan sulaketauluun. Heti sen perässä on reititin/wi-fi purkki, joka jakaa yhteyden sisäverkoksi ilmoja pitkin sekä muutamaan huoneeseen piuhalla seinärasioiden kautta. Olohuoneessa olisi sitten tarkoitus edelleen jakaa yksi näistä seinästä tulevista Ethernet-linjoista esim. Zyxelin kytkimellä, jotta saan kytkettyä kaikki viihdekikottimet piuhan päähän. En ole todellakaan kytkemässä Zyxelin kytkintä suoraan reitittimen tilalle.

  Kiitos vastauksesta arthur2.0:lle.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2017
 17. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Klikkaan linkkiä. Haluamani sivu avautuu uuteen välilehteen ja nykyinen välilehti siirtyy paska-mainos-virussivulle.

  Miten tälläiset pop-upit estetään? Ei tunnu toimivan normaalit popup blockerit.
   
 18. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  769
  Tuo ei ole tavallinen pop-up lisäikkuna, vaan ns. pop-under, joka vanhemmissa selaimissa olisi avannut kokonaan uuden selainikkunan ja pienentänyt vanhan niin että se saisi todennäköisesti rauhassa jyystää tuota mainos/haittaohjelmasivua käyttäjän huomaamatta kunnes käyttäjä sulkee selaimen.

  Jos selain on määrätty käyttämään välilehtiä ja jättämään ikkunan koon muuttamiskäskyt huomiotta (kuten uudet selaimet oletuksena tapaavat olla), se käyttäytyy yleensä noin.

  Tuollaisten torjumiseen tarvitaan varsinainen mainoksientorjunta-lisäosa. Itse olen käyttänyt Firefoxissa uBlock Originia.

  Jos noita esiintyy puoliksikaan kunnollisilla sivustoilla, sivuston ylläpitäjälle kannattaisi kohteliaasti kertoa että heidän käyttämänsä mainospalvelu on kräkätty/limanuljaska/valvoo kehnosti mainostensa sisältöä, ja mainossopimus kannattaisi laittaa poikki ja siirtyä käyttämään jotain parempimaineista mainospalvelua jos mainosrahoitus on sivustolle välttämätöntä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2017
 19. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Pitää kokeilla tuota. Adblock Plus ollut käytössä pitkään eikä näytä tehoavan.

  edit: Tuo uBlock Origin näyttää toimivan paljon paremmin, kiitos.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 20. Yhteys hidastelee ja droppailee toisinaan melko paljon. Uudessa Soneran antamassa purkissa pystyy katsomaan logeja, joista silmää pisti mahdoton määrä FEC-erroreja? Nuo kertoo ilmeisesti jotain linjan laadusta?

  Tuossa otanta päivän jälkeen:
  [​IMG]

  Tein toisssapäivänä vikailmon Telialle, mutta sieltä ei ole kuulunut vastausta.
  Perinteiset johdot on vaihdeltu ja koitettu eri pistokkeissa - ei vaikutusta.

  Jännänä seikkana errorit saattavat tulla tuhannen ryppäissä, eikä yksitellen. Yhteyden nopeudet ovat luvatut 100/10
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.04.2017
 21. finnleo

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2009
  Viestejä:
  664
  Käytössä on Elisan mobiililaajakaista jonka nettitiukkua ei ole käytetty vuosiin koska ei toimi uusien ohjelmistojen kanssa ym ja muutenkin vanhentunutta roinaa. Elisan mukaan pitäisi maksaa jos haluaisi uuden tikun, mutta eikös Elisan pitäisi kustantaa tuo? Mobiililaajakaistasopimus kuitenkin voimassa ollut koko ajan ja luulisi Elisan olevan vastuussa vanhentuneen raudan vaihdosta.
   
 22. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  769
  Kuka sen tikun omistaa, sinä vai Elisa?

  Jos se tikku on tullut "kaupanpäällisenä" alkuperäista sopimusta tehdessä tai se on maksettu ensimmäisen määräaikaissopimuksen kuukausimaksuilla "osamaksulla", se tikku on nyt 100%:sti sinun eikä Elisalla ole enää mitään erityisesti tikkua koskevia velvoitteita.

  Elisa ei ole pakottanut sinua vaihtamaan ohjelmistojasi uuteen, vai onko?

  Ainoastaan jos Elisa olisi ensimmäisen sopimuskauden aikana muuttanut verkkoaan sillä tavalla että tikku olisi lakannut toimimasta tai sen maksiminopeus olisi huonontunut, siitä olisi voinut syntyä jonkinlainen syy joka olisi ehkä velvoittanut Elisaa toimittamaan sinulle uuden verkon kanssa toimivan tikun. (Ja ei, se että 3G:n rinnalle on tullut 4G ei tarkoita että Elisan pitäisi antaa sinulle uusi 4G-tikku, koska 3G toimii edelleen.)

  Lue se nykyinen laajakaistasopimus. Jos siellä ei mainita tikusta mitään (kuten vahvasti epäilen), tikku tuskin kiinnostaa Elisaa enää millään tavalla.

  Jos taas mainitaan, olet todennäköisesti maksanut turhasta vuokralaitteesta vuosien ajan, mutta tällöin myös vaihto uuteen tekniikkaan pitäisi olla yksinkertaista: kävelet Elisan kauppaan, esität asiasi, palautat vanhan tikun ja pyydät tilalle uudempaa.
   
 23. Bunder

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  244
  Tänään verkkopankista ulos kirjautuessa, tuli varoitus joistain hyökkääjistä, jotka yrittävät varastaa tunnukset. Ja siinä osoitepalkin päällä oli poikkiviiva. Osaako joku sanoa mitä tämä viiva merkitsee?
   
 24. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
  Näillä tiedoilla menee arvailuksi.
  - Kuka antoi varoituksen?
  - Mikä selain?
  - Missä poikkiviiva tarkalleen oli?

  Jos HTTPS oli yliviivattu tähän tyyliin on kyse varmenneongelmasta.
  Se taasen voi kertoa useammasta eri asiasta: joko joku on sinun ja pankin välissä (voi olla yrityksen palomuuri tai joku asiaankuulumattomampi) tai sitten pankin varmenne on vanhentunut.

  Nuo ilmoitukset voivat olla myös huijauksia, jotka yrittävät saada ihmiset asentamaan ne varsinaiset haitakkeet koneelleen...
   
 25. Etikettizet

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Viestejä:
  1
  Kertokaa viisaammat: Windowsin verkkoyhteyksiä tarkastellessa virtuaalisen verkkoadapterin tila-tiedoissa lukee "ei verkkoyhteyttä"? Eli ei toimi? (Näin itse päättelisin) Mitä tehtävissä? Virtuaalikone kuitenkin päällä ja saa ip:n. Ping ja tracert toimii.
  Käytössä siis Windows 10 ja VMwaren Workstation Pro12.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti