Pesukonetta ostamassa, mikä hyvä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja JmJ, 21.12.2004.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. misaka

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2013
  Viestejä:
  161
  Kone on nyt tosiaan ollut pari kuukautta käytössä.
  Sanoisin, että meidän tapauksessa hintansa arvoinen. Taloudessa 2 aikuista ja ei lapsia.
  Pesu ja kuivaus kestää yhteensä noin 5 tuntia. Eli ei välttämättä sovellu suurperheeseen kuivausrummun korvaajaksi. Yleensä ajastan koneen pyörimään aamuyöstä, jolloin pyykit on valmiina aamulla nostettavaksi kaappiin. Kuivaus toimii siis hyvin.
  Herkemmät tekstiillit perinteiseen tapaan kuivataan narulla.

  Äänitaso on hyvinkin hiljainen ainakin omaan korvaan.
  Ohjelmien säätömahdollisuuksia on vaikka muille jakaa.

  Yksi miinus ollaan havaittu:
  - Pienet tekstiilit (nilkkasukat tms.)tuppaavat jäämään rummun ja oven tiivisteen väliin jumiin, eivätkä peseydy kunnolla. Tähän ratkaisuna on pesupussin käyttö.

  Summa summarum: Lyhyen kokemuksen perusteella ostaisin uudestaan.
   
 2. firewolf

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2017
  Viestejä:
  1
  Tuli ostettua reilu viikko sitten Whirlpoolin päältä täytettävä kone. Ollut jo monta kertaa päällä, ensin tyhjänä ja sitten pyykkien kanssa, mutta edelleen tiivisteet haisevat voimakkaasti kumille. Varsinkin kun kone on päällä, koko kylpyhuoneessa on voimakas kumin haju. En muista, että aikaisempien koneiden kanssa olisi ollut uutena samanlaista hajuongelmia.

  Onko muilla vastaavia kokemuksia uusista koneista? Jos on, niin kauanko kesti, että tiivisteiden kumimainen haju haihtui?
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. mies vai masiina

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2011
  Viestejä:
  116
  Henkisesti näköjään heikkona hankin tuon AEG L99697:n ajatuksella ettei ainakaan voi ihan metsään mennä.

  Kuivatustoiminnosta saa ainakin kasan täysin ryppyisiä vaatteita. Peiton kuivaus meni yllättävän hyvin vaikka ohjeessa sanotaan ettei kannata kuivata peittoa(jostain syystä)

  Kaatoa oli lattiassa 4cm niin koneen toimimattomat nysäjalat loppuivat heti kesken ja mukaan tuleva peltinen säätövipu louhii muovisen säätöjalkamutterin kulmat.

  Refresh-toiminnon menin lopettamaan 1min ennen loppua ja ei suostunut avaamaan luukkua. Jatkoin ohjelmaa missä luki 1(min) ja odottelin 10min kunnes sammutin kokonaan.

  Luukku edelleen kiinni 10min jälkeen vaikka töpseli oli pois seinästä ja takaisin. Sitten kun tajusin aloittaa saman ohjelman uudestaan alusta niin avasi luukun pienen pumppausäänen jälkeen. Tässä vaiheessa kaikki vaatteet olivat märät joten se refreshistä.

  Nukkasihti toimii yllättävän hyvän oloisesti ja olen putsannut joka koneellisen jälkeen. Viidennellä koneellisella A.I. kone ilmoitti että nukkasihti puhdistettava, katselin hetken puhdasta nukkasihtiä.

  Aikaisemmin oli Miele sisävalolla nyt on AEEG
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 5. DroiAn

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2010
  Viestejä:
  1 431
  N. 2 viikkoa meni, kunnes tuota hajua en enää noteerannut. Nyt tuoksuu (mulla siis myös Whirlpoolin päältätäytettävä) kone vain puhtaalle pyykille.

  Kannattaa pitää aina luukkua auki sillon kun kone ei käytössä niin ilma kiertää kunnolla. Ei ala haisea tunkkaiselta/homehdu.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 6. mies vai masiina

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2011
  Viestejä:
  116
  aiheen sivusta

  Kuuluuko muiden AEG L99697 koneesta naputus/läpsytys/kolkotus aina linkouksen alussa?
   
 7. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Joskus kun painavempaa pyykkiä linkoaa ja ei ole levinnyt aivan tasaisesti rumpuun, niin sivupelti alkaa resonoimaan. Muita ääniä en muista omasta koneesta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2017
 8. JayKay70

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  27
  Olen vuoden loppuun asti putkiremppaevakossa ja olen väliaikaiskämpässä todennut oman pyykkikoneen kätevyyden (olen aikaisemmin käyttänyt vain taloyhtiön pyykkitupaa) ja nyt rempan ollessa loppusuoralla ajattelin hankkia koneen myös omaan kylppäriin.

  Pitkän karsinnan jälkeen houkuttelevimmaksi laitteeksi luvattoman pieneen ja epäkäytännölliseen kylppäriini valikoitu erittäin kompakti (vain 34 cm syvä) edestä ladattava Electrolux EWS1042EDU (https://www.electrolux.fi/laundry/laundry/washing-machines/front-loader-washing-machine/ews1042edu/) ja olisikohan kenelläkään ensikäden kokemusta ko. pyykkikoneesta? "Normaalit" kapearunkoiset päältäladattavat koneet ovat kaikki vähintään 40 cm ja tuo muutaman cm:n tilansäästö on merkittävä. Tässä kohtaa huomautan vielä, että Electroluxin luukku mahtuu kyllä aukeamaan aina tarvittaessa ja tarvitsemani tilansäästö koskee kylppärin muuta päivittäistä käyttöä. Myös pienehkö 4 kilon täyttömäärä riittää tarpeisiini.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2017
 9. eXeonical

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2002
  Viestejä:
  128
  VeikonKone.fi:ssä on -20% alennuksessa pesukoneita.
  Itse otin AEG L7WRS162E, 899€ - 20% = 720, mikä mahtuu kipukynnykseen hinnan osalta, jos rekisteröityy saa vielä 10€ kupongin.

  Tuon kai pitäisi olla melko pätevä kuivaava pesukone, lähinnä puuttuu AEG:n kalliimpiin huippumalleihin verrattuna Ökomix ja kuivauksesta lämpöpumppu. Höyrystyskin löytyy, ja kone on vielä tämän vuoden uutta mallia.
   
 10. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Aihetta sivuten...

  Tullut vuosia käytettyä violettia omo coloria, kunnes pari kuukautta sitten huomasin kaavan ilmeisesti muuttuneen. Haju on purkista nuuhkaistuna ja pesun jälkeenkin aivan helvetin pistävä. Pakko oli vaihtaa merkkiä.

  Muut huomanneet samaa?
   
 11. Kaiutin79

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2002
  Viestejä:
  498
  Olen käyttänyt n.4vuotta Lidl:n kirjopesuainetta 'Formil color':ia. Kone nimellisellä 8kg täyttömäärällä varustettu LG ja pesuaineen annostelu n. 20ml /koneellinen pyykkiä. Yksi purkki kestää todella kauan ja pesutulos täysin sama versus Omo, jossa maksaisin vain 'brändistä'.
   
 12. Stormtrooper

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  788
  Viimeksi muokattu: 24.03.2018
 13. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Itsellä ei ole vielä kokemusta uudesta koneesta, mutta vanhan tuon hintaluokan koneen ostaneena voin kertoa että jos et halua vaihtaa konetta 5 vuoden välein niin nosta suosiolla hintatasoa. Itsellä tosiaan vanha Hoover Optioma OPH610 kone, jossa melko heti meni piirikortti uutuuttaa rikki, sai soittaa takuuseen korjaajan vaihtaa. Ei sit korjaaja raaskinu suoraan edes vaihtaa uutta vaan kokeili ensin jotai vippaskonstii jolla kone toimikin vähän aikaa, mutta vika toistui jonka jälkeen korjaaja vihdoin suostui vaihtamaan koko kortin. No sen jälkeen kone kyllä toimi melko moitteetta vaikkakin ei konetta ikinä voinut kehua mitenkään hyväksi. Hidas ja kovaa ääntä pitävähän se oli ja tuntui ettei eri ohjelmissakaan paljoa eroa ollut. Nyt sitten noin 5vuoden jälkeen kone hajosi melko yllättäen, ilmeisesti piirikortti meni taas kun ei ohjelmat toimineet ja linkouskin alkoi pitämään meteliä kun ränkkäämällä sain yhden ohjelman pyörimään vähän aikaa. Asun tosiaan itsekseni ja pesen yhden koneellisen joka 2 viikko joten käyttökin on ollut kyllä melko vähäistä.

  Nyt olisi sitten itsellänikin uuden koneen ostaminen edessä. Itse aion nyt jälkiviisaana katsella suosiolla noin 500-700€ hintaluokasta millä saisin toivon mukaan 40cm koneen jossa olisi kuivausominaisuus. Merkkeinä ollut ajatuksena LG ja AEG, mutta en ole kerennyt tutkia asiaa sen enempää vielä. Kuitenkin aion kiertää nuo halppismerkit kaukaa tällä kertaa. Joku voipi pitää LG:täkin halppiksena, mutta ainakin TV:itä kyseinen brändi osaa tehdä joten uskaltaisin kokeilla myös heidän pesukoneitaan.
   
 14. majuho

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2001
  Viestejä:
  314
  Sama huomattu ja siirrytty Bio Luviliin..
   
 15. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 440
  Itse ostin boschin halvimman mallin 2003, maksoi 350€. Sen myin toimivana eteenpäin n. koneellinen viikossa käytöllä. Ei moitteen sijaa.

  Tilalle ostin saman merkin saman hintaisen mallin. Muuten tyytyväinen, mutta kosketuspainikkeet vaativat totuttelua. Aiemmassa kun oli kierrettävä vipu ohjelmaan ja toinen samanlainen linkoukseen niin käytännössä noihin en juuri koskenut, ainoastaan kun vaihtoi 40-60 ohjelmaa.

  Nyt tuos on kiertovipu allergia-, puuvilla-, villa-, sporttivermeet yms yms yms ohjelmille ja sitten erillinen nappi lämpötilalle, joka lähtee maksimista ja joudut tikkaamaan sen haluttuun lämpöön 10 c portaissa. Sitten on nappi linkoukselle alkaen 1400 rpm ja 200/painallus lähtee pois 400 asti, sitten on ajastin, et kuin monen tunnin päästä haluaa pyykin valmiiksi (oikeasti kätevä), sitten on lisähuuhtelunappi ja sitten on esipesunappi ja sitten on käynnistyspainike....
   
 16. Stormtrooper

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  788
  Aijaa, no kerkesin varata tuon https://www.gigantti.fi/product/kod...00/whirlpool-pyykinpesukone-awe7100-valkoinen . Kerkeishän tuota vielä vaihtaa.. Tai sitten toivoo, että kestää nyt ainakin sen 5 vuotta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2018
 17. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Kyllähän ne antaa vaihtaa varsinkin kalliimpaan, ja ohan gigantilla se pitkä palautusaikakin jonka aikana voi jopa käytetyn tuotteen kiikuttaa takaisin
   
 18. EAQ

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  266
  Meillä levis just pari viikkoa sitten Whirlpooli... ihan kiitettävästi se tosin palveli 9-10 vuotta ennen kun moottori sanoi itsensä irti. Tilalle hommattiin Bosch WAT286B8SN Serie 6 idos toiminnolla(verkkokaupasta 499€). Lupailevat tuohon 10 vuoden takuun moottorille kunhan tuotteen rekisteröi. Tähän mennessä ollut hyvin tyytyväine kyseiseen vehkeeseen.
   
 19. EAQ

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  266
  Tuosta LG:n osaamisesta televisioiden suhteen uskallan olla hieman eri mieltä... monella tuttavalla, mukaan lukien itseni on LG:n töllöt levinnyt kun 5 vuotta tullut täyteen. Lisäksi epäilyttää kaiken ns turhan (pesuominaisuuksien lataaminen kännykällä jne jne) lisääminen pesukoneseen...epäilen tuovan vaan vika herkkyyttä. Eikös siitä LG:n osalta ollut joskus juttuakin että asettelivat töllöissä konkat niin että altistuvat kuumuudelle ---> leviää nopeammin. Lisäksi nuo LG:n pesukoneet on melkosesti halvempia kun muiden merkkien vastaavat... ja LG:llä tuntuu olevat noita hifistelyitä vielä lisänä... epäilyttää vaan miten laadukasta palikkaa siihen hintaan on sinne sisään saatu.
   
 20. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Joo ihan asiaahan sää puhut. En oo tarkemmin tutkinut asiaa, mutta kyllähän tuommoiset ylimääräiset kikkareet on aina huono juttu jos kerran kaikissa pesukoneissa on jotai älyominaisuuksia. Itsellä ollut töllöjen suhteen tosiaan hyviä kokemuksia, vanhin LGn töllö on vieläkin porukoilla käytössä ja sekin taitaa olla 10v vanha kohta. Kolmas LGn töllö menossa itsellä ja yhdessäkään ei ole ollut mitään vikaa ikinä. En oo ite kuullut tuosta konkkajutusta. Onhan se tietty mahdollista että pesukoneet on pommeja, mutta en itse mene tuomitsemaan ennenkuin on omakohtaista kokemusta asiasta.
   
 21. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Itse ostin 2008 Candyn halpispyykkärin, päältä täytettävän sellaisen. Olisko ollut 400€ pintaan. Kertaakaan ei ole varmaan ollut vaaterissa, mutta hyvin on hakannut menemään nyt 10 vuotta. Kalliimmista vehkeistä ei ole kokemusta yhtä pitkältä ajalta. Kai se noiden kanssa on vähän niin, että kesto on vähän tuuripeliäkin. Joku parin tonnin Mièle varmaan kestää, kukkaro ei.
   
 22. DroiAn

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2010
  Viestejä:
  1 431
  Hintaisekseen ihan hyvä kone. Mulla oli 2 vuotta tuo linkkaamasi halvempi malli. Toimi ongelmitta. Ainoa miinus mitä keksin on pitkähkökestoiset pesuohjelmat.

  Tilalle ostin myös Whirlpoolin, mallia TDLR60110. Sitä voin kyllä 350€ hintaluokassa suositella.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2018
 23. Stormtrooper

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  788
  Itseasiassa Gigantissa kun kävin, niin tuo oli toisena vaihtoehtona, minkä meinasin ostaa.
   
 24. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Itellä edelleen käytössä Zanussin 20v halvin pystymalli 990mk tms. ja hyvin pesee vieläkin :D
   
 25. Lyyriä

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Viestejä:
  12
 26. Kaiutin79

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2002
  Viestejä:
  498

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti