Pesukonetta ostamassa, mikä hyvä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja JmJ, 21.12.2004.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jounika

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  4 743
  Ja 800 ja 1400 kierroksen linkouksen välillä ero pyykin kosteudessa on todella suuri. Täytyy varmaan punnita pyykin paino eri linkouksien jälkeen viikonloppuna.
   
 2. misaka

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2013
  Viestejä:
  161
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. erikäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  50
  Laitappa sit kokemuksia kun niitä kertyy. Paljonhan tuollainen kuluttaa sähköä? Jos ajatellaan että pyykkiä tulisi 4-5 koneellista viikossa, aina öisin pesisi ja kuivaisi. Onko mitenkään järkevää?
   
 5. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  980
  Mielen joihinkin kalliimpiin malleihin on gigantista saatavissa vielä tämän kuun ajan 10v takuu https://www.gigantti.fi/cms/20160711_151555/miele-10v-takuu/

  Kuinka tuo takuu pitäisi rahallisesti arvottaa? 10v on normaalin pesukoneen elinkaari, mutta kannattaako ostaa nimenomaan nyt, vaikka ei olisi tarjousta? Kannattaako mieluummin odotella jos tulee tarjoushinta 15-20% jossain vaiheessa, kun takuutarjous on jo päättynyt?
   
 6. Puha Jarhiala

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2015
  Viestejä:
  258
  Mun Miele pesukone ja kuivuri täytti jo 26v. Toimii yhtä hyvin kuin uutena. Tosin uusin poistopumpun n. 5v. sitten, maksoi jotain 250,-. Eli halpispesukoneen hinnan. Linko 1600rpm. Maksoi aikanaan hunajaa, mutta on ollut hyvä ostos. Tiedä sitten miten uudemmat ovat kestäneet? Voisin suositella!
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2017
 7. mamma71

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  19
  Nää on oikeasti makuasioita, mistä kukin tykkää. Kuten on tullut jo selväksi, en itse hehkuta tuota omaa Mieleä mitenkään suunnattomasti. Kone muiden joukossa. Ainoa todella positiivinen asia on se, että tuo pysyy paikoillaan, mitä aikaisempi LG ei tehnyt :)

  Tytär osti tuossa reilu vuosi sitten uuden pesukoneen ja oli aivan tuskanhiki otsalla, että minkä hän ostaa, kun ei ymmärrä näistä mitään. No minä annoin neuvon, että tsekkaa budjetti ja rupea siinä hintaluokassa etsimään sopivaa. Lähinnä tärkeintä on se, että kone ominaisuuksiltaan ja pesuohjelmiltaan täyttää sun tarpeet. Jos käytät vaan yhtä-kahta ohjelmaa, ei kannata maksaa masiinasta, joka tekee kaikkea mahdollista sille pyykille. Ja huomasin itse, että äkkiä napsahti sata euroa lisää hintaa, jos koneessa oli jotain pimpelipompelia, eli jos et sellasta tarvii, ei siitä kannata maksaa. Eniten merkkaa siis ohjelmat ja veden määrä, sen olen itse huomannut.

  Ja vielä kyssäri teille kaikille; ketkä on lisänneet takuuajan jälkeen tuota veden määrää pesukoneeseen? Toimiiko kone kuten ennenkin. Löysin nimittäin tuubista videoita, joissa pystyi yhtä ruuvia vääntämällä lisäämään koneen ottaman veden määrää. Se ruuvi on peitetty jollain tahnalla, mutta oli kaikissa noissa pesukoneissa lähes samassa (ja helpossa) paikassa. Tuo "ominaisuus" kiinnostaisi kyllä takuuajan jälkeen rustailla omaan koneeseen :)
   
 8. pmatil2

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2008
  Viestejä:
  560
  Mitä se veden määrän lisäys muka auttaa? Vaatteet pyörii isommassa vesimäärässä? Ne pinnakorkeudet on ihan syystä säädetty tiettyyn kohtaan enkä lähtisi itse niitä säätämään.
   
 9. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  Meillä oli jo ensimmäisen lapsen kanssa 2 koneellista päivässä. Toinen koneellinen omia ja lapsen vaatteita 30/40 ja toinen harsoja/liinoja/lakanoita yms 60. Ainakin kaikki meidän lapset ovat pienenä puklanneet ja kuolanneet ihan naurettavia määriä ja joka päivä menee yksi yöpuku ja 3 bodya ja n kuolalappua. Vaatteet siis haisee päivän jälkeen laatalta, niin ei niitä vain kuivattamalla voi uusiokäyttää.
   
 10. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  Mielessä on olemassa nappi joka lisää vesimäärää. En tosin tiedä mitä se käytännössä tekee. Suomessa on ainakin ihan turhaa pihistellä viimeiseen asti vedenkäytössä ja kuluttaa turhaan vaatteita hinkkaamalla niitä sitten sen sijaan helvetin kauan.
   
 11. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
 12. pmatil2

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2008
  Viestejä:
  560
  Kuten edellinen postaaja sanoikin niin "vedenlisäyspainike" tekee sen että kone huuhtelee useamman kerran, ei sinne rumpuun sen enempää vettä tule jos katsoo pinnakorkeutta.

  Asiaa voisi verrata siihen että huuhtoo vaatetta ämpärissä, joka on puolillaan vettä tai täynnä vettä. Huuhtoutuuhan se hieman paremmin, mutta enemmän hyötyä on jos kaataa veden pois kokonaan ja lisää uutta. Täydestä ämpäristä taas loiskuu vettä ylitse, kuten myös sieltä rummusta jos säätää ihan päin seiniä ne anturit. Ei mitenkään henkilökohtaisesti sinulle tämä viimeisin vaan yleisesti asiaan.
   
 13. bluedrool

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  848
  Tämä ei ihan välttämättä pidä paikkaansa, ainakaan kaikkien koneiden kohdalla. Itselläni on Miele 5873 ja sen käyttöohjeessa sanotaan "Vesi plus"-napista näin:

  "Vesi Plus Voit lisätä käytettävän veden määrää pesuohjelmissa. Voit valita kolmesta erilaisesta toimintatavasta:

  Vesi + (vakioasetus) Kone käyttää enemmän vettä pesu- ja huuhteluvaiheessa.

  Ylimääräinen huuht. Kone lisää ohjelmaan ylimääräisen huuhtelun.

  Vesi+ ja ylim. huuht. Kone käyttää enemmän vettä pesuvaiheessa ja lisää ohjelmaan ylimääräisen huuhtelun"

  https://www.miele.fi/pmedia/ZGA/TX2070/9495300-000-01_9495300-01.pdf
   
 14. intelli

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2013
  Viestejä:
  39
  Kuivaavan pyykkikoneen hankinta on edessä ja alan kallistumaan https://www.verkkokauppa.com/fi/product/20877/gnvmx/Bosch-WVG30441SN-Serie-6-kuivaava-pyykinpesukone 750€:n Boschiin. On vissiin kaikin puolin toimiva ja todella hiljainen. Lämpöpumpputekniikalla oleva AEG (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/38187/hhhvx/AEG-L99697HWD-kuivaava-pesukone-valkoinen) olisi ehkä parempi, mutta hintaa on 1200€. Olisiko murolaisilla tuoreita kokemuksia kuivaavista pesukoneista; nimenomaan kuivaustoiminnon kesto ja laatu kiinnostaa. Pitääkö olla se lämpöpumpputekniikka, jotta kuivaus todellakin toimisi?
   
 15. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Meillä se aikaisempi malli. En tiedä vaihtuiko muu kuin luukun väri :)
  Edellinen kone ei ollut kuivaava niin vaikea sanoa enempiä kuivauksen laadusta verrattuna muihin. Kompura pitää kyllä selvää ääntä, en tiedä olisiko normaali vedellä jäähdyttävä kone hiljaisempi. Lämpöpumpulla tulee mahdollisesti hieman rahallista säästöä riippuen paljonko vedestä maksaa, kuivaustulokseen kait hirveästi vaikuta.

  Tästä tulikin mieleeni, että pitäisikin soitella huoltoon. Viimeisin korjausyritys jäi yritykseksi ja lupasivat selvittää :D
  Koneen nukkasuodattimen kasetti ei siis tule kunnolla ulos, pari kertaa huoltomies on käynyt koittamassa. Ei juurikaan haittaa käyttöä, mutta tonnin pesukoneessa en kehuisi laadunvarmistusta...
   
 16. intelli

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2013
  Viestejä:
  39
  Kiitos vastauksesta! Tarkoitat siis tuota AEG konetta? En selvästikään ole kovin hyvin näihin perehtynyt, kun luulin, että lämpöpumppu vaikuttaa nimenomaan kuivatustulokseen :) Jos ja kun näin ei ole, niin hiljainen Bosch on nyt ykkösvaihtoehto. Ainakin Boschin uudemmat astianpesukone ja jääkaappi ovat olleet erinomaisia, toimivuuden ja hiljaisuuden osalta.

  Edit: Itseasiassa löytyi vielä parempi ratkaisu kuivatukseen: "Bosch AirCondensation-tekniikka: kuivattaa pyykin ilman vedenkulutusta." Vedenkulutuslukemat tälle ja vettä käyttävälle tekniikalle:
  Pesu ja kuivaus: 11400 l/vuosi -vs- 23600 l/vuosi. Molemmat siis Boschin kuivaavia koneita. Verkkokaupan hinnat 989,90€ vs 749,90€.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
 17. raippareino

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2011
  Viestejä:
  33
  Moro. Pari sivua sitten pistin juurikin tuosta AEG:n koneesta seuraavaa:


  Ostin kyseisen AEG:n koneen joulun tienoilla ja olen niin tyytyväinen, että oksat pois.
  Kone pesee erinomaisesti ja vaikka sen iso ohjelma kuivatuksen kera onkin pikkaisen pitkäkestoinen, niin sen ajastustoiminto on loistava: aamulla ajastan koneen niin, että duunista saapuessani ohjelma on valmis.
  3h/3kg toimii ihan ok, vaikka joskus pitääkin pistää paksut tekstiilit kuivumaan vielä puoleksi tunniksi tuon jälkeen.
  Laadusta ei sen enempää oikein osaa sanoa, koska vain puoli vuotta vanha laite ja muutoinkin viimevuotinen malli. Mutta uskoakseni tuo AEG on kohtuu kovalaatuinen ja onhan niissä se valmistajan takuu motille 10v. Laite on erittäin hiljainen ja jos mulla olisi isompi kämppä ja makkari olisi edes kahden oven takana tuosta pesukoneesta, niin helposti voisi konetta pitää yölläkin päällä.
  Villaohjelma on erittäin jees ja höyryohjelmakin toimii, vaikkei se korvaakkaan kunnon pesua ja silitystä niin se suoristaa aika paljon ryppyjä ja raikastaa vaatteet.
  Kaiken kaikkiaan en usko, että voisin olla toisesta saman hintaluokan vehkeestä näin tyytyväinen.
  Tilansäästön takia tuo kuivaava kone oli mulle ihan pakollinen, enkä voi oikein vertailla kokemuksia pesutornin ja tuon välillä.
  Jos tulee jotain kysyttävää vielä, niin pistä tähän ketjuun ihmeessä ja pyrin vastailemaan asap.
   
 18. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Meilläkin nyt vuoden päivät ollu lapsiperheen käytössä tuo AEG:n lämpöpumppuversion vanhempi malli (käytännössä sama, mutta erinäköinen luukku).
  Ei vieläkään löydy moitittavaa. Lasten tekstiilien kanssa osaa arvostaa sitä, että voi säätää useamman lisähuuhtelun.
  Kuvaavista koneista tai kuivausrummuista ei aiempaa kokemusta, mutta tämän koneen kuivaustulokseen ollaan oltu tyytyväisiä.
   
 19. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 288
  Säästö vedenkulutuksessa on tehty sähkönkulutuksen kustannuksella, ja kannattaa laskea kumpi tuleekaan halvemmaksi, vai pitäisikö miettiä esim. lämpöpumppua joka säästää molempia. Boschissa on nimittäin havaittavissa "pieni" kasvu sähkönkulutuksessa, kun valitaan pesun lisäksi kuivaus:
  • Energiankulutus (pesu ja kuivaus täydellä koneella) (kWh) 4,76 kWh
  • Energiankulutus (pelkkä pesu) (kWh) 0,70 kWh
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
 20. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154

  Juu AEG meillä. Tykkään kyllä enemmän kuivaavasta pesukoneesta kuin tornista. Kyllähän tuo kai hitaampaa on, mutta ihan sama vaikka päivä siinä meneekin. Laittaa aamulla pyörimään ja töiden jälkeen (vaimo) voi viikata pyykit kaappiin. Mielestäni näppärämpää kuin nostella pyykkejä välissä koneesta toiseen, toki joku toinen tahtoo pestä ja kuivata viisi koneellista päivässä tms. ;)

  Jos pelkästään energian hinnalla valintoja tekee, niin eipä sillä perusteella kannata hirveästi kalliimpaa ottaa jos pesumäärät eivät ole valtavia. Tuo 10000 litran ero 200 pesulla on joku 50€ kunnallisessa verkossa, joten 250€ ero ostohinnassa kuittautuu noin 1000. pesun jälkeen :)

  Ja kannattaa huomata että luvut on yleensä täydelle koneelle. Muutos 4kg --> 5kg kuivausmäärässä tarkoittaa kuitenkin 25% suurempaa vuosittaista kokonaiskulutusta vaikka käytännössä käytetty energia/pyykkikilo olisikin sama...
   
 21. intelli

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2013
  Viestejä:
  39
  Kiitokset tiedoista! Taidetaan valita:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/38187/hhhvx/AEG-L99697HWD-kuivaava-pesukone-valkoinen (1200€)

  Gigantissa olisi vanhempi malli https://www.gigantti.fi/product/kod...eet/L99695HWD/aeg-kuivaava-pesukone-l99695hwd (satasen halvempi), mutta siinä ei ilmeisesti ole "3h/3kg nonstop pesu ja kuivaus" ohjelmaa ja se on aavistuksen äänekkäämpi pesussa/linkouksessa: 51 dB / 77 dB vs 49dB / 75 dB.
  PornReindeer ja raippareino, miten teillä on toiminut tämän AEG:n nukkasihti; kerääntyykö tavara siististi (vain) siihen ja onko tyhjennys miten helppoa?
  Onko murolaisilla millaisia kokemuksia verkkokauppacomin pyykkikoneiden toimitus- ja asennuspalvelusta? On se ainakin kalliimpi kuin Gigantilla :)
   
 22. zorb_

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  68
  Tämän kanssa maksoi mielelään palvelusta, kun tuo kone painaa todella paljon (pysyy myös hyvin paikallaan). Kyllä siinä pojilla pari kirosanaa irtosi, kun tuota kampesivat kylpyhuoneeseen. Meillä maksoi vuosi sitten vanhempi malli gigantista tuotuna ja asennettuna noin 1000 €.

  Siistiä hommaa tuo nukkasäiliön tyhjennys omasta mielestä. Kädellä vain pyyhkäisee verkkoa vasten olevat nukat omaan käteen ja heittää roskiin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2017
 23. mies vai masiina

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2011
  Viestejä:
  116
  Sanokaapas valaistuneemmat onko mitään järkeä maksaa tuosta AEG lämpöpumppuisesta 1200€ jos vaihtoehtona on LG:n 600€ (esim LG FH4U2TDH1N ) jos pesee max 3 kertaa viikossa, luultavasti kaksi kertaa. Kerrostalossa asun ja kiinteä vesimaksu.

  Pesutulos ja pituus?
  Lämpöpumpun autuus?

  Näenkö ainoastaan erot "säästön" muodossa energiassa joskus yli 10v päästä?

  AEG

  • Energiankulutus 218 kWh/vuosi
  • Vedenkulutus 13800 l/vuosi

  LG
  • Energiankulutus, pesu: 304 kWh/vuosi
  • Energiankulutus, kuivaus: 1088 kWh/vuosi
  • Vedenkulutus, pesu: 13000 l/vuosi
  • Vedenkulutus, kuivaus: 17800 l/vuosi


  Tuo AEG:n "Energialuokka A+++ -40%" taitaa olla hyvä suuntaus pesukoneissa yleisesti mutta ei mikään todellinen tekijä yksittäiselle kuluttajalle ellei nyt sitten ole vihreiden puolueessa
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2017
 24. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  150 pesua vuoteen tarkoittaa noin 100kWh eroa, eli noin 10€ jos sähköln hinnaksi arvotaan 10c/kWh. 60 vuodessa maksaa siis hintaeron takaisin :)

  Toki jos veden laskee mukaan niin siitä tulee joku 5000l eli joku 25€ vuoteen lisää...

  Kuten aikaisemmin sanoinkin, rahallisesti vaikea perustella :)
   
 25. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Täällä ollut nyt noin kuukauden käytössä tuo kyseinen LG:n kone. Aiempi pesukone oli 10 vuotta vanha päältä täytettävä Candy, ja siihen verrattuna tämä nyt on tietenkin aivan omaa luokkaansa.

  Ollaan oltu koneeseen tyytyväisiä, käyttöä 1-2 päivänä viikossa, yht. 2-3 koneellista. Ainoa valittamisen aihe on tuossa kellossa, joka ei aina osu edea lähelle oikeaa. Voi siis pesu+kuivaus -ohjelmalla kertoa, että 3 h menee aikaa, mutta todellisuudessa aikaa kului lopulta 5 h. Toki tuohon varmasti auttaa se, että noudattaa valmistajan suosituksia täyttömäärissä.
  Tarpeeksi hiljainen käytössä eli ei häiritse esim. illalla lainkaan.
  Voin hyvin suositella, joskin kokemus on vielä lyhyt.
   
 26. intelli

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2013
  Viestejä:
  39
  Millaisia kokemuksia on koneesta kertynyt? Kuinka hiljainen ja kuinka hyvin/tehokkaasti kuivaus toimii?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti