Perussuomalaiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tiedonlouhija, 08.10.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  Saada työtä tekeviä mamuja. Espanja/Indonesia/Thaimaa tai mistä keksiikään julkiselle puolelle niin, että työllisyysaste ei laske tai työttömyysaste kasva. Julkisella puolella ei koskaan tehdä tuottavaa työtä, joten on parempi saada ne kahdesta lähteestä:

  - Nykyisistä työttömistä
  - Ulkomailta

  Huonoin vaihtoehto on ottaa uudelleenkoulutuksella tai koulutuspaikkoja lisäämällä yksityiselle sektorille suuntautuvasta väestöstä.

  Toki kaunis ajatus on, että Espanjasta tullaan yksityiselle sektorille ja suomalainen menee julkiselle puolelle. Olen kuitenkin realisti.
   
 2. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 084
  Suomessahan on paremmat palkat ja pidemmät lomat julkisella en tajua miksi suomslainen haluaisi yksityiselle. Ne yksityisen alan yritykset siirtyvät muualle, jotka pystyvät. Käytännössä kaikki tuotanto siis. Suomessa ei makseta esim, it-alalla kilpailukykyisiä palkkoja elinkustannuksiin nähden. Työntekijätkin hamuavat ulkomaille.

  Sinänsä tarvehankintana tulevat espanjalaiset sairssnhoitajat olisivat ihan ok, mutta mikä puolue tällaista ajaa? Tänne otetaan vain muslimeita muslimimaista ja leikitään heidän kanssaan julkisilla varoilla. Se vain pahentaa tilannetta.
   
 3. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  Pyysitkin ratkaisuehdotusta, et arvointia nykytilasta :)

  Oulussa on enemmän IT-alalla työntekijöitä kuin Nokian kulta-aikaan. Taitaa olla kovempi pula tekijöistäkin ja huippujen palkat ihan kelvolliset. Enemmänhän tässä on ollut viimeaikoina uutisia esimerkiksi pelialalta, miten isot firmat ulkomailta tulleet Helsinkiin, kuin lähteneet sieltä pois ulkomaille.
   
 4. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 216
  Huhtasaaren olisi tuossa pitänyt vastata että työperäisistä maahanmuuttajista. Ainut järkevä ratkaisuhan se on.

  Jokainen joka omaa edes hieman järkeä päässään, on todennut tässä vaiheessa että somalit, irakilaiset ja afgaanit ei sitä tule täällä tekemään, sen sijaan nämä ryhmät vaan huonontavat huoltosuhdetta.

  Se että Suomesta tehtäisiin houkutteleva työkohde esim. aasialaisille naisille on ratkaisu tähän ongelmaan.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2019
  rane58 tykkää tästä.
 5. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625
  Afganistanilaiset taitavat kyllä olla aasialaisia.
   
 6. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  Aivan kuten sinullekin tulee eurooppalaisista ensimmäisenä mieleen ryssät.
   
  Kala-Kalle tykkää tästä.
 7. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  937
  Ei se mene noinkaan. Suomen tulonjakausjärjestelmässä noin alle 3000e/kk palkkaa saavat (ja työttömät) ovat järjestelmän nettosaajia. Ja yli 3000e/kk absaitsevat nettomaksajia. Jokainen matalapalkka-alalle tuotu aasialainen HUONONTAA huoltosuhdetta (lisää nettosaajia).

  Aino kestävä malli on saada nuo meidän omat 400 000 työtöntä töihin. Ja ainoa merkittävä keino siinä on saada työpaikkoja joiden työehdot ovat järjelliset. Työpaikkojen syntyyn taas vaikuttaa lähinnä yrittämisen kannustimet. Ehdotan: Poistetaan kaikki yritystuet (noin kaksi miljardia säästöä). Lasketaan yritysvero nollaan ( noin kaksi miljardia kuluja). Alkaa yrittäjyyttä löytymään maasta, eikä maksa mitään yhteiskunnalle.
   
 8. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  670

  Kyllä nyt on hädänalaisia väärin autettu.
  " Syyttäjä on luopunut vakavista syytteistä, joihin kuuluivat törkeä kirjanpitorikos ja kolme rahankeräysrikosta.

  Syyttäjänviraston mukaan ei ole ollut viitteitä siitä, että yhdistyksen varoja olisi käytetty muuhun kuin yhdistyksen tarkoituksen mukaiseen toimintaan.

  Koponen kertoo olevansa tyytyväinen syyttämättäjättämispäätökseen.
  – Nyt viimeistään on tullut täysin kiistattomasti todistettua, ettei Brother Christmas ry:n keräyksillä saaduista varoista ole kulkeutunut euroakaan muualle kuin hädänalaisten auttamiseen "
   
  rane58 tykkää tästä.
 9. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 375
  Suoria tukia eli siis maksetaan rahaa verotuloista ei ole kuin joku 1.3 miljardia,muu "tuki" on veroetuja yms jotka tarkoittaa sitä ettei yritykset maksa niitä yritysveroja.Et taida olla yrittäjä kun et tota tiennyt.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Yritystuki
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2019
  1001001 tykkää tästä.
 10. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  937
  Oletko ajatellut että on olemassa myös yrittäjiä jotka eivät saa tukia?.

  Antamasi lähteen ensimmäinen virke "Yrityksille jaettavan tuen kokonaismäärä riippuu laskutavasta[5]. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi tukien määräksi noin 4 miljardia euroa vuonna 2017 – mutta tähän summaan ei lasketa mukaan maa-, metsä- ja kalatalouteen maksettavia noin miljardin euron tukia, joiden jakamisesta vastaa maa- ja metsätalousministeriö[5]. "

  Eli pysyn kannassani. Jos yritystuet poistetaan, voidaan poistaa yritysvero. Ja kustannusvaikutus veronmaksajalle on +/- 0. Erikoinen järjestely.
   
 11. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  "Vuonna 2017 yhteisöveron määrä oli 6,127 miljardia euroa."

  Sulla vielä vähän petrattavaa, jotta jaksaisi lukea laskelmiasi vakavasti.
   
 12. rane58

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  362
  Kansalaisvelvollisuus, jota äänestäminen mielestäni on. :think:
  -Suoritettu....! :cool:
   
  1001001 ja electron06 tykkäävät tästä.
 13. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  itse kävin kanssa juuri äänestämässä suomen takaisin.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006058189.html

  Ilo huomata uutisen kommenteistakin, miten mestarin sanoma alkaa hiljalleen realisoitua kansalle. Ei mitään kiihkoilua, vihaa tai öyhötystä vaan realistista järkipolitiikkaa.

  Tai voihan se olla että persubotit ja hommahopot suoltavat spämmiä jokaisen kommenttiosion täyteen, mutta en oikein usko siihen.
   
  rane58 ja electron06 tykkäävät tästä.
 14. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Kansalaisoikeus.Kansalaisvelvollisuuksia on armeijan käyminen ja läpi elämän kestävä ryssäviha.;)
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019
  rane58 tykkää tästä.
 15. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 587
  Ei ihan noinkaan, tai en ihan varma mitä tarkoitat yritysverolla.
  Verotuilla ainakin välillä tarkoitetaan hyvinkin monenlaista, yksinkertaisimillaan madallettuja ALV kantoja, tai kokonaan ALV vapaata, ALV taustasta johtuen en kaikkea pitäisi yritys tukena tai haitallisena.

  Verotuet mihin jotkin haluaa kovasti puuttua on sellaisia kun on keksitty uusia kulutusveroja / haittaveroja , jotta ne ei olisi "yritysveroja" on keksitty sitten eriliasia kompensointi menetelmiä, jotka siis välillä lasketaan yritystuiksi. Vaikka summa vaikutus olisi kovempiverotus, niin se on aikaa myöten puheissa kääntynyt yritystueksi. Jälkimmäisstä on joissain tapauksissa kyse kun jotkut poliittiset tahot ynnäillee että yritysten joitain päästöjä tuetaan verovaroin.

  En heti keksinyt tukia jotka yrityksen tuloverotukseen vaikuttaisi, jos meinaat kotitalousvähennystä, se on toki yriytstuki, mutta se vaikuttaa se yksityisen verotukseen. Ja ennen sen karsimista kannattaa miettiä mikä sen idea on ollut.
   
 16. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 587
  Ilmeisesti on lukenut jotain, mutta ei kokonaan.
  Yhteisoveroissa on aina vähän se ongelma että puhutaan yhdestä osasta, eikä kokonaisuudesta. Jos yhteisöjen tulovero poistetaan johtaa se siihen että firmat sun muut hilloo rahoja, jolloin valtio menettää myös mm osinkoverotuloja, jos lainaamasi kirjoittaja on ajatellut (tai no hänen lähde) että mm. osinkoverotusta kiristetään rajusti, niin sen touteutuminen voi olla haaste ja verotus jokatapauksessa siirtyy myöhemmälle. Toisaalta myös rahaa ei tulee uudelleen sijoitettavaksi.
   
 17. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  937
  Täällähän majailee oikein kommunistien kööri. Ei yritysveron poisto (joka kustannettaisiin yritystukien poistolla) kelpaa? Ei ainakaan niille jotka elävät noilla tuilla.

  Yritysvero on yrityksellä puhdas kuluerä, ihan siinä missä vuokrat, palkat tai atk-kulut. Mitä enemmän firmalle jää rahaa sitä enemmän se jakaa sitä omistajilleen, palkkaa henkilöstöä ja investoi.

  En pysty edes etäisesti käsittämään miksi yritysveron poisto johtaisi rahan kierron hiljenemiseen. Eihän rahavuoren kasvattaminen kahvihuoneen kaapissa ketään kiinnosta. Se rahalla saatava hyvä on kaikkien tavoite, ja siksi raha lähtee aina kiertoon. Mikä myös rahan ainoa tarkoitus on (jos on vähän tutustunut taloustieteeseen niin tajuaa kuinka raha on itsessään täysin arvoton vaihdon väline, eikä mitään muuta).

  Enkä käsitä miksi kustannusneutraali muutos (yritystukien poistolla rahoitettu yritysveron poisto) vaatisi osinkoverotuksen nostamista? Ei tietenkään vaikuttaisi mitään osinkoverotukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019
 18. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Tutkimus: Vihapuheesta tuomitut poliitikot loivat itselleen marttyyrin roolin – tuomioita pidetty poliittisesti virittyneinä  Ehdottomasti epäkelpo poliitikoksi mikäli on vihapuheesta tuomittu. Tuo on kieltämättä tosin huvittavaa että nämä rikolliset luovat itselleen marttyyrin viitan. Tuohon siis sisältyy myös teeskentelyt siitä että pyrkivät näyttäytymään uhreina tai sankareina. Se jos mikä on melko naurettavaa, eikä vain?

  Todellakin pitäisi tulla poliittisia jälkiseuraamuksia mikäli päättävässä tahossa oleva syyllistyy vihapuheeseen.
   
 19. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 752
  Kuka keksi vihapuheen. He jotka eivät hyväksyneet eriävään mielipidettä maahanmuuttajista. Moni asia jossa olet erimieltä on vihapuhetta.
   
  Ilkko2 ja rane58 tykkäävät tästä.
 20. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Aika huolestuttavalla tiellä olemme demokratian kannalta, jos vallassa olevat saavat päättää mikä on vihapuhetta ja tukkia opposition suut. Kestämätön tilanne demokratian kannalta. Erikoista, että tälläisellä palstalla löytyy Orwelliläisen yhteiskunnan suuria ihailijoita.:eek:
   
  Ilkko2, rane58, rodder ja 1 muu tykkäävät tästä.
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 504
  Outoa on se että nk vihapuhe toimii vain yhteen suuntaan.
   
  rane58 tykkää tästä.
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 587
  Olisko se kommari jossain muualla ?
  Mitä tarkoitat yritysverolla, sen selvittäminen itselle ja sen jälkeen avaaminen muillekkin voisi auttaa ymmärtämään.
  Sen jälkeen kertoa mitä ns. yritystukia olet poistamassa.
  Jos taasen viittaisit siihen mitä lainasit, niin kommenttisi ihan asian vierestä ja ei tosiaankaan selvinnut miten sen julkisen puolen tuloaukon paikkaat.
  Nyt kirjoitat aika erikoisia.
  En ihan juttujasti tajua, mutta jos mietitään sitä että firmat eivät maksaisi tuloksestaan veroja, ja firmat voisivat niitä hillota ilman veroseuraukmuksia, niin se nostaisi kynnystä jakaa osinkona viivästyttäisi niiden tuottojen verotusta.
   
  1001001 tykkää tästä.
 23. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 886
  Sen enempää perehtymättä, mistä höpistään, niin hyppään tähän sekaan ja totean, että tämäkin päätelmä on viety äärimmäisyyksiin. Sellaisiin firmoihin on vaikea saada sijoituksia, mistä ei saa tuottoa. Viimekädessä omistajat haluavat firman tuottavan jotain hyötyä heille. Tämä taas onnistuu lähinnä ottamalla varat pihalle ja jakamalla omistajille. Toisaalta firman osakkeet voidaan myös myydä, jolloin puolestaan maksetaan veroa mahdollisesti saadusta voitosta.

  Rahan hilloaminen taas ei kannata, siitä ei hyödy kukaan. Joten jotain etua sillä pyritään aina saavuttamaan. Siinä taas on kahdenlaista etua - ne voidaan joko jakaa omistajille tai pistää poikimaan lisää rahaa, jotka viimekädessä ennen pitkää menee omistajille. Jälkimmäisessäkään skenaariossa raha ei tällöinkään pysy tuottamattomana, vaan sitä käytetään palveluiden ja/tai tuotteiden ostamiseen sekä palkkaamiseen. Raha siis jatkuvasti hyödyttää taloutta ja jossain vaiheessa pakostakin tuottaa verottajalle rahaa.
   
  ie1 tykkää tästä.
 24. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
 25. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  670
  Tuossa juttua Outokummusta ja vähän Kiinastakin.

  " Kiinan-kilpailun lisäksi Outokumpua huolettaa suomalainen sääntely. Vaaleissakin keskustellaan yritystukien poistosta ja yhdeksi tueksi usein nimetään paljon energiaa käyttävän teollisuuden kuten teräs- ja metsäteollisuuden energiaveron palautus.


  Outokumpu on laskenut, että yhtiön kustannukset nousisivat 18 miljoonaa euroa, jos palautus poistettaisiin Suomessa.

  ”Sen verran minun pitäisi siis vähentää kustannuksia. Voimme tehdä sen esimerkiksi vähentämällä työvoimaa. Mutta mikä on edullisempaa: hoitaa työttömyyttä vai se, että yhtiö on kannattava ja investoi kuten me”, Baan sanoo. "

  https://www.talouselama.fi/uutiset/...gtwGh7m04tteyvAM95RPSNQFEv_LfrILdSBTN1gBGSp4Q
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti