Perussuomalaiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tiedonlouhija, 08.10.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 687
  Sanoinkin että se on erikoista, en että niin ei saisi tehdä. Taidetaan saada mennä aika kauas historiaan että vastaavaa löytyy?
   
 2. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Sehän johtuu ihan persujen omasta sählingistä, että ministerit lähti käveleen :D Vähän erikoisia asioita on maailma pullollaan. Ei niiden kaikkien takia uusia vaaleja tarvita.
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Hallitukseen voidaan ottaa ministeriksi käytännössä kuka tahansa, mitään puoluekytkentöjä ei tarvita. Ja kyllähän noita ns. ammattiministereitä (ja kokonaisia virkamieshallituksiakin, joissa siis *kaikki* ministerit ovat puoluepolitiikan ulkopuolelta) löytyy ihan kivasti pitkin Suomen historiaa. Edellisen kerran Lipposen II hallituksesta ajalta 1999-2002 kun maa- ja metsätalousministerinä toimi ensin täysin riippumaton Kalevi Hemilä ja heti perään Raimo Tammilehto.
   
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Erikoista, mutta ei mitenkään ennenkuulumatonta. Ei ministereiden tarvitse olla puolueiden jäseniä, se on vain pinttynyt tapa, eikä se vaikuta juuri millään tavalla ministerintehtävien hoitoon.
   
 5. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Noniin, katsotaas miten kiukuttelu jatkuu tästä, kun tämäkin on osoitettu vääräksi :kahvi:
   
 6. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  No kirja on nyt julki, mitä uutta shokeeraavaa tuli ilmi? No ainakin se että Halla-aho oli jo hyvissä ajoin alkukesästä viimevuonna lupautunut salaisessa kokouksessa ehdokkaaksi haastamaan Soinin. Joten ne hänen puheensa ettei ole päättänyt onko ehdolla vai ei, olivat valehtelua.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2017
 7. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Siis oliko hallis junaillut salaa koko asian jo vuosi ennen? Jää sinisten muutama päivä ennen junailut kyllä kakkoseksi tuollaiselle kusetukselle :D
   
 8. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Mitä tässä nyt on Junailtu?^

  Jussia on puolueen sisällä pyydetty asettumaan ehdokkaaksi ja hän on tähän antanut suostumuksensa. Tukea ja kannatusta puolueen sisällä on ollut. Näin se kai käsittääkseni menee muissakin puolueissa noin niinku yleensä?

  Kyse ei siis ollut mistään salakanavien natsiorganisaatiosta, joka olisi juntannut ja kieroillut suuren johtajansa väkisin puoleen pj:ksi.
   
 9. tuntematon kirjoittelija

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  778
  Mun mielestä näitä natsisyyttöksiä pitäisi arvioida uudelleen, koska mistään ei ole löytynyt mitään, mikä todistaisi Halla-ahon olevan äärioikeistolainen ja nyt uuvattien lähdettyä omille teilleen se on vieläkin epätodennäköisempi asia.

  Tässä ns. salaliitossa on häärinyt sellaisia tyyppejä kuin Hakkarainen ja Kankaanniemi, eli juntteja.

  Uuvateista taas tiedetään, että Jussi Niinistö kuului 90-luvulla äärioikeistolaiseen yhdistykseen ja Terho julkaisi esseen uhanalaisesta valkoisesta rodusta 2007 kun suuri yleisö ei vielä ollut edes kunnolla tietoinen islamisaatiomiehen olemassaolosta. Soini taas kyseli huonompina aikoina puolueeseen sellaisiakin tyyppejä kuin Olavi Mäenpää.

  Soinin porukka tuoksahtaa paljon äärioikeistolaisemmalta kuin nykymuotoinen Persut ja Niinistöä pitää ihan ihmetellä, koska sen meriiteillä jotenkin pääsi puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi ilman, että siitä nousi äläkkää.

  Sipilälläkin on natsiyhteys, koska Magneettimediasta tuttu J. Kärkkäinen on sen bisneskamu, eikä siitäkään olla huudeltu, vaikka se on enemmän kuin Halla-ahon yhteydet.

  Syntyy ihan sellainen vaikutelma, että Halla-ahoa leimataan koko ajan natsiksi sen takia, että oikeat natsit saisivat olla rauhassa.
   
 10. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  Ei kai kukaan Halla-Ahoa ole natsiksi haukkunut.
   
 11. suppoT

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2007
  Viestejä:
  2 222
  Tein vähän koostetta siitä miten itse olen käsittänyt tämän persujen loikkaushomman kehittyneen.


  1. Persujen ministerityhmä (lue: Soini) teki päätöksiä kyselemättä eduskuntaryhmältä ja vaati silti eduskuntaryhmältä tukea kaikille päätöksille. Eduskuntaryhmässä syntyi turhautuneisuutta, kun asioita, joita oli äänestäjille luvattu ja joista saatiin äänestäjiltä äkäistä palautetta, ei saatukaan läpi. Kannatus laski samaan aikaan kuin lehmän häntä.

  2. Osa kansanedustajista alkoi houkutella Halla-ahoa puheenjohtajaksi, koska hän olisi ainoa joka voisi Soinin kisassa voittaa, ja jonka uskottiin ajavan luvattuja asioita. Halla-aho kertoikin jo vuoden 12/2016 lähtevänsä todennäköisesti ehdolle.

  3. Soini pelkää tappiota ja ilmoittaa 3/2017 ettei lähde ehdolle. Tuossa välissä on ehditty suunnitella Terhon nostaminen Soinin jatkajaksi, ja Terho onkin hyvin valmistautunut ilmoittamaan ehdokkuudestaan heti Soinin ilmoitusta seuraavana päivänä. Tämän jälkeen persujen ministerit toisensa perään ilmoittavat eennalta suunnitellusti kannattavansa Terhoa.

  4. Halla-ahon kannatus on Terhoa korkeampi kaikissa perussuomalaisten jäsenistölle tehdyissä gallupeissa, ja alkaa näyttää mahdolliselta, että Halla-aho voittaa. Halla-aho on myös antanut ymmärtää, että jos hän voittaa Soini ei jatkaisi ministerinä. Tämähän ei tietysti sovi jollekin, ja varasuunnitelma täytyy tehdä.

  5. Varasuunnitelman eduskuntaryhmän hajottamisesta kehittää pääasiassa Soini, mutta käytännön toimeenpano on annettu muille, kuten poliittisille avustajille. Jo ennen vaaleja aletaan puhua kuinka Halla-ahon johtamissa persuissa ei voitaisi jatkaa milloin mistäkin syystä. Varmistetaan myös se, että hallituskumppanit eivät tee Halla-ahon kanssa yhteistyötä. Persujen ministerit ovat saaneet paljon lokaa niskaansa, koska persujen vaaliohjelmaa ei ole toteutettu, ja he ovat katkeria saamastaan palautteesta. Halla-ahon pieni mutta äänekäs kannattajajoukko esitetään syylliseksi ja lisätään täten antipatiaa Halla-ahoa itseäänkin kohtaan. Kierrellen puhutaan kuinka ei huvita sille joukolle tehdä hommia, ja kylvetään siementä myöhemmälle ehdotukselle häipyä koko eduskuntaryhmästä. Kohta nämä henkilöt itsekin uskovat siihen ja jakavat tätä totuutena myös muille. Kun aika on, henkilöt uskovat tekevänsä vapaaehtoisesti päätöksen lähdöstä, vaikka käännytys on todellisuudessa tehty jo aikaa sitten. Moni siis puhuu ihan totta kun sanoo, ettei ennakkosuuunnitelmaa ollut, koska vain muutama (ehkä vain pari henkilöä Soinin lisäksi) tiesi loikkaussuunnitelmasta. He tosin olivat olleet tietämättään osa suunnitelmaa jo pidemmän aikaa.

  6. Varasuunnitelma A:han kuuluu, että Niinistö valitaan varapuheenjohtajaksi, jolloin hän voisi kutsua puoluehallituksen koolle kun Halla-aho on Brysselissä. Tuossa kokouksessa päätetään, että loikannut uusi vaihtoehto ryhmä olisi valittu perussuomalaisen puolueen viralliseksi eduskuntaryhmäksi ja halla-aholaiset olisi potkittu ulos ryhmästä. Vistbackahan puhui ohi suunsa ja kertoi tästä suunnitelmasta liian aikaisin, kun hallituksen kokoonpanon soinilaisuuden puute ei ollut vielä valjennut.

  7. Varasuunnitelmaan kuului myös sääntöuudistukset, jotka yritettiin viedä hiljaisuudessa läpi. Sääntömuutoksilla pyrittiin siihen, että kasvatetulla puoluehallituksella olisi enemmän valtaa ministerien valinnassa, jotta Halla-aho ei voisi päättää Soinin ministeriydestä. Mika Niikko ja Tom Packalen toivat tämän esille ja heitä ei siksi pyydetty mukaan sinisiin, koska kohun takia sääntömuutoksia ei hyväksytty puoluekokouksessa.

  7. Kun Halla-aho valittiin pj:ksi ja kukaan Soinin kätyri ei päässyt varapuheenjohtajaksi ja sääntömuutosesitys torjuttiin, pöyristyttiin siitä kun varasuunnitelma A:ta ei voidakaan toteuttaa. Tässä siis se syy sille, miksi sinisille koko puheenjohtajiston halla-aholaistuminen oli niin suuri järkytys. Persuja ei voinut enää kaapata, vaan oli pakko perustaa uusi puolue. Nämä henkilöt, jotka eivät varasuunnitelmasta olleet tietoisia, pöyristyivät vain mukana ja uskoivat itsekin pöyristyvänsä tuota. Minkään pienen halla-aholaisen vallankaappauspiirin sisällä ei ollut kuitenkaan mahdollista päättää varapuheenjohtajia, koska jäsenistö äänesti sen itsenäisesti. Siksi oli epärehellistä puhua kuinka epäviisaasti halla-aholaiset ottivat selkävoiton, vaikka politiikassa sellaisia ei kannata tehdä. He eivät sitä yrittäneetkään, vaan se tapahtui vain koska 1. kohta tällä listalla oli tapahtunut. Soini ja muukaan ministeriryhmä ei tajunnut, että se ihan persujen perusjäsenistö oli vihainen heille ja halusi näyttää sen. Ihmeellisessä harhassa kyllä elivät, kun kannatus oli puolittunut heidän aikanaan, mutta silti oletettiin että jäsenistö äänestäisi yhä heidät valtaan ja kaikki muu täytyy olla salaliittoa. Missä tahansa puolueessa johdon palli heiluisi. Soini ei tosin vieläkään tajua, että persuja ei äänestetty hänen persoonansa, vaan annettujen lupausten takia.

  8. Erkaantuvan ryhmän kokoaminen piti hoitaa salassa, koska jos asioista olisi keskusteltu avoimesti koko eduskuntaryhmän ja Halla-ahon kanssa, valheet olisivat tulleet esiin ja lähtijöitä ei olisi ollut niin montaa. Kike Elomaakin kertoi, että kun hän meni kokoukseen, hänellä ei ollut tietoa, että siellä valmisteltiin loikkausta. Se selvisi vasta paikan päällä, eikä siinä vaiheessa ollut enää helppoa lähteä ulos. Ennakkovalmistelut ihmisten käännyttämiseksi ja ryhmäpaine tilanteessa saivat kaikki jäämään mukaan, vaikka eivät ehkä olisi tulleet mukaan jos olisivat tienneet mihin joutua. Kuitenkin kun mukana ovat kaikki ministerit Soini mukaan lukien, kynnys olla ensimmäinen joka nousee ylös vastustaen, oli varmasti valtava. Lisäksi kun otetaan mukaan keksityt valheet natsitervehdyksistä, SVL:n mukanaolosta ja suunnitellusta sisulaisten vallankaappauksesta, niin moni teki hätiköidyn päätöksen, jota oli liian nolo myöhemmin enää perua. Melko selvää on, että esimerkiksi Elovaara ja Elo eivät olleet tietoisia etukäteen hommasta, kun kehtasivat selittää näitä keksittyjä juttuja televisiossa tietämättä, että heitä oli kusetettu. Siksi heidät todennäköisesti valittiinkin keulakuviksi, ja todelliset loikkauksen perustajat ovat pysyneet taka-alalla.

  Huomionarvoista on lisäksi se ketä ei pyydetty mukaan. Henkilöt, jotka olivat vastustaneet Soinin määräyksiä. Itsestään selvää oli tietysti maahanmuutto-ohjelman täytäntöönpanoa julkisesti vaatineet (Eerola, Hakkarainen, Huhtasaari, Immonen, Lehto, Mäkelä, Ronkainen, Savio ja Tavio), mutta mukaan ei pyydetty myöskään avioliittolain (Juvonen), hallintarekisterilain (Raatikainen, Packalen, Ruoho) ja sääntöuudistusten (Niikko, Packalen) suhteen Soinin kanssa eri mieltä olleita. Näiden lisäksi persuihin jäivät Kankaanniemi (joka kai kirjan mukaan kirjoittanut jonkin Halla-ahon ehdokkuutta tukevan blogin) ja Ville Vähämäki, jota oltiinkin mukaan houkuteltu. Viimeiseksi Leena Meri; olisiko jo pelkkä puheenjohtajavaaleihin osallistuminen ollut liian Terho-vastaista.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017
 12. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Aika hyvä analyysi tiivistettynä ja noin sen itsekin näen.

  Kohdan kuusi salainen puoluekaappaus oltaisiin myyty tyhmäksi oletetulle yleisölle varmaan sankaritekona kun ihmisarvon vastustajat, svl:t, sisulaiset ja muut natsit olisi siivottu vihdoin pois puolueesta, jolloin kaikki muut puolueet ja media olisivat hurranneet "hyvispersuille", eli Soinille etunenässä kun poistivat viimeinkin pahat natsit ja ääriliikkeet puolueesta sääntökieroilulla.

  Ois ollu kiva toisaalta nähdä mitä kannatukselle olisi tuossa tilanteessa käynyt.
   
 13. suppoT

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2007
  Viestejä:
  2 222
  Juuri siksi nuo jutut oli varmasti keksittykin, että niiden avulla voitaisiin houkutella puoluehallituksen jäseniä äänestämään Halla-ahoa vastaan. Asia olisi esitetty niin, että "oikea" jäsenistö ei ole Halla-ahoa äänestänyt, vaan vain joku ulkopuolelta tullut junttaporukka. Puoluehallitus olisi sitten toiminut todellisena puolueen äänenä jotta tuo vallankaappaus voidaan estää, ihan hyvää hyvyyttään tietysti vain. Soinillehan ei kannatusluvuilla taida olla enää hirveästi väliä, kunhan hallitus seisoo kauden loppuun asti.

  Se mikä minua eniten kiinnostaisi vielä tietää, on taustat sen ministeriruletin takana. Selväähän oli, että Soinin täytyi saada Terholle ministerin pesti, jotta hänelle saadaan ensinnäkin meriittejä puheenjohtajakilpaan. Tärkeämpi syy oli tietysti se, että jos Terho valitaan puheenjohtajaksi, niin hän ei veisi kenenkään muun ministeripaikkaa, jolloin kaikki ministerit oli helppo saada Terhon taakse kisassa. Mutta ensisijaisesti syynä oli se, että Terholla olisi ministeripesti loikkaustapauksessa, jonka avulla hänet olisi helpompi houkutella mukaan loikkaamaan.

  Mutta tuossa casessa on mielenkiintoisinta se, että sumpliko Soini jutun muiden puolueiden kanssa miten. Tiesivätkö Kesk ja Kok, että vaihtoehtona on tuo loikkaussuunnitelma, jonka takia persut antoivat kokoomukselle tärkeämmän oikeusministerin salkun ja Terholle otettiin tuollainen jämäsalkku vaihtokaupassa. Tällä olisi ennustettu eduskuntaryhmien koon tulevaa suhdetta. Selittäisi myös sitä miksi Keskusta ja Kokoomus suostuivat olemaan koskematta salkkujakoon, vaikka sinisillä on ministereissä yliedustus ryhmän kokoon nähden. Vai esitettiinkö asia muille puolueille siten, että nyt halutaan buffata Terhoa ja Lindströmin taakkaa pitää saada pienemmäksi. Muut puolueet näkivät ehkä tuossa lypsymahdollisuuden Soinin epätoivon haistaessaan, ja persuilta saatiin kynittyä tuo oikeusministerin salkku pois hintana siitä, että suostutaan salkkujen lisäykseen. Jokatapauksessa Soini jälleen heikensi puolueen vaikutusvaltaa omien henkilökohtaisten etujensa ajamiseksi.
   
 14. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  Persut sukelsi uusimmassa kannatusmittauksessa oikein huolella. Syitä lienee monia, mutta suurin taitaa olla tämä: Puolueen puheenjohtaja josta ei kuulu yhtään mitään. Timo Soinista voi olla monta mieltä, mutta kaikki varmasti myöntävät, että mies osasi mediapelin, eli komeili aina lehtien kansissa vaikka mitään ei oikeasti sanonutkaan. Nyt persujen näkyvyys on aika lähellä nollaa, kun johtaja on Brysselissä eikä hänestä kuulu yhtään mitään. Mikään videoblogi ei tavoita massoja ja lisää kannatusta. Sen katsovat vain ne ketkä muutenkin antaisivat äänensä.
  Myös vihreillä on samaa onglelmaa. Touko ei pahemmin ole ollut lööpeissä, muuten kuin juoruissa.
  [​IMG]
  https://yle.fi/uutiset/3-9911028
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2017
 15. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Fakenews, kuulikko! Kova on kyllä rommaus. Mielenkiintoista nähdä, jatkuuko trendi muissa gallupeissa.
   
 16. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Tuo vihreiden suuri kannatus on todella huolestuttavaa. Mutta hyvä että on tipahtanut.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2017
 17. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Jep, alkumylläkän jälkeen on ollut kyllä hiljaista ja jotenkin tuntuu että jussi ei ole tarttunut härkää sarvista vaan mennyt vaan virran mukana viettäen hiljaiseloa.
   
 18. MichaelMan

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2004
  Viestejä:
  498
  Miten sen nyt ottaa, esimerkiksi viime lauantaina Halla-Aho oli Huhtasaaren kanssa Lappeenrannassa kadulla yleisön tavattavissa. Ei nyt ihan hirveän paljon nöyremmin voi enää äänestäjiin suhtautua.

  Huhtasaari toki on myös paljon julkisuudessa presidentinvaalien vuoksi.

  Ja tietenkin tämän gallupin ansiosta sinänsä Halla-Aho pääsi nyt lehtien palstoille. :)

  Saattaa osa kannatuslaskusta selittyä ihan virhemarginaalillakin...
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2017
 19. tuntematon kirjoittelija

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  778
  Halla-aho on tullu Amppareita selatessa vastaan melkein joka päivä. Se ei heilu pellenä niin kuin Soini mutta ei se mitään hiljaiseloakaan vietä.
   
 20. K.Night

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  991
  Tuosta kyselystä voi huomioida vielä senkin että vaikka otos oli 2448 henkilöä, niin puoluekantansa kertoi vain 1473.
   
 21. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Kannattaa muistaa, että persut ovat nyt vielä nolompi puolue kuin Soinin aikaan, joten ihmiset eivät välttämättä kerro jokaiselle kyselijälle äänestävänsä natsikuviin lipsahtelevia kavereita.
   
 22. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 599
  Kyselyn menetelmä on pysynyt samana edellisinä kuukausina, jolloin Halla-aho aivan yhtä nolosti on ollut puheenjohtajana. Toisin sanoen kyselyn osoittamaa kannatuspudotusta ei voi selitellä taustatekijöillä, jotka eivät edellisistä mittauksista ole muuttuneet.

  Suomen talous on kääntynyt kansan silmissä kuukausi kuukaudelta parempaan suuntaan, vaikka maahan saapui valtavasti turvapaikkaa hakevia ja Suomi edelleen kuuluu EU-ytimiin. Heppoisille jaloille rakennettu pelottelupopulismi sulaa käsiin tosiasioiden edessä. Kaunista.
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Todellisuudessa persujen kannatus on hiukan suurempi, sillä nuo Ylen teettämät gallupit on normalisoitu sen mukaan, miten edellisissä eduskuntavaaleissa äänestettiin. Seuraavissa vaaleissa on kuitenkin neljä ikävuotta sellaisia, jotka eivät viimeksi äänestäneet, ja tunnetusti Halla-Ahon perussuomalaisten kannatus on korkeampi nuorten keskuudessa. Toisaalta toisesta päästä vanhoja äänestäjiä kuolee suhteellisesti enemmän pois demareilta ja muilta vanhoilta puolueilta.

  Persujen galluppituloksia selittää osittain myös nolousefekti, ja osittain ehkä sekin että osa äänestäjistä saattaa elätellä toivoa että sinisistä tulisi jotain ennen kuin vastaa gallupissa mitään.

  Vihreiden piikki odotetusti laimeni. Se mitä ihmettelen on että kokoomuksen kannatus pysyy vahvana sote-lobbauksen saamasta julkisuudesta huolimatta.
   
 24. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 687
  Tai sitten muiden puolueiden nuivistuneet asenteet on saanut aikaan sen, että Halla-ahon yhden asian persuille ei ole tilausta. Jostain syystä turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa puhutaan enää vain kiintiöpakolaisista, eikä parin vuoden takaisesta Tälle ei nyt vaan voi mitään ja kulttuuri rikastuu -menosta ole paljoakaan jäljellä :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 25. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  Juu turvapaikanhakijoiden tulemisen tyrehtyminen ja lähes kaikkien vastaanottokeskusten lopettaminen sataa pois persujen laarista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti