Perkeleen naapurit, mitä tehdä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Muroasiamies, 18.03.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. j1m2

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 792
  Kuten oli kysyjänkin tapauksessa niin oli taloyhtiön linjasaneeraus .
   
 2. taloudellinen

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2014
  Viestejä:
  207
  Vuokrataloyhtiö, joten todennäköisesti ei tule mitään lavaa pihalle koska maksajia siitä taloyhtiöstä ei löydy. Eriasia olisi omistusasunnoissa jolloin lavan vuokra jne. sisältyisi linjasaneerausremontin kuluihin.

  Todennäköisesti teille kaikille muuttajille järjestetään samana päivänä avainten luovutus kootusti. Vuokrataloissa ei saa avaimia asuntoon kuin sinä päivänä kun vuokrasopimus alkaa. Väittäisin että maksimissaan viikon siirtymäaika jolloin teillä on hallinta molempiin asuntoihin ja saatte muuttaa rauhassa.
   
 3. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Kyllähän taloyhtöt lavoja ottaa pihalle mutta onko ne sitten tarkoitettu asukkaiden ylijäämätavaralle vai linjasaneerauksen purkujätteelle?
  Itse veikkaan jälkimmäistä.

  Toisekseen tässä kun vuokranantajana on kauounki niin veikkaan että on nihkeämpiä koska sittenhän jokainen voisi kinuta lavaa pihalle kun on muuttamassa.
   
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Joskus olen ollut nuorempana osa-aikaisena isossa kaupassa töissä koulun ohella.

  Muuttolaatikoiden kyselijöitä poikkesi suunnilleen viikottain. Valitettavasti kaikille piti vastata eioota kun pahvilaatikot mitä tuli meni suoraan puristimeen joka puristi ne laatikot kasaan.

  Ei siellä kaupan takatiloissa ole mitään tiloja joissa voisi säilyttää vaikkapa tyhjiä pahvilaatikoita.

  Nykyään niitä muuttopahvilaatikoita näkyy olevan myynnissä esimerkiksi paikallisessa Prismassakin. Toki ne maksavat, mutta sellaista se tahtoo olla.

  Muovisia muuttolaatikoita voi myös vuokrata muuttofirmoista.
   
 5. JeppeJKL

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2011
  Viestejä:
  717
  Omassa vuokrataloyhtiössä roskalava tuodaan pihaan n. kolme kertaa vuodessa ja lava on pihassa n.3-5pvää riippuen ennaltasovitusta.

  Fiksua toimintaa taloyhtiöltä: asukkaat saavat ylimääräisen roinan sujuvasti kipattua lavalle, eikä tarvitse esim. sohvia nin useasti roskakatoksiin jättää (kuten jotkut nestorit tekevät).

  Sähköelektroniikan tosin joutuu edelleen viemään kierrätyspisteisiin, mutta lava silti isona apuna ylijäämätavaran poistossa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2017
 6. bluedrool

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  848
  Meillä tulee vastaavalla aikataululla pihalle lavan lisäksi juurikin "kierrätyskontti", johon voi jättää mm. elektroniikkaa. Fiksua. Silti jotkut valopäät jättävät niitä huonekaluja roskahuoneelle...
   
 7. Skikuda

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2008
  Viestejä:
  3 369
  Muuttolaatikoiden idea on että ne on suunniteltu siten että menevät päällekäin "lukkoon" mutta ei pohjaan asti, jolloin alimpaan laatikkoon voi huoletta laittaa vaikka perintöposliinit ja päällimmäiseen vaikka ne valurautakäsipainot.

  Muutaman muuton sekä sekalaisilla pahvilaatikoilla että muuttolaatikolla tehneenä, en enää alkaisi hommaan ilman jälkimmäisiä. Moni ei arvaakkaan kuinka paljon muuttoa kätevöittää se että lootat saa latoa huoletta päällekäin. Bonusta sitten muu käyttömukavuus kuten kantokahvat, tukevuus yms. Mutta anyway tuo ladottavuus on se juttu.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017
 8. abneri

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  188
  Anteeksi Offtopic mutta muuttamiseen liittyen:
  Aikanaan kun meillä kahden liki 40v ihmisen taloudet muutti yhteen niin yllätyksenä tuli kuinka paljon (turhaa) tavaraa sitä onkaan kerääntynyt.

  Olisi ehdottomasti kannattanut vaan raakata huomattavasti julmemmalla kädellä niitä kippoja ja kuppeja ja vaatteita jotka Mahtuu Kyl Vielä (jos vähä laihtuu) silloin kerralla pois.
  Huonekaluja,kukka-yö-eteispöytiä,rahi,säkki-keinu-lepotuolit, eteis-sauna-keittiöjakkarat,ja varsinkin sellaisia jo vähän kulahtaneita keittiövälineitä;lastoja,kauhoja mittakuppeja-lusikoita,vispilöitä..

  Saatikka tekee kuten me ja vuositolkulla niitä muljataan ja pinotaan ja säilytellään ja siirrellään kulmasta,kaapista,hyllystä toiseen..ja SITTEN lahjoitetaan kirppikselle/heitetään roskiin. (Vaimolta salaa. :eek2:)
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017
 9. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Tuohon kun vielä yhdistää nokkakärryt, niin menee painavakin pino laatikoita yhdellä työnnöllä :)
   
 10. Iivana Tuhma

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2010
  Viestejä:
  177
  Meidän taloyhtiössä on hienoa olla ainut duunari. Muutaman kerran ehdin pitää päivystyksessä pakua vierasparkissa 20-06.00 välillä. Puheenjohtaja tuli henkilökohtaisesti ilmoittamaan, että liuta naapureita valittanut asiasta ja pidäppä rottelos jatkossa muualla. Toisten autot taas vuodesta toiseen samoissa ruuduissa ei aiheuta toimenpiteitä.

  Tänään oli tungettu maasta löydetty ruuvikärki ja ruuvi postilaatikkoon tietysti olettaen, että se ei kenenkään muun voi olla..
   
 11. mattipappa

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2001
  Viestejä:
  460
  Ihme nillitystä, kunnon suomimeininkiä kun vastuu halutaan aina ulkoistaa jollekkin.

  Sano kaverille että hoitaa itse omat ongelmansa, elämässä tulee joskus vastoinkäymisiä.

  PS. Olen joskus muuton yhteydessä vienyt roskakatokseen käyttökelpoista tavaraa/huomekaluja joita en halunnut roudata. Aika nopeasti naapurit keräsivät ne parempaan talteen. En pitänyt ympäristörikoksena.
   
 12. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Tuossa ei ole ongelmaa, jos kelpaa jollekkin parempaan talteen. Sitten kun isännöitsijä soittaa jätehuoltoon et tulkaa hakee soffa ja pöytä, niin ois ihan reilua, et lasku menis sille kuka ei halunnut roudata.
   
 13. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Mitä jos tutustuisitte naapureihinne, ettekä puhuisi pelkkää paskaa tuntematta heitä? Suhteillahan sitä kaikki rakennetaan.
   
 14. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Kusipäitä ne on kuitenkin, pitäkööt tunkkinsa.
   
 15. Feuersturm

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  412
  Todennäköisesti uusimmilla naapureilla on melko vittumainen tapa joko paiskata jokin astia jotain vasten tai ehkä pudottaa painavahko vessan kansi jotain 30 kertaa päivässä. Toisinaan kaksi, kolme kertaa putkeen, mitä vit..? Joka kerta tuosta kuuluu melkoisen äänekäs ontto "KLONK", joka näin muutaman kuukauden jälkeen alkaa jo hieman ottamaan päähän. Olen ajatellut ottaa puheeksi siinä vaiheessa kun seuraavan kerran satutaan törmäämään, niin pahasti ei ole vielä hermo mennyt että pitäisi käydä ovella.

  Niin heh muuten, vielä viime vuoden loppuun asti jollain naapurilla oli tapana aamuisin noin 05.30-06.00 välisenä aikana saada aikaan sellainen rysäys, että koko kämppä ja patterit vaan helähti. Kahta kerrosta ylempänä asuva pj kuuli tuon joka kerta myös, ja pidettiin mahdollisena sitä, että joku mitään ajattelematta saattaa pistää aamuisin kokoontaitettavan sohvasängyn kasaan tms. Viime vuoden lopulla eräs aamu tuon rysäyksen perään karjaisin sitten keittiössä äänen yleiseen suuntaan että mitä vittua sinä oikein teet, jonka jälkeen rysäykset loppuivat kuin taikaiskusta. On siitä olemattomasta äänieristyksestä ilmeisesti joskus jotain hyötyäkin.
   
 16. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  kommentti poistettu, ettei vaan tule banaaneja
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2018
 17. Feuersturm

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  412
  Tänään kävin hieman kyselemässä tuosta pamauttelusta naapurilta ja kyllähän se niin oli, että vessan kantta siellä pudoteltiin. Tietysti useampia lapsiakin yhtälössä ja tämä nuorehko naishenkilö ei ollut tajunnut lainkaan tästä koituvan melko hurjaa kolahtelua aamusta iltaan. Suhtautui oikein esimerkillisesti asiaan ja kun pyysin puuttumaan kolahteluun parhaaksi katsomallaan tavalla, oli hän hyvin myötämielinen ja ymmärtäväinen. Näin korjataan yksinkertainen ongelma! Katson sinua, Nigeria.

  Juttelin siinä vielä viitisen minuuttia kyseisen asunnon vuokralaishistoriasta (sain tietää, että neepurit eivät olleet ilmeisesti juurikaan siivonneet...) ja muista taloyhtiöön ja meteliin liittyvistä ongelmista. Oli huomannut itsekin talon huonon äänieristyksen alakerrasta kantautuvan puheen takia ja ehtinyt osaltaan puuttuakin siihen, mutta yllättyi siitä, kun kerroin miten kovaa erilaiset iskut pintoihin, tasoihin ja lattioihin kantautuvat muualle. Vihaan tällaisiin asioihin puuttumista, mutta on se keskustelu lopulta pieni hinta lisääntyneestä rauhasta.
   
 18. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
 19. Jorna

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2012
  Viestejä:
  87
  Kolme vuotta kaupungin vuokrakämpässä asuessa on tullut nähtyä kaikenlaista, mutta ensimmäistä kertaa meni kuppi nurin naapurin toimintaan.
  Olin pari tuntia pois kotoa ja takaisin tullessa oli minun parkkipaikalle ilmestynyt auto. Kyseisen auton omistaa mustalainen, joka pysäköi minne autonsa sattuu saamaan.

  Pahimman vitutuksen mentyä ohi, hain hinauspuomin ja nykäisin väärään ruutuun jätetyn auton vastapuolen tyhjään ruutuun.

  Noin 10 minuuttia tästä, alkoi parkkipaikalta kuulua eläimellistä huutoa, kun isohameinen seurue ihmetteli kuka on heidän autoon murtautunut.

  Olen odottanut jonkinlaista kostoa, mutta mitään ei ole tapahtunut.
   
 20. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 419
  [​IMG]
   
 21. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 466
  r.i.p. Jorna

  Joskus kyllä tullut mieleen itekkin toimia juuri noin, mutta yleensä auto on poistunut lopulta tms.
   
 22. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Kyllä se on jo muutaman vuosisadan saatossa nähty, että mannejen geneettinen ominaisuus tuo perseily. 99% pilaa 1% maineen.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2018
 23. Jorna

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2012
  Viestejä:
  87
  Kai tuohon olisi pelkkä lappu tuulilasiin riittänyt, mutta ei olisi ollut ensimmäinen kerta, kun kyseinen auto seisoo päiväkaudet jonkun muun varatussa ruudussa.
   
 24. Dqt

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2018
  Viestejä:
  8
  Aikoinaan vanhemmillani asuessa tippu viimenen ruuvi alitajunnan tourettes-lippaan kannesta, kun YO-kokeisiin valmistautuessa yläkerran venjäläinen huus päivittäin aamusta iltaan. Olin kaikinpuolin aika keskinkertanen ukko, ehkä keskivertoa ihan himpun verran nössömpi. Oli hauska huomata miten se mantelitumake pamahtaa tulille nössöydestä huolimatta, kun esimerkiks kolme vuotta länkytetään että ne YO-kokeet on elämän tärkein homma, ja sit sitä käytännön kovinta valmistautumista on sen about kuukauden.

  Kävi sitten ilmi, että yläkerran 80 neliön kämpässä asu noin 10 venäläistä, lapsenlapsista isomummuihin, ketä nyt sattu minäki iltana ilmestymään paikalle. Itteä ei muuten se huuto ja kolistelu haitannu, muttaku se ilmeisesti neuvostoliiton rintamalla kuuroutunu 80v mummo nukku PTSD:nsä takia noin 4h yössä, ja alotti poikkeuksetta klo 6:00 noin 5v kakaralle huutamisen, ni se riitti meikälle. Hemmetti 99%:lla 5v kakruillahan on täydellinen kuulo. Vittuako sille tarttee huutaa.

  Noh, motivaatio ei riittäny opiskelemaan venäjää, mutta viestintä onnistu onneks ihan Mikael Agricolan seteillä. Noin viikkoa ennen matikan kirjotuksia kävi ilmeiseks, että matikan oppimisen kannalta nukkuminen on välttämätöntä. Lampsin sitten yks aamu kun heräsin 6:05 korvatulpilla nukkuessani mummon huutoon, reippaasti yläkertaan ja koputin ovea turvakengällä noin 5 kertaa. Mummu kun avas oven niin huusin "NYT VITTU TURPA KIINNI SAATANA!" Tuosta aamusta lähtien meteli alko pysyy siedettävänä klo 6~10 ja kirjotukset meni hyvin. Mammeli toru touhua, mutta isiltä tuli vaan hiljanen seal of approval nyökkäys toiminnalle.

  Miksköhän mä ees kirjotin tän tarinan. Tylsää töissä. Olkoon tarinan opetus nyt vaikka se, että somessa ja/tai ilmotustauluilla ulinan sijaan ku käy naamatusten hoitamassa hommat, ni säästää kaikkien aikaa ja vaivaa.
   
 25. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 019
  Morjens,

  Tota mitäkö mun tulisi tehdä, kun tämä on useamman vuoden jatkunut juttu. Tämä ei ole enää mitään reilua, kun asiat on tuotu julkiseen levitykseen? Mielestäni olen oikeassa? Olen yksinasuja, en halua olla mikään risumies. Kelpaisi kyllä omakotitalo jostainpäin pääkaupunkiseutua raha on se kynnyskysmys mulla ainakin. Töissä käyn normaalisti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti