Perillisten Oy..?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja PJNews, 07.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Kyllä tietty toimii noin juriidisesti mutta aina kun siirrät omaisuutta yhtiölle sen pitää maksaa siitä varainsiirtoveroa ja mahdollisesti sinä joudut samassa yhteydessä maksamaan luovutusvoittoveroa.

  Paras vain jos perintöveroista on huolissaan tehdä "wahlroosit" ja muuttaa Ruotsiin:)
   
 2. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Millä laskutavalla sait omaksi osuudeksi 32keur?

  Kovin kuullostaa mutkikkaalta järjestelyltä varsinkin kun vero on tonnin luokkaa kuten @notareal tuolla jo kirjoitti.
  Sitäkin saa vielä pienemmäksi jos vanhempasi antavat omaisuuden ennakkoperintönä ja pidättävät hallintaoikeuden itsellään.

  Sen lisäksi jos voi odottaa ensi vuoden alkuun niin vero% laskee yhdellä yksiköllä.
   
 3. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 439
  Tuolla aloituksessa kertoo...
   
 4. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Niin joo tuossa ei lasketa että perittäisiin koko 200keur pottia vaan vain tuo 48% osuus.
   
 5. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 439
  Niinpä olikin, taisi ajatus harhautua tuosta "meitä perillisiä 6kpl", mutta vaikka laskisi perintöveron tuon kolmanneksen arvosta, ei vieläkään puhuta summista joilla kannattaisi lähteä tällaiseen kikkailuun.
   
 6. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  567
  200 000€ perintöä ja 6 henkeä jakamassa -> ei mitään järkeä alkaa kikkailemaan mitään moisen pikkusumman takia.
   
 7. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Tarkoitus ei nimenomaan ollut siirtää jo olemassa olevaa omaisuutta, vaan ainoastaan tulevaa (eli rahaa, jolla sitten yhtiön varallisuus kasvaa kun mökki, tontti, asunto ja osakehankinnat tehdään yhtiölle).

  Ajattelin seuraavia tapoja:
  A) Pienet rahasummat, jokainen osakas sijoittaa muutaman tonnin silloin tällöin firmaa, eli lahjoitan lapsilleni rahaa ja me kaikki sijoitamme lisää pääomaa yhtiöön.
  B) Suuret summat, yhtiö lainaa minulta rahaa (esim. 50000€) 0% korolla. 60v minun kuollessa tuo laina on suhteellisen pieni maksaa sitten perikunnalle takaisin ja ei nosta kauheasti perikunnan arvoa ja siten perintöveroa.

  Eli pointtina on normaalissa elämässä normaalisti kasvava varallisuus kasvattaa suoraan sinne yhtiöön.

  esim. jos yhtiön varallisuus on minun kuollessani n. 1000000 € maksavat lapset perintöveroa vain 400000€ osuudesta eli yhteensä n. 60000€, jos ko. yhtiötä ei olisi maksaisivat perintöveroa n. 160000€

  Se on toki aina hyvä vaihtoehto, tai johonkin muuhun hiukan loogisemman verotuksen maahan.
   
 8. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Nimenomaan näin, siinä perintökapitaalissa pitäisi olla vielä yksi nolla vielä perässä.

  Toinen asia tietty, jos perinnönantaja hakee tuolla varsin vaatimattomalla pääomallaan lisäturvaa vanhuuteensa. Tällöin näkisin parempana vaihtoehtona ne jo aikaisemmin esittämäni käänteiset asuntokaupat tai -lainat tai sitten tietenkin ihan suoraan esim. kesämökin realisointi.
   
 9. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Sillä ei ole merkitystä mitä varallisuutta siirrät yhtiölle, kuitenkin yhtiön on siitä aina maksettava varainsiirtoveroa ja sinun mahdollisesti vielä luovutusvoittoveroa.

  Toki, jos yhtiö pystyy oman toimintansa kautta kartuttamaan varallisuuttaan, kuten ostamalla ja myymällä kiinteistöjä, niin siitä ei luonnollisestikaan mitään varainsiirtoveroja makseta mutta kylläkin sitten muita veroja.
   
 10. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Niin onko ap ymmärtänyt ihan oikein tuon 6kpl?
  Mä ymmärrän että perillisiä on 3.
  Ap, velipuoli ja ap:n edesmenneen siskon lapset (4kpl)
  Mutta mä siis laskin että tuo 48% osuus menee kolmeen osaan eli 96000€/3= 32000€.
  Siskon lapset saa sitten tuon 32000€ neljään osaan jaettuna.
  Ymmärränkö nyt jotain väärin?
   
 11. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Niin 1,6% sen hetkisestä arvosta, joka on ihan pähkinöitä eikä vaikuta asiaan juuri mitenkään.

  Luovutusvoitosta maksetaan veroa vain luovutusvoitosta, en ymmärrä miten se voisi tähän esimerkkiini liittyä?

  Luonnollisesti se varallisuus kasvaa aivan kuten ihmiselläkin kasvaisi (poislukien palkkatulo).

  Esim1. Jos ostan nyt rantatontin ja muokkaan ja rakennan ja puuhastelen siellä kuten mökillä puuhastellaan ja rakennellaan. Ja 60v päästä kyseinen tontti onkin jo arvokas kiinteistä rakennuksineen jne arvoltaan 400000€ jonka perikunta myy kuollessani. Perintäveroa rantakiinteistön osalta maksetaan siis koko 400000€ summasta. Yritysesimerkissäni perintöveroa maksetaan vain 160000€ osalta joka on kuollessani minun osuuteni ko. kiinteistöstä. Tontin hankintavaiheessa ja mökkipaketin maksuvaiheessa yritykseen siirretyt rahat ovat vain pieni osa sitä omaisuutta tuon kiinteistön osalta.

  esim2. Jos ostan yksityishenkilönä sijoitusasuntoja joiden arvo on kuollessani esim. 500000€ ja olen alkanut ostamaan niitä 40000€ alkupääomalla velkavivuttaen ja tuotoista lyhennyksiä maksaen on lasteni maksettava perintöveroa koko 500000€ arvosta, kun taas jos siirrän lasteni kanssa sen 40000 alkupääoman yritykseen ja koko kymmenien vuosien sijoitustoiminta tapahtuu siellä, maksamat he perintöveroa vain 200000€ osuudesta (eli minun osuuteni).
   
 12. PJNews

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2013
  Viestejä:
  29
  Juuri näin se menee, myönnän kyllä, että tuo oli hieman harhaanjohtavasti kirjoitettu :)
  Perintö siis joskus aikanaan menee kolmeen osaan, joista sitten sen yhden kolmanneksen siskon lapset jakavat keskenään.

  Mökin myynti tällä hetkellä ei ole vaihtoehto, sillä vanhempani ovat asumuserossa ja isäni asuu tuolla mökillä. Itse olen asian ymmärtänyt niin, että tällä järjestelyllä haettaisiin juuri tuota "turvaa vanhuuden varalle", iäkkäitä ihmisiä kun ovat molemmat.
  Äitini tuskin on tässä vaiheessa vielä edes tietoinen tästä isän ideasta, ainoa, jolle isä on tästä kasvotusten puhunut on velipuoleni. Itsekin vasta odottelen yhteydenottoa isältä... Juurikin tästä syystä halusin tiedustella, onko tällaisessa järjestelyssä oikeasti mitään pointtia.

  Jossain kohtaahan meidän täytyy kerääntyä porukalla saman pöydän ääreen asiasta keskustelemaan, villi veikkaus tosin on, että tämä ei tule suurta kannatusta saamaan.
   
 13. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 034
  Kyllä tuollainen Oy kikkailu noinkin pienellä perinnöllä kuulostaa vähän tietämättömien hölmöilyltä jonka toivottavasti viimeistään pankki tulee torppaamaan jos väliin pääsee.

  Ei ne perintöverot tosiaan niin kovia ole että tuollaiseen kannattaisi lähteä, lisäksi vielä se omaisuus pitäisi sitten realisoida ja jakaa Oy:n osakkaille verottomasti, antaa käyttöön tai pahimmillaan vanhempien kuoltua jakaa jotenkin veljesriidan keskellä :)

  Ei jatkoon...

  Edit: omassa tuttavapiirissä noita perintöasioita on useimmiten alettu ennakoimaan niin että vanhemmat maksaneet asuntojen käsirahoja, ostaneet asuntoja lapsilleen tai lahjoittaneet osuuksia omista asunnostaan/mökeistään.

  Kun "kauppakirjat" tehdään hyvissä ajoin ennakkoon, kertyy mahdollinen arvonnousu suoraan perillisen pussiin ja kauppasummaakin voi kirjata sen lahjoituksen verran eli 3999e(?)/3 vuotta pois velasta. Hallintaoikeus säilyy tietysti vanhemmilla niin kauan kunnes koko kauppasumma on "kuitattu"
   
 14. asikainl

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2004
  Viestejä:
  451
  Aivan läppä. Tuon perintöveron saa nollattua (jos se tonnin maksaminen valtiolle tuntuu niin pahalta) paljon helpomminkin - jo osin tässä ketjussa ehdotetuilla keinoilla. Kysele sitten uudestaan kun jaettava varallisuus on 20miljoonaa+.

  Ite hoidin just vastaavan keissin isovanhemmille (heidän pyynnöstä) ja tuon kokoluokan summan sai nollattua verotuksen osalta ihan yksinkertaisin keinon (käytännössä yksinkertainen testamentti ja yks ennakkolahjoituskierros) yhden työpäivän tutustumisella perintöverotukseen liittyvään lakiin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2016
 15. Jysähdyksiä yössä

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2015
  Viestejä:
  160
  Sellainen varoituksen sana kannattaa tosin lisätä, että tuota verovapaata lahjoitusta ei kannata käyttää samalta taholta saadun velan lyhentämiseksi. Eli mahdollinen laina kannattaa ottaa eri taholta kuin siltä jolta saa verovapaita lahjoituksia.

  "Jos lainaa lyhennetään esimerkiksi noin kolmen vuoden välein annettavilla verovapailla lahjoilla, voidaan laina katsoa verotuksessa lahjaksi."

  https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Lahja
   
 16. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 804
  Kohta on muksujen kimppatilillä tokenit louhinnassa, Vuorisen Tommin sukulaispoika selailee Ferrari-esitettä 60 prosenttisesti omistamansa mökin kuistilla. Tai jotain muuta kivaa. :D

  Kannattanee ensin muutamaan kertaan itseltään kysyä, onhan muksuille varmasti annettu kauhalla, eikä lusikalla...
   
 17. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  No jotta tuollainen toimisi parhaiten on se yhtiö perustettava mahdollisimman varhain, jotta iso osa ruuhkavuosien vaurastumisesta tulisi yhtiön nimiiin. Eli se riski pitää ottaa. Itsehän olen jo hiukan myöhässä asian suhteen, mutta toisaalta nuorin lapsi on vasta muutaman vuoden ikäinene, eli kyllä tässä vielä ehtii.

  Ja jos onnistuu kaikki kolme lastansa niin kieroon kasvattamaan, että yhteistuumin päättäisivät alkaa firman omaisuutta täysi-ikäiseksi tultuaan realisoimaan niin ehkä se on se hinta joka on paskasta vanhemmuudesta sitten maksettava :) Sillä kaikkien lasten pitää tehdä yhteistyötä, että voivat isän päätökset yhtiössä kumota.

  Jos taas yksi lapsista kasvaa kieroon tai löytää itsensä väärästä kaveripiiristä ja tarvitsee esim. 20vuotiaana ehdottomasti oman omaisuutensa huumeiden käyttöön, niin ainoa tapa realisoida sitä omaisuutta on myydä ne osakkeensa ko. perheyhtiöstä, jolloin isä ja velipojat ne voivat lunastaa.
   
 18. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Tässä maassa oikeastaan kaikki mistä saattaisi olla sinulle etua, on kielletty. Viimeistään muiden kateus pitää siitä huolen.
   
 19. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 216
  Osakeyhtiön kirjanpito, tilinpäätös ja veroilmoitukset, jos niitä ei itse laadi vaan teettää ammattilaisella, tulee maksamaan lopulta enemmän kuin mitä perintöveroina kollektiivisesti säästää.
   
 20. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Jep, kustannukset toki riippuu paljon vanhempien eliniän odotteesta. Toisaalta kukaan ei voi tietää mikä on perintöverotuksen tila 15-20v päästä. Paljon on puhuttu Ruotsin mallin ottamisesta myös tänne, tällöin verot maksetaan aina vasta perittyä omaisuutta myydessä, ei koskaan periessä. Lähtökohtaisesti noin pienen omaisuuden takia moinen näennäinen kikkailu ei kannata! Eri asia jos omaisuus olisi kymmenkertainen (10x)...
   
 21. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Eiköhän tässä ole takana isukin halu saada löysää rahaa tuhlailtavaksi. Voi viimeiset vuodet dokailla rauhassa mökissä.
   
 22. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Ongelma tällaisissa järjestelyissä on myös siinä, että vanhemmista toinen saattaa olla elossa vielä 50 vuoden päästäkin vaikka olisivat jo 60 ikävuoden korvilla. Loppuvuosina saattavat vielä olla sen verran dementoituneita että edunvalvoja määrää heidän puolestaan omaisuudesta ja muuttaa kaikki mahdolliset käteiseksi jotain heidän menojaan kattamaan. Eli vaikka sen 51 prosenttia "Perilliset Oy:n" osakkeista myy edunvalvoja jollekkin joka maksaa niistä eniten ja sen jälkeen ostaja myy halvalla toiselle firmalleen sen "Perilliset Oy:n" edustaman asunnon.

  Asunnon myynti tai käänteinen asuntolaina voisi olla järkevintä. Minulla ei ole mitään tietoa siitä millaisia käänteisiä asuntolainoja Suomessa nykyään tarjoavat vai tarjoavatko lainkaan. Joskus jäi mieleen juttu Ranskan vanhimmaksi eli yli 120 vuotiaaksi eläneestä naisesta, joka oli myynyt pankille asunnon 1960-luvulla sillä sopimuksella että saa asua siinä loppuelämänsä. Kyseinen muori elikin odotetun muutaman vuoden sijasta vielä siitä kaupasta yli 50 vuotta eteenpäin. Taisi tulla pankille kalliiksi kyseinen sopimus. Voisi kuvitella että em. skenaarion vuoksi käänteistä asuntolainaa niin että asumisoikeus olisi maksuton loppuelämänajan vaan jos lusikka ei lennä odotetusti nurkkaan 10-15 vuoden sisällä niin asukas häädetään pois asunnosta tai pistetään maksamaan markkinahintaista vuokraa täysimääräisenä.
   
 23. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Googleen hakusanaksi käänteinen asuntolaina.

  200 000 e/6 on sen verran pieni summa, että ei siinä juuri kannata mitään osakeyhtiöitä kikkailla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti