Pelien torrenttaaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja anonyymi3434, 29.07.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. anonyymi3434

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2017
  Viestejä:
  2
  Ihmiset saa noita hedman partners kiristyskirjeitä leffoista ja sarjoista, mutta voiko peleistä saada mitään semmosta kirjettä? esim. watch dogs 2 tai sniper elite 4?
   
 2. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  638
  Kaikesta voi saa kirjeitä, mutta ei kaikkien niiden sisältöä tarvitse kirjaimellisesti ottaa. Ja eikös tuo markkinaoikeuden tulkinta vähän muuttunut siihen suuntaan, että yhteystietoja ei ihan tuosta vaan saa. Teoriassa tietysti mahdollista, aika näyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2017
 3. anonyymi3434

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2017
  Viestejä:
  2
  Kai sillä silti on pienempi riski kuin leffojen/sarjojen torrenttaamises?
   
 4. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  638
  Tällä hetkellä voisi kai sanoa näin, mutta eipä sitä kukaan voi luvata. Peleissä levitysoikeudet jne. toimivat kai hieman eri tavalla, mikä pienentää riskiä.

  Töihin meneminen ja pelien ostaminen steamista lienee silti se paras vaihtoehto. Ei myöskään tule ikäviä tuliaisia crackien jne mukana :)
   
 5. Karhuherra

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  1 348
  Pelit ja elokuvat ovat nykyään niin halpoja ja helposti saatavilla, ettei kenelläkään pitäisi olla mitään (teko)syytä warettaa. Etenkin jos luopuu ajatuksesta että kaikki on saatava heti ja nyt, niin pelien/elokuvien hankkiminen ei juurikaan näy elintasossa vaikka olisi työtön tai köyhä opiskelija.
   
 6. Tikiti

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  361
  Jos ei ole varaa ostaa peliä niin ei tarvitse pelatakkaan. Ei nuo pelit steamissa niin paljoa maksa että ei niitä voisi ostaa.
   
 7. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Ketju menee aika läheltä kiellettyyn toimintaan eli aloittaja voisi lukea vaikka säännöistä kohdan 3.1

  https://murobbs.muropaketti.com/help/rules/

  sekä
   
 8. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Kyse ei ole rangaistavasta toiminnasta lain mukaan.
   
 9. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Esim Watchdogs kakkosta näkyy saavan alle kolmella kympillä, kannattaako moisen pikkurahan takia järjestää moista kuumotuista itselleen?
   
 10. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Kolmekymppiä per tuote tekee kolme tonnia sataa tuotetta kohti. Ei se yksikköarvo vaan se määrä. Kolmella tonnilla ostelee jo kaikenlaista muutakin kivaa.

  Yksittäisellä warettajalla ei ole Suomessa koskaan ollut käytännössä mitään riskiä, jos huolehtii siitä että kysyttäessä kiistää kaiken.
   
 11. Tikiti

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  361
  Tuolla menolla ei tarvitse ihmetellä miksi pc:lle ei tule enää niin paljoa AAA luokan pelejä.
   
 12. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Yhteiskunta on siksi niin pirun hieno paikka että se kestää aina yhden kusipään sooloilun. :D
   
 13. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Tuolla logiikalla ne muutkin kolmen tonnin kivat jutut on sama varastaa niin taskussa on edelleen kolme tonnia.

  Missä ajassa hankit/pelaat sataa peliä?
  Itse olen tuskin eläessäni niin montaa peliä ostanut.
   
 14. Bjorn

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2000
  Viestejä:
  118
  Tämä on todella lapsellinen väite. On nimenomaan "laittoman" kopioinnin ansiota, että tietokonepeliala ja tietokoneala ovat niin suuria kuin ne nyt ovat. Tämä pätee myös musiikkialaan ja muualle. Ilman tätä, alat olisivat vain pieniä ja heikkoja nykyiseen nähden. Sisällöt yleensäkin ovat pääsääntöisesti ilmaisia ja näin kuuluu olla. On pelkkää hyväksikäyttöä yrittää asettaa hinta kaikelle näin, ja tästä on suuresti haittaa aitojen ilmiöiden elämiselle. Tämä on selitys sille, että miksi radiossa on niin paljon pakkotoistoa ja huonoa musiikkia. Se johtuu tällaisesta rahan himosta liukuhihnamaisen hyväksikäytön mielessä jolloin kaikki on pääsääntöisesti kiellettyä.

  Ansainnan kanssa tilanne on se, että rahan kuuluu tulla vaihtoehtoisia reittejä pitkin niin, että jokainen saa varmasti ansaintansa, eikä suorasta laskennallisesta myyntitoiminnasta.

  Onko oikein, että rehellisiä nuoria, ja ties ketä valehdeltuja ihmisiä, istuu vankiloissa tiedostojen lataamisen ja jakamisen takia ja, että elämän alkuun laitetaan satojen tuhansien korvaukset maksettavaksi toiminnasta jonka itse kokee olevan harmitonta? Tämähän on törkeyden huippu. Tätä puolustavan kannan ottaa, jos vastustaa piratismia.
   
 15. tsooh

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2003
  Viestejä:
  264
  En nyt mitenkään piratismia puolustele, mutta väittäisin kyllä että waretus ja maksukyky (sen puute) seurailevat pääsääntöisesti toisiaan. Eli melkoista hölynpölyä on laskea se suoraan tappioina myynnille.
   
 16. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Warettajat tutkitusti käyttävät myös eniten rahaa viihteeseen.
   
 17. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 207

  Saattaa olla, tai sitten ei. Toistaiseksi lakitoimistot ovat keskittyneet lähinnä videomateriaalin lataajiin sekä vähemmässä määrin musiikkiin. Mikään ei silti estäisi myös pelien lataajien vainoamista.

  Voi tosiaan olla, että peleihin ja ohjelmistoihin liittyy jotain lakiteknisiä yksityiskohtia, joiden takia niistä olisi vaikeampaa pumpata korvauksia kuin elokuvista. En ole lakimies enkä tunne pykäliä sen tarkemmin.

  Itse jätän piraattipelit ja -ohjelmistot lataamatta erityisesti tietoturvasyistä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2017
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 510
  Eivät lakitoimistot "keskity" mihinkään. Ne ottavat kyllä toimeksiantoja mistä saavat. Ne ovat ne lakifirmat button maneikseen palkanneet ammattikelmit, jotka päättävät keitä vainotaan ja millä perusteilla.

  Syy siihen, miksei ohjelmistojen warettajia olla ainakaan toistaiseksi vainottu, on se etteivät kyseiset konnat ole saaneet mistään haltuunsa ohjelmistojen tekijänoikeuksia. @Qtba n johtopäätös oli ihan oikea - näitä oikeuksia on vaikeampi pilkkoa ja myydä eteenpäin kuin AV-aineistojen. Pohjimmiltaan kyse on siitä, mistä eri aineistojen kassavirrat muodostuvat. Musiikissa ja elokuvissa ns. kappalemyynti on vain pieni siivu koko kakusta, kun taas ohjelmistoissa se on koko henki ja elämä. Ohjelmistonkehittäjät eivät suurin surminkaan lähde luovuttamaan omaisuuttaan jollekin hämäräveikolle, että tämä voisi tehdä sillä rahaa heidän itsensä sijasta, siinä missä joku B-luokan filmimoguli voi hyvin antaa kyseisen rahantekokoneen lähteeksi sellaisia osasia, mitä ei itse tarvitse.

  Eli että joku lakifirma alkaisi vainoamaan ohjelmistoja warettavia, heidän pitäisi saada asiakkaakseen joku sellainen taho, joka kyseisen ohjelmiston on myös kehittänyt ja omaa siihen täydet oikeudet. Ja syy siihen, miksi näin ei ole tapahtunut on se sama, miksi leffatrollausbisneksessäkin hääräävät enimmäkseen hämäräveikot ja epämääräiset bulvaanit, eivät ns. oikeat sisällöntuottajat - yhtään kunniallisempi toimija ei halua nimeään mokomaan touhuun sotkea, koska siinä olisi äkkiä keskellä massiivista PR-painajaista.

  Tuosta ei tietenkään tule vetää sitä johtopäätöstä, että pelien(kään) waretus olisi jotenkin "turvallista". Ei se vaadi kuin sen, että jonkin pelifirman toimari tulee tarpeeksi epätoivoiseksi tai sitten harkintakyky pettää muuten - kuten elokuvapuolella on ilmeisesti käynyt levitysyhtiö Scanboxin nokkamiehelle - ja sitten voivat jonkun pelinimikkeenkin torrentoijat olla helisemässä.

  Mutta vaikkei näin kävisikään, niin tarpeeksi hyvä syy olla lataamatta piraattiohjelmistoja on tosiaan se, ettei koskaan tiedä mitä ylimääräisiä ylläreitä niiden mukana voi koneelleen kutsua.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti