Pelaamiseen paketti ~1600€

Viestiketju alueella 'PC-konepaketit' , aloittaja Bena10, 08.02.2017.

 1. Bena10

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  6
  Elikkä tumpelo haluaa kasata oman pelisettinsä

  Budjetti: 1600€ +/-100€
  Käyttöjärjestelmä ja kasaus: Tarviin Win10 64bit ja jos saan tolla lisävaralla kasauksen ni bueno
  Kellotus: Ehkä?
  Kotelon koko: ??
  Käyttötarkoitus:
  Pelaaminen esim: R6S, Skyrim Remastered, LoL ja CSGO. Mahdollisesti tulevaisuudessa <- pelien striimaus(mikäli vaikuttaa)

  Valmiina: Näppis, hiiri ja kuulokkeet(+mikki)

  Lisäksi:
  Jos sais koteloon sinistä lediä hehkumaa olisin ekstaaseissa mut ei tod pakollinen. Ulkomailta voin tilaa. Ainakin yks DVD asema settiin.

  Kellotus ehkä eli kannattaako tolla hintahaarukal lähtee kellottamaan?

  Kiitos ja kumarrus sekä tietysti anteeksi kun vien aikaanne.
   
 2. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 097
  @Ben10 Jimm'siltä bundlena emo + muistit + prossu 649 € sekä kotelo 90 €.

  Mindfactorysta loput osat + näyttö 770,52 € + postikulut 40 €.

  Koko setti yhteensä 1549,52 €.

  Setti mahdollistaa kellottamisen ja käsittääkseni striimaus pitäisi onnistua tällä setillä hyvin. Tähän kaveriksi Win10 OEM-lisenssiavain Muron sekalaiset-palstalta 8 €.

  Tämän kokoonpanon joudut kokoamaan itse, koska komponentteja tulee sekä Suomesta että Saksasta. Ulkomailta tilattaessa ylipäätään tuppaa kokoaminen jäämään omaksi tehtäväksi, mikä on sinänsä parempi, koska komponentit ovat kuljetuksen ajan paremmassa suojassa omissa paketeissaan. Kasaaminen sujuu sinultakin, jos Lego-palikat ja ruuvari pysyy kädessä. Hyviä opastuksia kasaamisesta saat Youtubesta. Lisäksi voit koska tahansa kysyä neuvoja täältä palstalta. Rohkeasti kasaamaan vaan!
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2017
 3. Bena10

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  6
  Noh tämähän on loistava foorumi kun vastaukset tulee näinkin nopeasti!

  Ja eiköhä @akvavitix toi kasaaminen onnistu kun oon harjotellu serkun pojan kans legoilla :wink:

  Kiitokset viel kerran.
   
 4. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 097
  @Bena10 Teinpäs juuri sellaisen huomion, että kotelossa toinen led-tuuletin on kyljessä. Tämän tuulettimen ollessa paikallaan ehdottamani prossujäähy ei mahdu paikalleen. Hämmentävästi kotelossa on ainoastaan 4 tuuletinpaikkaa, joten tällä setupilla tuulettimet pitäisi sijoittaa eteen ja taakse (vakiona) mutta kyljessä oleva tuuletin pitäisi sijoittaa kattoon. Takana ja katossa olevat tuulettimet normaalisti sijoitetaan puhaltamaan kuumaa ilmaa ulos kotelosta. Kun edessä on ainoastaan 1 tuuletin tulee kotelosta tälleesti alipaineinen, mikä on jäähdytyksen kannalta hyvä. Pienenä huomiona kuitenkin on, että alipaineinen kotelo kerää pölyä tehokkaammin kuin ylipaineinen, mikä tarkoittaa, että sinun täytyisi imuroida pölyt kotelon sisältä normaalia useammin.

  Vaihtoehto yllä mainitulle on vaihtaa kotelo esim. Sharkooniksi 94,90 €.
   
 5. Bena10

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  6
  @akvavitix Sano jos ymmärsin oikein:
  1. Alkp. kotelon oma tuuletin vaihtaa kattoon, jolloin prossujäähy mahtuu?
  2. Alipaineinen kotelo taloudessa jossa on kaksi kissaa ei hyvä.
  3. kasauksen helpottamiseksi uusi kotelo?
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2017
 6. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 097
  @Bena10 Juuri noin. Sharkoonin hyvä puoli on, että siinä on vakiona 3x140-tuulettimia, eli saman ilmamäärän siirtämiseksi kierroksia tarvitaan vähemmän, mikä tarkoittaa tyypillisesti hiljaisempaa konetta. Lisäksi Sharkoonissa on näyttävä koko kyljen karkaistusta lasista valmistettu luukku. Ehkäpä suosittelen kuitenkin siis sitä.
   
 7. Bena10

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  6
  Nonii, päivityksenä tähän ketjuun:

  Kyllä, tällainen peukalo keskellä kämmentä oleva tumpelokin sai alle 4h kasattua koneen ja tehtyä siitä ihan siistin näköisen sisältä.
  Kiitokset @akvavitix, kone toimii ja pelit pyörii paremmin kuin uskalsin toivoa.

  Ja niille jotka ehkä tämän lukevat ja miettivät ruvetakko vai eikö kasaamaan itse konetta: vastaus on kyllä.
   
 8. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 097
  @Bena10 Laita kuvaa koneesta. Sekä sisältä että ulkoa. :)
   
 9. Bena10

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  6
  Tässäpä näitä olisi, mietinnässä on, miten ton johtohirvityksen sais tosta näyttiksen vierestä/alta piiloon, ongelmana on sarhkoonin reiät johdoille ja corsairin johtojen paksuus. Mutta itse olen tyytyväinen vaikka jollekkin joka kärsii johdoista ocd:tä näyttää hirvittävälle :D Niin ja kuvat on otettu ilman lasia, heijastuksen ehkäisemiseksi.
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 10. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 097
  @Bena10 Tyypillisesti johdot kulkevat emolevyn takana välitilassa toisen sivupaneelin alla. Sieltä ne reititetään oikeille paikoilleen, jolloin komponenttitilassa kulkisi mahdollisimman vähän piuhoja ilmavirtaa häiritsemässä.

  Johdotuksen kun saa kuntoon niin hienolta näyttää! :)

  Edit. Toinen huomio prossutuulettimesta; yleensä tuuletin laitetaan puhaltamaan edestä taakse, jolloin hyödynnetään muun kotelon kanssa samaa 'flowta'. Eli kylmä ilma edestä sisään ja kuuma ilma takaa ulos.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 11. lehtv

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2008
  Viestejä:
  10 584
  Tosta ainakin saat ATX 24-pin -piuhan vedettyä:

  [​IMG]

  CPU piuha kannattaa vetää tuolta ihan nurkimmaisesta kolosta ylhäällä.
   
 12. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 097
  Tuosta @lehtv :n merkkaamasta kolosta pitäisi lisäksi vetää sata-kaapelit, kotelon etupaneelin liittimien kaapelit sekä kotelon tuuletinten kaapelit. Kun olet saanut kaikki kaapelit reititetyksi siten, että ne kulkevat komponenttitilassa mahdollisimman lyhyen ja huomaamattoman reitin, niin lopuksi kaapelit nippuihin ja nippusiteillä kiinni noihin kotelon lenkkeihin, mitä lehtv:n linkkaamassa kuvassa näkyy.

  Prossujäähyn osalta pääset kohtuullisen hyvään lopputulokseen ihan kääntämällä puhaltimen puhaltamaan ilmaa ylöspäin - tai siis imemään ilmaa rivaston läpi. Jos siirrät puhaltimen rivaston alapuolelle se on jo niin lähellä GPU:ta että imee sieltä kuumaa ilmaa, jolloin CPU-jäähdytys ei enää toimi yhtä tehokkaasti. Voit mittailla lämpöjä lataamalla HWiNFO64:n. Jos CPU lämpötilat nousevat kovassa rasituksessa lähelle tai yli 80 asteen, niin silloin voisi olla paikallaan kääntää prossujäähyä 90 astetta myötäpäivään.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 13. Bena10

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  6
  Tost kohast mist @lehtv sanoit et atx piuha ni toi corsairin atx piuha ei taivu siitä kohin, tai sit pitää uskaltaa enemmä voimaa käyttää.. CPU:n piuhan vedin toisesta, koska tuntu menevän helpommi sieltä.

  @akvavitix CPU:n lämmöt ei oo ainaskaa viel noussu ultral pelates, toisaalta en hirveen pitkiä sessioita oo vieläkään vetäny mut ei oo lämmöt lähteny nousuun, mitä SpeedFanil oon kattonu. lataan ton HWiNFO64 ja katon sil sit. Ja kaapeleist sen verra, että SATA- kaapelit vedin ATX kolon alapuolella olevasta, koska ylemmästä oli pakko vetää virtajohto tuulettimelle, jonka oma johto on todella lyhyt. Samoin vedin alakolosta Etupaneelin johdot. ainut ongelma tossa siis on lähinnä ton ATX piuhan kans ku se ei meinaa kääntyy siit mmist sen pitäis.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2017
 14. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 097
  @Bena10 Joo, ATX-johdolla on aika vahva oma tahto, mutta kyllä se pitäisi saada siitä kulkemaan. Emolevyä ei tietenkään kannata lähteä rikkomaan. Jos oot itse tyytyväinen, eikä lämmöt lähde nousemaan, niin eiköhän toi ole ihan passeli just noinkin! :)
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti