PCIe SSD -markkinoiden odotetaan kasvavan vuosittain kolmanneksen 2020 asti

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Sampsa Kurri, 26.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sampsa Kurri -

  Rekisteröitynyt:
  25.03.1999
  Viestejä:
  7 118
 2. DD-Indeed

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2016
  Viestejä:
  460
  Tuli tutkittua ja itekki pohdittua tätä asiaa, tulin siihen lopputulokseen, että koti/pelikäytössä noi on turhia, koska et käytännössä katsoen saa millään kotikoneella noiden tiedonsiirtokapasiteettia maksimiin. :D

  Serveripuolelle tosin loistavia.
   
 3. Derion

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2013
  Viestejä:
  93
  Onko sulla jotain ihan konkreettisiä testejä aiheestas?
   
 4. DD-Indeed

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2016
  Viestejä:
  460
  Tutki.
   
 5. IcyAero

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2009
  Viestejä:
  2 250
  Käytännön sovelluksissa ero on promillen luokkaa, mutta hyvä että kuitenkin kehitys etenee ja nopeammat asemat yleistyvät kuluttajamarkkinoilla myös. Ehkä jossain videoeditoinnissa voi olla suurempi hyöty, mutta siinäkin tulee prosessointiteho ensimmäisenä vastaan kun kirjoitetaan nopean M.2 aseman ja muistin välillä.
   
 6. Hellsinki

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  728
  Halvimpien SSD asemien ja kalliimpien, nopeampien käytännön ero normi käytössä on aika olematonta. Pelin latauksessa 2 sekunnin eroja jotka on aika olemattomia ellei oo hätähousu.
   
 7. billet

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  363
  Niin ja kun hintakin vielä tippuisi... euro/giga on ihan poskettoman kallis vielä. Itsellä yksi ssd-asema (kingston) ja eroa en muuten huomaa kuin koneen käynnistyksessä.
   
 8. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 891
  Pienemmistä latensseista hyötyy kaikessa käytössä jatkuvasti, kaistanleveys on vain osa suorituskyvystä.
   
 9. SonaR_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  56
  Näppäriä nämä m.2 asemat, kaapelointi on heti siistimmän näköistä kun puuttuu yksi sata-piuha:kippis:
   
 10. A6jarvi

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2005
  Viestejä:
  300
  Olin juuri kommentoimassa samaa. Tällainen tulee seuraavassa konepäivityksessä ihan vain siksi että itx-koneessa pääsee eroon kahdesta johdosta ja yhdestä lisälaitteesta. Monissa itx-emolevyissä tuo M.2 -paikka on emolevyn takana, jolloin se ei vie yhtään tilaa mistään. Paikkahan ei ole optimaalinen sikäli, että nuo asemat throttlaavat lämpöjen takia jo minuutin jatkuvan täyden nopeuden kirjoituksen jälkeen. Mistään datalähteestä ei moista tietovirtaa kuitenkaan saa (poislukien synteettinen testaus), joten ei haittaa minua.
   
 11. WanhaPatu

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 984
  Siinähän se tärkein. Niin ja puuttuuhan sieltä se virtapiuhakin. Koteloistakin voi tehdä pienempiä/yksinkertaisempia jos pärjää pelkällä m.2:lla.
   
 12. Kapteeni_Kuolio

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  4 046
  Kyllä itse ajattelin seuraavaan päivitykseen, eli z270 ja kabylake, laittaa kaksi m.2 nvme-asemaa ja luopua sata-asemista kokonaan. Varmaan 2x 1tb. Ei tartte sitten varastolevyjä enää ollenkaan, saa NASsi hyrskyttää tuolla komerossa sitten "backup" aseman virkaa. Siistiytynee kyllä kotelon kaapelointi ihan jonkunverran, nyt on neljä SSD-asemaa joten johtosalaattia riittää :)
   
 13. love_doctor

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  158
  Muro kun on rautasivusto, tekee mieli kysyä, oletko selvittänyt mahdollisuutta asentaa pientä heatsinkkiä piirien päälle tai johtaa lämpöä kotelon runkoon? Olen tällaisiakin ratkaisuja jossain nähnyt. Tuollaiset integroidut massamuistit tai muistien soketit ovat erittäin käteviä pienissä tietokoneissa. SBC-puolellahan eMMC:tä näkee suoraan kiinni emolevyllä.
   
 14. keskiverto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2010
  Viestejä:
  438
  Kai kevytkannettavissakin noilla saadaan viilattua mittoja pienemmiksi.


  Paha vain sanoa mitä varsinaisessa sepustuksessa lukee, kun yksittäiskappaleen saa vaatimattomalla 2300€ kertasijoituksella.

  Pilvi myy. Onko se suurikin uutinen? :smoke:
   
 15. love_doctor

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  158
  Aseman tehokkuutta ei voi oikein litistää yhdeksi tehonumeroksi. Osa ongelmista on IOPS-rajoitteisia, osa tarvitsee kaistaa, luvut ovat erikokoisia eri tehtävissä, joku käyttö on lukupainotteista (jolloin jopa SMR-kovalevyt ovat ok), toinen kirjoitusta. Ja muistetaan lisäksi alati kasvava cachen määrä RAM:n puolella. Kompressointi on kätevää taustaohjelmille, jotka eivät ole nyt aktiivisia. RAM:n käyttö on lz4:n myötä myös tehostunut ja esim. 32 gigan RAM vastaa kapasiteetiltaan lähemmäs 48-64 gigan muistia.

  Windows on eri eläin, mutta esimerkiksi Linux-käyttäjillä käyttöjärjestelmän koko on nykyään pienempi kuin RAM-muistin määrä. Tehokkaan PC:n käyttäjillä kokoero on mahdollisesti yli nelinkertainen RAM:n eduksi. Jos katsotaan käynnistyksessä ladattavien blokkien yhteiskoko, ero on vielä suurempi, mahdollisesti kokoluokkaa 20-50. Olen itse onnistuneesti kokeillut ratkaisua, jossa muistiin ladataan mahd. isoina (1M) blokkeina juurijärjestelmän image, jonka päälle voidaan rakentaa myöhemmin overlay. Tätä ratkaisua voi kohtuullisella vaivalla ylläpitää jopa rolling release -distron kanssa. Ratkaisu muuttaa levyn pullonkaulan satunnaishauista ja IOPSeista kaistaongelmaksi, koska dataa käsitellään lähinnä muistissa. Kannattaa myös huomata, että jos levyn kaista on alle 2-4 GB/s, lz4:llä ja uudemmilla tekniikoilla voi kompressoida yli 2x hyötysuhteella koodipainotteisen datan ilman, että purku muodostuu pullonkaulaksi. 4-8 GB/s on jo kohtuullinen nopeus, jos käyttöjärjestelmän image on samaa luokkaa, kuten yleensä on.

  Näen ainakin itse levyn pääasiassa tapana dumpata käsitelty data talteen persistentisti ja sieltä takaisin muistiin. Esimerkiksi ohjelmointityöhön voi olla ihan järkevä ottaa käyttöön RAM-vetoinen tmpfs. Tarkennus vielä ohjelmointiesimerkkiin. Toki manuaalisesti koodattu osuus varmistetaan talteen levylle, mutta ihmisen kognitiivisten kykyjen takia dataa tulee tyypillisesti alle 500 B/s. Ongelma on enemmänkin isot käännöksen artefaktit, jotka olisi paras tallentaa muistiin useistakin syistä. Inkrementaalinen käännös ei ole vieläkään oikein innostanut ihmisiä, jotka ovat tottuneet ratkomaan triviaaleja laskennallisia ongelmia paremmalla raudalla.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti