Passiivinen Wi-Fi kuluttaa 10 000 kertaa vähemmän sähköä

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 13.12.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Aika harhaanjohtavaa uutisointia.

  Tuntuisi käytännössä toimivan siten, että tukiaseman lähettämällä energialla toimisi myös tuon liikkuvan laitteen radiolähetin. Ja se tukiasema taas joutuu käytännössä lähettämään paljon suuremmalla teholla, että saadaan sen lähettämä säteilyenergia riittämään myös siihen että se palaa takaisin sieltä liikkuvalta laitteelta.

  Kaiken lisäksi tällä on ikävä d^4 vaimennus normaalin d² -vaimennuksen sijaan etäisyyden kasvaessa.


  Mutta siinä vaiheessa kun tuollaiset systeemit alkaa yleistyä, alkaa olemaan jotain pointtiakin niiden "sähköyliherkkien" vaatimuksilla tukiasemien kieltämisestä joistain tiloista ;)

  Nykysysteemeillähän se lähellä oleva tukiasema vaan vähentää sen säteilyn määrää, koska kännykän/tabletin/läppärin tarvii lähettää pienemmällä teholla lähellä olevan tukiasemaan kuin kauempana olevaan tukiasemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 3. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  822
  Artikkelin (Passive Wi-Fi: Bringing Low Power to Wi-Fi Transmissions) perusteella tukiaseman lisäksi tarvitaan toinen laite (sähköverkkoon liitettävä/plugged-in device) joka tuottaa kantoaaltoa ja nuo pientehoiset laitteet sitten moduloi sitä.
   
 4. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 157
  Nyt kyllä suosittelisin "muropaketin toimituksen" joko tutustuvan aiheeseen ennen uutisen kirjoittamista tai jättämään uutisen väliin, jos ei selkeästikään ole ymmärrystä asiasta.

  Ja ei tämä ei ole ns v*****ilua vaan ihan ystävällinen neuvo. Muropaketti on kuitenkin tekniikka-aiheinen sivusto, jolloin tuollaiset ripuliuutiset jättävät kuvan kohtuu turhakesivustosta.
   
 5. Error 69

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Viestejä:
  35
  Watit mittaavat tehoa, eivät kulutusta. Lisäksi mikään ei voi olla 10 000 kertaa pienempää suhteessa mihinkään. Teho voi kyllä olla 1/10 000 alkuperäisestä eli kymmenestuhannesosa, mutta se on aivan eri asia.

  Tekniseltä julkaisulta, jollainen Muropaketti on ollut, on kohtuullista odottaa täsmällisiä ilmaisutapoja eikä mitään kansankielisiä sanontoja, jotka ovat vähän sinnepäin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 6. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Lyhyille etäisyyksille ja pienille datamäärille tämä varmaan onkin tarkoitettu (esim. IoT-laitteet) eikä korvaamaan kaikkien laitteiden langattomia yhteyksiä. Tälläisissä käyttötapauksissa ei niinkään haittaa jos yhteys ei yllä kovin kauas tai nopeudet eivät ole suuret vaan on tärkeämpää että akku kestää pitkään ja edes jonkinlainen yhteys on.
   
 7. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  822
  Uutiseen linkatussa pdf:ssä on sivulla 6 kuva miten laitteet tulee sijoittaa suhteessa tukiasemaan ja 'kantoaaltolaitteeseen'. Luokkaa 6m nuo etäisyydet (20 jalkaa) ja lisäksi tarvitaan tuo ylimääräinen laite verkkoon, niin ei todellakaan korvaa kaikkia langattomia yhteyksiä.
   
 8. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Jossain jutuissa voi olla ihan kätevä. Kotona vo kuitenkin helposti olla tommonen verkkolaite joka signaalia tuottaa niin sitten kaikki pienet langattomat laitteet toimivat todella kauan ilman latausta jos akkua kerran kuluu hyvin vähän. Erilaisia antureita tms. jotka lähettää dataa nettiin voisi täten olla paljon ja niissä akku kestäisi vaikka pari vuotta kun tiedonsiirto ei vie juurikaan akkua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti