Pascal-grafiikkapiirit siivittivät NVIDIAn huipputulokseen

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 12.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. Sothis

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2008
  Viestejä:
  4 512
  Alkaako Kaotikan ote GPU-uutisista lipsua, kun tällainen Nvidia-myönteinen uutinen on päässyt läpi?
   
 3. Hannibal_pjv

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  1 872
  ?
   
 4. elviris

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  11
  Ihmekös sinänsä. Kilpailija ei ole kauheasti kilpaillut vielä ja kansalla vanhat kortit kuumottelee, kun niiden myynnistä voi jotain rahaa saadakin.
   
 5. keksipaketti

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2011
  Viestejä:
  60
  Tästä kommentista tulee itselle mieleen, että onko myös sinsinin työsopimus lopetettu kun ei oo vähään aikaan ollut huutelemassa...
   
 6. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  ei täällä taida lipsua kuin sinun trollausyritykset
   
 7. sChoOlmAStEr

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  3 425
  Toisaalla pienehkö kilpailija kasvatti liikevaihtoaan 27% q3:lla.

  Kasvusta huolimatta amd:n nettotulos luku oli negatiivinen.

  [​IMG]

  AMD:n liikevaihto kasvoi q3:lla 1,027 miljardista dollarista 1,307 miljardiin dollariin, mutta tappiota kertyi 406 miljoonaa dollaria. Tappiota selittää iso 340 miljoonan dollarin maksu Globalfoundriesille piikiekkojen toimitukseen liittyen sekä velkojen lyhennystä 61 miljoonan dollarin edestä. Osittain näistä syistä AMD ilmoittaa epäviralliseksi Non-GAAP-tulokseksi (Generally Accepted Accounting Principles) 70 miljoonaa dollaria voittoa.
   
 8. BOT

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  2 753
  Pascalit ovat viileitä ja virtapihejä piirejä huimalla tehoparannuksella verrattuna edelliseen sukupolveen, joten ilman muuta ne myyvätkin. AMD:lla on ollut myös nousua ja jatkossa vielä lisää.

  Muistutan kuitenkin niitä jotka miettivät RX 480 ja GTX 1060 välillä, että kannatta muistaa AMD:n tasaiset tehoparannukset ajan myötä. Viimeisimmässä TechPowerUpin näytönohjainarvostelussa ilmenee, että R9 Fury on GTX 980:aa jo reilummin edellä, kun joskus aiemmin tilanne oli toisin päin tai vähintään tasoissa.

  https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1050_Ti_G1_Gaming/29.html

  Jos ei seuraavasta sukupolvesta ole näytönohjainta hankkimassa, niin RX 480:n harkitseminen on kannattavaa. Tuleva Vega tulee myös tarjoamaan mainiota vastinetta rahalle, mikä on pitkään ollut AMD:n suurin valtti: hyvä hintalaatusuhde.
   
 9. Smörf

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2015
  Viestejä:
  287
  Samaa itse ajatellut, viimeinen viesti 5.9.2016.

  Ongelma voi myös olla päinvastainen. Voi olla niinkin päin että se on saanut töitä, eikä enää ehtinyt kirjoittaa joka näyttisketjuun 5 minuutin vasteajalla. :D

  E:
  Paljon on ollut myös puhetta nVidian vanhojen korttien tehonheikennyksistä samaan aikaan ku AMD tehostaa omiaan. nVidian kovalla voimlla ajama Tesselaatio-raskas kehityssuunta satuttaa myös heidän omia vanhoja korttisarjojansa pahoin ja toisin kuin AMD:llä, nVidian ajureissa ei ole helppoa tapaa rajata tesseloinnin maksimitasoa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2016
 10. AvatarX

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2001
  Viestejä:
  754
  RX480:n ja 1060:n erot ovat uusissakin peleissä pienet, eikä tuo nyt tule ratkaisevasti mihinkään muuttumaan, RX480:n korkea virrankulutus sen sijaan pysyy.

  Paitsi että joissakin uusissa peleissä rx480 on mennyt jo Furyjen ohi, eli kyllä sielläkin tuo vanhempien korttien gimpaaminen onnistuu. Erikoinen taktiikka vaan kun ei AMD:llä ole mitään nopeampaakaan korttia tarjolla, joten ne jotka kyllästyy tuohon vaihtavat kilpailijaan.
   
 11. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Kyse ei ole Furyjen tai vanhojen korttien gimppaamisesta, vaan niiden arkkitehtuurimuutosten hyödyistä - ei ne turhaan päivitellyt helvetin isoa osaa GPU:n palikoista vaikka ISA samana pysyikin. Esimerkiksi juuri tesselaatio on parantunut sukupolvi sukupolvelta, myös Polariksen kohdalla. Hatusta veikkaisin että ne pelit, joissa Polarikset pärjäävät normaalia paremmin vrt Fijit ovat NVIDIAlle suosiollisia pelejä
   
 12. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  [offtopic]

  Ei kyse ole siitä, että vanhoja piirejä hidastetaan, vaan sitä, että uuden piirin ominaisuuksia saadaan paremmin käyttöön uudemmilla ajureilla.

  Otetaan vaikka yksinkertaisena esimerkkinä jonkun ajurin hallitseman puskurin koon tuplaaminen raudalla. Jos käytetään vanhaa ajuria, joka ei kysy piiriltä puskurin kokoa vaan olettaa sen olevan puolet pienempi, siitä jää puolet käyttämättä, ja vanha ja uusi piiri ovat yhtä nopeita(jos piirit muuten samanlaisia). Sitten kun tulee uusi ajuri, joka uudella piirillä osaa käyttää koko puskuria, vanha piiri ei tästä nopeudu, mutta uusi piiri nopeutuu.

  Polariksessa on monia pikkupäivityksiä fixed function-yksiköissä. Osa näistä pikkuparannuksisa on voinut jäädä "huonolle hyödyntämiselle "vanhemmilla ajureilla.

  Myös shader-prossuissa on pientä viilausta. Vaikka niiden käskykanta ei olekaan muuttunut, eli vanha kääntäjä ei jätä mitään käskyä hyödyntämättä, voi silti olla pieniä eroja siinä, millaista koodia shader-prossulle kannattaa kääntäjän tehdä, että sen suorituskyky on optimaalinen.

  [/offtopic]
   
 13. AvatarX

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2001
  Viestejä:
  754
  Niin, tuo oli enemmänkin vastaheitto kaiken maailman AMD-faneille jotka huutelevat Keplerin ja Maxwellin "gimppaamisesta", siitä huolimatta että jokainen siitä tehty testi osoittaa tuon olevan valetta. Sitten kun fijin kohdalla sattuu sama ilmiö, eli uudempi arkkitehtuuri pärjää paremmin ollaankin ihan hiljaa :p
   
 14. Sothis

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2008
  Viestejä:
  4 512
  Se oli kyllä ihan puhdasta vittuilua eikä mitään jonnejen "trollailua". Ihan aiheesta vielä, kuten tiedät :rolleyes:
   
 15. Smörf

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2015
  Viestejä:
  287
  Hyvin tarkoituksellisesti väärinymmärretty, tosiaan en nyt tiedä mitä oikeasti sanoa, jos ei tuosta oikeasti selvinnyt että vertasin vanhojen AMD:n korttien tehokehitystä vanhoihin nVidioihin, enkä kumpaakaan uusiin arkkitehtuureihin. Joo ja hyvin on kärjistetty "gimppaaminen on valetta", vaikka kukaan ei gimppaamisesta ole syyttänytkään. Ilmeisesti korttien vanhenemisen vertailu on täysin pois kysymyksestä, ilmeisesti siksi että se ei ole "nVidiapositiivinen" asia

  Mitä kuule, kerrotko suoraan, oletko sä saanut sen työpaikan nVidian markkinointi osastossa, josta SinSin sai potkut? Vai vaihdoitko vain accoa? :D
   
 16. Vesa H.

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2013
  Viestejä:
  1 591
  Tämä ns. "kilpailutilanne" vaikuttaa hyvinkin pitkälti hinta tilanteeseen negatiivisesti. Intel näyttää jo esimerkkiä, kuinka i7 -mallin kerroinlukottomat prossut on nostaneet hintaa noin kympin vuodessa viimeisten 6:n vuoden aikana. Nykyisillä hinnoilla en uusimpiin Nvidian kortteihin koskisi ihan siitä syystä, että Nvidian edellisen sukupolven lippulaivan (980ti) saa poistomyynnistä edullisesti vs. 1070 gtx.

  Tuli mieleen että mihinkäs aikaan nämä uudet modit ilmoitettiin muropakettiin? SinSin:n ihmeellinen katoaminen saattoi hyvinkin liittyä julkisivun putsaamiseen, mikäli sellainen on mahdollista enään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti