Parhain kamerakännykkä! Vertailua, riitelyä ja analysointia!

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Источник, 20.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kuspho

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  560
  Oisi kannattanut hakea vaan se kamera
   
 2. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Silmälääkärille.
   
 3. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Noh noh, kokeilkaa ottaa vastaava kuva millä tahansa pokkarilla. Ei täällä Etelä-Suomessa nuo revontulet ole niin kirkkaita, että ihan minkä tahansa tusina kameran valovoima jaksaa yhtään mitään nähdä paljaallekin silmälle melkein mustalta taivaalta.
   
 4. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  206
  No mä olen Taikin käynyt valokuvalinjalla ja iPuhelin on käytössä... ja juu, ei se laadultaan mitään maailman parasta ole, ihan siedettävä kuitenkin. Höpöpuhetta kuitenkin ettei Apple osaisi mtn, sen käyttöliittymät on kyllä parasta maailmassa.

  Ei zoomia tarvitse sommitteluun, ja jos ei jalkazoomia käytä niin kuvan geometria on ihan sama riippumatta käyttikö digi- vai optista zoomia. Puhelimella kuvaavalle tavikselle on kyllä ihan sama, onko puhelimessa digi"zoom" vaiko optinen. Käytännössä polttovälillä on kuitenkin merkitystä hyvää kuvaa tehdessä. Maisemat ja interiöörit on hyvä kuvata laajiksella, ja muotokuvat "pikkutelellä". Mulle kyllä riittäis 2-optiikkainen kännykkä, vaikkapa 25 ja 85 mm polttivälit (kinovastaavana). Ehkä jopa sisäänrakennettu telekonvertterikin toimisi. Kokohan näissä vaihtuvapolttovälisissä tahtoo kasvaa, mikä 6mm paksuissa kännyköissä on ongelma.

  Oma juttunsa on tietysti että mitä pienempi kenno sen isompi kohina. Ja isompi kenno vaatii kooltaan isomman optiikan.

  Henkkoht seuraan kohtuuhintaisten kännyköiden kameralaatua, läheiset sellaisia tarvitsevat eikä appleleiristä loikkaaminen minullekaan ihan mahdoton ajatus ole..
   
 5. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Tässä on linkki: https://www.google.fi/search?q=focal+length+perspective+comparison&source=lnms&tbm=isch&sa=X
  Siellä on muutamia kuvia eri polttovälein, eli optista zoomia käyttäen. Huomaat varmaan että mitä kuvissa tapahtuu ja mitä digitaalisella zoomilla ei tapahtuisi.
   
 6. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Panoraamakuvauksella saa leveämmänkin maiseman taltioitua, mutta ottaako miten moni puhelin täydellä pystyresoluutiolla noita?
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2015
 7. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  206
  Kuvausetäisyys noissa vaihtelee ("jalkazoomi"). Digizoom siis suurentaa laajakuvan keskiosan varsinaiseksi kuva-alueeksi ja on siis geometrialtaan samanlainen kuin optisellakin tehty -- huonommalla kuvanlaadulla vain. Ja juu, pitempää polttoväliä tosiaan tarvitsee muotokuvissa.
   
 8. Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.10.2016
 9. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Niin no, mukana testissä ei ollut sitten yhtään kamerakännykkä raskassarjalaista. Kannattaisi testata niin että siellä olisi edes yksi verrokki, 808, 1020 tai mikä lie se Samsungin kamera missä puhelin mukana laite olikaan. Tai Panasonicin malli. Tosin otettujen kuvien analysointi oli ihan ok.
   
 10. Dwarner

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  2 690
  Omasta mielestäni still staattisten still kuvien arvionti ei tuo ilmi koko totuutta. Olen harrastelija valokuvaaja ja napsin kuvia puhelimella ja peilittömällä Olympuksella jokseenkin runsaasti. Ostin viime syksynä ensimmäisen iPhone puhelimeni (normi kokoinen 6-sarjalainen). Syynä tuohon hankintaan oli yksinkertaisesti uuden mallin ihan järkyttävän nopea tarkennus. Edellinen puhelin oli Nexus5, joka otti ihan säädyllisiä kuvia mutta tarkennus ei kontrastipohjaisena ollut mikään äärettömän nopea. Työpuhelimena minulla on Lumia 930, jossa on kyllä ihan hyvä kamera laadullisesti, mutta ennenkuin se on tarkentanut ja ottanut ensimmäistäkään kuvaa hämärässä, on iPhone napsinut niitä jo useita.

  Lisäksi Lumia luottaa vakaimeensa ja pidentää valotusaikaa, jolloin se saa pudotettua ISO-arvoa ja näin kohinattomampia kuvia. Ongelmaksi tulee vain se, että liikkuvat kohteet ovat täysin "venyneitä" tai suttuisia. Istahdin esimerkiksi näin alkukevät iltapäivänä lattialle töiden jälkeen leikkiäkseni mäyräkoiramme kanssa (oli innoissaan kun isäntäperhe tuli päivän jälkeen kotiin). Otin muutamia kuvia siinä istuskellessa. Valaistus oli tuommoinen iltapäivä klo16 luonnon valo ikkunasta. Lumian kuvat olivat täysin käyttökelvottomia. Kuvien tarkennus kesti sen verta, että koiraa ei saanut kuvattua paikallaan (vaikka se pusähtyi, ei kamera kerennyt tarkentaa ja ottaa kuvaa siinä hetkessä). Kuvat olivat siis suttuisia ja liikkuvasta kohteesta ei saanut kuvaa. Kokeilin myös manuaalisesti nostaa ISO:a ja pienentää valotusaikaa. Edelleen ongelma oli tarkennuksen nopeus, mutta tietyn pisteen jälkeen kuvat sentään alkoivat saada koiran liikkeet tallennettua. Tällöin kuvian kohina oli kyllä jo aika pirun kovaa.

  iPhone kädessä kuvat olivat about kaikki onnistuneita. Tuo phase detection tarkennus siis ilmeisesti mittaa etäisyyden kohteeseen, jonka perusteella linssin tarkennusta ohjataan, kun perinteinen kontrasti tarkennus joutuu aina pumppaamaan päästä päähän etsiäkseen terävimmän kohdan. Tarkennus oli siis iLuurilla lähes silmänräpäyksessä valmiina ja kuvan otto tapahtuu about samalla sekunnilla kun painaa nappia. Tästä syystä kuvat onnistuivat hyvin. Toki ilman vakainta ja käyttäen pientä valotusaikaa joutuu nostamaan ISO-arvoa, mutta puhelimen softa osaa kyllä tehdä noista ihan käyttökelposia esim. SOME-käyttöön. Jotkut perustelee ettei tuolla voi tehdä mitään seinäprinttejä kun tarkkuus ei riitä. Rehellisesti sanottuna en ole IKINÄ semmoista muutenkaan tehnyt. Meikällä on varmaan viimeiset 5 vuotta kaikki kuvat menneet suoraan some/muihin nettijulkaisuihin tai jaettu kavereiden kanssa viestillä, joten siihen käyttöön kuvat riittävät aivan hyvin. Someen menee myös kaikki Olympuksella ammutut kuvat...

  Perusteena siis iPhonelle on yksinkertaisesti se, että sillä onnistuu kuvista huomattavasti suurempi osa. Jos kuvataan maisemaa, jossa ei ole liikkuvia kohteita, niin joku muu luuri varmasti voittaa vakaimen, kennon koon ja pixelimäärän avulla, mutta melkein missä muussa kuvauksessa vain iPhone syö aika monet kilpailijat. Lumian hirviökamerapuhelin 1020 on tässä kohtaa erinomainen esimerkki. Kuvan ottaminen kestää kolmatta sekuntia napin painalluksesta ja hämärässä tarkennuksella on vaikeuksia. Tuo revontulien kuva oli rehellisesti sanottuna täysin epätarkka ja... no ei ehkä ihan paras esimerkki mihin tuo laite pystyy. Eli jos menet ottamaan hämärässä talosta kuvan, voittaa lumia varmasti iPhonen. Jos otat samassa valossa kävelevästä ihmisestä kuvan voittanee iPhone Lumian.

  Tulipas pitkä teksti. Halusin vain puuttua keskusteluun miksi iPhone ehkä on maailman suosituin kamera. Se ei ole laadullisesti ehkä paras mutta riittävä, helppokäyttöinen ja toimii kaikissa tilanteissa. Jos haluaa tutkia kuvia pixeli kerrallaan niin voi mielessään nimetä aina oman suosikkinsa voittajaksi (olit sitten Lumia, iPhone, Sony, Samsung...). Itsellä kuvissa ratkaisee kuitenkin niiden kokonaisuus, ei 20mPix kuvan 500% zoomattu linnun perseen kohina ja ryppyreiän yksityiskohdat.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2015
 11. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  206
 12. Mediheli

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2012
  Viestejä:
  163
  Jos haluaa nopeutta 930:llaan niin vaihtaa oletuskamerasovellukseksi Microsoft-kameran. Tosin tuo taitaa räpsiä 5mp kuvia.
   
 13. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  Tosin Lumian 1020 on salama, jolla voidaan "pysäyttää" lähikohteet aika tehokkaasti. Toki salaman kanssa otetut kuvat ovat noh.. salaman kanssa otettuja.
   
 14. Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.10.2016
 15. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  En ole ohjelmoija, mutta olen saanut sen käsityksen että näissä sen kamera rajapinnan kautta tulee sama kuva joka ohjelmaan kamerasta. Eli filttereillä tehdään ne erot, jos haluaa sotkea kuvansa erpärealistisen näköiseksi tai muuten vaan vintage sotkuksi instapaskaan, niin sitten toki tykkää kamera sovelluksesta joka tekee ne vaikka heti automaattisesti. Jos vain haluaa parhaan kuvanlaadun, kuten oikealla kameralla, niin ei pitäisi olla eroa. Paitsi nyt tämä uusin Lollipop kuulemma tukee jotain uutta kamera rajapintaa, jolla saa manuaalisesti hallitua suljinta, mutta kuulemma vaatii jotain speciaalia tukea myös, eli ei pelkkä uusin Antero riitä.
  Ainakaan minulla Samsungin tai Nexuksen laitteissa omat kamerasoftat ei tarjoa mitään eksoottista säätöä, vain muutama säätö valkotasapainoon, yökuva, iso-herkkyys, eli periaatteesa täysin automaattiasetuksin menee. Miten jos on vähän paremmalla kameralla varustettu Android puhelin? Tarjoaako se samaa, kuin esim Lumiassa käsi tarkennus, valotusaika jne..
   
 16. Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.10.2016
 17. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 045

  Olet täysin oikeassa. Se on ihailtavaa lukea joitain eriäviäkin mielipiteitä kamerakännyköiden paremmuudesta, kun tuntuu menevän Lumia 1020:n fanipoikien kuoroksi jokaista eri valmistajan kamerakännykkää vastaan (ihan aiheestakin, koska Lumia 1020:n kamera vaan on tarkkuudessa muita edellä, vaikka ikää onkin parisen vuotta).

  Itse olen sitä mieltä, että Iphonen kamera ei välttämättä ole kaikista tarkin, mutta sen kamera on kuin konekivääri, joka ottaa onnistuneita otoksia sekunnissa useita, kun taas Lumian kamera on sellainen, joka ottaa paljon hitaammin, mutta kuvanlaatu on tarkempi ja huima, mikäli otos onnistuu. Iphone 6:nen on hyvä somea varten, oikeastaan riittävä. Tosin puolustan Lumiaa siinä mielessä, että jos ottaa urheilumodin kamerasoftassa, niin liikkuvistakin kohteista saa otettua usein ihan hyviä kuvia, tosin Iphone on varmasti parempi liikkuvien kohteiden kuvaamisessa kuin Lumia, joka tekee helposti noista liikkeistä aika suttuisia.
   
 18. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  En toki mene ylistämään taivaisiin 1020:n tarkennusta, mutta on kyllä huomattavasti nopeampi kuin edellisissä puhelimissani. Välillä sekin tarkentaa ihan mihin sattuu, erityisesti vähässä valossa hidas, mutta hyvässä valaistuksessa varma ja nopea. Iphonea en ole käyttänyt, mutta jos siinä on nopea vaiheeseen perustuva tekniikka niin se varmaan todellakin on ylivoimainen tarkennuksessa. Itse myös koira-harrastajana tiedän ongelmat nopeiden lemmikkien kuvaamisessa ja ymmärrän miksi jotkut arvostavat sitä kuvanlaatua enemmän. Kohinainen kuva on parempi kuin ei kuvaa ollenkaan.

  Itse varmistan kuvan saamisen käsisäädöillä, jos kuvattava on nopea. Lumia Kamerassa on niin helppo tilapäisesti pakottaa iso-herkkyys johonkin suureen arvoon ja automattiohjelma laskee siten nopeamman valotuksen samassa suhteessa. Samoin voi joko kokonaan manuaalitarkentaaa kameraa, tai sitten ennakkoon tarkentaa kohteeseen joko näyttöä koskettamalla tai painamalla laukaisimen fyysinen painonappi puoleenväliin, aivan kuten on aina tehty oikeilla kameroilla.
   
 19. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
  Itse omistan kummatkin 808 ja 1020. 1020 tarkennus on kylläkin nopeampi, mutta sillä on vaikeuksia tarkentaa tiettyyn pisteeseen, vaikkapa pajunkissaan vaikka se täyttäisi tarkennusrinkulasta 100%, silti puhelin yrittää napata tarkennuksen tausta-alasta.

  Alla olevassa kuvassa käytin manuaalitarkennusta, sillä automaatti ei millään saanut tarkennettua näsiän varteen taikka nuppuihin. Ei mikään taidekuva, kunhan vaan räpsäisty lenkin varrelta 5mp laatuisena.
  [​IMG]
   
 20. Stunned

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  2 846
 21. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
 22. unnie

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  593
  Kyllä kelpaisi mikä tahansa noista kolmesta kameran puolesta tämän Nexus vitosen tilalle
   
 23. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 045
  Tosin nyt kinastellaan 2. parhaimman kamerapuhelin tittelistä tai 3. parhaimman jos se Panasonicin kånny lasketaan. :D
   
 24. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Totta, ei ole (vieläkään) 808 PV:a päästy edes lähelle.
   
 25. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 045
  LG G4:sessa on kuulemma helvetin hyvä kamera. Onko kellään tietoa siitä kamerasta? Ainakin yhden testin mukaan on jo aika tasoissa Lumia 1020:sen kanssa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti