Parhain kamerakännykkä! Vertailua, riitelyä ja analysointia!

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Источник, 20.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 044
  Päätin luoda tämän keskusteluketjun tänne, koska on hyvä olla perillä, kuinka kamerakännykät muuttuvat vuosien myötä ja millä lippulaivakännykällä on parhain kamera. Lisäksi kameroiden vertaaminen on "tieteellisempää" ja järkevämpää kuin riidellä, onko nyt se iLeluOmena maailman parhain kännykkä vai pelkkää läjä glitterpaskaa. Olen viimeisen kuukauden aikana käytännössä lukenut kaikki uusimmat kamerakännykkävertailut ja voin sanoa, että:

  Lumia 1020 on kuvanlaadussa ja monilla osa-alueilla edelleen markkinoiden parhain kännykkä virallisesti, (tosin hämäräkuvauksessa ja makrokuvauksessa muutamat kilpailijat ovat parempia + se Samsungin zoom-kamerakänny) suurimmissa osassa arvosteluista kyseinen kännykkä on ilmiselvä testivoittaja, jolla saa lähes halvimpien digitaalijärjestelmäkameroiden tasoisia kuvia. Epävirallisesti http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2468620,00.asp eli Panasonic's Lumix CM1, siinä on suurempi sensori ja investoitu enemmän kameraan, tosin megapikseleitä on vähemmän kuin Lumia 1020:ssa. Tosin tämä kännykkä saattaa jäädä marginaaliseksi ilmiöksi, koska hintalappu on siinä tuhannen euron luokassa ja sitä ei edes myydä Suomessa, vaan jossain Ranskassa ja Saksassa. Sinänsä ihmeellistä, kun kamera on oleellinen osa kännykkää, niin luulisi olevan kysyntää järeimmälle kamerakännykälle. Tosin lopputulos ei ole vielä selvää, koska ei ole kunnollista arviota Panasonicin kamerakännykän kuvista verrattuna Lumian 1020:seen. Kuitenkin hinta-laatu suhteeltaan Lumia tulee olemaan ehdoton ykkönen vielä pari vuotta ainakin.

  Toiseksi tai kolmanneksi parhain känny on yhtä riitelyä. Jos tykkää räpsiä nopeesti kuvia, niin se Apple on hyvä. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Lumian ykköspallia ei vielä mikään känny uhkaa (paitsi Panasonic) vähään aikaan eli suosittelen sitä. Sääli, että Microsoft ei hyödynnä Lumian good-williä ja satsaa resurseja kamerateknologiaan. Sony Zsiperia on omasta mielestäni 2. parhain, kunhan ottaa manuaalisti kuvia (kamulle kävi kämmi, että otti 8 megapikselin kakkakuvia automaatilla vahingossa, kun tyhmä ohjelma ei pannut kaikkia megapikseleit käyttöön)
   
 2. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 697
  Kännukän kamera on itselleni iso merkitys kun täytyy hankkia uusi puhelin.
  Muutama vanha koulukunnan kannattaja ovat kyllä jo kerenneet ääneen ihmetellä miksei hankkisi vähän laadukkaampi pokkari tai järkkärin jos meinaa saada hyviä kuvia.
  Jos olen hakemassa jotain tiettyä maisemakuvaa niin aivan varmasti valmistaudun siihen ottamalla digikamerani mukaan, mutta jos työmatkalla eteen sattuu kaunis auringonnousu/lasku tai lapsen futispelissä hyvä kuvakulma, niin silloin kiitän itseäni, että tuli hankittua känny jossa on laadukas kamera.
   
 3. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 044
  Sama juttu. On hankalaa kantaa mukanaan parin tonnin järjestelmäkameraa "harrastelijana", mutta kun on sosiaalisissa tilanteissa, niin kamerakännykkä on ylivertainen.

  Tein vähän vertailua Panasonic vs Lumia 1020 välillä, niin oma johtopäätökseni on se, että Panasoncilla saattaa saada terävämpiä kuvia kennonsa takia, mutta vertailtaessa Lumian 1020:sen kuviin, niin ero ei ole merkittävä Panasonicille. http://smartcam.club/node/3248
   
 4. Stunned

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  2 846
 5. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 044
  Totta. Galaxy Noten kamera jo kilpailee Lumian kanssa. Siksi veikkaan Samsungin olevan eka kännymerkki, joka voittaa Lumia 1020:sen sitten aikanaan. (Miksei ole Lumia 1020, mukana tuossa testissä?)
   
 6. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 697
 7. Mkko-PuolipistePoistettu

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2001
  Viestejä:
  58
  Oma näkemykseni on sellainen, että pokkareita ei kannata enää ostaa. Kännykkä sopii hyvin aina-mukana-ratkaisuksi ja järkkäri silloin kun enemmän kuvaa. Ja järkkärinä NIKON, eikä tuollainen C-luokan vehje, joka ei pärjää edes kapuloille! ;)
   
 8. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Lumia 1020 on ensimmäinen kännykamera minkä pystyy katselemaan isolta näytöltäkin ilman, että alkaa harmittamaan. Ikähän tuota puhelinta painaa ja siinä on tietty lagi napin painamisen ja kuvan ottamisen välillä, mikä tekee liikkuvien asioiden kuvaamisesta enemmän tai vähemmän hankalaa.

  Puhelimessa on se hyvä puoli, että se on yleensä aina mukana, kun taas kameraa pitää tarkoituksella kanniskella joka paikassa.
   
 9. Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.10.2016
 10. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 044
  Galaxy S6:sen kameran kun näkisi. Parempi sen oltava Lumiaa parempi tai joudumme käyttämään vuosikausia sitä ;) Tosin jos oma firma hehkuttaa omaa kännyään, niin ei vielä innostuta, odotetaan puolueettomia kameravertailutestejä.
   
 11. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
 12. Stringer

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  2 772
  Ei minulla ainakaan näy mitään toista sivua. Skrollia alaspäin vaan, niin koko tarina paljastuu.
   
 13. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 044
  Samsung Galaxy 6 tulee, katsotaan kuinka hyvä kamera siinä on. Oma veikkaukseni on, että hyvin pärjää Lumia 1020:selle, muttei kuitenkaan vielä voita sitä.
   
 14. Age of Computers

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2010
  Viestejä:
  1 057
 15. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Kerrassaan hienoa jälkeä ottavat sekä 808 että 1020. Kun Nokia aikanaan ilmoitti, että tekevät kamera puhelimen, jonka jälkeen kukaan ei halua ostaa enää järkkäriä, niin ihmiset nauroivat partaansa. Nyt ei enää kukaan naura. Muutkin valmistajat alkavat päästä mukaan. Lg:n nopea laser tarkennus on hieno juttu.
  Paras kamera on se joka on aina mukana.

  Mutta toki jokainen valokuvaaja tietää että kohteen sommittelu vaati polttovälillä leikkimistä, joka taas ei onnistu ilman zoom objektiivia. Vaikka Lumiassa olisi 300 Mpix kenno, niin digitaalinen zoom, eli rajaus, ei muuta kohteen ja taustan koko suhdetta. Järkkäri taas ei mene taskuun, joten siten laadukkaille pokkareillekin on kysyntää, toki vähenemässä määrin, kun nyky teinit eivät ole niitä loisto kuvaajia, vaan heille riittää iLuurilla suttuinen kuva instagrammiin vga- resoluutiolla illan bileistä.
   
 16. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 697
  kun nyky teinit eivät ole niitä loisto kuvaajia, vaan heille riittää iLuurilla suttuinen kuva instagrammiin vga- resoluutiolla illan bileistä.

  Hehhe, aamun eka hymyt
   
 17. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Tämä "ilmoitus" kun vaan on ihan urbaani legenda. Ainakin jos tarkoitat Vanjoen "ilmoitusta". Vanjoki sanoi osana jotain esitystä ohimennen järkkärillä kuvanneelle valokuvaajalle suunnilleen että: "jatkossa ehkä saadaan niin hyvä tekniikka puhelimiin, että valokuvaajankaan tarvitsis noin isoja ja painavia välineitä". En tiedä kuka sitten raportoi Vanjoen sanoneen että järkkärit korvataan puhelimilla.

  Mutta joo, hyvän kuvan ottaminen on kiinni kuvaajasta, sitten vasta käytetyistä välineistä. Hyvän kuvan ei välttämättä tarvitse olla teknisesti hyvä. Toki hyvällä kameralla saa ehkä enemmän onnistuneita kuvia kuin huonolla. Uskon että viiden vuoden kuluessa ei tarvitse välittää puhelimien kameratesteistä koska kaikilla kameroilla saa suurinpiirtein 808:n tasoista jälkeä tai parempaa. Itselleni 808 on edelleen paras, vähintään yhtä hyviä kuvia kuin 1020:llä usein parempiakin, ilman 1020 kameran ärsyttävyyksiä. Optinen kuvanvakaaja olisi videoissa hyvä ei sen puoleen.
   
 18. Toveri Viljanen

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2012
  Viestejä:
  64
 19. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Hämäräkuvauksessa on ainakin parantamisen varaa tulevaisuudessakin. En tiedä yhtään miten paljon nykyisten sensorien kohina lähestyy Johnson–Nyquist tai Shot kohina tasoa, mutta koska optiikan kirkkaus noin pienessä koossa on varmaa lähellä sitä mitä on nykyisillä materiaaleilla on saavutettavissa, niin kennon herkkyyden parantaminen taitaa olla ainoa tapa. En oikein osaa kuvitella pieneen kännykkään F/1.4 aukon optiikkaa, kuten minun LX7 pokkarissa.

  Kirkkaassa valossa varmasti jokainen viimeisen 10 vuoden aikana julkaistu kamera tai puhelin on riittävän hyvä. Aloitin digikuvaamisen vuonna 2001 Sonyn 3 Megapikselin kameralla ja vielä tänäkin päivänä kun katselen noita vanhoja kuvia, niin ihmettelen välillä että onpa hyvä laatu. Normaalilla FullHD tarkkuuksisella näytöllä 3MPix on riittävä, kuten myös hyvälaatuisiin tulosteisiin. Ainoastaan zoomatessa huomaa ettei pikseleitä ole ylimäärin ja harva meistä zoomailee yksittäisiä pikseleitä, kuten noissa kameravertailuissa tehdään.

  Suurin ero hyvän ja huonon kameran välillä normikäyttäjälle tulee automaattiasetusten toiminnassa, ainakin minä jouduin vanhoilla kameroilla aina vähän hiomaan värisäätöjä, kun uudemmat vehkeet osaavat tehdä melko luonnolliset värit automaattisesti. Mutta korjausten jälkeen sen kaikkein rupusimmankin digikameran kuvat voivat olla ihan julkaisukelposia.
   
 20. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Onko 1020:n keltaisuus jo korjattu :)

  Mutta joo, eiköhän ne kameroiden erot tule esille juuri huonoissa tai ei optimeissa olosuhteissa.
   
 21. evokki

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  741
  Kuten artikkelissa todettiin, 650D:llä otetut kuvat ovat JPG käännöksiä puhtaista RAW kuvista minimaalisilla korjauksilla jotta kuvat toistivat tilanteen mahdollisimman aidosti toisin kuin puhelimilla otetut kuvat joihin puhelimet lisäsivät automaattisesti omat terävöinti ym filtterit jotta kuvat saisivat suoraan enemmän "poppia". Kuten artikkelissa sanottiin, muutaman minuutin lightroom säädöllä 650D:n kuvat saadaan näyttämään paremmalta kuin Note 4:n tai iPhonen kuvat.

  Onhan sitä monen monta syytä miksi järkkärit peittoavat kännykkäkamerat kuvanlaadullisesti sekä ominaisuuksiltaan. Kännykkäkamera on silti paras vaihtoehto suurimmalle osalle ihmisistä jotka ottavat kuvia ns lonkalta eikä laatu ole se tärkein seikka vaan kuvan ottamisen ja jakamisen helppous.
   
 22. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Ja jos edelleen unohdetaan nämä yksittäisten pikselien zoomaukset ja vertailut säkkipimeässä, niin ainakin itselle ja kuulemma monelle muullekin tavalliselle tallaajalle yksi hyvinkin merkitsevä asia on kuva-alan laajuus, siis polttoväli. On niin monta kertaa kun on lomailemassa jossakin ja pitäisi saada joku isompi maisema/kohde/aukio/kirkko jne. samaan kuvaan, niin mitä laajakulmaisempi optiikka niin sitä parempi. Kun on tottunut 24mm kuvaan, niin kaikki tuota isompi tuntuu mahdottomalta. Kaikki Lumiat taitaa ottaa enintään 26mm (35mm vastaava) laajaa kuvaa, Lumia 1020 Monsterikamera näköjään jopa 25mm, kun monessa muuten niin hyvässä kamerassa, kuten monet Samsungit, efektiivisiä millimetrejä löytyy reilusti yli 30.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2015
 23. Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.10.2016
 24. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 044
  Se vähän huvitti, kun Samsungin pojat kehuskelivat S6:sen olevan parempi hämäräkuvauksessa kuin Apple. Jos Lumia 1020 olisi tuotu peliin, niin olisi tullut kiusallinen hiljaisuus.
   
 25. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Helppohan se on verrata omaa tuotetta selvästi huonompaan kilpailijaan, noh tuossa on toki taustalla se, että moni luulee, että Apple tekee oikeasti laadukkaita tuotteita kun hintalappu on niin kova.

  Apple nyt ei ole ikinä osannut mitään tehdä hyvin, kameroita ainakaan. Siten ihmetyttää suuresti kun minäkin tunnen muutaman ammattivalokuvaajan, joilla iPuhelimet, ja joilla he ottavat jopa vapaa-ajalla kuvia. Miksi ihmeessä?!? Luulisi jos työkseen ottaa kuvia jollain täyskennoisella Canon EOS-1DX:llä niin tietää mikä on hyvä kuva ja osaa erottaa hyvälaatuisen valokuvan huonosta ja on edes joku vaatimustaso omien vapaa-ajan kuvien suhteen.

  Minä olen täysin harrastelijakuvaaja, mutta sen verran on tullut kuvia otettua erilaisilla laitteilla, että nyt kun kännykkänä on Lumia 1020, niin on vaikea kuvitella enää eläväni huonomman kännykkäkameran kanssa. Ei sitä niin usein jaksa lähteä etsimään isompaa kameraa apuun, vaan tulee vain kaivettua Lumia taskusta, että onpas nättejä revontulia, otanpa tästä muutaman kuvan ihan käsivaralta:

  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti