Paras tonnikala purkissa

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Dwarf, 06.12.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. jeff

    Rekisteröitynyt:
    14.11.2014
    Viestejä:
    54
    Maustetonnikaloja on jännä ostella makaroonin sekaan jos haluaa vaihtelua. Ainakin jotkin merkit ovat aivan järkyttävän vahvasti mausettuja, mikä on hyvä valjun pastan kanssa. Yhden merkin chilissä oli pieniä chilipalkoja mukana ja tulisuus aivan toista maata muiden "chili" einesten kanssa.

    Tosin sardiinit, makrillit yms. on enemmän omaan makuun tuossa käytössä. Jokin kaupan oma hiutaletonnikala uunileivällä tai pitsalla on harvoja tonnikaloja nykyään.
     
  2. havah

    Rekisteröitynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    233
    Rainbown vaalea tonnikala paloina vedessä on se mitä tulee ostettua kun joskus S-ryhmän kaupassa tulee käytyä.
     
  3. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Miltä nuo säilyke-makrillit maistuu, onko lähelläkään sardiinia?
     
  4. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 638
    Joskus krapulassa tillitonnikala+makaroni mättö on parhautta :) ehkä pikkasen sitruunapippuria ja oliiviöljyä (~15e/litra, ei halvempia) niin se on siinä ^^
     
  5. _Marko_

    Rekisteröitynyt:
    04.12.2006
    Viestejä:
    111
    :confused:
     
  6. Ultravga

    Rekisteröitynyt:
    28.02.2014
    Viestejä:
    768
    Boniitti on sukunsa ainoa laji. Boniitin suku on Katsuwonus ja tonnikalan suku on Thunnus.

    "Tonnikalaa on maailman merissä monta lajia ja nimistö on sekava. Maailman eniten tonnikalana myyty kala ei ole tonnikala lainkaan, vaan boniitti, Katsuwonus pelamis. Sen englanninkielinen, säilykepurkeissa usein esiintyvä nimi on skipjack tai skipjack tuna. Nimi johtuu kalan tavasta hypätä vedestä. Muita englanninkielisiä kauppanimiä ovat arctic bonito, oceanic bonito, watermelon (eli vesimeloni!) ja Havaijilla aku."

    Sitten vielä wikipediasta:

    "Boniitti muistuttaa paljon Thunnus-suvun aitotonnikaloja muttei kuulu samaan sukuun, vaan luokitellaan oman sukunsa Katsuwonus ainoaksi lajiksi."

    Aitotonnikalat, joiden sukulainen ei Boniitti ole:


    Eikä kestä kiittää, muiden sivistäminen on aina mukavaa puuhaa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2014
  7. Lifeless

    Rekisteröitynyt:
    25.03.2000
    Viestejä:
    4 708
    Kaikki kuuluu samaan heimoon joita myydaan ja markkinoidaan nimella tuna. Itseasiassa tuo tuna nimike sisaltaa viela paljon, paljon enemman kaloja. Koko scombridae perheen.

    Suomalainen wiki, kuten tavallista, puhuu taytta paskaa. Skipjack ei ole bonito. Skipjack (joskus arctic bonito) on helvetin paljon laheisempi laji aitotunalle kuin bonito. Bonito kuuluu sardini heimoon, kun taas (aito)tuna (ja skipjack) kuuluu tuna heimoon.
     
  8. windhero

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2011
    Viestejä:
    1 259
    Jossain abbassa ei vaan ole hirveästi järkeä, kun samalla kilohinnalla saa melkeinpä kuhafileetä tuoretiskiltä ja lohta mistä vaan. Ei se tonnikala niin hyvää ole, että maun takia söisin.
     
  9. Lifeless

    Rekisteröitynyt:
    25.03.2000
    Viestejä:
    4 708
    No tottakai file on halvempaa. Sita ei ole kasitelty saati sitten purkitettu. Purkin kilohinta on suurempi koska purkki on metallia. Mita pienempi purkki on, sita suurempi on kilohinta. Kilon tuna purkit (esim carrefour) alkaa olemaan jo kohtuu hintaisia.

    Jos vertaat, niin vertaa tonnikala fileeseen (joka on jopa halvempaa kuin lohi).

    Tai sitten tuna purkkia lohi purkkiin (jotka on alkaen 20e/kg).
     
  10. ?

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2007
    Viestejä:
    7 266
    Aasiassa matkustelleena on tullut tonnikalaa syötyä. Siis fileenä suoraan kalasta. Tällä ei ole mitään tekemistä purkkitonnikalan kanssa, ei maussa eikä ulkonäössä tai tekstuurissa. Tuore tonnikalafile muistuttaa ehkä hieman naudan filettä tms. Varmaan aika lähellä valaan lihaa.
     
  11. Estate

    Rekisteröitynyt:
    04.07.2004
    Viestejä:
    220
    Islannissa valasta maistettuani se oli mielestäni juuri tonnikalapihvin ja naudan väliltä.
     
  12. Ernomies

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2000
    Viestejä:
    2 324
    Lidlissä on deluxe merkin alla tonnikalan filepaloja, hinta taisi olla yli 5 euroa purkki. En ole ostanut koska olen odotellut murojen raporttia.
     
  13. Lifeless

    Rekisteröitynyt:
    25.03.2000
    Viestejä:
    4 708
    Saahan tuota ihan mistapain maailmaa tahansa.

    Valas muistuttaa enemman hirven ja naudan sekoitusta. Todella herkullista, jossa pieni vivahde riistan makua.
     
  14. ChickenLegs

    Rekisteröitynyt:
    12.12.2012
    Viestejä:
    3 424
    Itse nassuttelen kolmea eri tonnaria: Abbaa, Pirkkaa ja Rainbow'n vaaleaa tonnikalaa. Kaikki mallia tonnikalapalat öljyssä. Calvoa ostin itsekin muutamaan otteeseen sen ollessa tarjouksessa 2 prk / 3 € enkä pitänyt sitä erityisen huonona tai hyvänäkään. John Westiä vertaisin Rainbow'n tavalliseen tonnikalaan, tosin en tiedäkään minkä valmistajan tuottamia nuo Rainbow'n tonnarit edes ovat. Tiedä vaikka nekin tulisivat Johnnyltä.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  15. Ernomies

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2000
    Viestejä:
    2 324
    John Westillä on myös lohta säilykkeenä. Sellainen tuli kerran ostettua ja sinnehän ne oli jauhettu ruotoineen päivineen kaikki...
     
  16. Dragofix

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    280
    Poisto
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2016
  17. H-K_Blu

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2016
    Viestejä:
    1 063
  18. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Fileitä on muistaakseni ainakin Stockan kalatiskillä ollut. Pakasteena toki sitten melkein missä vaan.

    Paras purkkitonnikala on Lidlin Espanja-teeman lasitölkissä oleva, hintaakin sitten vähän enemmän kuin perus-säilykehakkeella. :psmoke:
     
  19. ZZRX

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    423
    Delfiiniä ei saa kiusata esto :D sai kyllä hyvät perjantainaurut... No joo asiaan, vaikuttais kyl hyvältä nuo Starkistit jos pääsis maistamaan. Ite tullu syötyä kehuttua Abbaa auringonkukkaöljyssä melko paljon ja hyväähän se on. Ei noihin pirkkaan tai rainbowhin viitsi kepilläkään koskea kun muutenkin on säilykkeiden laatu melko huonoa myös noilla paremmillakin merkeillä. John Westiä tullu myös syötyä mutta ei oo jäänyt erityisemmin mieleen. Valkoinen tonnikala onkin varmasti parempaa, mutta ei raaski periaatteesta syödä kun on muutenkin uhanalainen lajike.
     
  20. H-K_Blu

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2016
    Viestejä:
    1 063
    Itselleni on kyllä kaikki aina menny, tyyliin "kreikan purkkitonnari" joten S-kartelli on melkein luksusta. Ok, no laitetaan stokka ja abban lasipurkit mieleen. Toki Westiä ja muitakin markettipurnukoita testailtu.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti