Paras SSD raid1 varmuuskopio

Viestiketju alueella 'Massamuistit' , aloittaja sanjuro, 12.09.2017.

 1. sanjuro

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  120
  Hei!

  Mikä olisi paras tapa tehdä lennosta täysi kopiolevy SSD levystä? Eli käytössä 250GB SSD levy, jota käytetään windows 10 levynä. Tämän lisäksi normaali HDD levy 320GB. Haluaisin tehdä mahdollisimman helpon varmuuskopio levyn tuosta HDD levystä, jos jostain syystä SSD päättää hajota. Miten itse rakentaisitte parhaimman RAID järjestelmän tai vastaavan ilman, että suoritus kyky tuossa SSD levyssä kärsii? Näyttäisi vähän siltä että emolevy ei tue hardware RAIDia. Varmuuskopion ei välttämättä täydy olla just ajallaan mutta mahdollisimman helposti hoitua taustalla automaattisesti.
   
 2. SolarWind

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2016
  Viestejä:
  367
  Ei ole mitään järkeä edes ajatella tekevänsä raidia SSD:n ja HDD:n välille.

  Ota käyttöön Veeamilta ilmainen Endpoint Backup ja tee sillä varmistukset sekä bootmedia. Jos levy hajoaa pääset tuolla bootmedialla käynnistämään koneen ja palauttamaan varmistuksista kaiken uudelle levylle.

  Varmistuksia ei kannata säilöä koneessa kiinni olevalle levylle, vaan se levy kannattaa olla jossain muualla koneen ulkopuolella. Virtalähde saattaa vaikka hajota ja viedä kaiken mukanaan.
   
 3. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  2 023
  Ja raid 1 pakan tekeminen ei missään nimessä korvaa varmuuskopiointia. Ainoa mitä tuo tekee on vikasietoisuuden lisääntyminen. Eli kone kestää toisen levyn vikaantumisen. Raid 1 tapauksessa kummallekin levylle kirjoitetaan sama data, eli levyt peilataan. Jos poistat tiedoston, niin tämä häviää kummaltakin levyltä, eli etpähän enää palauttele mistään.

  Varmuuskopiot aina ulkopuoliselle levylle tai pilveen jotakin siihen tarkoitukseen tehtyä ohjelmaa käyttäen. Vaikka sitten SolarWindin ehdottamaa Veeamia.
   
 4. iSteel

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  322
  Mielestäni helpoin Windows 10 backup hoituu Windowsin System Imagella joka siis mukana Windows 10:ssä:

  1. Ulkoinen kovalevy kiinni koneeseen (tai otat tämän sisäiselle kovalevylle jos koneessa 2 levyä)
  2. Win näppäin + kirjoita "backup" - > Backup & Restore
  3. Valitse Create System Image, ja levy minne tallennetaan
  => Tallentaa erilliselle levylle kuvan Systeemilevystä (jos levy on iso niin sitä voi käyttää myös muuhun varastointiin)

  Palautus sitten Windows 10 asennus USB:llä tai Control Panelin kautta.

  Mä otan C:stä imagen silloin tällöin D:lle. Jos käyttis sotkeentuu niin palautukseen menee se 5-10 min. C: on 120GB SSD ja D: on 2TB HDD.

  Toimiihan tuo yhdelläkin levyllä jos siinä on useampi partitio, esim. C ja D. Mutta ei tällöin suojaa levyrikolta.
   
 5. sanjuro

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  120
  Juu täytyy tuo RAID 1 unohtaa, mutta tosiaan jonkinlainen synkkaus järjestelmä pitänee rakentaa. Tosiaan tuo HDD levy on koneen sisällä. Tarkoituksena siis saada mahdollisimman kätevä tapa palauttaa tiedostot, jos SSD hajoaa. Ei ole välttämätöntä, että Windows palautuu vaan jopa riittää, että tiedostot ovat siirrettävissä. Katselin Windows 10 tarjoamaa varmuuskopiointia ja näyttäisi, että osaa tehdä kopion aina esim. tunnin välein levylle.

  Nyt kaipaisinkin kokemuksia minkälainen systeemi/ohjelma on paras tuohon varmuuskopiointiin, että tiedostot pysyvät tallessa, kuitenkaan konetta hidastamatta. Myös tuo valmis windowssin varmuuskopiointi kiinnostaa, jos toimii hyvin.
   
 6. iSteel

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  322
  @sanjuro

  Toi Windowsin oma varmuuskopiointi toimii hyvin. Siellä Backup & Restore alla on vielä toiminne jolla voi varmuuskopioida tiedostojakin. Sillä voi helpon backupin rakentaa itselleen. Palautuskin toimii ihan perus Windows 10:llä eli ei tarvita kuin asennus USB tai jos on järjestelmä pystyssä niin ihan Control Panelista.

  Jos vain jonkun hakemiston haluaa peilata toiselle levylle niin silloin kannattaa tehdä tuo komennolla robocopy ja ajaa se Control Panelin ajastetulla toiminteella vaikka kerran päivässä/tunnissa/tms. Tämäkin on ihan peruskomento Windowsissa joten mitään erillistä softaa ei tarvita.

  "robocopy <lähde> <kohde> /mir"
  Esim:
  "robocopy C:\Videot D:\VideoBackup /mir"
  kopioi ajettaessa kaikki uudet ja muuttuneet tiedostot c:\Videot -hakemistosta d:\Videobackup -hakemistoon. Samalla poistetaan kaikki C:\Videot poistetut tiedostot. Tuolle löytyy optioita vaikka miten joilla saa tehtyä juuri sellaisen kopioinnin kuin haluaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti