Paras ratti PC:lle?

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja everon, 17.11.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Cletus.

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2013
  Viestejä:
  404

  Kuten ratin nimestäkin voi päätellä, pelkkä 25/26/27/29 virheitä korjaava päivitys, jossa thustmastereiden tapaan vaihtuu lähinnä nimitarra.
  Kyttää mielummin noita G920 tarjouksia:
  https://www.techspot.com/review/1070-logitech-g920-g29-driving-force/


   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2017
 2. karik134

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  4 783
  ^G920 ja G29 ovat samoja ratteja (G29 toimii ps4:ssa ja G920 on taas tarkoitettu Xbox Onelle).
   
 3. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Jos joku on ThrustMaster T300RS pedaaleja vailla jostain syystä, niin multa saa hakea pois tai voin postitella. Ei mitään erityistä hintaa, pk+pieni korvaus on ihan ok. Nyt vuoden päivät ollut pölyttymässä komerossa, niin ajattelin, että tekisköhän joku noilla jotain vai heitänkö menemään. Rattia en enää omista ja aikoinaan ostin siihen polkimet joissa oli kytkin niin jäi nämä ylimääräseiksi. Olisi tietty pitänyt myydä T300RS omana settinään ja paremmat pedaalit erikseen, mutta enpä tullut ajatelleeksi :D


  Eli siis taka-alalla näkyvät pedaalit
  [​IMG]
   
 4. toppis77

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2009
  Viestejä:
  19
  Nakkasin sulle YV:n...
   
 5. KassuX97

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  136
  Nyt on drivehubbia kokeiltu.. En ostaisi ainakaan näillä kokemuksilla uudestaan.. Tosiaa xbox one x alustana ja rattina t500rs. Project cars 2:sessa ei ole ollenkaan forcefeedbackiä. Ja mulla on rimminä tm28 (jota tämän hubin piti tukea) jossa näppäin layout aivan mitä sattuu nyt en pysty liikkumaan valikoissa yms joten pelaaminen käytännössä mahdotonta. Forzaa nopeesti testasin mitä valikosta pääsi ajamaan pelkällä A napin ja alaspäin d.padia (ainoat napit mitkä löytyy tosin vääristä paikoista esim alaspäin dpad on Y:n paikalla) niin siellä tuntuisi forcea olevan jotenkuten, mutta mahdotonta pelata ilman näppäimiä.. Katotaan mitä asiakaspalvelu vastailee tuolta collectivemindsiltä.
   
 6. Nikke123

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2016
  Viestejä:
  111
  Laitetaan nyt tähän ketjuun kun parempaa ei löytynyt.

  Pari päivää pelaillut Logitech g29 ratilla. Nyt jälkee päin huomannut, että jarrupoljinta painaessa kuuluu aika moinen kolahdus aina. Äänen tekee polkimen takana oleva muoviosa joka on väljä kuten kaasu- ja kytkinpolkimessa. Onko tuo ihan normaalia kun en ainakaan alussa kiinnittänyt huomiota ja olen sitä mieltä, että tuota ei ollut. Polkimen napsahduksen tuntee myös jalassa. Eli onko vika polkimessa vai omassa päässä?
   
 7. Nikke123

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2016
  Viestejä:
  111
  Ja vielä lisäksi, että jos painan sormella siitä muoviosasta jarrua painaessa jolloin se ei palaudu yläasentoon, ääntä ei kuulu. Kytkimessä ja kaasussakaan tuo kappale ei liiku ollenkaan jolloin ääntäkää ei siis kuulu.

  Jos jollain löytyy tämä setti niin kertokaapas miten asian kuuluu olla.
   
 8. K0rppari

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2017
  Viestejä:
  1
  Itse sain tänään drivehubin ja päivitin heti firmiksen 2.2 versioon. Tunnin verran pelannut PS4:lla GT Sportia ja siinä ainakin G27 toimii heittämällä, napit toimii valikoissa ja FFB tuntuu pelissä. Tosin vaikea sanoa onko voimaa niinkuin pitää, koska en ole päässyt pelaan peliä g29:llä. Aluksi oli ongelmia yhdistämisessä, vaikka drivehub tunnisti ratin heti, ei se siltikään toiminut. Viaksi paljastui halpa microusb-kaapeli, jonka vaihdoin hieman laadukkaampaan ja heti alkoi pelaan. Pitää vielä testata xbonella toimiskohan napit sielläkin Ainakin ensituntuma on positiivinen, koska haluan pelata yhdellä ratilla molempia konsoleita.
   
 9. Vision

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2000
  Viestejä:
  699
  Onko täällä ketään GIMX:n omistajia ?

  https://blog.gimx.fr  Itse aattelin tuollaisen adapterin tilailla ja kokeilla jossain vaiheessa kaverin PS4 Prolla GT Sportin kera kunhan olen oman OSW:n saanut ja rigin viimeisteltyä. Kämppä on onneksi täynnä eri PC kokoonpanoja joten tuon testaaminen ei tuottane ongelmia :)
   
 10. Habazon

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  961
  Itellä oli dfgt + gimx käytössä pari kk ja ihan ok toimi.
   
 11. Korbenn

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2000
  Viestejä:
  321
  Mistä tuo Drivehub kannattaa tilata? Onko ainoa järkivaihtoehto suoraan Collective Mindsilta? Ja tuleeko siihen tullimaksu?
   
 12. siffonen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2007
  Viestejä:
  2 118
  T500rs:lle tuli 3d-tulostettua näyttö/nappi levy, ei täydellinen mutta riittävän hyvä. Pohjana valmiina löytynyt malli jota muokattu jotta alkuperäiset napit säilyvät sekä tehty paikka jo käytössä olleelle näytölle.

  Toisena projektina on f1-ratti jonka tulostettavat osat on jo valmiina, kunhan elektroniikat saapuvat niin saa kasattua  [​IMG]
   
 13. Cletus.

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2013
  Viestejä:
  404

  Käytätkö mahdollisesti tämän valmistajan led näyttöjä?
  http://www.simdisplay.net/sim-race-f1-full-kit
  Johdotusten, ja kytkimien toimivuus-yhteensopivuus erilaisissa ratti, lisälaite kokoonpanoissa? Ajosimuissa, toimiiko ns itsenäisenä "näytöllisenä usb näppäimistönä" häiritsemättä muita toimintoja?
  Mitä tuo näytönvalmistajan ohjelmistolisenssi käytännössä tarkoittaa, kausi-vuosimaksujako?

  Kyseinen lednäyttö on myös omassa harkinnassa, kun Thrustmaster päätti ryhtyä urpoilemaan oman led näyttönsä kanssa ... Siis häh vain yteensopiva PS4 matolaatikoiden kanssa?
  http://www.thrustmaster.com/en_US/products/bt-led-display

  Viimeksi tuli Siifosen kaltaisten led näyttö projektien kanssa puuhailtua tämän "ratin" kanssa:
  https://muropaketti.com/pelit/peliuutiset/srw-s1-jarisyttavin-ajopeliratti-ikina/
  Ratin lednäytöt täytyi aktivoida kiertoteitse eri peleissä Fanatech tyyppien Fanaleds softan avulla.
  http://www.fanaleds.com/

  Rattina ihan kiva lelu, jos ei halunnut välillä pystyttää työpöydälle formula varikkoa ratteineen polkimineen. Jopa yllättävän tarkkakin ratti kallistus sensoreihin perustuvalla tekniikallaan.
  Käpy paloi kuitenkin Steelseries firman asenteeseen ajurituen, ja päivitysten suhteen.
  Firma käytännössä unohtaa vanhat tuotteensa, kotisivuiltakaan ei löydy minkäänlaista mainintaa srw-s1 ratista.
  Jos firman asenne on tuota luokkaa, jäävät muutkin näppisten, hiirten kaltaiset tuotteet laadusta huolimatta ostamatta tuosta lafkasta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2018
 14. siffonen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2007
  Viestejä:
  2 118
  Juurikin simdisplayn näyttö käytössä, dlx-malli. Näyttö näkyy erillisenä peliohjaimena joten toimii itsenäisesti eikä vaikuta muiden toimintaan mitenkään. Ohjelmistolisenssi on näytön firmikseen tallenettu eikä siitä tarvitse erikseen maksaa enää missään vaiheessa
   
 15. siffonen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2007
  Viestejä:
  2 118
  F1-rattikin valmistui ja tuli ainakin omasta mielestä hyvä, aavistuksen ehkä liian paksut "kahvat" mutta ajaa asiansa erittäin hyvin

  [​IMG]
   
 16. Frankie

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  469
  Mikä olisi tällä hetkellä paras ratti-, poljin- ja vaihdekeppiyhdistelmä PC:lle ja Xbox onelle? Vai onko olemassa adaptereja, jotka mahdollistavat rattien käytön konsolissa kuin konsolissa?

  Hintahaarukka voisi olla 500-600 euron nurkilla
   
 17. datzka

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  185
  Itse tilasin tuon thrustmasterin T300RS-paketin lähinnä hyvän kustomoitavuuden takia, sekä asiallisten lisävarusteiden.

  Modeiksi otin
  - T3PA-Pro säädettävät polkimet
  - TSS Sparco käsijarru/seqventaalikepin
  - Sparco R383-Ralliratin

  Playseatin penkki on valmiina, jossa oli aikaisemmin G29 kiinni. Meinasin alkuun viritellä tämän kepin käsijarruksi ja vaihdella ratista läpillä. Mutta jos osoittautuu fiksuksi laitteeksi niin tilaan toisen seqventaalivaihdekepiksi. En tosin tiedä pitääkö kyhätä joku teline mihin molemmat mahtuu kiinni järkevästi, mutta se ei ole iso homma.

  Itse pelkän ratin ”wheelbasen” olisi saanut myös erikseen, mutta löysin sopivasti ebaystä käytetyn paketin. Näille jää n. 900eur hintaa ilman penkkiä. Ilmeisesti jos haluaa käsijarrun lisäksi ulkoisen vaihdekepin pitää ostaa tälleinen hubi Thrustmasterilta mihin liitetään lisälaitteet. Taisi maksaa 50e, mutta ainakaan Suomessa huonosti hyllyssä tai edes tarjolla.

  *Mulla jäi G29-Ratista muuten modattu seqventaali/käsijarrukeppi ylimääräiseksi. Takuuta n. Vuosi vielä jäljellä. Voisin myydä alkuperäisen hinnalla jos on kiinnostuneita. Tämä on siis origineelin näköinen, mutta liikerata rajoitettu edes/taas ja kepin palautuksen jäykkyys säädettävissä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2018
 18. Frankie

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  469
  No ei ottanut oikein selvää mikä nyt sitten olisi paras, niin ostin ensi hätään Thrustmasterin TMX Pron (T3PA-polkimet). Näyttää ratit menneen eteenpäin 10 vuodessa :) Pelit sentään näyttää olevan yhtä huonoja ajodynamikaan mallinnuksessa.

  Latasin eilen Assetto Corsa Comp. pelin ja siinä vaikutti olevan ensimmäinen peli, jossa ei koko ajan tunnu siltä että ajaisi jäällä. Jarrut jopa vaikuttaa johonkin ja autossa on pitoa. Näyttää siis lupaavalta paketilta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti