Paljonko voin E7500 prossua kellottaa tällä lankulla?

Viestiketju alueella 'Prosessorit, emolevyt ja muistit' , aloittaja Mikitys73, 18.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mikitys73

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  408
  Hei,
  minulla on E7500 prosessori. Tahdon kellottaa sen 4.0Ghz.
  Emolevy MSI P45-C51 (MS-7519).

  Löysin netistä jonkun overclocking center ohjelman, mutten osaa käyttää sitä.
  Voisitteko vastata pikaisesti.

  kuva: http://aijaa.com/I51Dkb
   
 2. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Älä kellota yhtään mitään, ennenkuin olet tutustunut aiheeseen. Se on vaan tyhmä idea harjoitella halvalla vanhalla setillä, kun FSB-kellotus on mennyt pois muodista jo vuosikymmenen vaihteessa ja noista taidoista ei ole mitään hyötyä tulevaisuuden kellotuksilla.

  Äläkä käytä jotain overclocking centereitä, jotka löysit jostain netistä ja et osaa käyttää. Parempi, ettei kukaan muukaan käyttäisi. Tässä ihan rautalangasta, kellottajien eri tasot:
  1. Tyhmä käyttäjä, joka pistää kauniista dashista Windowsissa nappeja satunnaisesti kaakkoon mitään mistään ymmärtämättä. Ei välttämättä riko mitään, mutta aiheuttaa epästabiilisuutta.
  2. Kuten edellinen, mutta osaa kysyä neuvoja jossain alan palstalla (esim. täällä tai siellä toisella)
  3. Kuten edellinen, mutta osaa noudattaa kyseisiä neuvoja
  4. Käyttäjä, joka on laittanut kaikki asetukset autolle BIOS:ista. Tämä yleensä toimii, mutta usein ylivoltittaa reilusti prosessoria, jolloin ainakin lämmöntuottu lisääntyy.
  5. Kuten edelliset, mutta on osannut myös hankkia riittävän jäähyn
  6. Kuten edelliset, mutta ei ole ole ostanut halvinta Asrockkia, vaan kunnon kellotusemolevyn
  7. Käyttäjä, joka osaa laittaa asetukset BIOS:ista itse
  8. Kuten edelliset, mutta osaa ajaa rasitustestejä ja testata kokoonpanon vakauden
  9. Käyttäjä, joka ymmärtää ne asetukset, jota BIOS:ista laittelee
  10. Ne kaikki aktiiviset postaajat tuolla kellotusketjussa, jotka hakevat siitä kellotuksesta sen viimeisen prosentin tehonlisäyksen, koska pystyvät siihen

  Itse olen tuolla tasolla 9 (noin niinkuin omasta mielestä). On vielä tätäkin parempia kellottajia, mm. virransyöttöä modaavat ja nestemäisellä typellä kellottajat.

  --

  Nyt voit lähteä etenemään kellotushierarkiassa ylöspäin miettimällä muita osiasi.. Mikä jäähy sinulla on? Mitkä muistit sinulla on ja saako ne irti FSB:n kelloista?

  edit: intel-disclaimer: siniset lasit oli silmillä. En ole AMD:n prosessoria omistanut sitten vuoden 2008. Ja kuluttajaluokan prosessoreista puhe, ei Xeoneista eikä E-sarjasta.
   
 3. AakeKaake Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  706
  Noihin netistä kaivettuihin hämäriin ohjelmiin vanhalla SER-jätteen koneella et juuri Murosta käyttöapua saa. Vanhan koulukunnan kellottajat säätävät ihan BIOSin kautta nuo asiat, sen jälkeen kun ymmärtävät mitä, miten ja miksi ovat ylikellottamassa. Homma ei ole niin läpihuutojuttu, että jollakin ohjelmalla saat tulostettua näytölle 4Ghz ja "osaat ylikellottaa".

  Itse näkisin kellotustaitojen olevan asiallisia siinä vaiheessa, kun osaat luotettavasti hoitaa homman vaikka kaverille, niin että osaamaton kaveri ei itse kohtaa koneen käytössä mitään kellottamisesta johtuvia ongelmia, kuten lämpöjä, epävakauksia, liian suurta äänentuottoa tai vähentynyttä prosessorin käyttöikää.

  Osta suosilla halpa Pentium G3258 Anniversary Edition LGA1150-alustalla sekä modernit komponentit siihen kylkeen, ja vaikka jokin kevyt vähävirtainen näytönohjain jos tykkäät pelatakin. Uudella BIOSilla on mukava räpeltää kelloja ja olet samalla hankkinut itsellesi laadukkaita osia, emolevy ja virtalähde ovat kriittisiä, joten niiden on oltava asianmukaisia.

  Linkkivinkit:
  Heti kun suomenkielisistä teksteistä saa riittävästi selvää, kannattaa hypätä Googlen ohjaamana englanninkielisten artikkelien ja keskustelualueiden pariin, sieltä löytyy monia näppäriä sivuja.
   
 4. Error 69

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Viestejä:
  35
  Jahka olet näistä aiemmista ohjeista toipunut, niin kannattaa varmaan lueskella näitä ketjuja:

  http://murobbs.muropaketti.com/thre...um-celeron-kellotukset-ja-kokemukset.1069421/
  https://bbs.io-tech.fi/threads/lga775-kellotukset-kokemukset.164/

  Kummassakin on pätevää keskustelua aiheesta, ja todennäköisesti saat sieltä täsmällisempiä ohjeita. Toinen ketju on vajonnut listalla aika syvälle, kun aktiivinen keskustelu on hyytynyt, mutta varmaan pienellä tönimisellä se herää eloon.

  Sinänsä tuon prossun saaminen 4 GHz:iin ei pitäisi olla suurikaan suoritus.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti