Ota rahat ja juokse (MTV).

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Helppoheikkinen, 02.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Helppoheikkinen

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2013
  Viestejä:
  1 902
  Katsoiko joku tätä? Ideana, että kilpailijat saavat salkun jossa on 10000e rahaa. Heillä on tunti aikaa piilottaa se mihin paikkaan tahansa. Tunnin kuluttua, neljä ihmistä, johon kuuluu rikostutkijoita, kuulustelijoita ja etsiviä yrittävät löytää salkkua. Heillä on 48h aikaa siihen. He näkevät heidän kulkuneuvon GPS-signaalin, soitetut puhelut sekä lähetetyt viestit. Etsijät voivat haastatella ihmisiä ja katsoa videokameroiden tallenteita mikäli niitä on. Piilottajia myös ristikuulustellaan useamman kerran.

  Ensimmäinen jakso tuli tänään. Salkku piilotettiin Helsingin katajanokan nosturialueelle. Salkku löytyi. Onkohan sarja miten paljon näytelty? Luulisi, että salkun voisi viedä johonkin likaojaan kävellen ja sitä olisi lähes mahdoton löytää. Nyt homma vaikutti liian helpolta. Vai panikoiko ihmiset paineen alla?
   
 2. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Näkyy varmasti tuollaiset pitkät stopit melko hyvin ajomatkassa gepsin kautta. Ja varmasti joutuu molemmat pelaajat käydä yhdessä. Muutenhan se olisi helpooa jättää toinen kävelemään salkun kanssa joka tämän piilottaa, etukäteen sovitaan vain paikka mistä noudetaan jonka aikana toinen ajelee tunnin ympäri ja pysähtelee siellä sun täällä.

  Mutta mielenkiintoinen ohjelma, siitä toki pisteet.
   
 3. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Yksi parhaimmista Woody Allenin leffoista.
   
 4. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Ei tullut katsottua vaikka piti (unohdin), mutta itsekin mietin tuota että miten vaikeaa sen piilotus nyt voi olla, vai painostaako tuotantoyhtiö kun kamerat ovat kiinni että "nyt voit unohtaa ne rahat samantien jos et yhtään auta tässä keississä" kun muutenhan voisi pitää vaan turpansa kiinni, jos yrittävät kuulustella jotain. Jos auton GPS:ää seurataan, niin samassa kun tunti alkaa, jättäisin auton siihen paikkaan ja juoksisin niin kauas kuin kerkeäisin, johonkin luonnonhelmaan, ja piilottaisin sammalen alle. Siihen sitten lähistölle jokin merkki jonka tunnistaa, mutta mikä ei ole kuitenkaan liian selvä. Boom, helpot 10k.
   
 5. blobbo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  1 081
  Säännöt jäi kyllä vähän epäselviksi, mutta sehän tuossa oli ainakin mainittu että kuulusteluissa ei saa olla vastaamatta. Valehdella kyllä saa, joten siksi kyllä ihmettelin miksi nuo yleensäkään kertoivat yhtään mitään totuudenmukaista. Voi tietysti olla, että niitä kuulusteluita on todellisuudessa niin paljon enemmän kun telkkarissa näkyi, että siinä väkisin tulee myös totuutta esiin.

  Ihmettelin myös sitä auton käyttöä - liekö tuossa joku sääntö, että x matkan ylittävät siirtymät on tehtävä sillä autolla? Muutenhan se auto kannattaisi dumpata heti jonnekin, ja piilottaa salkku jalkaisin tai muita liikennevälineitä käyttäen. Toki valvontakameroista voisi liikkeitä kaivella, mutta tuskinpa nuo tämän ohjelman nimissä pääsevät käsiksi kovinkaan laajaan "aineistoon"...
   
 6. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Fiksuhan olisi voinut jo siinä vaiheessa kun on saanut tietää pääsevänsä ohjelmaan, sopia jonkun random kaverin kanssa että piilottaa sen salkun. Ensin hommaa sille prepaid-liittymän, sit soittaa siihen et oon tulossa nyt salkun kans, tuu vaikka S-marketin pihaan hetken päästä, antaa salkun, kaveri käy piilottamassa salkun. Kuulusteluissa on helppoa kun itsekään ei tiedä, missä salkku on.
   
 7. Amiraali Isoroku

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  326
 8. Enforcer

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2007
  Viestejä:
  400
  No kyllä säännöissä käsittääkseni oli, että kilpailijoiden pitää salkku piilottaa. Mitä piilottamista se on jos antaa kaverille joka sen piilottaa ethän sä tiedä missä se tosiaan on. Itsellä tuli heti mieleen jos ainoastaan auton gps on käytössä niin miksei aja lähimpään kauppaan ostaa lapion ja sitten kävellen niin kauas johonkin keskelle metsää kuoppa ja sinne salkku piiloon. Kuulusteluissa sitten heittää satua. Luulen myös et tossa on kumminkin joku sääntö et se pitää olla X metriä siitä ajoreitiltä.

  PS. Säännöistä mitä ABCllä käytetty
  Question 4:
  Can the contestants use alternative forms of transportation?
  A: They may only use the vehicle provided for them for transportation or they may use their own two feet. No use of public transportation is allowed. They also may not separate during the 60 minute hiding period.

  Question 3:
  Why don't they give the case to a friend of theirs who can keep it in their car or something?
  A; Rules state you must hide the case in a location that does not move and must be available and accessible to the Investigators for 24 hours a day. Any other parties that a contestant brings into the game must agree to be available to the Investigative team and play by the same rules with regards to questioning.

  Question 1:
  Why do the contestants answer questions during interrogation? Why don't they just remain silent for 48 hours?
  A: Rules state that the contestant must answer the questions they are asked and may not use an answer that is gibberish or impossible (i.e. "The case is on the Moon"). In exchange for having to do that, they may lie and be as creative as they like about it, as long as it is plausible. How well can you deceive the experts? Will they catch you spinning a web of lies? Will they find your achilles heel?

  Eli toihan pitäis olla naurettavan helppoa piilottaa johonkin kaivettuun kuoppaan metsässä..
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2016
 9. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Joo, ja sit jos vielä ajelee lopuksi eteenpäin tietä joka menee koko ajan metsän varrella. Siinähän haravoivat 1-20km tai enemmänkin säteeltä maastoa. Tässä taitaa olla vielä jotain, mitä katsojalle ei vaan kerrota, tai sitten kilpailijat ovat todella typeriä. No, ehkä jossain tulevassa jaksossa nähdään joku pari joka yrittää tuota metsään piilottamista. Sitten ainakin nähtäisiin, toimiiko taktiikka ja jos ei, niin miksi ei.
   
 10. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  Kuten sanottu, näytti siltä että saivat gps karttareitin lisäksi myös tiedon pysähtymisistä. Tutkija piirtää pysähtymisen pituuden perusteella harpilla ympyrän että kuinka suuri on etsittävä alue, lisäksi tuon kokoisen maastokätkön kaivaminen ei tapahdu minuutissa (eli pelkkä pysähtely ei riitä, pitää myös seisoskella paikallaan jos haluaa hämätä). Kaivaminen on helppoa, naamioiminen/kohdan palauttaminen alkuperäisnäköiseksi ei niinkään. Lisäksi ylimääräinen maa-aines pitää hävittää ja toisaalta sen löytämällä on vielä helpompi etsiä oikean oloista paikkaa. 48h riittää varmasti sen maaston etsimiseen, mikä on mahdollista saada "tutkivan silmän alaiseksi" yhden tunnin aikana - varsinkin vielä kun lähtö on helsingin keskustasta, josta "maastoon" pääseminen vie oman aikansa.
   
 11. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 873
  Heittää liikkuvasta autosta salkku ojaan. Sitten hämäyksenä seisoa jossain paikassa 15min ja ajaa takaisin lähtöpaikalle.
   
 12. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Tämä.
   
 13. Pzaz

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2014
  Viestejä:
  368
  Itse varmaan nakkaisin autonkyydistä ojaan jossain kohtuu vilkkaalla mutta syrjäsellä tiellä. Sitten hämyn vuoksi loppuaika 10min taukoja erilaisissa paikoissa.
  Edit. Jahas joku kerkesikin tämän masterpläänin keksiä.
  Edit2. Niin ja noissahan saisi kameroiden kanssa olla tarkkana. Jos näkevät ettei salkkua ole enää vänkärinpenkillä x matkan jälkeen niin käry käy.
   
 14. jkaart

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  4 833
  Niin ja tutkijat ajaa saman reitin autolla ja huomaavat ojassa hopeanharmaan salkun...
  Mites jos salkun löytääkin joku ulkopuolinen random jamppa?!
   
 15. niko.m

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  1 179
  Tuo kaksikko oli ainakin helvetin huono valehtelemaan. Tuo kuulustelu-homma on kyllä kahdelle hyvälle valehtelijalle(kkin) vaikea, jos nuo jenkki-version säännöt ovat käytössä täälläkin. Noiden kahden pitäisi kehitellä yhdessä tarina, jossa ei ole epäjohdonmukaisuuksia ja vastata aina suurinpiirtein samoin, kun tuossahan kysytään samasta asiasta usealla eri tavalla. Hesa tuo tietysti oman haasteensa vielä piilottamiseen.

  Ne baarien tsekkaukset olivat muuten varmaan hämäyksiä tuossa kotimaisessa versiossa, jos on olemassa tuo sääntö "Rules state you must hide the case in a location that does not move and must be available and accessible to the Investigators for 24 hours a day", jonka veikkaisin pitävän paikkansa. Tuo sulkee myös kaikki kaverien luo piilottamiset yms pois. Eli käytännössä salkun pitää olla piilotettuna ulos tai paikkaan joka on 24/7 auki. Eikä silloinkaan sitä saa piilottaa työntekijöiden taukotiloihin yms, koska se ei välttämättä ole auki tutkijoille 24/7.

  Kaksi keskipitkän matkan juoksijaa ja autolta sprintti vaikka 5min matkan päähän, nopea piilotus ja juoksu takaisin. Aikaa menee se n.10min ja salkku on varmaan 1.5km päässä autolta. Reitin pitäisi toki olla mahdollisimman suora ja ilman turhia pysäyksiä/hidasteita.
   
 16. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Olisi muuten hauska jos joku pari päättäisi yrittää temppua, että avaa sen pakoauton takaluukun, nostaa sitä pohjaa jonka alla on vararengas, pistää salkun sinne ja nakkaa vararenkaan jonnekin. Älyäisivätköhän tutkijat edes epäillä, että jollain olisi pokkaa kokeilla tämmöstä skenaariota? Tarinassahan on helppo pysyä molempien, kertailee vaan mitä pillureittiä tuli kruisailtua matkan aikana ja että jossain vaiheessa salkku vaan tuli pudotettua kyydistä.
   
 17. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 778
  Itse soutaisin keskelle järveä ja upottaisin sen katiskaan jonnekkin 10m syvyyteen ja pitkä naru vaan jonka saa naarattua ylös sitten kun tarttee.
   
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  Autoon lienee piilotettu kamera ja mikrofoni. Sen verran pieniä nykyään ne ettei niitä pirukaan löydä ellei autoa pura "atomeiksi".

  Eihän sitä tarvisi kuin salkkuun pistää kiviä tai muuta painoa ja upottaa jonnekkin vesistöön. Siinäpähän sitten etsikööt sukeltamalla satoja tai tuhansia hehtaareita vesistöjen pohjia.

  Ohjelmaa näkemättä olisi mielenkiintoista myös nähdä mitä se salkku on syönyt. Eli onko siihenkin piilotettu jotain radiolähetintä jonka voi peilata esimerkiksi 200 metrin säteeltä?

  Auto ja se salkku lienee kuitenkin ne oleelliset löytämisen kannalta kun niistä ei saa hankkiutua eroon.

  Ilman ohjelman rajoituksia rahat olisi kyllä helppo piilottaa lyhyessä ajassa jonnekkin paikkaan mistä niitä ei vuosikymmeniin löydetä. Tyyliin syrjäiseen metsään joku kuoppa paikkaan joka ei sovellu oikein minkään rakentamiseen. Tai sitten hautausmaalle kaivaa rahat tiiviissä astiassa jonnekkin hautakuoppaan joka odottaa pian tulevaa asukasta päälle tai sitten sitten jonkun vastakuopatun hautaa kaivaa puoli metriä auki ja rahat siihen ja maat ja kukkalaitteet takaisin päälle.

  Hautausmaat ja sinne ruumiin dumppaaminen voisi olla kätevä keino hankkiutua murhamiehelläkin eroon ruumiista.
   
 19. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 222
  Ohjelmasta ja käytännöstä en mitään tiedä kun en ole sitä katsonut, mutta jokin tällainen kävi mielessä. Eli toisin sanoen "hidden in plain sight", ei yritä ajatella piilotusoperaatiota liian monimutkaisesti vaan laittaa salkun johonkin niin älyttömän typerään ja helppoon paikkaan, ettei kukaan osaa edes ajatella. Ja kuulusteluissa molemmat kertoo aukottoman ja todellisen tarinan, eli ajeltiin hurua, silloin ja silloin pysähdyttiin kusella/kahvilla/tupakalla jne. ja tämä myös toimii ikään kuin hämäyksenä, että onko laukku käyty näillä pysähdyksillä piilottamassa jonnekin.
   
 20. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 424
  Ja jos itse osallistusin tähän, niin hoitasin toisen pakoauton. Niin kävelee ensin 1-2minuuttia sellaiseen paikkaan, ettei ole valvontakameroita, ajelee sen yhteensä 10minuuttia ja tuohon kuuluu salkun "hukkaaminen". Ja sitten tää toinen kaveri nappaa kyytiin sopivasta paikasta. Tuo olisi hämäämistä. Ja kaveri ajelee myös tuon koko ajan.

  http://yle.fi/ylex/uutiset/ota_raha..._ettala_olisi_katkenyt_10_000_euroa/3-9139283

   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 21. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  429
  Eiköhän kaikki muut kulkuneuvot olleet kiellettyjä. Alkaako tuo sitten aina jostain samasta paikasta, josta ei ehdi kehä3 ulkopuolelle ja takaisin tunnissa? Eihän tuolla alueella tosiaan tuo in plain sight voi toimia, koska jos se salkku sinne 48 tunniksi jätetään, on joku siviili sen taatusti vienyt ja se pitänee tuon ajan jälkeen sitten löytyä, jos palkinnon haluaa. Jossain kävelysillan alla voisi toimia siihen tyyliin, että jättää auton 5min jälkeen ja sitten 20min+20min juoksee jemmaamaan johonkin. Toinen voisi olla joku tarpeeksi tiheä puu jossain missä niitä on muutenkin tarpeeksi.

  Mutta en kyllä oikein tuota kuulustelusysteemiä ymmärrä. On kiellettyä vastata "kuussa", mutta jos vastaat aina "en tiedä" tai "jätettiin paikkaan x ja joku ohikulkija on varmaan vienyt sen". Vai onko siinä joku typerä systeemi, että ei saa vastata samaa vastauta monesti ja eri kysymyksiin pitää aina vastata johdonmukaisesti.
   
 22. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Epäilen, että me perusrehelliset ihmiset emme vain osaa valehdella 48 tuntia putkeen tuollaisille ammattilaisille. Veikkaan, että yllättävän moni joko lipsauttaa puolinaisen sanan tai puhuu ristiin ja kehonkieli paljastaa milloin valehtelee. Itse ainakin voin tunnustaa, että tuo valehtelu olisi ehdottomasti se vaikein pala. Olen miettinyt myös tuota en tiedä-taktiikkaa, mutta pystyisinkö jatkamaan sitä 48 tuntia putkeen? Epäilen vahvasti. Lisäksi rikoskumppani saattaisi paljastaa jotain.

  Ohjelman suola on tietysti tämä spekulointi miten itse toimisi ja sen se näyttää saavuttaneen hienosti täälläkin.
   
 23. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  758
  Siis, mutta jos valehtelee kokoajan ja puhuu puuta heinää. Vai kieltääkö joku sääntö ton, ettei saa satuilla epäöuskottavia vastauksia?

  Miksi soitit Makelle?
  No kun piti mennä kalastaa lohia?
  Mutta ei niitä tule tähän aikaan.
  Niin no emmä siitä tiedä, mutta muuten vaan.
  Ei tossa nyt oo järkee kerro oikee syy.
  Johan mä kerroin.
  Tota nyt ei usko kukaan.
  No se ei oo taas mun ongelma, jos et usko.
   
 24. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Juu-juu, mutta tuossa on haastatteluaikaa niin tavattoman paljon, että merkittävä iso tavallisista pulliaisista ei vain pysty valehtelemaan riittävän vakuuttavasti uudelleen ja uudelleen. Teoriassa homma voi tuntua helpolta. Nuohan lukee tavallista ihmistä kuin avointa kirjaa mitä tulee siihen puhutko totta vai ei. Sitten vain rajaamalla ja osoittamalla ristiinpuhumiset ja rikoskumppanin paljastukset niin perusrehellisille tilanne muodostuu äärimmäisen stressaavaksi tsempata jokaiseen kysymykseen. Siinähän täytyy aina käydä mielessään läpi mikä on totta ja miten sitten taas valehdella yms. Harva pystyy heittelemään kymmeniin ja kymmeniin tarkentaviin kysymyksiin valetta joka olisi vieläpä uskottavaa.

  Vähemmistö meistä tietysti pystyy valehtelemaan uskottavasti ja osa saattaa olla persoonallisuudeltaan poikkeuksellisen sopivia tuollaiseen. Eli joku saattaa kyllä tuon salkun voittaa.

  Rahaahan tuolla salkussa ei ole kuin vasta loppuratkaisussa. Olisi tuotanto yhtiölle iso riski jos salkku päätyisikin vieraiden käsiin tai rahat tuhoutuisivat.
   
 25. Arska2

  Rekisteröitynyt:
  27.07.1999
  Viestejä:
  396
  En ole nähnyt ohjelmaa enkä tunne sääntöjä, mutta miksi pitäisi valehdella nimenomaan vakuuttavasti? Ei tuo ole mikään poliisikuulustelu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti