Osmo Soininvaaran paluu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nostalgia, 24.11.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Lasse_Luonnollinen

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2010
  Viestejä:
  23
  Tiedän lain mutta ei se ollut suomalaisten keksintöä.
   
 2. Klingspor

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2010
  Viestejä:
  4
  No kyllähän mustalaisilta oli pitkään kielletty esim. kirkolliset toimitukset ja oikeus sairaanhoitoon. Vasta 1800-luvulla aloitettiin sulauttaminen valtaväestöön (syrjintä kiellettiin vuonna 1883) ja Suomen kansalaisuus myönnettiin lopulta vuonna 1919. Erilaista syrjintää tapahtui silti vielä pitkälle 1970-luvulle.
   
 3. Maccer

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2008
  Viestejä:
  141
  Jos tässä ketjussa haluatte jauhaa romaneista, niin ottakaa edes kantaa Soininvaaraan kirjoituksen olennaisimpiin kohtiin.

   
 4. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  Eli Osmon ehdotus on heittää muutama miltsi tuohonkin suuntaan?
  Minun ehdotus on potkia nuo kehitysmaat vittuun EU:sta...
   
 5. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Neste saa pyytää polttoaineestaan kalliimpaa hintaa (esim. E10) ja valtio voi kantaa siitä enemmän 'haittaveroja' kun yksinkertaisempi osa kansasta oikein toivoo sitä. Mitäs huijaamista tuossa on? Ihan kirkkaalla päivänvalollahan tuota tehdään.

  Ketä luulet huijaavasi? E10:n takana on nimenomaan EU:n vihreä klikki. Suomalaiset veronkerääjät vain keksivät toteuttaa tuon vuotta kahta aikaisemmin kuin olisi ollut pakko, E10:llä kun on positiivinen vaikutus valtion verokertymään. Voidaan jättää julkisen sektorin byrokratia lähes entiselleen. Vielä hetkeksi.

  CO2:n kannalta lienee selvää että lähes kaikki autojen 'biopolttoaineet' vain lisäävät CO2:n kokonaiskertymää.

  Kyse ei ole salaliitosta vaan poliittisesta agendasta. Käsittääkseni suomessakaan ei puhuta vihreiden salaliitosta vaikka vihreiden osuus median työntekijöistä alkaa lähennellä 50%:ia. Jokainen taas tietää millaista energiapolitiikkaa vihreät ajaa ja mikäli oletetaan että ilmastouskovaisuus on kerännyt vastaavan määrän vihreän ideologian sokaisemia jäseniä kuin pressikin, niin sieltä suunnasta tuleva sanelupolitiikka alkaa vaikuttaa suorastaan väistämättömältä.

  Olisi kohtuuttoman typerää väittää 4,5 mrd vuotta vanhan pallomme ilmastoa muuttumattomaksi joten ehkä jätämme olkiukkosi rauhassa mätänemään?

  No niinhän se olisi. Jätetään sekin olkiukko lumisateeseen.

  Tuulivoima ei vielä (ainakaan suurimmalta osaltaan) ole sellaisten konglomeraattien hallussa joilla on merkittävää toimintaa myös petrokemia- ja energiasektoreilla.

  No hyvä että tajusit pointin. CO2 talteenotto on energiayhtiöille mitä parhainta bisnestä, joten ei liene mikään ihme että ko. yritykset sitä täysin rinnoin tukevat. Sovitaan samantien ettei se CO2 pääse sieltä kolostaan enää ikinä pilaamaan ilmastoamme. Olisi nimittäin vallan mahdotonta tehdä ns. pohjatonta säkkiä CO2 varastoksi :rolleyes:

  Ehkä asia on vielä sinulle salaisuus ja monenkin liiton arvoinen, mutta ahneimmat energiayhtiöt tajusivat bisneksen jo 10 vuotta sitten. Enronin Ken Lay oli päästökaupan suurin puolestapuhuja ja ilman tämän vilpittömin mielin toimineen yritysjohtajan ponnisteluita ja dollareita jenkeissä ei olisi CO2 pörssiä koskaan syntynytkään. (Tosin nythän se on Obaman aikakaudella kaatunut omaan mahdottomuuteensa.)

  Sama olkiukko taas. (Ja yritysjohtajat käsiteltiin jo edellisessä kappaleessa.)

  Olenko havaitsevinani tarpeetonta jankkaamista?

  Varmasti koherenttia tekstiä jollekin vanhalle inkvisiittorille?

  Taas sama olkiukko. Sovitaan yhdessä että ilmastonmuutosta ei tarvitse kieltää. Väitellään mielummin siitä mikä on ihmisen ja CO2:n rooli kyseisessä farssissa.

  Huoh. Biopolttoaineet ovat öljy-yhtiöiden uusi tuote. Palmuöljyt yms. ovatkin olleet suoranainen menestystuote tuolla kaukomaiden köyhien keskuudessa. Miten ihmeessä nämä voisivat olla kilpailijoita öljylle?

  Saudit tietävät tasan tarkkaan että kaikki heidän öljynsä tullaan aivan varmasti käyttämään loppuun eikä heillä liene suurtakaan kiinnostusta osallistua tähän väsyneeseen debattiin. Varsinkin kun tulevat suurasiakkaat (Kiina ja Intia) eivät ihan mahdottomasti viitsi panostaa Tynkkysen ja Hassin päästökauppaan (paitsi saamapuolella)
   
 6. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Osmon, Hassin ja Tynkkysen yksinkertaisuus tuli todettua. Selväähän tämä on ollut alulsta asti kaikille sellaisille jotka osaavat ajatella omilla aivoillaan. Ns. 'colllective mind' - sopulit (muron vihreät peikot, Helsingin Totuus) sen sijaan julistivat tätäkin autuutta alusta asti.
  Aasialaisesta palmuöljystä, eteläamerikkalaisesta soijasta tai eurooppalaisesta rypsistä valmistetun dieselin ilmastovaikutukset ovat suuremmat kuin tavanomaisen dieselin, sanotaan yhdessä neljästä raportista. Komissio ei ole julkistanut tutkimuksia.

  Selvityksistä syntyvä kuva, että EU on arvioinut biopolttoainepolitiikkansa väärin, osoittautui liian epämiellyttäväksi, ja komissio kieltäytyi luovuttamasta raportteja Reutersille, uutistoimisto kertoi.

  Komissio perusteli päätöstä sillä, ettei yleinen etu ole riittävä raporttien julkistamiseksi.
  EU pimitti biodiesel-selvitykset - voivat uhata alan bisnestä | Kauppalehti.fi

  Asiaa on jo käsitelty toisaalla. Mutta IMO tämäkään uutinen ei saa jäädä siihen mediapimentoon johon arvon toimittajat sen varmasti yrittävät jättää. Joko Helsingin Totuus on julkaissut aiheesta?
   
 7. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  Olipa ylläri että tämäkin oli suuri ponzi. Vihreät sun muut viherpiiperot vois painua vittuun koko poliittiselta kentältä. Maailma olisi parempi, turvallisempi ja helpompi paikka elää...
  (...ja ehkä jopa saasteettomampi)
   
 8. GGR

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  815
  Yleinen etu..juu juu. Paljonkos me EU-asukkaat maksoimmekaan tästä vihreiden energilähteiden tukemisesta, 730 miljardia?
   
 9. Daemoni

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2009
  Viestejä:
  1 189
  No eihän tuo mikään ehkä ole. 400% varmasti olisi saastettomampi. Siis jos puhutaan nykyvihreistä, eikä oikeista luonnonsuojelua arvostavista vihreistä.
   
 10. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Vihreät arvot:

  - Feminismi
  - Monikulttuurisuus
  - Eurososialismi
  - Rikollisten hyysäys.

  Luonnonsuojelijat poistuivat liikkeestä viimeistään Sinnetännemäen kaudella. Esim. Itämeri on nykyisin pelkkä viemäri, mutta se ei tunnu kiinnostavan vihreitä paskan vertaa. Puheita kyllä, mutta tekoja ei.

  Tämäkin porukka on tehnyt satakertaisesti enemmän itämeren hyväksi kuin vihreät koskaan:
  John Nurmisen Säätiö
   
 11. Eelis

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  385
  No eikö se tuolla lukenut että 3 tutkimusta tukee biopolttoainetta vähemmän saastuttavana, ja yksi ei? Mistä tässä olisi tarkoitus keskustella? Miksi ihmeessä yritetään heti vetää keskustelu ihmettelemään sitä että tieto "pimitettiin" eikä haluta hyökätä vaikka näiden tutkimusten metadologiaa vastaan? Yleensä kuitenkin ihmiset olettavat että poliitikot ovat päättäväisiä eivätkä ole mitään höperöiviä akateemikkoja jotka kieltävät itsensä joka toisessa lauseessa.
   
 12. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Osmo on populisti. Toivottavasti pysyy poissa.
   
 13. Damless

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  819
  Ei ihmekään ettei ydinvoimaloita enää euroopassa tarvita. Kohta kaivaamme hiiltä itämerestä ja kilpailee aasian kans cricketissä
   
 14. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Vihreätä tajunnanvirtaa? :rolleyes:. Ota silmät käteen, lopeta Cool-Aidin juominen ja lue uudestaan. Kaikkien neljän tutkimuksen tuloksena oli biopolttoaineiden tavanomaisia korkeammat CO2 päästöt, sekä sokerina pohjalla; kohonneet elintarvikehinnat, ja ruokapula köyhimmissä paikoissa.
  The EU has been arguing for two years over the extent of indirect damage to the environment caused by it setting a target of increasing biofuel use to 10 percent of all road fuels by 2020, from less than three percent today.

  Its own analysis shows the target may lead to an indirect one-off release of around 1,000 megatonnes of carbon dioxide -- more than twice the annual emissions of Germany.

  The emerging picture that the EU has got its policy wrong has proved unpalatable, and the European Commission has refused a Reuters freedom of information request for the latest studies, arguing the public interest of disclosure is insufficient.

  However, those documents have now been leaked.

  Täältä tiivistetysti:
  Exclusive: Climate impact threatens biodiesel future in EU | Reuters
   
 15. Eelis

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  385
  Lue nyt tarkemmin, tossa reuterssin artikkelissa käytetään ihan ristiin ja rastiin sanoja environmental ja climate, hiilidioksiidi mainitaan kerran ja sekin ilman kontekstia. Yksi raportti sanoo että envinomental, toinen sanoo että ruoka, kolmas sanoo rehu ja neljäs sanoo mitä ikinä. Ei tosta pysty päättelemään yhtään yksittäisillä kontekstista poistetuilta nasevilla lausahduksilla mitään, ei pysty edes päättelemään mitä nämä raportit edes yrittivät tutkia.

  Kuten sanoin, päivitellään kun meille ei oo annettu tietoa eikä hyökätä niiden raporttien sisällön pariin ollenkaan. Mikä tahansa kunnollinen katsaus mihinkään aiheeseen tulee sisältämään esimerkiksi potentiaalisia riskitekijöitä ja niitä sitten pick-n-mixaamalla saa melkein minkälaisen uutisjutun tahansa.
   
 16. Damless

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  819
  Lukematta se linkki tiedän vain että se näin on. Tutlimukset löytyy jopa Wikipediassa oikealla hakusanalla jo vuodesta 2008
   
 17. Kluz

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  40
  Jos on neljä tutkimusta, jotka tutkivat biopolttoaineiden tuotannon ja käytön vaikutusta ihan eri alueille, niin sinä näet vain ristiriitaa ilmaisujen käytössä ja erilaisissa loppupäätelmissä?
  Ei hyvää päivää. :smoke:
   
 18. Eelis

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  385
  No ei tässä tiedä mitä pitäisi nähdä. Katsos uutisjutussa ei kerrota. Otin tossa vaan esille muutaman asian mitä pompahti ensimmäiseksi silmille. Esimerkiksi joku palmuöljyfarmi varmasti tuhoaa maata ympärillä "environment" mutta miten päästään siihen että se vaikuttaa ilmastoon "climate". Loppupäätelmiä tossa ei ees kerrottu, kuten ei edes raporttien aihetta eli mitä ne edes tutkivat. Ei tuonlaisesta uutisjutusta pysty tekemään minkäänlaisia johtopäätöksiä.
   
 19. Kluz

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  40
  Ilmeisesti sitten kyseenalaistat myös artikkelissa viitatut tutkimukset bioetanolin ja biodieselin erojen suhteen?
   
 20. Eelis

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  385
  Kyseenalaistan kaiken mitä artikkelissa sanotaan koska alkuperäisiä raportteja ei ole saatavilla (toimittajan tyynyn alla, voi napsia sieltä mitä lystää) ja EU ei kuitenkaan tule julkistamaan näitä raportteja pelkästään todistaakseen jonkun tyypin vääräksi. Mediapeliä ja koko artikkelin pick-and-mix tyyli yksittäisineen quotteineen kyllä kertoo vahvasti siitä että raporttien havaintoja ei olla haluttu kertoa kokonaisuudessaan. Teknisesti tottakai quotet ovat varmasti tarkkoja kun Reuterssista on kyse mutta johtopäätökset mitä niistä vedetään voivat olla mitä tahansa.
   
 21. Kluz

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  40
  No miksi haluaisit heti hyökätä tutkimusten tieteellisiä menetelmiä vastaan? Eikö ensimmäinen kohde olisi saada tutkimukset julkaistua, jotta niihin voisi tutustua?

   
 22. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  "Environment" ja "climate" on aika tiukassa yhteydessä toisiinsa. Maan (lue: metsän) tuhoaminen ympäriltä vaikuttaa myös ympäristöön. Tätä tuskin pystyy kieltämään skeptisimmät ilmastonmuutosvastustajatkaan.
   
 23. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Tässä onkin mielenkiintoinen kysymys Osmolle, Hassille ja Tynkkyselle: Mitä helvetin järkeä on raivata metsiä polttoainepelloiksi?

  Biopelto:

  - Pellon raivaaminen (energiaa)
  - Traktorin valmistus ja polttoaine (energiaa)
  - Kylvö- ja maanmuokkauskoneiden valmistus (energiaa)
  - Puimurin valmistus ja polttoaine (energiaa)
  - Maan muokkaus keväällä kylvöä varten (energiaa)
  - Lannoitteiden valmistus, kuljetus, ja levitys (energiaa)
  - Siemenvlijan valmistus, kerääminen ja kuljetus (energiaa)
  - 'Viljan' kerääminen pellolta talteen. (energiaa)
  - 'Viljan' kuljettaminen jalostuslaitoksiin. (energiaa)

  -------------- Tästä asti about samat energiakulut kuin fossiilisilla --------------

  - Jalostaminen polttoaineeksi (energiaa)
  - Jalostetun polttoaineen kuljettaminen myyntiin (energiaa)

  Tuosta ei voi saada 'positiivista' energiatasetta kuin vahvasti politisoituneella laskimella. Ei ihme että tutkimustulokset salattiin. Täysin tyypillistä käytöstä AGW-liikkeeltä.
   
 24. grimpeur

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2011
  Viestejä:
  7
  En tiedä vihreistä, mutta ainakin Greenpeace on ollut kovin kriittinen nykyisiä biopolttoaineita kohtaan. Suomen osalta varmaan kannattaa miettiä Nesteen roolia, jossa tosin hallintoneuvoston jäsenenä oli Heidi Hautala. Lafkahan voitti jossain Greenpeacen yleisöäänestyksessä maailman pahin firma -palkinnon.

  Mitä suomalaiseen risupakettiin taas tulee, niin sehän on vahvasti kepulainen projekti.
   
 25. Sotakoira

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2004
  Viestejä:
  125
  Vihreiden projekti ei taida olla sen parempi? Jokuhan ehdotti että ostetaan pietarilaisten (ihmisten ja lähiseudun kanojen) paskaa ja lämmitetään Helsinki sillä?

  Venäläinen paska on parempaa kuin suomalaisten taimikoiden raivausjäte eli "risut"? Ei saakeli, meillehän nauretaan tuolla itärajan takana. Laittakaa Pekka Haavisto paskaostoksille. Venäläiset ostaa meiltä maata ja kohta metsiäkin, suomalaiset haluaa venäläisiltä.. paskaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti