Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. mkoosebi

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2005
  Viestejä:
  206
  Nordnetin valuuttatili on näppärä ulkomaan kaupoissa, vaihtokulut on pieniä ja osingot pysyy alkuperäisessä valuutassa. Mutta Nordnetin tilin turvallisuus huolettaa, osittain siitä syystä Nordeassa on toinen salkku johon ostan nykyisin kaikki osakkeet, tosin Nordnetin pikkukauppa tarjousta tuli hyödynnettyä jonkin verran.
   
 2. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Onkos tuosta Nordnetin pikkukauppa tarjouksen jatkosta mitään huhua jäljellä? Aiemmin ilmoittivat, että jos tulee hyviä kokemuksia/saa suosiota, niin mahdollisesti jatkavat sitä määräaikaisesti tai toistaiseksi.
  Nythän Nordnetin sivuilla juoksee laskuri, kauanko tarjous on voimassa. Tietysti tällä yrittävät saada ihmiset tekemään kauppoja vaikka olisikin tiedossa, että jatkuu.
   
 3. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Tuskin tuosta ennen tarjouksen loppumista mitään kerrotaan, juuri tuon takia että ihmiset nyt tekisivät kauppoja ennen kuin tarjous loppuu. Jos Nordnet on vielä edes tehnyt päätöksiä jatkosta. Varmasti kunhan tarjous päättyy siellä tutkitaan miten paljon ihmiset ovat tehneet kauppoja kampanjan aikana ja kuinka paljon tarjousta on hyödynnetty ennen kuin hinnastoa muutetaan.
   
 4. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Tuo on kieltämättä melkoista välinpitämättömyyttä nordnetiltä. Turvallisuudesta on valitettu vaikka kuinka kauan, mutta yksinkertaista 2fa-systeemiä ei silti olla saatu käyttöön. Onhan tuolla toki vastatili käytössä, eli rahojasi ei kyllä pöllitä, mutta ne voidaan helposti tuhlata tyhmiin sijoituksiin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 5. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Näkeekö Nordnetista jotenkin salkun ATH:n rahana?
  Siis että koska salkussa ollut rahallisesti suurin arvo ja paljonko se on ollut?
  Se käppyrä näkyy mutta ei arvoa vai enkö vain löydä?
   
 6. cparicpi

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  44
  OP omistaja-asiakkaana ostaa ja myy (ainakin suurinta osaa) rahastoista kuluitta, mutta kun vähän tarkemmin katsoo niin vastaavasti vuotuinen hallinnointipalkkiot tuntuu olevan aika korkeita eli tuollaista 1,5% - 2% useissakin tapauksissa.

  Täytynee alkaa tiirailemaan muualle, ainakin nuo Seligsonin passiiviset osakerahastot näytti päälisin puolin hyvältä. Nordnetille tulikin jo aikaisemmin avattua pienellä summalla kk-säästäminen Supereihin 25% painotuksella per rahasto. Tarkoituksena olisi säästää pitkähköllä aikajänteellä (10-20v?) esimerkiksi ~200e/kk eli ei puhuta kovin järeistä summista. Miten noin yleisesti ottaen, jos on mahdollista niin kannattaako tehdä ensin isompi alkusijoitus (esim. 2k€)?

  Kuten yllä olevasta varmaan tulikin jo ilmi niin tarkoitus sijoittaa ns. helposti, vaikka eihän sitä koskaan tiedä jos Superit ja vastaavat alkaa tuntua tylsältä ja tekee mieli vähän hifistellä.
   
 7. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 494
 8. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
 9. absolut1

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  461
  Nordea Investorissa oli juttu Affecton kaupasta

  Salkunhoitaja: "Nyt jäitä hattuun, Affecton omistaja - odota parempaa tarjousta"
  12:48
  Taalerin osakesijoitusjohtaja ja salkunhoitaja Mika Heikkilä on Affecton viimeaikaisiin tulostietoihin perehdyttyään tullut hyvin varovaiseksi suhtautumisessaan CGI:n tekemään ostotarjoukseen. Heikkilä on seurannut Affecton kehitystä tarkasti useiden vuosien ajan.

  "Ei tuo ihan Jackpot-hinta ole. CGI:n näkökulmasta ymmärrän hyvin, että se haluaa Affecton juuri nyt", Heikkilä sanoo.

  Kanadalaisen tietotekniikkajätin CGI:n tarjousvastike jokaisesta osakkeesta on 4,55 euroa ja yhteensä 98 miljoonan euron kauppasummaa. Tarjousvastike edustaa preemiota, joka on noin 48,5 prosenttia verrattuna kaupankäyntimäärillä painotettuun Affecton osakkeiden keskikurssiin viimeisen 12 kuukauden ajanjaksolla ja noin 29 prosenttia verrattuna Affecton osakkeen eiliseen päätöskurssiin.

  "Nyt jäitä hattuun", Heikkilä kehottaa. "Aina ensin ajattelee että hyvä, jos saa jostain 30 pinnaa verrattuna eiliseen. Se tuntuu ensin hyvältä, mutta pitää katsoa missä vaiheessa firma on menossa."

  Varovaisuus iski Heikkilään kun hän tiistaina tutki CGI:n ostotarjousta ja toisaalta Affecton viimeaikaisia tuloslukuja.

  "Affecton kasvu on alkanut pikkuhiljaa näkyä. Kun katsoo arvostuksia ja tulosta, niin itse asiassa tilauskanta ja liikevaihto ovat kasvaneet hyvin. Tulos ei ollut kasvanut, mutta se on johtunut myös siitä, että siellä oli ostetuista yritykstä aiheutuneita kuluja", Heikkilä sanoo. "Mahdolliseen paranevaan kasvunäkymään nähden Affecton osakkeista tarjottu hinta ei vaikuta kauhean korkealta. Toisaalta yhtiön hallitus yksimielisesti suosittaa tarjouksen hyväksymistä, joten he eivät uskone tulevaisuudessa voimakkaaseen kasvuun."

  Heikkilä aikoo odottaa mahdollisia kilpailevia ostotarjouksia Affectosta, ennen kuin myy hoitamansa Taalerin sijoitussalkun osakkeet CGI:lle.

  "Nyt täytyy todella rauhassa katsoa, tuleeko mahdollisesti muita tarjouksia. Itse aion katsoa hyvin tarkkaan, onko joku muu mahdollisesti kiinnostunut, ennen kuin sanon tarjoukselle kyllä."

  Heikkilän mielestä tarjouksen perustelussa mennään selvästi CGI edellä.

  "CGI:n strategiaan tarjous sopii hyvin, mutta Affecton puolelta puhutaan vain oikeastaan asiakkaiden ja henkilöstön näkökulmasta, ei niinkään osakkeenomistajien näkökulmasta, joka on kuitenkin se ratkaiseva."
   
 10. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 307
  mikäs nordnetillä on ongelmana, tietääkö kukaan tarkemmin? maksetut osingot kadonneet tililtä.. omakin tili karahti miinukselle reilusti.. selvittävät kuulema ongelmaa.. ei kovin luottamusta herättävää..
   
 11. Highway

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  819
  Näinhän tuossa näkyi olevan, yllättävä näky kun saldo oli punaisella
   
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tässä aiheesta Twitter-viesti:

  Eiköhän ne alkuviikkoon mennessä ole korjattu.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2017
 13. Gummitarzan

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  576
  Nyt otti viikolla kivasti tuulta alleen Next Games, kun julkaisi trailerin tulevasta pelistään. Pokomen Go -tyyppinen AR peli, jossa siis walking dead hengessä lahdataan zombeja. Keskiviikkona kurssi +12%, torstaina +6 ja perjantaina rapsakka 33%. Listautumishinta oli 7,9 ja nyt liikutaan 12 eurossa (perjantain huiput 14 euroa). Mielenkiintoista nähdä, miten lähtee ensi viikolla...
   
 14. Kynis2000

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2010
  Viestejä:
  82
  Saako Nordnetistä irti jotenkin vaivattomasti myynnin jälkeen euromääräiset voitot? Laskelmissa ei näy kuin myyntikurssi, ja mikäli ostoja on tehty useissa erissä on laskeminen työlästä. Noiden summien avulla on siis tarkoitus selvittää tämän vuoden tuloja opintotukiasioita varten.
   
 15. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Onko täällä moni tehnyt rahaa bitcoinilla? Sillähän olisi helpostikin tainnut päästä miljoonäriksi viime vuosien aikana. Juttelin erään ulkomaalaisen kanssa, hän sanoi että suosittelee sitä ja itse laittaa siihen aina tonnin ja se tuplaantuu muutamassa viikossa/kuussa.
   
 16. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Ongelma sijoittamisessa on se, että se sijoituspäätös pitää tehdä ENNEN kuin se mahdollinen kurssinousu/-lasku on tapahtunut. Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden.

  Bitcoinin nousu on ollut huimaa, mutta kukaan ei tiedä, nouseeko se vielä, vai ei. En itse laittaisi merkittävää osaa omaisuudestani tuollaiseen valuuttaspekulointiin. YMMV.
   
 17. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 494
  Bitcoin on kuin villimpi versio kullasta. Silkkaa spekulaatiota.
   
 18. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 172
  Mulla on ihan ok tuotto bitcoineille, sijoitusaika toki useita vuosia. Mutta ei se bitcoininkaan arvo ole nopeasti tuplaantunut ja putoamiset on myös jyrkkiä. "Sijoittamista" armottomalla riskillä.
   
 19. smaster

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  215
  Kyllähän tuota Bitcoinia on tullut monesti jossiteltua, kun samoihin aikoihin tuli käytettyä omat laskentatehot avaruustutkimukseen/syöpätutkimukseen ja jo vuosia sitten eräs kaveri hieman vaurastui Bitcoineilla, kun ei oltu vielä tonneissa liikkeellä :) Edelleen on hyvät mahdollisuudet vaurastua/ottaa pikavoitot virtuaalivaluutoilla, jos jaksaisi perehtyä asiaan ja ottaisi hyödyt irti uusien valuuttojen alkuhypestä. Uusia valuuttoja tuntuu tulevan jatkuvalla syötöllä ja jokainen kehuu olevansa teknisesti muita parempi.
   
 20. Panaani86

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2008
  Viestejä:
  116
  Onkos porukka mukana tuossa sijoituskilvassa missä voi vuoden loppuun asti treidata Helsingin pörssin osakkeilla? Näkyy olevan Nordnet siinäkin mukana.

  Aika on sen verran lyhyt että kokeilin laittaa paljon pelimerkkejä senttiosakkeisiin. Toisaalta kun kaupankäynti on vapaata niin voisi kokeilla jotakin mitä ei "oikeassa elämässä" tulisi tehneeksi eli käydä aktiivisesti kauppaa. Ongelmaksi muodostuu se että en totta puhuen ole tarpeeksi seurannut senttiosakkeita jotta tietäisin edes mikä niistä liikkuu tarpeeksi. Jokin vähävaihtoinenkin käy koska kilpailussa ei oteta huomioon tarjoustasojen volyymeja.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.10.2018
 21. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  No senttiosakkeet tosiaan on senttiosakkeita ihan syystä, että niitä nyt ei kovin paljon kannatakkaan seurata.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.10.2018
 22. Purkk

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  1 050
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/Q6wmLmqJ

  Mites tollanen tulee vaikuttamaan kurssiin?
   
 23. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tyypillisesti jos joku iso peluri haluaa eroon osakkeistaan, on se kurssia laskeva tapahtuma. Kurssivaikutuksen suuruus selviää heti aamulla.
   
 24. Terminator2012

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2012
  Viestejä:
  101
  Jos puhut S-Kauppa ketjusta veljeni on ostanut niitä paljon. Minä taas olen vuokranantaja, mutta olen miettinyt jos alkaisin jossain vaiheessa jotain salkkua hoitaamaan siis esim indeksirahasto.

  Ah mutta puhuit superrahastoista ja ei S-kauppa... no siis jokainen omalla tavalla ja kunhan tienaa niin on hyvä asia.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
 25. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Väittäisin kyllä että puhui molemmista ja molemmat ovatkin hyviä ja helppoja sijoituksia. S-osuuksien hankinta pitäisi kyllä jokaisen sijoittajan suorittaa, tuotot ovat niin hyviä ja varmoja. Toisaalta hyvä se on minun paasata, kun en laiskuuttani ole kuin HOKin jäsen... :D
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti