Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. finnleo

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2009
  Viestejä:
  664
  Ostin ennen viikonloppua muutaman USA osakkeen nordnetin tarjouksesta. Kaikki meni mielestäni ok ja tapahtumissa luki "markkinalla" tjsp ja sain käsityksen että toimeksianto meni ok. Nyt kuitenkaan missään ei näy yhtään mitään että olisin saanut osakkeet tai tehnyt kauppoja/toimeksiantoa. ???. Laitoin nyt uudestaan, katotaas miten käy.
   
 2. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Oli markkinalla ja jos ei toteutunut aikarajan puitteissa niin se peruuntui
   
 3. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Nyt sitten jännitetään vaalituloksia. Aamulla selviää, tuleeko ralli ylös vai alas.:kippis: Ovatko murot laittaneet rahat tileille vai tankanneet lisää, kun kurssikehitys on ollut mielenkiintoinen vaalien takia?
   
 4. khufu

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2014
  Viestejä:
  623
  Hiukan on salkkua jo edellisinä päivinä täydennelty. Sormi on myös liipasimella, eli mikäli kävisi se epätodennäköisempi vaihtoehto, Trump voittaisi ja sijoittajat säikkyisivät tekisin lisähankintoja. Kävi vaaleissa miten tahansa uskon vaikutusten olevan hyvien yhtiöiden näkymiin ja arvoon aika minimaalisia pidemmällä aikavälillä.

  Vaalituloksen selviäminen jo sinällään poistaa epävarmuutta (riskiä?) markkinoilta, ja saattaapa tukea kurssejakin.
   
 5. Smallspender 2.0

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  115
 6. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 538
  Mitäs veikkaatte, tuleeko tällä viikolla hyviä ostopaikkoja? Harmi kun ei ole kovin paljoa käteistä mitä laitella kiinni.
   
 7. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Onhan noita salkussa noin 20. Helpoiten pääsee sisään tekemällä tunnarit Seeking Alphaan ja luo sinne REIT-portfolion tunnetuimmista REIT:istä ja sitten seuraa Brad Thomaksen tapaisia analystejä, jotka sektoria ansioituneesti seuraavat. Tällä tavalla pääsee hyvin selville miten REIT:t toimivat ja pääsee poimimaan lisää REIT:jä seurantaan. Koko sektori on kuplinut todella vahvasti, esim. O:n arvostus on ollut erittäin korkea. Pahin kupla on tosin puhjennut ja sikäli löytyy taas ostettavaa.

  REIT:ien fundamentaalisia ongelmia on 2:
  1. Korkotason nousu, joka laskee niiden arvostusta vrt. korkolaput. Esim. O on vetänyt paljon korkosijoittajia (ts. matala osinkoprosentti). Odotukset korkotason noususta kääntää trendiä. Korkotason nousu tulee laskemaan arvostuksia. Esim. P/FFO on edelleen korkea.
  2. REIT:t ovat kasvaneet ottamalla uutta velkaa ja ovat yleensä kohtuu korkeasti vivutettuja. Toki poikkeuksiakin löytyy. Korkotason noustessa tästä tulee ongelma, joka tulee laskemaan tuottoja.

  Oikeastaan 1 ja 2 selittävät miksi REIT:t ovat tuottaneet erinomaisesti viimeisenä 10 vuotena. Toki myös kandee huomioida, että yleensä REIT:jä suosivat eläkeläiset yms. jotka saavat tulonsa sijoituksista ts. korkea payout ratio (90 %). Eli kannattaa laskea mukaan pitkän aikavälin "verotappio".

  Edit: näyttää tuossa artikkelissa olevan muutama kummallisuus. Verrataan velkaa tasearvoon, jolloin velkaantuminen näyttää pieneltä. Debt/FFO:lla on kuitenkin sektorille tyypilliseen tapaan suuri. Tyypilliselle REIT-sijoittajalle tärkein on FFO & dividend rate. Ei sillä ole paljoa merkitystä jos taseeseen on kirjattu miljoonien arvosta kiinteistöjä jos niistä saatava tulo on huono. Kertoo myös miksi viimeaikaiset reaktiot ovat melko rajuja.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2016
 8. absolut1

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  461
  Nordean palvelu taas vaihteeksi tökki pörssin auettua. (puski virhettä ja toimarit ei mennyt läpi) Varmaan sama toistuu jenkkipörssissä kohta?
  Täytyy iskeä muutamalle aristocratille katiska vetämään reilulla dipillä.
   
 9. Inkkari--

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  1 003
  Ostopaikkoja tosiaan oli mukavasti heti aamusta, voi kun riittäisi käteinen myös USA dippiin. 16:30 nähdään miten hyvin jenkit pitää hatustaan kiinni vuoristoradassa.
   
 10. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Aamulla vitutti, nyt vaan naurattaa. Arvelin, että tiputusta tulee muutama prosentti, mutten ajattelut esim. Helsingin pörssin toipuvan näin nopeasti. :D Euroopassakin mennään allen prosentin laskussa. Japanissa tuli sitten ihmisillä takkiin, mutta onneksi näppini eivät liiku sielläpäin :D
   
 11. Inkkari--

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  1 003
  Aika torsoksi jäi toisen rapakonpuoliskon pudotukset. Tosiaan aika vitsi tuo Helsingin pörssin "romahdus". Ainoa mikä siellä jäi merkittävästi isoista miinukselle oli Neste - ja sekin tarjoaa taas vaan ostopaikan.
   
 12. khufu

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2014
  Viestejä:
  623
  Olipa harmittavan nopea "romahdus". Onneksi alkuviikon aikana meni joitakin ostotoimareita läpi. Ihan en kyllä ymmärrä miksi joukko salkun jenkkiomistuksia on tänään 5-9% eilistä arvokkaampia, mutta ei kai tätä tarvitsekaan ymmärtää.
   
 13. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Kai se pitää sanoa, että Trumpin negatiivinen markkinatekijä oli epävarmuus. Toiselta kantilta ajateltuna Trump on kuitenkin puhdas kapitalisti ja kyllähän markkinat sellaisesta yleensä pitää.
   
 14. khufu

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2014
  Viestejä:
  623
  Joo varmaan näin.

  Luulisi että markkinoita Trumpissa pelottaa protektionismi, joka levitessään voi aiheuttaa syvenevän ja globaalisti kurjistavan kierteen. Tosin se on sitten eri juttu uskovatko markkinat, että Trump tälle linjalle lähtee vaalipuheista huolimatta.

  Omassa salkussa Trump-nosteessa olevat yhtiöt ovat kotimarkkinoille keskittyviä puljuja, joten noiden kai voi ajatella hyötyvän lyhyellä tähtäimellä protektionismista. Itse en kyllä usko, että mitään merkittäviä poliittisia muutoksia tähän suuntaan lopulta edes tapahtuu.
   
 15. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Olin jo valmis myymään kaikki usa osakkeeni jos sosialistinen Clintonin ämmä olisi valittu valtaan. Olisi markkinat rysähtäneet pohjalukemiin kun kaikki olisivat pelänneet tuon kommunisti ämmän sosialisoivan kaikki amerikan yhtiöt ja korottavan verotuksen maailman kärkeen.

  Nyt nautitaan kyydistä kun Donald J. Trump auttaa amerikan teollisuutta ja laskee veroja. Jenkkiyhtiöt tuplaantuvat seuraavan neljän vuoden aikana.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2017
 16. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Turhaan tosiaan tuli stressattua vaalien tulosta, oma salkku on vain noussut viimeisen vuorokauden aikana. Mutta katsotaan nyt, että kuinka nautittavat kyydit se Trump tulee tarjoamaan. Konkurssien asiantuntijalta voi kyllä odottaa mitä tahansa, eivätkä herran kampanjoinnin aikaiset lausunnot ainakaan lisää luottamusta...
   
 17. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Kannattaa lukea vähemmän vasemmmistolaista paskamediaa ja seurata laajalta skaalalta maailman menoa. Onneksi on netti josta kyllä löytää totuuden, kunhan etsii. Vain kuplassa eläville Trumpin voitto oli ylläri. Ei tullut maailmanloppua tai kolmatta maailmansotaa Brexitin jälkeen eikä tule Trumpinkaan. Kapitalistille Trumppi on vain hyvä asia. Trumpin kampanjalausunnot ei vaikuta mihinkään pitkällä juoksulla ja bisnessuhteet Venäjälle voi vain olla positiivinen asia. Putiniin toimii keppi ja porkkana, Obama osasi vain kepin. Kaikille on hyvä kun bisnes kukoistaa ja raha pyörii.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2016
 18. susiruma

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  106
  Oli kyllä aikamoista pelottelua "Osakkeisiin on ladattu jo oletus Hillaryn voitosta. Jos Trump voittaa, Euroopassakin osakkeet laskevat -10%, Hillaryn voitosta +5%"
   
 19. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 078
  Kyllähän ne vähän poukkoili. Mutta Trump ei odotusten ja puheidensa mukaisesti alkanut riehumaan ainakaan vielä, vaan esiintyi sovittelevasti, niin huojennus oli käsin kosketeltava.

  Vähän tuli ostettua HCP:ta ja PPG:tä pudotuksen aikana. Saa nähdä.

  edit. Odotan kyllä puolittaisella kauhulla Brexittiä.
   
 20. Mescalineman

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2013
  Viestejä:
  388
  Eli pitäisi seurata esim. MVlehteä? Koska kaikki muuthan ovat varsinkin Suomessa vasemmistolaista paskamediaa. Vai miten se meni.
   
 21. MayDay84

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  6 819
  :hammer:....:D
  Mutta tosiaan Trumppiin, mikäli hän saa aikaan sen, että Venäjä lähenee lännen kanssa, se eittämättä auttaa Suomenkin kauppasuhteisiin. Saas nähdä..
   
 22. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Ihan mielenkiinnosta katsoin, miten Aasian pörssit tippuivat ja Euroopassa avattiin melko suureen laskuun. Kuitenkin vahvaa nousua eilen ja tänään. Kuinkahan moni möi paniikissa koko omaisuuden. :D
   
 23. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 494
  No jopas, olipas kyllä odotettuakin lyhkäsempi dippi - Brexitiäkin lyhyempi ainakin toistaseksi. Salkun ainoa, vajaa 2 kk sitten ostettu jenkkiomistuskin nous aiempaa korkeammalle. Suunta oikea. :smoke:
   
 24. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  No seuraa sinä MV lehteä, jos se mielestäsi on vaihtoehto paskamedialle. Kertoo karua kieltä, että mieleesi ei tule mitään parempia lähteitä tiedolle. Hyvin on suomalainen propaganda uponnut sinuun. Kuten sanoin, internetistä etsimällä kyllä löytää oikeaa tietoa, eikä vääristelyä propagandaa kuten Suomen (ja monen muun maan) valtamedioista. Tietenkin pitää osata englantia jos haluaa etsiä kattavasti tietoa, joten ei sovellu ihan junteimmille.

  Sama pätee sijoittamiseen. Jos sijoittelet Kauppalehden artikkelien perusteella, olet jo myöhässä.
   
 25. Sijotusäijä

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2015
  Viestejä:
  18
  Mitä riskejä esimerkiksi Bank Norwegian 1,75% talletustilillä voi olla?

  Jos lojuu 10 000€ turhaan käyttötilillä niin se olisi luultavasti parempi vaihtoehto, kun ei tule ainakaan vuoteen tai kahteen moista summaa tarvitsemaan, joten käyttötili on aina suurempi paha ilmeisesti? Inflaatio syö
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti