Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tyypillisesti rajoitetusti verovelvollisen statuksen saa kun asuu 3v ulkomailla. Tsekkaa tämä:

  http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat...Yleinen_ja_rajoitettu_verovelvollisuus(25545)

  Suoraa kokemusta ei ole, mutta uskallan väittää, että verottaja ei missään tilanteessa tuijota kursseja, vaan ainoastaan hankinta- ja luovutusaikoja ja -hintoja. Siinä välissä saa tapahtua mitä tahansa arvolle, eikä se vaikuta verotukseen.
   
 2. PDGBU

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  715
  Kiitos vastauksesta!

  "Suomesta saatuja tuloja ovat esimerkiksi suomalaiselta maksajalta saatu palkka Suomessa tehdystä työstä ja suomalaisen osakeyhtiön maksama osinko (TVL 10 §)."

  Osaisiko joku sanoa miten verotetaan tilanteessa jossa kyseessä on ulkomaalainen osakeyhtiön a) osinko b) luovutusvoitto tilanteessa jossa henkilö on rajoitetusti verovelvollinen?
   
 3. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
 4. Mapsa

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2007
  Viestejä:
  82
  Asun Sveitsissä ja olen rajoitetusti verovelvollinen vielä ensi vuoden ja ainakin minun kohdalla Suomi verottaa kaikki pääomatulot 2017 loppuun asti. Vapautuksen rajoitetusta verovelvollisuudesta voi saada ennen ns 3 vuoden säännön täyttymistä mutta se pitää erikseen hakea ja se maksaa 350€ ainakin kun kysyin tämän vuoden the kesällä.
   
 5. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Tällöin verotetaan uuden verotusmaasi mukaan, tai uuden verotusmaasi ja osakeyhtiön kotimaan verosopimuksen mukaan. Koskee molempia tapauksia.
   
 6. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Kenelläkään mitään komenttia, peliaika vähenee käsiin, eikös Paapalla ainakin ollut tuota HCP:tä IB:ssä... Niin juu, mutta Paapahan ei koskaan myynyt niin siten ei niin väliä että miten IB hankintahinnat spin-offeille näyttää :)?

  Mutta entäs tuo 5:llä jako? Sanatarkasti tätä tavaamalla se on "lattia"-operaatio eli 5 tai 9 HCP:tä==1 uusi osake, "Each HCP stockholder will receive one share of QCP common stock for every five shares of HCP common stock held on the Record Date."
   
 7. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Hah, olen tosiaan immuuni noille ongelmille kun en ikinä myy :D Mutta HCP:tä en omista. Eikä mulla taida olla muitakaan spin-offeja, joten ei ole tietoa tuosta hankintahintojen näkymisestä. Koklaapa kysyä KL:n IB-ketjussa, jos joku tietäisi?

  Villi veikkaukseni on, että tosiaan operaation tuloksena jää osamäärä + jakojäännös ja jakojäännös muutetaan rahaksi. Verotusta en lähde veikkaamaan.
   
 8. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  No ostin sitten vähän lisää, että tulee tasan 5, ei jää ainakaan euro/taalasentti tuon takia saamatta :). No se hyvä puoli tuossa IB:ssä on että jos ostohinta ei näytä QCP:lle mitään järkevää eikä HCP:lle tuon spin-offin jälkeen (HCP:n ostohinnaksihan pitäisi kirjata 5/6 alkuperäisestä ostosummasta ja QCP:lle 1/6), niin myy koko potin vähän äänin pois ja ostaa takas tai jotakin ja unohtaa että koko kauppaa on ikinä tapahtunutkaan...
   
 9. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
 10. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 172
  Olikos Nordeassa nyt tarjolla mitään kuluiltaan pientä rahastoa tai indeksiä? Lasten rahoja pitäisi sijoitella ja vaikka omat on Nordnetissä niin heille en tuonne välttämättä haluaisi availla tilejä.
   
 11. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Ei siellä juurikaan ole halpoja. Maailma Indeksi B Kasvu (tms.) lienee yksi halvimmista. Olikohan kulu jotain 0,75% luokkaa.

  Tai sitten näet sen vaivan ja hommaat lapsille Superrahastoja Nordnetista. Tai jotain halpaa Seligsonilta.
   
 12. LopenUupunut

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  790
  Se olisi hönöä olla sijoittamatta Bittiumiin (klik), tuohon tulevaisuuden multibaggeriin, kaikkien pienyritysten kovimpaan helmeen jonka kaikki ovat unohtaneet. Mikä on tietenkin hyvä asia...

  Miksikö?

  - Yritys on aallonharjalla megatrendeissä! IoT, Kyper, Military, Terveydenhuolto! Heillä on uniikit ratkaisut joihin muut eivät ole vielä kyenneet kuten tietyt bandit matkapuhelimissa ja tietoturvalliset alustat joilla on lähes kaikki mahdolliset kansalliset ja kansainväliset sertifikaatit
  - Sat.Hybridiosaaminen! Ehkä se kovin juttu mutta ei kehtaa hypettää kun muilla ei tätä vielä ole
  - Yritys on juuri pääsemässä isoon FirstNet diiliin jenkeissä ainoana tietoturvallisena toimijana. Tämä on vielä hieman hyshysiä mutta 7 miljardin diili koko FirstNet
  - Meksikoon on jo tehty iso diili kovapuhelimista ja lisää on tulossa. Kova pommi jenkkien diilin kanssa. Tämä avaa takuuvarmasti ovet globaaleille miljardimarkkinoille
  - Military KnowHow! Kotimainen firma on tietenkin ykkösvalinta PV:n kanssa kun tulee hankinnoista kyse
  - MOLin sivuilla on julmettu määrä avoimia työpaikkoja Bittiumiin. SE jos jokin tietää suurta kasvua. Kaikki itseään kunnioittavat teknologiafirmat palkkaavat kansallisen viraston kautta, eivät mistään huuhaasaiteilta josta voi tulla ties mitä epämääräistä tekijää taloon

  Tuotteet

  Yksi linkki kertoo kaiken: https://www.bittium.com/products__services/iot_and_wearable_solutions

  Toimintaa!


  Kuten eräs kanssasijoittaja sen täydellisesti sanoi: ""Tajuatko edes sen, että Bitiumin puhelin on myynnissä Ameriikan armeijan hovihankkijan valikoimissa, jolla on noin 8 miljardin taalan liikevaihto?". Kurssia on vedätetty analyytikoiden ja POH-pankin toimesta, on aika alhaalla mutta kun kaikki yllä olevat toteutuvat lähtee kuin se kuuluisa kuikka
   
 13. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Pakko vähän kommentoida kun meno Bittin ympärillä alkaa olla jo kuin vanhassa VON ketjussa:
  "Military KnowHow! Kotimainen firma on tietenkin ykkösvalinta PV:n kanssa kun tulee hankinnoista kyse"
  Suomen puolustusvoimat kilpailuttaa ja tekee hankinnat mistä halvimmalla saa. Niinhän tuli näkkileivät ja kumisaappaatkin Ruotsista ja Suomalainen Sievi(?) jäi rannalle ruikuttamaan.
  Jenkeissä homma taas toisinpäin ja siellä karttavat esim Kiinalaisia firmoja strategisissa hankinnoissa.
  Suomella ihan hyvä maine ko. sektorilla mutta epäilen että jos kilpailuun tulee mukaan paikallinen toimija kuten vaikkapa Motorola/Google jää Bitti kakkoseksi.

  "Kurssia on vedätetty analyytikoiden ja POH-pankin toimesta, on aika alhaalla mutta kun kaikki yllä olevat toteutuvat lähtee kuin se kuuluisa kuikka"
  Tätä tuolla kauppalehden palstalla viljellään paljon kun kurssi laskee oli kyse mistä tahansa osakkeesta.
  Tuo on kuin uskoisi salaliittoteorioihin. Hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, toki soppaa hämmentää nykyään shorttarit mutta mihinkään vedätyksiin ei kannata uskoa.
  (Mä en sano ettei se ole mahdollista mutta ei se nyt joka kurssilaskussa ole kyse että anot vedättää...)

  Muutenkin kun kyseisen puljun kohdalla moni tuolla KL:n palstalla harrastaa tiedon "louhintaa" niin ´monella aika optimistiset lasit päässä.
  Hyvänä esimerkkinä oli Ericsson tiedote jossa siis 2017 voi Bittin liikevaihto supistua jopa 30% jos resursseja ei saada siirrettyä muualle.
  No tuokin käännettiin palstalla jotenkin positiiviseksi = on tarpeeksi resursseja nyt tuonne Mexsatiin.

  Faktaa on että ko. puljussa on potentiaalia kurssinousuun varsinkin osakkeiden vähäisen määrän vuoksi.
  Kuitenkaan oikeastaan mitään konkreettista ei ole tapahtunut ja osa yhteistyökumppaneistakin on vähän niin ja näin.
  Vai herättääkö luottamusta kun katsot tätä firmaa:
  http://www.jmtel.com/bittium

  Jokainen tietty sijoittaa miten haluaa mutta Bittin ympäriltä kannattaa koittaa saada hype pois ja sitten jokainen miettii itse onko firma sellainen että siihen sijoittaa vai ei.

  Friends & Brgrs tuli muuten tänään invesdoriin "ankkureille", onko kukaan perehtynyt tarkemmin?

  EDIT:korjattu typoja
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2016
 14. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Itselläni on hieman hankaluuksia perustella Bittiumin lisäämistä salkkuun jo ihan siitä syystä, että siitä on niin vaikea saada oikeaa tietoa irti hype lauseiden ja trendikkäiden sanojen seasta. Mielestäni hyvin toimivan (ja menestyvän) firman ei tarvitse mässäillä esim. mahdollisilla 5G verkoilla (joita siis ei vielä ole) ja isoilla diileillä, joita myöskään ei vielä ole. Vaikuttaa paljon enemmän arvalta kuin järkiperusteiselta sijoitukselta.
   
 15. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Minä taasen käyn Jaakobin painia sen suhteen, että jos osakkeen arvo on vaikka kaksin tai kolminkertaistunut suhteellisen lyhyessä ajassa, että uskaltaako siihen sijoittaa, jatkaako liiketoiminta rajua nousua yhä edelleen vai onko korkea kurssi merkki siitä, että olisi parempi katsella muita sijoituskohteita, joilla on isot kasvut vielä edessäpäin. Järki sanoo, että kyllähän se nousu jatkuu kun sille on edellytykset olemassa, tunnepuoli taas tuijottaa kurssikäppyrää ja sanoo, että huipulla ei pidä ostaa.
   
 16. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Et kyllä selkeästi tunne hankintalakia. Kannattaa perehtyä esim. PuTu-hankintoihin. Näkkileipä ei vuoda tietoja ulkomaille kriisitilanteissa. Kriittisen infran toimituksissa suositaan kotimaista toimijaa, josta syystä Bittium on ollut noissa diileissä toimittajana ja varmasti tulee olemaan jatkossakin. Kasvupotentiaalia ei tuosta puolesta oikein löydy. Myyntisyklit ovat pitkiä, sekä vaatii paljon paikallista vaikuttamista (osassa maissa lain oikealla ja osassa väärällä puolen). Olen noissa piireissä joutunut olemaan mukana, joten tunnen noi varsin hyvin. Bittium ei sijoituksena tosin kiinnosta.
   
 17. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  En tunne en.
  Kiitos siis korjauksesta, tuo ei oikeastaan kuitenkaan muuta mitään bittin kohdalla kun Suomen markkina on niin pieni.
   
 18. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Detection Technologyltä käsittämättömät kasvuluvut, sekä hyvä tulos jälleen kerran. Mielenkiintoista, että firma ei edelleenkään ole Suomessa talousmedian kartalla. On ollut omista sijoituksista paras löytö kyllä pitkään aikaan.

  Heinä-syyskuu 2016 lyhyesti
  • Liikevaihto kasvoi 105,9 % 19,2 miljoonaan euroon (9,3)
  • Turvallisuus- ja teollisuusliiketoimintayksikön (SBU) liikevaihto kasvoi 134,9 % 14,1 miljoonaan euroon (6,0)
  • Lääketieteellisen liiketoimintayksikön (MBU) liikevaihto kasvoi 53,5 % 5,1 miljoonaan euroon (3,3)
  • Liikevoitto oli 4,1 miljoonaa euroa (0,4)
  • Liikevoittomarginaali oli 21,4 % (4,2 %)
  Tammi-syyskuu 2016 lyhyesti
  • Liikevaihto kasvoi 88,5 % 52,0 miljoonaan euroon (27,6)
  • SBU:n liikevaihto kasvoi 146,6 % 40,9 miljoonaan euroon (16,6)
  • MBU:n liikevaihto kasvoi 0,7 % 11,1 miljoonaan euroon (11,0)
  • Liikevoitto oli 9,6 miljoonaa euroa (1,7)
  • Liikevoittomarginaali oli 18,4 % (6,2 %)
   
 19. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Hyvä "löytö"
  Itsellä oli tämä seurannassa Cleantech Investin kanssa, valinta kohdistui kuitenkin Pihlajalinnaan ja Hoivatiloihin.
   
 20. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Kaksijakoinen alkuviikko. Orion, Nordea ja Kesko porskuttavat. Konepajat ja Fortum jälleen pettymyksiä. Kone aika meh. Mutta Keskon 7 prosentin kiima on ihan positiivista katseltavaa. Alkaa ATH lähestyä uhkaavasti. Orionkin taitaa olla ATH:ssa.
   
 21. platinumi

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2013
  Viestejä:
  207
  Lufthansa lähti tänään lyhyen nousuputken jälkeen salkusta kevennyksenä.

  Mikä on mielenkiintoista on median vaikutus osakemarkkinaan. Deutsche Bankin tilanne ei käsittääkseni ole muuttunut mihinkään n.1kk takaisesta laskupätkästä jolloin lietsottiin kauhukuvia, eikä tästä ole muutamaan viikkoon näkyvästi uutisoitu. Samoin brexit. Huomaa markkinoilla. Toki moni yhtiö on julkaissut hyviä osareita ja nähdään tasokorjauksia suuntaan ja toiseen.

  Sanoisin että tällä hetkellä korjataan tasoa kuluneen kvartaalin tuloksien perusteella ja vähemmän tulevien haasteiden mukaan.

  Dollarikurssin suunta taas vaihteeksi euro-osakkeiden kannalta hyvä.

  Tällä hetkellä mielenkiintoa herättää metsäyhtiöt, Finnair, Huhtamäki, Nokia.
   
 22. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Mielenkiintoinen kehitys osinkoaristokraattisalkussa jatkuu. Kyseessä siis ovat omassa salkussa olevat 26 osinkoaristokraattia equal weight -periaatteella, eli puolet 52 osinkoaristokraateista. Koko vuoden nousupyrähdys on nyt tultu alas ja dollareissa YTD on 6 %, eli kokonaistuotto 7 % (euroissa toki hyvä, kiitos euron laskenut arvostus). Osinkoprosentti on nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013 yli 2,5 %. Arvostuskertoimet piikkasivat keväällä 2014 ja ovat sieltä asti tulleet alas. Kokonais-P/E on vielä hieman yli 20, mutta kaukana 2014 vuoden huipuista, jossa mentiin yli 25 PE:n. Veikkaan, että arvostukertoimet tulevat alas vielä lisää kiitos USA:n koronnostojen.
   
 23. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Mulla on HCP:ta salkussa. En myynyt tai tehnyt muutoksia, joten ei mene osakkeet ihan tasan. Voin vuoden päästä raportoida mitä verottaja tuumaa :) En myynyt, koska HCP:t ovat sen verran tukevasti voitolla, että enemmän tulee myyntiveroja kuin mikä on QCP:sta tuleva maksimi vero. Kerron sitten kunhan noi tulevat salkkuun, että miten IB noi raportoi. QCP ei kyllä firmana kiinnosta ollenkaan, mutta pitänee tutustua miten meinaavat rakentaa businesta, toi ManorCaren pohja ei kyllä kanna.
   
 24. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Hmm, aika kovat ovat olleet markkinoiden odotukset näemmä Nokian suhteen.
  Ihan siedettävä tulos tuohon markkinaan ja taulussa -7%.
   
 25. Samaani-man

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2010
  Viestejä:
  805
  On kyllä käsittämättömiä nämä Nokian osarireaktiot. Ericsson veti aivan sysimustan tuloksen ja syytti siitä lähes täysin markkinaa - Nokia vastaa varsin hyvällä tai vähintäänkin kelvollisella tuloksella, mikä viittaisi siihen, että Ericssonilla on ongelmana enemmän yrityksen sisäinen kriisi, mutta silti Nokia ottaa turpaan että tukka lähtee.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti