Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

 1. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Kyse on tästä:

  http://murobbs.muropaketti.com/posts/1717865003/

  Ja tuo koskee hiukan hämäävästi uusiakin asiakkaita, joilla ei edes voi olla välityspalkkioita edelliseltä kvartaalilta. Ensimmäiseltä maksulta ei siis voine välttyä. Hiukan ankeaa, mutta kulu on aika mitätön. (Ja periaatteessa täysin hinnaston mukainen.)
   
 2. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Mulla on tili ollu kuukauden ja olen ostellu niin perkeleesti. Ja silti ne paskiaiset velottaa? Tarkoittaako tää nyt taas jotain saatanan kuukausimaksua jota ei missään mainita? Mä ymmärsin että kun tekee yhdenkin kaupan niin ei mitään kuukausimaksuja mene..
   
 3. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Ei pitäisi mennä, paitsi alussa kun avaat tilin, jolloin sinulla ei voi olla kauppoja edelliseltä kvartaalilta. Veikkaan, että veloittivat nyt siis sen maksun. Seuraavassa kvartaalissa ei maksua enää mene. Kannattaa varmistaa asiakaspalvelusta.
   
 4. atkmies

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2008
  Viestejä:
  292
  Itse pistin valituksen tuosta maksusta kun tilin avasin, eikä ollut siis mahdollisuuksia tehdä edes kauppaa edellisellä kvartaalilla. Hyvittivät maksun ja lisäsivät tilille vielä 20€ mielenpahoitusrahaa :)
   
 5. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Joo, kannattaa kokeilla pientä jupinaa. Itsekin sain joskus mielestäni aiheettomat (tosin hinnaston mukaiset) palvelumaksut kuitattua kun kitisin :)
   
 6. Frigid

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2007
  Viestejä:
  298
  Itsekin laitoin aamupäivällä viestiä ja kysyin suoraan, että onko tämä piiloitettu aloitusmaksu. Tilin avasin 20.9. ja nyt tuli 1,95e lasku ajalta 1.9. -30.9. Kauppaa olen käynyt ensimmäisestä päivästä alkaen lähes päivittäin :) Saa nähdä mitä vastaavat.
   
 7. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Hienosti ovat ehdoissaan pistäneet "Säilytys on maksutonta myös silloin, kun arvo-osuustili on tyhjä. Mikäli vuosineljänneksen aikana ei tehdä lainkaan kauppaa, säilytysmaksu veloitetaan hinnaston mukaan." Tainnut mennä bitti poikittain laskutuksen koodaajalta tai sitten tulkitsevat em. tekstin jotenkin päin vattua.
   
 8. Merenantimet JiM

  Rekisteröitynyt:
  08.10.1999
  Viestejä:
  1 622
  Hyvin hoidettu. Itse sain joskus satasen kun valitin miten jäi hyvä myyntisauma (joku QE uutisen jälkeinen aamu) käyttämättä kun systeemi ei toiminut :D
   
 9. Lowry

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2013
  Viestejä:
  19
  Jos ei ole kiinnostusta suoriin osakkeisiin, niin vähän jokapaikassa suositellaan ETF:iä. Mikä hyöty kenenkään on sijoittaa indeksirahastoihin, jos ETF:t ovat niin ylivertaisia? Itsellä on tällä hetkellä Seligsonin top-brands, top-pharma ja pohjois-amerikka rahastoja ja lisäksi nordnetista kaikkia superrahastoja, niin kiinnostaa kannattaisiko nämä kaikki hukata pois ja hankkia tilalle jotain ETF:ää.
   
 10. Vara-Paavi

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2016
  Viestejä:
  144
  Indeksirahastojen ja ETF:ien välillä on vain pienehkö kuluero vuosittaisissa kustannuksissa, mutta toisaalta rahastojen merkitsemisessä merkintäpalkkio on suhteellinen summaan nähden, mutta ETF:ssä yleensä vastaa osakekaupan palkkiota (esim. Nordnetillä 3-9€) jolloin pienet (esim. 50€) kertasäästöt eivät ole kannattavia ETF:iin. Itse en välttämättä olisi huolissaan siitä, että sinulla on seligsonin laadukkaita rahastoja vaikka joku ETF saattaisi olla hiukan halvempi, koska tod. näk. maksaisit veroja yms. vaihdosta niin paljon, että nettohyötyisit vaihdosta vasta monen vuoden aikajänteellä. Lisäksi jos säästät pikkuhiljaa lisää kokoajan, niin nuo rahastot lienevät helpompia. Tuli nyt lopuksi mieleen että kai Nordnetilla oli joku kuluton kuukausisäästö ETF:iin joka täysin kumoaa tuon mun kaupankäyntipalkkiopointin?
   
 11. Nokkari

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2014
  Viestejä:
  49
  Indeksirahastossa FIFO järjestelmän voi kiertää ja myydä tappiollisia, tai vähiten voitollisia osuuksia rahaston sisältä. Systeemillä voi tilanteista riippuen, kerätä isojakin pääomatuloista tehtäviä tappioita. Mielestäni tämä on ominaisuus, joka saattaa kääntää edun jopa indeksirahastojen puoleen.

  Esim. On sijoitettu pohjakurssilla, keskikurssilla ja huippukurssilla. Salkku on siis kokonaisuutena voitollinen. Laskumarkkina alkaa ja salkku siirtyy plus miinus nolla tilanteeseen. Tästä ei etf sijoittaja hyödy mitään, mutta indeksirahasto sijoittaja voi myydä kaikki huippukurssilla ostetut osuudet ja kerätä mahdollisesti huimatkin tappiot talteen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2016
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Termit haltuun.

  ETF tarkoittaa mitä tahansa rahastoa, joka on pörssilistattu. ETF voi siis olla myös (passiivinen) indeksirahasto ja hyvin usein näin onkin. Niillä käydään kauppaa pörssissä kuten muillakin pörssiosakkeilla.

  Isoimmat erot tulevat kuluista ja ehkä saatavuudesta. ETF:iä ostetaan pörssistä, jolloin oman välittäjän kautta voi ostaa järkyttävästä ETF-valikoimasta. Kulut kuten osakekaupassa, mikä voi olla hyvä tai huono asia. Nordnetin kautta saa ostettua valikoituja (ja hyviä+halpoja) ETF:iä ilman ostokulua, mikä on suosittu tapa säästää. Noissa hallinnointikulu on parhaimmillaan luokkaa 0,1%.

  Muuten tuossa mainittiinkin oleelliset. Seligsonin rahastot ovat hyvä valinta, en myöskään huolestuisi, mutta ehdottomasti kannattaa tutustua esim. Nordnetin kuukausisäästöohjelman tarjontaan. Mikään ei estä säästämästä moneen paikkaan.
   
 13. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  @Electricturboo

  Lisäilen nyt hiukan aiheeseen. Jotenkin tuntuu loppupeleissä olevan melko perinteinen tuulipukuja rahastava firma. Alussahan esiteltiin hienoja käppyröitä jne mutta sitten kun piti tehdä "sijoitussuunnitelma" niin sijoitusautomaatin suositukseksi tulikin yhtäkkiä minimiehdoiksi "2 tähteä ja 6% vuosikorko". Ja valinnaiseksi suunnitelmaksi "1 tähti ja 9%". Tähdellä siis tarkoitetaan luottoluokitusta, sen mitä nopeasti selailin 2 tähden lainanhakijoita niin siellä oli jotain kynsiteknikkoa ja muuta oman elämänsä sankaria mille en lainaisi kymppiäkään (ei tonnia, vaan euroa) elävässä elämässä. Kaiken lisäksi 4 tähden hakijoita oli ollut tarjolla ja heiltäkin saa 7-8% korkoa, joten selvästikin firman tarkoitus on vain liikuttaa rahaa että omat provikat pysyvät elossa, asiakkaan riskinhallinnan kustannuksella.

  No kun tuli kerran tili luotua joka tapauksessa niin kokeillaan nyt kuitenkin tonnilla tai parilla, mutta modasin omat minimitasot hiukan toisenlaisiksi millä kriteereillä rahaa lähtee ulospäin. Periaatteessa olisi kiva kokeilla heittää tuo tarjottu kombo liikkeelle myöskin viereen ja vertailla vuoden tai parin päästä miten oman näkemyksen tuotto eroaa heidän tarjoamastaan.

  Eli pikaisesti tulkittuna tähänkin pätee sama kuin muuallakin, jos et tiedä mitä olet tekemässä niin varmasti voittaa vain välittäjä.
   
 14. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Peter Seligson taisi olla Jehovan todistaja, jos se jotakuta nyt kiinnostaa.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/herra-on-minun-pomoni-3393045

  Itse en anna tämän seikan vaikuttaa omiin säästöpäätöksiini, jokainen uskokoon mihin haluaa.
   
 15. Electricturboo

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  39
  Kiitos, voisi pieni raportointi kiinnostaa esim vuoden päästä, mikäli kokemuksia haluat jatkossa jakaa.
   
 16. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Onko tuossa sun mielestä jotain selkeää eroa Fundun vastaaviin?
  Nopealla vilkaisulla laina% ehkä vähän matalammat.
   
 17. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Tuolla on mun mielestä enemmän kohteita ja paljon järkevämpiä kuin Fundulla. Ja määrä on se olennainen asia alalla, itse joskus Fundua tutkiessa löysin tarkalleen yhden firman johon olisin voinut suunnitella rahaa sijoittavani.

  https://www.yrityslainat.fi/sheriffi_investor/loan-applications tuolla on kohteet jotka ovat rahaa hakeneet jos haluaa tutustua esim. historiaan mitä on rahoitettu.
   
 18. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Pitää yrittää muistaa kunhan pääsee homma käyntiin.
   
 19. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  536
  Näkyykö tuolla yrityslainat.fi rekisteröityneille enemmän tietoa lainanhakijoista? Näyttää muuten pikaisella vilkuilulla siltä, että luotetaan täysin siihen, että sivuston ylläpitäjä tarkistaa firmojen taustat. Ulospäin ainakin näyttäisi firmat hakevan 6% korolla lainaa ja ainoat toimitetut paperit 4 tähden luottoluokituksen perustana voisi väärentää vartissa. Anonyymiys lainanhaussa vasta luottamusta herättääkin.
   
 20. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Kirjautuneena näkyy myös firma oikealla nimellään eli pystyy kaivamaan ihan julkisista lähteistä taustoja. Ei kukaan ole siis anonyymi, niitä ei vain näy ilman kirjautumista.

  Eihän tuo ole pelkkä sivusto, vaan ihan kohtuullisen kokoinen organisaatio joka noita varsinaisia lainanhakijoita skannaa ja luokittaa ihan elävässäkin elämässä. Lainanhakijoiden valikointi on myös yrityksen etu, koska mitä suurempi määrä defaulteja sen vähemmän kiinnostusta herää ja sen vähemmän saa rahaa kiertoon josta ottaa oma siivu päältä.
   
 21. heisulivei

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2013
  Viestejä:
  135
  voisiko joku avata tätä hankintameno olettamaa? en saa mitenkää nyt käytännön tasolle tuota avattua

   
 22. Gulchi

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2012
  Viestejä:
  442
  Omistat 10v osakkeen, jonka arvo nousee 1 eurosta 10 euroon. Käytät 40% hankintameno-olettamaa, saat täten 4 euroa nettona, ja 6 eurosta otetaan se n.30% pääomavero.
   
 23. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Kuten tuossa yllä laskettiin, niin tuo tarkoittaa, että halutessasi (tai esim. jos oikea hankintahinta ei ole tiedossa), voidaan olettaa vähintään 10v sitten ostettujen osakkeiden kohdalla, että se hankintahinta olisikin ollut 40% myyntihinnasta. Näin ollen se loppu 60% on sitten luovutusvoittoa.

  Jos osake on ollut omistuksessa alle 10v, niin hankintameno-olettama on 20%. 2000 euron osakepotissa oletettaisiin, että se hankittiin 400 eurolla (20% 2000:sta on 400 euroa). Loput 80% eli 1600e olisi luovutusvoittoa. Siitä menee vero.

  Tuota olettamaa saa käyttää koska tahansa ja verottaja myös automaattisesti käyttää sitä, jos se on sinulle edullisempi. Eli jos ostit eurolla talvivaaraa ja myyt vuoden päästä 10000 eurolla, et joudu maksamaan veroa 9999 euron voitosta, vaan voit käyttää 20% olettamaa, jolloin veroa menisi vain 8000 eurosta. Eli esim. 2400 euroa.
   
 24. Jysähdyksiä yössä

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2015
  Viestejä:
  160
  Onhan tuo mahdollista, mutta työlästä ja vaatii jonkinlaisen alkupääoman. En suosittele.

  Talouselämän juttu vuodelta 2010 eräästä päivätreidarista:
  http://www.talouselama.fi/sijoittaminen/miljardista-jai-miljoona-kateen-3408303

  Hyvällä tuurilla kun veivaa miljardin verran liikevaihtoa, niin voi tosiaan jäädä miljoonan verran voitolle. Tosin viime vuodet eivät ole ilmeisesti menneet ihan yhtä hyvin: https://www.asiakastieto.fi/yritykset/FI/paloheimo-asset-management-oy/20359053/taloustiedot
   
 25. BRUTAALi

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  90
  Näitä kysymyksiä löytyy varmaan joka sivulla mutta vielä en ole kerennyt kaikkia 600 sivua lukemaan.

  Mikä on järkevin "riskitön" kohde sijoittaa kuukausittainen summa, esim. 500e/kk? Eli vaikka tuo saksan pankki kaatuisi niin ei vie minun rahoja. En odota suurta tuottoa mutta on varmaan parempiakin vaihtoehtoja kuin makuuttaa tilillä. Samoin vaikkei tienestit olisi suuria niin oppisi vähän miten tuo sijoitusmaailma toimii. En tunne ketään joka tietäisi sijoittamisesta, netissä törmää kyllä parikymppisiin ihmisiin jotka kehuvat kymppitonnin osakesalkullaan.

  Nordnetin superrahastoista ja indexirahastoista olen vähän lueskellut juttuja mutta sen konkreettisemmin en tiedä miten homma toimii. Pitääkö tässä lukea joku kirja ennenkuin tekee yhtään mitään?

  Pitkän aikavälin tavoitteena olisi oppia sijoittamisesta niin että sillä oikeasti tienaakin jotain päivätyön lisämausteeksi. Olisi ainakin hyödyllinen "harrastus".

  e: niin ja tuleeko näistä osakkeista jotain ongelmia jos joutuu joskus esim työttömäksi ja ansiosidonnaiselle/kelan tuille
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti