Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

 1. Jase

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  1 753
  Pointti jota hain oli, että jos tarkoitus on hakea vain tuottoa, eikä harrastaa niin ETF tmv on aina parempi valinta. Sijoita ja unohda toimii paremmin indeksiä seuraavilla halvoilla sijoitusinstrumenteilla.

  Itse suollan melkein puolet palkastani indeksi ETF:iin ja tarkoitus olisi sijoittaa osakkeisiin valtaosa epäsäännöllisistä tuloista (boonukset, harrasteyritystoiminta yms). Harrastuksena itsekin osakesijoitukset näen ja tavoitteena voittaa indeksi :)
   
 2. Peckerwood

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2011
  Viestejä:
  2
  Terve olen uusi näissä sijoitus hommissa ja tein muutama viikko sitten Nordnettiin tuollaisen ETF kuukausisäästösopimuksen. Voiko joku selittää? Tänään pitäisi olla Nordnetin ETF kuukausisäästämisen ostopäivä ja kuukausisäästämisen "tulevat tapahtumat" kohdassa näkyy 5.10.16 ETF ja summa, mutta mitään ei tapahdu. Rahat näkyvät edelleen salkussa ja "kaupankäynti" kohdassa ei näy yhtään toimeksiantoa? Niin mitä vittua? voiko joku selittää mitä tässä tapahtuu?
   
 3. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Muistaakseni ne ilmestyy salkkuun vasta vähän myöhemmin. Taisi myös olla niin, että nuo etf-ostot toteutetaan useammassa erässä päivän aikana ja sitten näiden ostojen keskihinta on se mitä maksat lapuista.
   
 4. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Tähän en valitettavasti osaa vastata. En löytänyt tietoja vanhoista palkkioista. Voin ainoastaan suositella palkkioiden selvittämistä mahdollisessa edelleenmyyntitilanteessa.
   
 5. MrMattila

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  394
  Osakkeista tai niihin sijoittamisesta en tiedä pätkän vertaa mutta mielenkiinnosta kirjoittelen.

  Viime vklp oltiin kaveriporukalla baarissa viettämässä aikaa ja loppuillasta törmäsin mielenkiintoiseen tyyppiin. Kaveri oli 26v ja kertoi itsestään että elänyt normaalia työssäkäyvän arkea mutta nyt vuoden alussa lopettanut hommat ja keskittynyt osakekauppaan. Jatkuvasti ostaa ja myy pois, pikakauppaa tms?? Elättää kuulemma itsensä nyt tällä touhulla.

  Kertokaapas te asiaan paremmin perehtyneet että puhuiko kaveri lämpimikseen ihan täyttä paskaa vai mitä?
  Kuitenkin ikää oli 26? palkka varmasti siinä n.2000€/kk ja pystynyt tämän työn lopettamaan niin kyllähän sitä rahaa jostain ilmestyy..
  En kyllä perhana purematta niele että pystyy tienaamaan työssäkäyvän palkan verran pelkästään pelaamalla osakkeiden kanssa..
   
 6. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Kyllä se mahdollista on, mutta äärimmäisen haastavaa ja myös todella riskikästä. Tunnen ainakin kaksi porukkaa Euroopassa, jotka tekevät samaa (ei tosin osakkeilla vaan optioilla tai futuureilla). Monen vakavasti asian ottavan lopullisena tavoitteena lienee kuitenkin kehittää strategia, jota voisi myydä eteenpäin, sillä oman toiminnan tuotto on tasaisempaa ja paremmin ennustettavissa. Tiedän myös Suomessa ainakin yhden entisen instituutiosalkunhoitajan, joka vaihtoi day traderiksi. En tunne kuitenkaan kenenkään näistä taloudellisia taustoja tai nykyistä menestystä. Pienestä palkasta ponnistaminen on tietenkin vielä haastavampaa kuin se, että olisi kerennyt saavuttaa jo suuremman salkun.

  Ihan hatusta vedetty vertailu lienevät pokeripelaajat, jossa on myös mahdollista, mutta äärimmäisen haastavaa tehdä palkkaan verrattavaa tienestiä.

  muoks: Niin, ja uskon myös että tuollainen treidaaminen on monin verroin työläämpää kuin melkeinpä mikä tahansa tavallinen duuni, jota tuollaiset usein lahjakkaat voisivat tehdä muualla.

  muoks2: suuren maailman esimerkki on Bluecrest. Eka aloitetaan omalla porukalla, sitten otetaan asiakkaita, ja lopuksi potkitaan asiakkaat pihalle hyvän menestyksen takia ja aletaan taas treidaamaan vaan omia rahoja. http://www.telegraph.co.uk/finance/...gship-hedge-fund-after-commodities-slump.html
   
 7. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Suurin osa päiväkauppaa harrastavista häviää indeksille pidemmällä aikavälillä.

  Tuurilla voi pitkiäkin voitollisia kausia olla, vaikka pidemmällä aikavälillä tappiollinen "pelaaja" olisi, joten kyllä tuo ainakin hetken voi toimia pelkästään tuurilla.

  Tai sitten kaveri on vaan joku luonnonlahjakkuus, joka jostain syystä onnistuu voittamaan markkinat selvästi ja päätyy isorikkaaksi uudeksi pohjolan buffetiksi. Jos nyt vaikka vain indeksin tuottoon pääsisikin, niin esim. 24000e vuosituottoihin pääsemiksi jollain 8% vuosituotolla tarvitsee pääomaa 300 000e, jonka kerryttäminen ilman perintöjä 26v jannulle on aika tiukassa.

  Jos käytössä on useamman miljoonan pääomapotti, niin jos nyt pysyy edes aavistuksen voitollisena, niin kyllähän siinä voi sijoitustuotoilla elää, vaikka indeksille häviäisi paljonkin.
   
 8. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Miksei. Tienaahan toiset pelaamallakin satoja tuhansia vuodessa. Suomessakin.
   
 9. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Miksei pystyisi? Jotta päivätreidaamisella saa rahaa elämiseen, pitää summien vain olla kohtuu suuria. Esimerkiksi jenkkipörssissä yritysten osakkeet nousevat ja laskevat esimerkiksi 30%-40% (varsinkin lääkeyhtiöillä tuntuu olla aika yleistä) päivässä. Hyvällä tuurilla päivässä voi saada jo paritonnia voittoa. Jos osaa hommansa ja on tuuria mukana, niin kyllä jo 10 000 euron päivätreidaamisella voi saada hyvät tuotot. Tietenkin kuluihin ja veroihin menee aina osa, mutta ei ole mahdotonta eikä mitenkään harvinaista.
   
 10. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Juu, ja joku voittaa aina lotossa. Silti vain idiootti lottoaa. Pörssissä päiväkauppiaalla on vastassa tuhansia tai kymmeniä tuhansia sijoittajia, robotteja, tiimejä ja algoritmeja. Se ei ole ihan sama asia kuin pokeripöytä, jossa muutama vastustaja.

  Onko siis mahdollista päihittää nuo kaikki? On, teoriassa. Kannattaako päivätyö lopettaa ja lähteä kultaa vuolemaan? Tuskin, ellei todella ole keksinyt jotain, jota kukaan muu ei ole keksinyt. Esim. joku näppärä menetelmä hyödyntää johdannaisten arbitraasilla epälikvideillä markkinoilla. Ehkä tuo jamppa on keksinyt tällaisen, veikkaan, ettei ole.

  Liukuvilla keskiarvoilla ja RSI:llä ei ylituottoja kukaan tee. Ehkä kuulemme vuoden päästä, kannattiko tuon tyypin päiväkauppa.
   
 11. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Jos tarkoitus on elättää itsensä treidaamisella, ei siihen mitään ylijumalaa tarvita saatika mitään uutta algoritmia. Jos kaveri on säästänyt palkastaan mukavan pesämunan, niin ei siihen ihmettä tarvita, että saa saman verran rahaa kuin palkkatyöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2016
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Ehkä pitää täsmentää. Eli millä pesämunalla saa missä ajassa ja kuinka paljon ihan "perustreidauksella" systemaattisesti?

  Mä taas väitän, että pääomatarvetta ei voi pudottaa murto-osaan vain tekemällä paljon kauppoja ja tuijottamalla ruutua 10h päivässä. Paitsi tuurilla tai jollain todella käänteentekevällä innovaatiolla, jonka teho katoaa kun se julkistetaan.

  Muussa tapauksessa voisi vivuttaa ne tuotot hyvin triviaalisti satumaisiksi. No, ehkä saamme lukea tuostakin kaverista.
   
 13. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  536
  Kymppitonnia veivaamalla pitää tuottojen olla yli 300% vuodessa, että verojen jälkeen jää se pari tonnia kuussa lapaan. Tuon verranhan ne Wincapitastakin lupasi. Siinä mielessä kyllä olet aivan oikeassa, että niitä Wincapitalaisia oli aika paljon eli ei mitenkään harvinaista.
   
 14. Skikuda

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2008
  Viestejä:
  3 332
  Paljon tuollaiseen suht "huolettomaan" indeksirahastoo pitäisi työntää euroja että vanhoilla päivillä saisi jotain elintasoboostia? Jos vaikka miettii että 100k eurolla voisi sijoittaa vaikka yliopistokaupungissa sijaitsevaan asuntoon joka tuottaisi sitten joskus muutaman satasen kuussa.
   
 15. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Tarkoitin, että daytreidaamisella eläminen ei ole mahdotonta, eikä erityisen harvinaistakaan. Muutaman henkilön tunnen, muttei meno ole mitään ''Wolf of Wall Streettiä.'' Välillä tulee tappioita ja voittoja. Kymppitonnin esimerkikki ja tuo lause piti olla irralliset. :D
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2016
 16. ReBorn

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  742
  Laskepa vaikka tuolla: http://seligson.fi/suomi/sijoitustieto/tyokalut/
   
 17. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Eikös tuon seligsonin omista joku jehova-lahko? En itse sellaisille kotirauhan häiritsijöille halua antaa penniäkään rahojani.
   
 18. ReBorn

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  742
  Kysymykseesi en osaa vastata, mutta kyseisellä sivulla voi ihan itse syöttää parametrit - ei ole pakko rajoittautua käyttämään Seligsonin tuotteita laskennassa.
   
 19. korf

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  6
  Mulla on kahta eri ETF:ää ja kahta Superrahastoa Nordnetissä. Ilmeisesti superrahastojen myyminen on kulutonta, mutta maksaako noiden ETF:n myyminen 15 euroa per rahasto eli 30e yhteensä minun tapauksessa vai tuleeko ainoastaan 15 euron kulu?
   
 20. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tulisi kaksi toimeksiantoa, eli kaksi kulua eli 30e.
   
 21. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  En lukenut muiden vastauksia vielä, mutta Seligsonin sivuilla on laskureita, joilla voi hahmotella tulevaisuudenskenaarioita.

  http://www.seligson.fi/suomi/sijoitustieto/tyokalut/

  edit: Höhöö, enpä lukenut tosiaan. Seuraavassa viestissä olikin jo vastaus.
   
 22. Merenantimet JiM

  Rekisteröitynyt:
  08.10.1999
  Viestejä:
  1 622
  Sanoisin että puhui höpöjä. Eri asia jos on muualta pääomia (perintö, suku jne.) ja sitten sijoittaa niitä - siinäkään tapauksessa en uskoisi että sijoitustoiminnan voitot olisivat se pääasiallinen tulonlähde.
   
 23. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Vincit ylimerkattiin, katsotaan paljonko tulee osakkeita.
   
 24. smaster

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  215
  Ylimerkattiin 8.7-kertaisesti, osakkeita saa 100+4.7% ylimenevistä. Eli aika säälittävä osuus.
   
 25. Vara-Paavi

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2016
  Viestejä:
  144
  Tunnetko käsitettä hyötyfunktio? Onhan tosiaan niin, että matemaattinen odotusarvo lottoamisesta on negatiivinen, mutta jos hyötyfunktio on sopivan muotoinen, voi 1€ varallisuuden menetyksestä aiheutuva negatiivinen hyöty olla mitätön verrattuna odotettuun hyötyyn, joka mahdollisesta suuresta lottovoitosta tulisi. Lisäksi henkilö voi kokea hyötyä, jonka arvo on suurempi kuin 1€ jo pelkästään siitä, että saa joka lauantai jännittää lottoarvonnan tuloksia. Oma suhtautumiseni lottoamiseen on muuttunut viimeisen 3 vuoden aikana radikaalisti, kun olen perehtynyt hyötyteoriaan opintojeni takia :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti