Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Nyt on aamu ja iltanapit menny taas sekaisin.

  Ja oikeassa olin. rahantuloa ei voi estää.
   
 2. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Onko sulla vaikeuksia erottaa negatiivista kassavirtaa positiivisesta?

  Ootko muuten löytänyt sieltä Buffet-kirjastasi myös tämän idean sijoittaa tappiollisiin yrityksiin ja kytätä joka päivä kurssikehitystä?
   
 3. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Hahaha, tunteisiiin .... :rofl:
   
 4. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Tällä kertaa ei alkaneet sentään geelipäät lennellä pitkin palstaa :facepalm:
   
 5. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Jaahas verottajalta taas hyvät maksulaput...
  Onko kukaan pelaillu noiden vakuutuskuorien kautta?
  Onko mitään muuta fiksua kuin Mandatum?
   
 6. kepulimies

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2014
  Viestejä:
  22
  Lukisit edes puolet osavuosikatsauksesta niin olisit vähän perillä asioista.

  "Merkittävin Cleantech Investin liikevaihdon lähde ovat salkkuyhtiöiden maksamat osingot tai salkkuyhtiön omistuksen myynnistä saatava tuotto. Salkkuyhtiöirtautumisia ei ollut katsauskaudella" - Tämä selittää miksi kassavirta oli negatiivinen. Startupeilta ei voi odottaa osinkoja tässä vaiheessa ja irtaantumisia ei ole ollut.

  "Lähestymme useiden yhtiöiden kohdalla ajankohtaa, jossa pyrimme joko irtautumaan omistuksesta tai listaamaan yhtiön pörssiin." - Tässä vähän ajatuksia tulevaisuudesta, jonka perusteella kassavirtaan on luvassa parannusta.
   
 7. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Huonoja ovat kaikki myös Mandatum. Kannattaa pysyä erossa.
   
 8. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Maailma on kuule täynnä yrityksiä, jotka odottavat koko ajan juuri seuraavalla tilikaudella tulevaa läpimurtoa. Pelkkää liikevaihdon kasvua hehkuttavat eivät kovin usein niitä läpimurtoja vain ole näkemässä.
   
 9. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Huono seivausyritys. Ei kannata huudella jos ei tiedä.
   
 10. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  No kerro nyt sit meille mitä se Buffetti on näistä sulle kerto ni tiedetään meki.
   
 11. Formica

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2000
  Viestejä:
  1 234
  Laskinko minä nyt oikein, kun tulin siihen tulokseen, että Cleantechin osakkeiden arvo on yli kolminkertainen sen omaisuuteen, eli etupäässä omistamien osakkeiden arvoon, nähden?
   
 12. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Miten niiden omistettujen osakkeiden arvo on määritelty siellä taseessa? Ostohinnan mukaan? Jos ne firmat ovat kehittyneet ja kasvaneet suotuisasti, niin eihän tuossa ole vielä mitään ihmeellistä...
   
 13. Formica

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2000
  Viestejä:
  1 234
  Pörssilistatun SavoSolarin osalta on huomioitu arvon muutos. Listaamattomista yrityksistä en tiedä. Hurjilta näyttää myös kulut, kun tase on 7400 t€ ja toimintakulut on 500 t€ puolessa vuodessa (ennen rahoituskuluja, joissa on mm. SavoSolarin kurssin lasku). Liikevaihtoa ei ole kuin pieni ripaus kuluja kattamaan. Listaamattomissa yhtiöissä täytyy olla jotain ihmeellistä odottamassa, sillä eihän tässä ole muuten mitään järkeä. Tai sitten osaketta ostellaan sokkona sen takia kun yrityksen nimessä on viimeisin hype-sana.

  http://www.cleantechinvest.com/uuti...otiskatsaus-1.1.-30.6.2016-tilintarkastamaton
   
 14. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Mikä noiden bisneksen idea on? Henkilöstökulut yli 200k ja kiinteät saman verran, mistä nuo koostuvat ja mitä niillä sitten saa kun tuloslaskelmat osoittavat liikevaihtoon suhteutettuna älytöntä miinusta?
   
 15. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Ei varmaan kotisivuilta löydy?
   
 16. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Ei, hienoja myyntipuheita vaikka kuinka paljon mutta ei sen kummempaa. Ja ilmeisesti kysymys oli liian vaikea jopa tuohon sijoittaneille.
   
 17. Nitrxz

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2011
  Viestejä:
  319
  Seuraavanlaisia suunnitelmia ensisijoittajana:

  - Nordeaa ja Sampoa, olleet hyvin tuottavaisia yhtiötä ja jakavat kanssa osingoa. En usko että mikään muuttuisi näillä näkymin. Nordean imago ottanut hieman osumaa, mutta tuskin se (yritys) bisnekseen niin hirveästi vaikuttaa. Nordea kuitenkin ajan hermoilla teknologian osalta mobiili-appeineen. Mietin kanssa aktia pankkia. En ole katsonut tunnuslukuja, ja firman brändi on ainakin itselle vähän hämärän peitossa, ja ilmeisesti teknologiankin suhteen vähän jäljessä. Jos tunnusluvut ovat kunnossa niin mikä ettei.
  - Konetta (?). Perussijoitus.
  - DNA:ta ostaisin kun listautuu. Elisa olisi kanssa toinen vaihtoehto. 4G teknologia on hyvin onnistunut (myös maaseuduilla), ja Elisa Shop on mielestäni toimiva konsepti. Toki näillä isoilla operaattoreilla se "bread & butter" tuotto tulee varmasti isoista diileistä. Eli tämä Elisa voisi olla sellainen pieni riskisijoitus. Näihin teleoperaattoreihin liittyy myös diilit valtion ja EU:n kanssa, kaiken maailman investointitukia, voi tärpätä.
  - F-secure olisi toinen riskisijoitus, jos cyber-hype nousee.

  Pankkitili löytyy Nordeasta, joten ajattelin että olisi helpointa avata tili tätä kautta?
  Rahastotkin kävisivät näin aloittelijalle. Vähän pitäisi päästä säätämään kuitenkin.

  Tappiota osakkeille voi tulla -10%, enkä menetä yöuniani. -20% olisi vähän liikaa. Korkoa korolle laskurit on tietenkin käyty läpi ja optimistisin mielin lähdetään liikkeelle.
  Sijoitusajaksi meinaan 5 vuotta.
  Verotuslapun kävin läpi, vaikutti suht simppeliltä. Jos tulee tappiota osakkeilla, pitääkö silloinkin ilmoittaa? Olen opiskelija ja töitä ei ole tiedossa.

  Pientä SWOT-analyysia olen miettinyt. Pahimpana uhkana pidän Deutsche Bankin kaatumista. Jenkki-pankit eivät kai ole parhaalla mallilla myöskään. Nuo suomalaiset pankit ovat kuitenkin paremmin hoidettuja, koska ovat tehneet vähemmän riskisijoituksia?
  Kreikan maksuvaikeudet saattavat laskea osakkeita. Mahdollisesti myös jonkun muun EU (PIGS)-maan maksuvaikeudet.
  Trumpin presidenttiys on kanssa listalla. En tiedä keksisivätkö pankkiirit jotain kiusaa Trumpille. Trump voi myös tuoda potentiaalia, jos onnistuu kääntämään Amerikan talouden ylöspäin.
  Ilmeisesti korot vaikuttavat osakkeisiin? Nollakorko on kai sinällään hyvä lähtökohta talouskasvulle?
  Kasvua voisi olla luvassa, jos saadaan maahanmuutto-kriisi ratkaistua. Sinänsä en ole kovin optimistinen valtiotalouksien suhteen, mutta sijoitusaikani olisi vain tuo 5 vuotta, eli saakoot puolestani sosialismi rehottaa.

  Kannattaako teidän mielestä lähteä sijoittamaan tänä aikana? Olen kuullut argumentteja että osakkeet voisivat tulla alas. Itse näin mututuntumalta kuitenkin epäilisin että voi olla jopa kasvun vuodet tiedossa. Tai no ainakin että saadaan pidettyä tätä sosialismi-kuplaa pystyssä vielä nuo 5-10 vuotta. Pörssien taustalla on paljon eläkeyhtiöiden rahoja, jotka eivät ole menossa minnekään, ja lisääkin on varmasti tulossa.
  Tässä siis suunnitelmat, pitäisi ottaa seuraavat askeleet kohti sijoittamista. Pistäkääpä jotain kommenttia
   
 18. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  En jaksanut koko postausta lukea mutta boldasin oleellisimmat, unohda osakkeet ja osta joitan muuta.
   
 19. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  F-securen kurssi on epäedullinen tällä hetkellä, se on taas tehnyt viime vuosilta tutun pyrähdyksen ylös ja tulee taas aikanaan alas kun voittoja kotiutetaan, ellei jotain ihan ihmeitä tapahdu. Pääasiallisesti pitäisi pyrkiä keksimään aliarvostettuja osakkeita.
   
 20. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Vaikuttaa siltä, että yrität ymmärtää monimutkaisia ongelmia ja et ole vielä sisäistänyt niitä perusasioita. Kuten 4ntti tuossa totesi. Jos sijoitusaika on 5 v tai -20 % on liikaa niin osakkeet ovat ehdottomasti väärä sijoitusinstrumentti.
   
 21. Nitrxz

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2011
  Viestejä:
  319
  Kiitoksia.

  Ajattelin sellaista että jos lähtisi pienellä rollilla liikkeelle. Ottaisi samalla tavaksi sijoittamisesta lukemisen ja kurssien analysoimisen. Jos tulee tappioita, niin summat ovat sen verran pieniä ettei maailma kaadu.
  Jos vaihtoehtoina on mahdollinen -20% pudotus, niin kyllä mieluummin pidän suurimman osan rahoista pankkitilillä.

  Omistusasuntoa olen miettinyt kunhan löytää vakityöpaikan. Ideana oli että jos tässä välissä saisi nopeita voittoja talteen osakemarkkinoilta.
   
 22. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Se on ihan hyvä päätös. Voit kokeilla ihan pienillä talouteesti vaikuttamattomilla summilla miten sitä kestää suuretkin pörssivaihtelut. Pidä iso osa rahoista vielä tilillä ja laita hyvin maltillinen siivu sitten noihin mielenkiinnon kohteisiin. Tällöin romahdus ei söy koko salkkua niin paljoa. Asteittain kun oma tuntumasti riskiensietokyvystä kasvaa, voit lisätä sijoituksiasi. Suositeltavaa on myös, että sijoitusaika on huomattavasti pidempi kuin 5 vuotta tuolle pienelle mahdolliselle osakepositiolle. Osakemarkkinoiden heilunta vaikuttaa siihen, että 5 vuoden päästä todennäköisyys olla voitolla on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi 10 tai 20 vuoden jälkeen.
   
 23. Nitrxz

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2011
  Viestejä:
  319
  Riskinsietokyky on jo valmiiksi kova. Enemmän huolettaa vain tämä kädettömyys kun ei tiedä mistään mitään ;)
  Paitsi mitä nyt seuraa talouden uutisia. Ne eivät tosin kerro mitä sijoittajan itse pitäisi tehdä kullakin hetkellä.
  Olisiko rahastoissa järkeä? Voisin laittaa pienen rollin sinne poikimaan. Ilmeisesti holdaaminen olisi tärkein strategia näissä rahastoissa?
   
 24. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  On järkeä. Sinulla on hieman väärä odotus osakesijoittamisesta. Jos havittelet nopeita ja varmoja pikavoittoja, niin tulet pettymään - ellet ole onnekas. Jos hyväksyt ison heilunnan, mutta pitkällä ajalla voimakkaasti positiivisen tuotto-odotuksen, niin tulet kiittämään sitä, että aloitat sijoittamisen.

  Kuten tässä ketjussa on 1000 kertaa todettu, on osingot uudelleesijoittava passiivinen matalakuluinen indeksirahasto hyvä valinta. Sellaiseen voi sijoittaa kerralla tai säännöllisesti (yleensä järkevää). Kun sijoitushorisontti on yli 10 vuotta, voit olla aika varma, että raha tuottaa positiivisesti ja verotehokkaasti. Hyviä kandidaatteja:

  Nordnetin Superrahastot
  Nordnetin kuukausisäästö-ETF:t
  Seligsonin rahastot

  PS. Jos et siedä 20% tappiota, ei riskinsietosi ole tarpeeksi kova. Pitää hyväksyä se, että erän arvosta katoaa kymmeniä prosentteja. Tai että ostettu firma menee konkurssiin. Siksi ei kannata sijoittaa rahaa, jolle on lähivuosille varma käyttökohde.
   
 25. Zetbo

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2003
  Viestejä:
  491

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti