Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Miten päädyit 50%? Mielestäni verottajalla on kyllä riskiä siinä, että voit vähentää tappiot verotuksessasi.
   
 2. ReBorn

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  742
  Verottajan tehtävä ei ole ottaa riskiä, vaan verottaa.
  Sijoittaja ottaa riskiä, ja verottaja ottaa osansa kun tämä riski realisoituu positiivisena tuottona.
  Samaa mieltä olen siitä, että yleisen hintatason nousu pitäisi ottaa huomioon luovutusvoitoissa.
   
 3. Tanelii

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  176
  Heitän yhden kirjasuosituksen lisää aiemmin tulleiden lisäksi (Vältä helmet, Löydä Kuplat ja Pörssiraamattu) eli "Vaurastu kuin Warren Buffett". Hyvä kirja kertoo sijoittamisen peruselementit ja tarjoaa paljon kritiikkiä eri sijoitusmuodoista. Saa sijoittamisen vaikuttamaan todella simppeliltä (pitäisi ollakin?).

  Eilen oli taas Nordnettiin kertynyt pikkusumma. Pohdiskelin pitkään Technopoliksen ja Teliasoneran lisäämisen välillä ja päädyin tällä kertaa Telluun. Mielestäni molemmat yhtiöt ovat hyvin edullisesti arvostettuja tällä hetkellä Hesan pörssissä. Tunnusluvut ovat mainiot ja Tellu ja Technopolis ovat omistajaystävällisiä yhtiöitä. Teliasoneralla Euraasiassa vähän epäselvyyksiä vielä päällä, mutta edelleenkään kukaan ei ole esittänyt mitään vaateita minkään suhteen, joten varauksiakaan ei ole tarvinnut taseeseen tehdä. Kurssi on kyykännyt aika pitkälti spekuloinnin suhteen. Lisäksi mietin, että väliäkö sillä vaikka iso sakko pamahtaisikin jossain vaiheessa. Ei se vuoden tulosta miinukselle vetäisi mitenkään. Technopolis taas koko pohjoismaiden edullisin kiinteistöbusinessyhtiö . Tulos hyvä (tulos per osake Q3 +70% viime vuodesta), asuntojen vuokrausaste huipussaan ja yhtiöllä omien osakkeiden osto-ohjelma vielä päällä. Pitää ostaa viimeistään ennen joulua uusi erä :hammer:
   
 4. Hesenkastike

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2015
  Viestejä:
  111
  Onko tuttu Nordnetin USD-valuuttatilin avaaminen ja jenkkiosakkeiden hankkiminen sitä kautta?

  Onko tuossa tilin avaamisessa asioita mitä kannattaisi huomioida? Nordnet näytti suosittelevan valuutta vaihtoa aikasintaan oston seuraavana päivänä, jolloin loppusumman mukaan tulee myös kaupankäyntikulut. Teetteko valuutan vaihdon näin vai vaihdatte mielestänne suotuisaan kurssiin dollareita USD-tilille? Mistä muuten velottaa osakkeiden ostoon käytetyn rahan jos suositellaan vaihto vasta aikasintaan seuraavana päivänä?
   
 5. Damne

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  642
  Avaamisessa ei ole mitään erikoista. Sinulle tulee normaalin eurotilin lisäksi uusi valuuttatili avaamassasi valuutassa. Saldo tuolla on nolla euroa ja mitään kuluja ei ole. Kun teet oston, menee saldo tietysti miinukselle oston verran ko. valuutassa. Nordnet suosittelee vaihtoa ostoa seuraavana päivänä, olettaen, että et halua pitää ylimääräistä rahaa toisessa valuutassa. Seuraavana päivänä siksi, koska vasta silloin on tiedossa todellinen kauppasumma sis. kaupankäyntikulut. Aivan yhtä hyvin voit toki tehdä vaihdon aikaisemminkin, mutta tällöin joudut hiemen arvailemaan lopullista kauppasummaa. Tai sitten voit siirtää reilummin jos haluat esim. näkyvyyttä USD:hen.

  Tili kannattaa avata ja vaihto suorittaa itse vrt. Nordnetin automaattiseen vaihtoon, koska tällöin kulut ovat edullisemmat.
   
 6. Cumbo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  1 506
  Asian vierestä, mutta ethän VAAN just kääntänyt "exposure" = "näkyvyys"..? :)
   
 7. Damne

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  642
  Ihan hyvä käännös mielestäni :)
   
 8. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Kannattaa olla kiinteistöyhtiöissä varovainen tuon osakekohtaisen tuloksen kanssa kun siihen saadaan vaikuttamaan kaikki kiinteistöjen käypien arvojen muutokset ja muut mitkä eivät ole "oikeaa" tulosta. Parempi indikaattori on liiketoiminnan rahavirta per osake, joka sekin tosin Technopoliksella on hyvällä tasolla, pitkälti yli 10% osakekurssiin nähden. Technopolis vain tuntuu olevan tuollainen kroonisesti aliarvostettu osake vuodesta toiseen, tietysti taustalla on pari hieman hassua liikettä (maksetaan 0,2e osinkoa per osake ja sen jälkeen haetaan lisää rahaa annilla). Piensijoittajalle tuosta on vain haittaa kun pitää maksaa verot, instituutiothan noita sanelevat kun tarvivat osinkovirtaa eivätkä maksa veroja noista niin mitä väliä...
   
 9. DKT-7

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2011
  Viestejä:
  5
  Löytyykö muroista riskisijoittajia?
  Itse olen karsastanut sellaista tähän mennessä, mutta kuukausi sitten törmäsin Privanetin tilaisuudessa Tamperelaiseen firmaan jonka idea jäi kutkuttelemaan toimarin eriskummallisen pitchauksen vuoksi.

  Yritys on patentoinut jonkin sortin uuden pystyasentoisen teekääreen/pakkauksen, jonka sisään käytetty teepussi tipautetaan. Pussiteetä juovana pidän ideasta ja uskoisin että tuolle voisi oikeasti olla markkinoita, mutta onko tuolla teidän mielestänne rahkeita menestyä pidemmän päälle? www.spotlessteabag.com
   
 10. Hesenkastike

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2015
  Viestejä:
  111
  Vielä tuosta Nordnetin valuuttatilistä. Kun minulla on USD-tili, EUR-tilin ollessä päätili, niin tuleeko jenkkiosakkeiden osingot tuolle dollaritilille vai vaihtavatko EUR-tilille kysymättä?
   
 11. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 078
  Tulee usd-tilille.
   
 12. Tahvetti

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  135
  Nopeasti vilkaistuna vaikuttaa idealta, jonka apinoiminen on markkinajäteille liian helppo homma. Suostuuko kukaan maksamaan lisenssistä, jos voi itse kehittää erilaisen - melkein samanlaisen. "Keksintö" kun on nyt julkaistu, mutta ei näkynyt yrityksellä ainakaan kovin suurta jalansijaa markkinoilla olevan.

  Tiedä sitten faktoista, kunhan pohdiskelen.
   
 13. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Tuo exposure sana on aika yleinen ongelma kääntämisessä, sitä kun ei oikein onnistu kääntämään oikein millään järkevällä tavalla. Se melkeinpä usein kierretään esimerkiksi käyttämällä sanaa riski "jos haluat esim. USD riskiä." Näkyvyys ei käännöksenä itselleni koskaan aikaisemmin ole tullut vastaan. Toisinaan altistuminen käy, mutta silloinkin vähän eri tavalla, esim FX risk exposure voisi periaatteessa olla valuuttariskille altistumista, mutta tällöinkin käännös on huono ja oikeastaan pelkkä valuuttariski riittää käännökseksi.
   
 14. Cumbo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  1 506
  "Näkemys" <-- jonkin verran huomannut käytettävän pikkuisen kiertäen. Mutta älkää nyt näkyvyydestä kuitenkaan puhuko. :) Itseä häiritsee (vielä enemmän) anglismit - ja erit. sellaiset, joilla yritetään saada puhe kuulostamaan paljon fiksummalta. Suomen kielestä löytyy kyllä käännös useimmillekin sanoille ja aina voi kiertää, jos ei käännöstä löydy.
   
 15. newb

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  31
  Annissa max 20 800 osaketta, joka olisi 10% osakekannasta, ja osakkeen hinta on annissa 50 euroa kappale. Talla perusteella koko osakepaaoman laskennallinen arvo olisi 10,4 miljoonaa euroa. Onko tama mielestasi kohtuullinen arvo yrityksesta, joka on tehnyt viimeisen vuoden aikana yli 100 000 euroa tappiota ja jonka oma paaoma on alle 70 000 euroa? Tuoteidea kuitenkin vaikuttaa olevan jonkinlainen pussi teepussille, jolle patentti puuttuu (ainakin saitilla olevan mainoskuvan perusteella).

  Jos sijoitat, muistathan kertoa, miten kavi.
   
 16. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Pikavilkaisulla:
  -kahdeksannumeroinen markkina-arvo
  -ei liikevaihtoa
  -tekee tappiota
  -vaikea nähdä mitä ongelmaa tässä ratkaistaan
  -täysin järjetön hinta tuotteella

  Loppuyhteenvetona sijoitus on täysin riskitön, koska rahojen menettäminen on varmaa.
   
 17. Nik0lai Banned

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  787
  Onks tää sun firma?
   
 18. Ashrakki

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2002
  Viestejä:
  2 744
  Tämä. Jopa Sori brewing alkaa näyttää hyvältä sijoitukselta tämän rinnalla.
   
 19. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Noo en tiiä. Tässä nyt ei ainakaan ole vielä itselle tullut vastaan mitään mekanismeja joilla sijoittajia suoraan kusetetaan. Tyyliin Sorin vironyhtiöt ym osakejärjestelyt.
  Ainakin omissa kirjoissa nuo firmat joissa on suoraan piensijoittajille vihamieliset pääomistajat menee ihan alimpaan kastiin.
   
 20. eskof

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  248
  Miten Sori Brewingissä siis sijoittajia "suoraan kusetettiin"? Paitsi että mitään arvonnousua tai osinkoa tuolta nyt kukaan ei tietenkään tule saamaan.
   
 21. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  No eihän siellä vielä ketään ole kusetettu enkä niin ole väittänytkään. Omistusrakenne ja äänivalta on rakennettu siten, että se mahdollistaa aika monella tavalla tuottojen siirtämisen päättäjien taskuun ennen kuin piensijoittajat turhaan luulevat, että tuottoa olisi edes syntynyt. Jos tuo toiminta nyt ikinä edes lähtee kunnolla käyntiin...
   
 22. mattipappa

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2001
  Viestejä:
  460
  Omistan seligsonilla rahastoa joka on tappiolla ja haluaisin siirtää siitä rahaa toiseen rahastoon niin onko väliä vaikka siirrän suoraan seligsonin sisäisellä siirrolla vai pitääkö minun myydä tappiollinen rahasto saadakseni verohyödyn tuosta?
   
 23. DKT-7

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2011
  Viestejä:
  5
  Ymmärrän hyvin listaamasi kohdat, mutta näinhän globaalisti starttaavilla lisensointi yrityksillä on aina?
  Kyseessä ei ole missään nimessä oma yritykseni, mutta olen ollut yhteydessä yritykseen mielenkiinnon vuoksi.

  Syy miksi olen kiinnostunut tästä yrityksestä ja halusin keskustella sen ideologiasta, on sen samankaltainen perusperiaate kuin loputtomilla internetin ympärille rakennetuilla yrityksillä, jotka ratkaisevat ongelmia joista kuluttajilla ei ole ollut hajuakaan ennen tuotetta. (vert. tabletteja pidettiin pitkään älyttöminä keksintöinä, mutta kuinkas kävikään). Eli jos joku olisi vaikkapa 50 vuotta sitten keksinyt tuon teekääreen, pitäisimme todennäköisesti teepussin kieputtamista lusikan ympärille tiristämistä varten älyttömänä touhuna.

  Sain yritykseltä myös linkin Osakeareenaan, jossa firman pien-osakas avittaa vastailemalla kysymyksiin. Hänen mukaansa yrityksellä on jo yhteistyökumppaneita ja ilmeisesti lisää on tulossa. Tämä on mielenkiintoista sillä maailman kopiointi ja lisensointimarkkinoita opiskelleena ja niiden parissa työtä tekevänä en koe patentteja läheskään yhtä tehokkaina kilpailutekijöinä verrattuna vaikutusvaltaisiin yhteistyökumppaneihin ja olemalla ensimmäinen. En muista saako muroon laittaa linkkejä muille foorumeille, mutta googlaamalla osakeareena spotless tea bag näyttää löytyvän helposti kyseinen foorumi.
   
 24. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Ettet vain tullut mainostamaan tuota? Jokatapauksessa selvää on, että miksikään hitiksi tuosta ei ole. Kaikenmaailman ylimääräisten shampanjasihvilöiden ja muiden turhien laitteiden aika on mennyt jo. Se joka arvostaa teeta, ei missään nimessä osta tuollaista pyhäinhäväistystä vaan nauttii teen perinteisillä haidutusmenetelmillä. Satunnainen teen juoja ns. "perus-pentti" taas laittaa sen pussin sinne kuppiin niinkuin ennenkin.
   
 25. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Internet-viritelmistä saa tosiaan hyvän vertailupohjan tälle idealle. Mieti montako "seuraava apple/uber/se ja tämä" -yritystä syntyy joka hetki ja moniko niistä kuolee ennen kuin kukaan niistä on edes kuullut. Sen jälkeen mieti moneenko sinun pitää sijoittaa tämän firman arvostuskertoimilla, että se yksi osuma kattaa ne kaikki hudit plus tuo vielä tuottoa päälle.

  Tabletit, angry birdsit ym isot jutut ovat vielä myös siitä ongelmallisia, että ne on kaikki keksinyt joku muu kuin se, joka niillä rikastui.

  Kannattaa muuten katsella vaikka noita Shark Tank -ohjelmia. Vaikka ne on tv-viihdettä niin ne kertoo paljon oikeiden sijoittajien ajatusmaailmasta. Ensinnäkin siellä ei ikinä makseta pelkästä patentista tällaisia poskettomia summia. Toisekseen tässä koko firman esittelyssä ei ole mitenkään käsitelty sitä ongelmaa, että kuka maksaa kuluttajien opettamisen tämän uuden tuotteen käyttöön. Se ei todellakaan toimi niin, että tuplataan tuotteen hinta ja oletetaan että asiakas itse keksii miten hieno juttu tää uus pussukka on.

  Pump and dump fiboja tosiaan lisää se, että jossain osakefoorumilla on uusi nimimerkki "vastailemassa kysymyksiin".
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti